Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Máte rádi Teylu?

Máte rádi Teylu?

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Máte rádi Teylu?

Ano
105
50%
Ne
107
50%

Celkem hlasů : 212

Příspěvek 24.8.2008 12:15:31
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

me nevadi,je v pohode, sice vim že hodne lidi ji nema rado, ale nabavi me vsude cist jak je hrozna, že by ji mely zabit a pod. je to furt dokola a me už tyhle kecy připadaji ohrany a dosti trapny stejne jako lidi co to furt omivaji :roll:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 12:20:10
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tommaso: Jsem ráda, že se najdou lidi jako ty - co mají stejný názor jako já.

Proboha, lidi, to už to nestačilo? Proč by jste ji chtěli zabíjet? Nechte jí normálně žít tak jako ostatní vás. Určitě se najde někdo, kdo vás zrovna nemusí, ale podle mne to zase tak moc neřeší. Aneb, jak se říká: Přej a bude ti přáno, ber bude ti bráno....
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 12:49:33
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ne :D Ale nechci, aby umřela nebo tak. Už bylo dost smrtí a návratů. Prostě ať ji pošlou s rodinou domů, už udělala, co měla a teď je vidět, jak jsou z ní už bezradní. Dřív mi až tak nevadila, ale poslední dobou, jak někdy herci okolo dostanou možnost si zahrát, prosvitne to, že ostatní, i Jason, umějí hrát - ale Rachel zkrátka ne. Není to herečka, je to zpěvačka a ty dva škleby (netroufám si říct ani výrazy), co tam střídá, spolu s tím rádoby konejšivým hlasem, často nabourává atmosféru jako teď v The Shrine. Je vidět, že ani autoři sami nevědí, co s ní a tak už cokoliv udělají, vyznívá násilně a nuceně.
Jako postava už nemá užitek ani význam, a ve 4. sérii měli skvělou možnost poslat ji pryč bez toho, aniž by ji nějak tragicky zabíjeli. Což je jejich způsob, jak se zbavovat postav. Takhle by udělala rozhodnutí, za sebe, jako postava, že chce být s rodinou a že jim bude prospěšnější doma a bylo by to. Žádné naroubované a násilné věty a schopnosti by jí dávat nemuseli, prostě by se klasicky rozhodla. A pro ty, kteří ji mají rádi, jako doopravdy rádi, jako nejoblíbenější postavu, by se občas objevila třeba jako host někde. Ale na to, aby občas šla na misi a někde použila wraithský gen jednou za sezónu nemusí být hlavní postava.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.8.2008 13:41:14
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlasím s Klenotkou. Mám ji ráda, to ano. Ale opravdu by bylo lepší, kdyby odešla teď na začátku páté série, kdy jí dával Woolsey na výběr. Já na jejím místě bych to alespoň udělala. Je pravda, že chce být prospěšná, ale to se jí moc nedaří.
Vůbec se mi nelíbí, že je v intru hned na druhém místě a třeba Rodney až poslední... Ale jak je vidět, tyhle pozice neodpovídají důležitosti ani viditelnosti postav.
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 20:50:55
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Amazon: Rodney má poslední čestné místo i s názvem postavy (David Hewlett as Dr. McKay). Stejně jako Daniel v SG-1. Ostatní takový luxus nemají. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 24.8.2008 20:59:13
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dal jsem Ano, protože kdyby tady nebyla, tak se nemohu zasmát nad tématem "Jak si představujete smrt Teyly", kde se vždy válím smíchy po zemi.
Je sice pravda že čas od času mě chytne nával agresivity když řekne: "My people", nebo ještě lépe její nádherné fráze o přicházejícím dítěti z dílu 5x01, ale hned poté, co se klepnu rukou do hlavy se musím začít smát.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 24.8.2008 21:42:25
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mě teyla rozhodně vadí. Je zbytečná a zajímá se jen o svoje lidi. Kdyby tam nebyla tak by si toho podlě mě většina lidí ani nevšimla, no vlastně já bych si asi řikal kam zmyzely ty přebytečný kecy.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 30.8.2008 09:38:49
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Mě teyla rozhodně vadí. Je zbytečná a zajímá se jen o svoje lidi. Kdyby tam nebyla tak by si toho podlě mě většina lidí ani nevšimla, no vlastně já bych si asi řikal kam zmyzely ty přebytečný kecy.

nj ona se zajima jen o svoje lidi, bože to je ale hruza jako fakt by ji měli zabit za tohle :lol: :roll:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 30.8.2008 10:01:29
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Videl som Rachel rozprávať aj mimo Stargate, a vôbec nepôsobila tak nútene, afektovane. Myslím, že ako herečka je viac než dobrá, navyše nevyzerá najhoršie a svoje telo dobre ovláda - vidno, že tancuje (bojové scény,...)

IMHO z nej takúto postavu chceli scenáristi. Preto by predchádzajúci, legendárny topic mal niesť názov "Jak si představujete smrt scenáristů". Samozrejme, treba separovať výrazy Rachel a Teyla, ale keďže tento topic je o Teyle, vravím, že nie.

Ja len chcem podotknúť, že Teyla by mohla byť zaujímavá postava, keby neboli scenáristi takí tupí. A že to rozhodne nie je zásluha Rachel, ako ju IMO všetci neprávom obviňujete. Schválne - pustite si Youtube, pozrite pár videí. Je celkom normálna.
Naposledy upravil Ori dne 30.8.2008 10:06:14, celkově upraveno 1
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 30.8.2008 10:06:08
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslíš, že scénáristé jí píšou tak, aby v každém druhém záběru koulela očima a měla tak debilní tón hlasu?
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 30.8.2008 10:09:03
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Sgt. Hoot píše:
Myslíš, že scénáristé jí píšou tak, aby v každém druhém záběru koulela očima a měla tak debilní tón hlasu?

Myslím, že áno. Ak to chceš rozoberať, ako to vidím ja (s mojimi dlhoročnými skúsenosťami s profi recitáciou + párkrát obsadený ako herec v bočnej postave), pustime sa do toho.

Ale chcel by som sa tomu vyhnúť - aspoň v tomto vlákne, ak ti to nevadí.

P.S.: Nieže by som sa chválil, alebo čo. Alebo naznačoval, že v tom mám viac skúseností, ako ty. Iba na to mám proste zo svojho pohľadu svoj vlastný názor.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 30.8.2008 12:26:51
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pro ty co nenávidí Teylu : můžete si pohrát s videem a dát si místo její postavy černý obdélníček + vypípávat když mluví :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 30.8.2008 13:27:00
ipa Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teyla me nevadi ja nesnasam Ronona a toho kretena jak se jmenuje jo us vim Sheppard

Příspěvek 30.8.2008 14:46:13
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Osobně proti Teyle nic nemám, postava není zas až tak špatná, teď jde o to jestli chceme rozebírat Teylu nebo Rachel, což je v tomto vláknu někdy spojované...
Teyla je tam takovým zajímavým doplňkem, nicméně je asi pravda, že Rachel je někdy moc taková "umělá", vyvstává tedy otázka, pokud by jiná herečka ztvárnila tuhle postavu, jestli by se nám pak více líbila, možné to je. Zkrátka taky tady hlavně jde o to, ujasnit si, jestli se bavíme o Teyle, tedy napsané postavě nebo ztvárnění této postavy od Rachel, ale ankteta je jasná, jestli se nám líbí ta postava. To jen pro ujasnění, jelikož až to budeme rozebírat, tak aby bylo jasno, viz. např. Klenotka, ta to vysvětlila pochopitelně.
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 31.8.2008 13:27:39
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Já si myslím, že Teyla byla ze začátku dobrá postava a dala by se skvěle rozvinout, ale jak ji začali odsouvat na stranu, ztratila důležitost její wraithská DNA a tak... šlo to vy víte kam. Ze začátku se mi i líbila a do tho týmu seděla. To je něco jako Sheppard, dnes, kdybych porpvné viděl první díl SGA, tak bych se tlemil, jak můžou udělat z pilota vrtulníku druhého a potom i hlavního velitele vojáků v expedici... to je přece úplná blbost. Ale zahráli ho dobře a nevadil mi ani teď tolik ne, jen mi už od konce třetí nebo začátku čtvrté řady vadí ten jeho zvhled, ta stará černá vojenská bunda, potítko a tak... :D Daleko lepší byl v atlantisácké uniformě s P90sátkou a detektorem známek života... to je ale trošku větší OT, omlouvám se, jen jsem chtěl nějak poukázat vliv scénáristů, jak už tady podobně řekl Ori.
Jinak, pokud by teylu neodsunuli a neotěhotnila by a nenosila by furt plnou výbavu SGA uniforem, ale taky nějaký více "sexy" oblečky... Bylo by to všechno jinak...

Závěr: Podělali to scénáristi, ne Rachel a za sebe nemůžu říct, že bych ji neměl rád, i přes ty všechny chyby mi připadá, že říct "ne" zní jako nesnáším ji, alespoň dle stylu tohoto topiku...
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

PředchozíDalší

Zpět na Postavy