Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Tajemná antická technologie***

Tajemná antická technologie***

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Řeknu ti názor, kterým smetáváš moje názory: Jsou to ANTIKOVÉ jejich technologie nemají chybu (až na pár výjimek). :lol: :lol: :lol:
Máš pravdu, nejsem od vás z LSG :lol: mlsvsvb
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Taky to nechapu, ale k tem senzorum: Mohli myt oslepeny senzory nebo tak neco. Treba nakou aktivitou slunce nebo tak neco. Mas to treba v BSG tam na jejich radar (D.R.A.D.I.S.) působí mrte veci.

k tomu ruseni neni jen v bsg setkali sme se s nim i v sg treba kdyz je nakej vybuch nebo atomavka v dile the siege part 3 nebo kvuli slunecni erupci nebo kvuli magnetizmu bo nak tak,nekde to nak tak bylo receno ted sam nwm kde ale v sg :-d kdyz se milim tak me opravte

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

mas pravdu. Na to sem si nevzpomel. De o to ze senzory jsou strasne jednoduse osalitelny. A taky se musi vzit v potaz to ze senzory mají svůj dosah. takže pokud je ta nova planeta na ktere je Atlantis mimo dosah replikatorskych senzoru tak je to proto. A auroru zachytili antisi nejspis proto ze Aurora je Antická lod.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Antickej radar zachycuje lodě v hypeprostoru ? :roll:
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

no tady u teto otazky se clene fora rozchazej naky rikaj ze jo a naky ze ne ja si myslim ze jo a nekdo zase ze ne ale taky podle situace kdyz je ruseni nebo maskovani co ja vim :-d

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Aurora vysílala signál, který zachytili i Wraithové...

Snad každej senzor zachytí loď v hyperprostoru, hodněkrát to tam bylo... nejlíp to bylo vidět u Asgardů :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

S těmi senzory je to problém. Sami Scénáristé by se nejdříve totiž museli sami rozhodnout zda to jde nebo ne.
V několika dílech to jde a v několika ne jako třeba Unhending. Tam sama Cartrová říkala že nelze sledovat loď v HP. Ale na druhou stranu v HP sledovaly Asuranské lodě a Wraithy. Asgardi dokonce replikátory a sami sebe. V bitvě o dakaru zas Jaffové věděli že se k nim blíží a budou tam za tak a tak dlouho a dokonce věděli i kolik lodí.
To nejsou ani zdaleka všechny případy. Takže jak jsem řekl nejdříve si to musí ujasnit scénáristé
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Názory na Antiky musíte myt dva. Protože nemůžete porovnávat Antiky z Mléčné Dráhy a Pegasu. Protože v Mléčná Dráha přestavuje vrchol jejich civilizace. Naproti pegasu, který se stal domovem skupinky utečenců z Mléčné dráhy po nákaze , kteří byli rozdrceni kolem osudu. Když vás semele kolo osudu vždy to zanechá jizvy na duši ze který má se musí vyrovnat celá společnost a vždy se to nepovede. A důvod proč v pegasu nedocházelo k velkému technickému pokroku je prostí když vyté že se vyvinete na výší sféru bytí ve který všechny vaše dosavadní úspěch jsou malicherné tak proč se oně snažit. propadnete bezneději
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Quinix píše:
No, dokáží detekovat otevření hyperspace okna a wraithy při jejich zástávkách. Přímo loď v hyperprostoru imho sledovat neumí.

Ale umi kdyz treba kouknes na dil 2x09 the aurora tak tam to daydalus pozna ze dva wraitske krizniki priletej za tolik a tolik a pak je tam zaber jak vyjedou z hyperprostoru takze to de a toto byl jen priklad takovejch dilu je hodne jak v sg-a
tak i v sg-1

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dragon má pravdu. je to tim že se scénáristi nerozmyslí než něco napíšou. Jednou senzory poznají jestli se k nim něco blíží, jednou zase ne. Já zastávám ten názor že senzory zachytí loď v Hperprostoru, ale pouze pokud je v jejich dosahu a pokud je neco neruší.

K antickej technologii: jejich technologie je téměř dokonalá, ale k odhalení veškerého jejího potenciálu bysme potřebovaly antiky, ale ne ty co staletí putují vesmírem rychlostí sětla a senilněj u toho. :D
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je docela možný, že lze sledovat mezihvězdnej Hp, ale mezigalaktickej ne. Nevím, jestli o platí pro všechny případy, kdyžtak mě opravte, ale Goauldi sami sebe pozorovat mohli, stejně tak dou sledovat Wraithové, ale Daidalos a Orijský lodě nešli (Po bitvě o superbránu nevěděli kam zmizeli), ale třeba Promethea, dokud měl námi vyrobený HP, mezihvězdný, Asgardi sledovali od vstupu do Hp. Goauldi určitě sami sebe dokázali sledovat, je to tam několikrát.

Fakt nevím, jestli to sedí na všechny případy, nevybavím si všechno, ale zdá se mi to jako docela přijatelný vysvětlení.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Odpovědět s citací

Vím, že je SGA seriál, ale dovede si někdo z Vás představit ty senzory? J8 teda rozhodně ne,.......Přece nemůžou sledovat objektv HP v reálném čase? Vím, ono se řekne, Antikove = technologie na nejvyšší úrovni,......ale vždyť, jestly posílají nějakým subprostorem signál, který se odráží od danného bjeku a vrací se zpět do ,,města,, tak než ten signál dorazí, tak je ten objekt už někde jinde, ne? Vážně si neumím představit realitu těhlech senzorů,....a ještě fakt, že můžou monitoroat pohib Hive Ship´s po celé galaxii,......Ale jo, beru to, jsou to přeci ANTIKOVÉ :roll: .

Trochu mi to připomíná ten díl SG1, jak je Sam na tý asghardský planetě s Thorem, a sledují tu asghardskou loď v HP, a za ní ty replikátorský lodě,....... Mně to připadá, při nejnejmenším, zajímavý,......

JInak, teď mně ještě napadlo ZPM. Jak nám ho ukázali, tak si představím krystal,.....a v tom díle SGA, jak ho Rodney schodil ze stolu, tak se roztříštilo na střepy,.....takže krystal, nebo něco jako sklo,.....Jak může nějaká věc, o takové stuktuře generovat tolik energie,...? Nebo energii obecně? Tomuhle teprv nerozumím,......A to vynechávám výrobní proces,.......

Vím, že je to seriál, a že si z něj nemůžu brát přílišnou realitu, ale vě většině sci-fi je něco, co by se dalo (teoreticky za pár let) vyrobit tady na Zemi,....

No, možná to někomu bude připadat jako zmatený a nesrozumitelný text, ale snad to pochopíte,.... :oops:

Blahoslavení budiž Antikové
O´neill : ,,Řeknu Ti Tiel´cu, že jestly brzy nezjistíme jak z toho ven, tak se cvoknu.Zcvoknout, to znamená přijít o rozum, zbláznit se,zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOUT !!!!!!

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak s takovym přístupem nemůžeš v reálnym čase sledovat ani svuj nos mezi očima. :wink:
Obrázek

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 radek.zelenka.sga:Tak zaprvé by sis měl ještě jednou zkouknout všechny díly SGA... :wink:
Sledovat pohyb Hive ship po celé galaxii pokud já vím nemůžou. Pouze v nějakým rozsahu senzorů kolem sebe... Ale stejně, to je ještě docela prkotina...
A pak co by nebylo divného na tom, sledovat z Azgardské planety Azgardskou loď Hyper prostoru, vždyť ty údaje mohli bejt z ní...
Pak v tom díle, jak Rodney rozflákal ZPM o zem jako by bylo ze skla, tak to byl díl se spoustou nesrovnalostí v realitě, protože to byla realita, kterou týmu do hlavy promítali ty bytosti z páry... Tím je možné, že to rozflákal jako sklo... Jinak je celkem logické, že se ti nezdá, aby něco "takového" vydávalo tolik energie, kdybych to chtěl rozebírat, taky se mi to nezdá, ale beru to. :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak samozřejmě, sesnzory...pokud bychom řekli, že se pohybují ty vlny v subprostoru a odráží od těles v něm zpět ke zdroji, tedy něco jako radar, tak pro sledování v reálným čase by se vlnyx v hyperprostoru musely pohybovat daleko rychleji, než můžou lodě, mnohem rychleji, tak, e ta prodleva je minimální, ostatně...proč ne, hyperprostor je jenom teorie takže jestli vůbec existuje, nemáme zatím páru takže už vůbec nevíme, jaký tam platí zákony, ale pokud to přiblížíme tomu, co známe, tedy modelu co sem skusil nastínit, tak by to mohlo fungovat nějak takhle.

Podle mě to ale všechno funguje úplně jinak, než sme zvyklí.Pokud vím, Hyperprostor podle teorie by měl být snad šestirozměrnej (co to znamená se mě neptejte) takže ty pravidla a fyzikální zákony budou bůh ví jaký.

Jinak nevidím důvod, proč by ZPM nemělo jít mrsknutím o podlahu rozbít. Vždyť je přeci z krystalů, jo ty můžou být pevný ale nemusí, sou to krystaly. V tomhle fakt problém nevidím. Ty krystaly v sobě uchovávají energii vakua, takže nevím proč by měly bát ultrapevný.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

PředchozíDalší

Zpět na Technologie