[img][images/thumbs/*Jack*_32482279.jpg]http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32482279.jpg[/img]
STARGATE - 24 hodin
1x03 Risk je zisk (Pulp is profit)Následující události se odehrávají od 8:00 do 9:00 hodin ráno Greenwichského času (ZULU).
07:58 - AtlantisSpojte mi Daedalus, zvolala Sam, když viděla, jak Aurora skáče do Hyper prostoru.
- "Ano madam," řekl Chuck, když už ji ho spojil.
- "Plukovníku, musíte sledovat ten Antický křižník, na jeho palubě je skupinka lidí , kteří mohou být Goa´uldi. Zabili několik strážců, ukradli informace z městské databáze a taky unesli pana Woolseyho!"
- "Rozumím..."
08:00 - Atlantis- "Madam, oba kontakty nám zmizeli ze senzorů krátce po vstupu do HP," informoval náhle Chuck, průběžně sledující display nalevo od jeho konzole.
- "Stále nás něco ruší...?"
- "Nejspíš ano, madam." Sam otočila hlavu od obrazovky k Rodneymu a Johnovi.
- "Rodney, běž okamžitě do laboratoře a nahraj si do počítače všechny informace, které si vzali a pak s tím zamnou přijď. Taky řekni Radkovi, aby šel zkontrolovat ten Jumper, který nám tu po nich zůstal, ať si vezme někoho se znalostmi pyrotechniky, třeba nám ještě nadělili dáreček," zavelela Sam, ale Rodney pořád na něco čekal, tak se ho rozhodla popohnat nutným pohledem a slovy:
- "Tak na co čekáš, do práce." Odběhl a Carterová se otočila k Johnovi.
- "Johne, ty se s Rononen postarejte o toho omráčeného muže. Probuďte ho co nejdřív a zkuste z něj něco dostat."
- "Dobře," odvětil John a otočil se, že půjde, ale Sam ho ještě zastavila:
- "Ale Johne, žádné násilí, aspoň ne zatím." John pokývnul, že rozumí a odběhl pryč.
08:12 - Hyper prostor Galaxie Pegasus, DaedalusDaedalus už pár minut sledoval nepřátelskou loď v modravém tunelu HP. Caldwell přemýšlel o událostech, které se událi a stále víc si myslel, že toto nemohl nikdo čekat. Stejně si ale pořád část viny vyčítal. Z hloubání ho vytrhl až major v křesle taktiky napravo.
- "Pane, zachytáváme komunikační přenos ze sledované lodi, pouze zvuk."
- "Je pro nás?"
- "Ne pane, směřuje někam k okraji Galaxie, naše senzory tam ale nedosáhnou."
- "Dejte to na hlasitý odposlech..."
- "Ano pane," ozvalo se od důstojníka který letmým poklepáním na klávesnici svoji konzole rozezvučel místní reproduktory.
- "Můj pane, tady Eldren. Podařilo se nám je oklamat a získali jsme to, co jste chtěl. Šlo to celkem hladce, ale před odletem jsme ztratili jednu naši loď."
- "Nevadí, se ztrátami jsem počítal. Až doletíte na určené souřadnice, pošlete nám všechny materiály a potřebný personál na naši loď."
- "Ano můj pane, zajisté..."
- "Nesleduje Vás někdo?"
- "Bohužel ano pane, zachytili jsme jednu loď Tau´ri, která letí v našem tunelu kousek od nás.
- "To nebude problém, když provedete operaci dostatečně rychle."
- "Zajisté pane..." Po tomhle se přenos ukončil.
- "To je celé už nevysílají..."
- "Dobře, přepošlete to na Atlantis a spojte mě s nimi."
- "Ano pane."
08:15 - AtlantisDo kanceláře vběhl Chuck, který právě přijal vysílání z Daedala. Sam si prohlížela záběry z vazby, kde právě vyslýchali John s Rononem toho neznámého muže. Jakmile, zahlédla Chucka zvedla hlavu a čekala, co z něho vypadne.
- "Madam, přijali jsme záznam vysílání ze sledované lodi zachycený Daedalem, také s Vámi chce mluvit plukovník Caldwell.
- "Dobře," řekla a s Chuckem se vrátila do řídící místnosti. Na velké obrazovce před nimi se už vyjímala holohlavá hlava plukovníka z Daedala.
- "Zdravím plukovníku, co jste zjistili?"
- "Také zdravím plukovníku, zachytili jsme přenos ze sledované lodi, sám jsem Vám ho nechal přeposlat. Je to sice pouze zvuk ale trošku nám poodhalili, to co se před pár minutami stalo. Nejspíše to plánovali už déle a zatím prý jde všechno podle plánu, jinak nejspíše věděli, že přenos zachytíme, takže mluvili v metaforách a beze jmen."
- "Zachytili jste druhou stranu? Naše senzory jsou totiž stále slepé."
- "Taktický důstojník určil přibližnou polohu i přesto, že je určený bod na okraji dosahu našich senzorů. Ovšem je to dost velká oblast a k jejímu okraji dorazíme už za něco málo přes půl hodiny."
- "Chápu," Sam udělala krátkou přestávku a pokračovala, "Ještě se s vámi spojím plukovníku. Carterová konec."
- "Rozumím, Caldwell konec." Přenos se ukončil a Sam měla na Chucka další prosbu:
- "Svolejte mi okamžitě do zasedačky tým podplukovníka Shepparda, vyjma Ronona, který ať dále pokračuje ve výslechu s majorem Lornem."
- "Ano madam."
08:17 - Atlantis, zasedačkaSam si to rázovala z kontrolní místnosti rovnou do zasedačky naproti. Ve dveřích se potkala s Johnem, který ji pokynul aby šla dřív, nicméně ona trvala na svém a jedním gestem ho pustila sama.
Vevnitř už seděli vedle sebe Radek s Rodneym a něco prohlíželi v laptopu.
- "Dobrá začneme," řekla Sam a namířila ovladačem na velkou plazmu nalevo, "Pustím Vám zvukový záznam hovoru ze sledované lodi zachycený Daedalem." Sdělila, ještě než ho spustila.
- "Můj pane, tady Eldren. Podařilo se nám je oklamat a získali jsme to, co jste chtěl. Šlo to celkem hladce, ale před odletem jsme ztratili jednu naši loď."
- "Nevadí, se ztrátami jsem počítal. Až doletíte na určené souřadnice, pošlete nám všechny materiály a potřebný personál na naši loď. Pak budeme moct pokračovat zpět do naší Galaxie."
- "Ano můj pane, zajisté..."
- "Nesleduje Vás někdo?"
- "Bohužel ano pane, zachytili jsme jednu loď Tau´ri, která letí v našem tunelu kousek od nás.
- "To nebude problém, když provedete operaci dostatečně rychle."
- "Zajisté pane..."Vypnula virtuální přehrávač a otočila se čekajíc nějaké otázky. První přišla od McKaye:
- "Víme kdo to přijímal?"
- "Bohužel ne, přesné místo, kde jsou ti druzí, je na pokraji dosahu senzorů. Máme určenou pouze kruhovou oblast, kde by měli být," vysvětlila a dalším stisknutím ovladače promítla na obrazovce plazmy schéma vesmíru s místem výskytu označeným červeným kruhem.
- "Určená oblast je moc široká na to, aby jsme přesně předpokládali, kde jsou. Její okraj je vzdálen přibližně půl hodiny cesty stálou rychlostí v Hyper prostoru. Jistou výhodou je ale, že se chystají vystoupit z Hyper prostoru, než budou pokračovat zpět do Mléčné dráhy. Nějaké nápady na to, jak zjistit polohu těch druhých lodí?"
- "Můžeme počkat, až budou ty lodě v dosahu senzorů Daedala a pak je zkusit najít znova," navrhl Radek.
- "Bez toho, že by začali sami od sebe vysílat to asi nepůjde..." Smetl nápad rychle ze stolu Rodney.
- "Máš lepší nápad Rodney?" Zeptal se John, aby mu trochu shrábl hřebínek. McKay se zašklebil, jako že přemýšlí a pak promluvil:
- "No mohli bychom použít ty nové Zelenkovi... Jak tomu říkáš...?"
- "Přenosné pozemní skenery - PPS," řekl Radek, jako by to bylo něco samozřejmého to znát.
- "No tak ty dáme na planety na okraji toho pásma skenery a podle toho posouváním kolem své osy poznáme, kde jsou."
- "Nejsou na něco takového málo výkonné?" Přišlo od Sam, která tomu stále moc nevěřila.
- "Ale jsou, stačí jen zvýšit výkon, který sice ubere detaily, ale něco jako kroužící Hatak v pohodě zachytí..." Radek chtěl pokračovat ale přerušil ho McKay.
- "A pak už jen otáčet a čekat, dokud se neobjeví. Možná když je ani tak nezachytíme, tak přesunout jeden skener na jinou planetu."
- "Proč prostě nepošleme tři?" Divila se Sam.
- "Protože máme jenom dva..." Odpověděl za McKaye Radek.
- "Jo nechtěli nám poslat náhradní díly na stavbu dalšího prototypu..."
- "Aha... No bude to muset stačit," odvětila, "Johne, jak jste na tom s výslechem, řekl něco?"
- "No nevypadá to, že by to byl zrovna extrovert a taky se asi trochu bojí Ronona, když na něho míří zbraní..."
- "Cože, mířil na něho zbraní, řekla jsem: zatím bez násilí."
- "Ne, to zas ne, jenom jsme mu tím vyhrožovali, že ho s Rononem a jeho zbraní necháme půl hodiny o samotě..."
- "A řekl něco?"
- "Ne nic, jak říkám není to právě mluvka, bylo by potřeba zkusit ho aspoň nadrogovat."
- "Dobře, to vyřídíme pozdějc. Radku, zjistil jste něco při ohledání Jumperu?"
- "No nejspíše Vás také nepotěším... Je to Jumper, který nebyl dlouho používaný, mezi obvody jsou pavučiny a energetické jádro je nedávno nabité jen na pár procent. Jinak nejsou dobité drony a chybí zadní sedačka, kde jsme našli dva zag´naktely a goa´uldský granát," Dokončil Radek svůj informativní projev tím nejzajímavějším, co zjistil.
- "Hmm takže možnost, že jsou to goa´uldi se zatím nabízí nejvíc, navíc podle toho přenosu je to zjevné," přemýšlela nahlas Carterová.
- "Rodney, jak jde prohlížení dat, které si vzali, už víš k čemu je zatím mohou využít?"
- "No nic moc, sice jsem si už velkou část stáhl do laptopu, ale nemyslím si, že nám něco, co je v tom pomůže. Stáhli přesně to, co říkali záznamy Antiků o genech umožňující ovládat jejich technologie. Potom taky možnost umělého vytvoření genu, atd. atd."
- "Moment, možnost umělého vytvoření genu, takže genová terapie, že?" Začala se najednou o tuto věc dychtivě zajímat Sam.
- "Jo, k čemu by to asi použili, možná kdyby chtěli ukrást nějaké artefakty z Pegasu nebo Mléčné Dráhy... Ale bez pořádných informací z databáze jeho to jako hledat jehlu v kupce sena a tenhle typ informací si určitě nezvali." Pokračoval stále nezaujatý Rodney.
- "No já nevím, k čemu by asi ještě mohli použít výzkum ke genové terapii mimo Mléčnou Dráhu..." Carterová na to už asi přišla, ale dala jim možnost, aby na to přišli sami.
- "Moment," řekl Rodney a třikrát zaluskal prsty, jak to dělá, když na něco přijde, "Chtějí ukrást lodě Orijů?"
- "Sakra," ulevil si John.
- "Přesně, Orijové tam nechali několik lodí jejich uctívačům, kteří se k nim moc neměli, když jsme tam naposled byli."
- "Takže ty říkáš, že je tam nechali jen tak?" Optal se s náhlým zájmem Sheppard.
- "No nejspíš jo, když Převorové odešli do hor. Nebyli moc potěšení ztrátou víry, tak šli asi meditovat..."
- "Ale co by s nimi mohli chtít dělat...?" Přidal se do diskuze zase Radek.
- "No to už je druhotné, hlavní je, že budou mít flotilu silných lodí, kterými mohou kdykoliv na kohokoliv zaútočit..."
- "Ani bych se nedivil, kdyby si vybrali Zemi," prohodil smutně John.
- "Přesně." Všichni chvíli tiše seděli a promítali si v hlavě ty nejhorší scénáře napadení Země. Až se Carterová rozhodla jednat, a stiskla svoji vysílačku.
- "Chucku? Můžete mi spojit plukovníka Caldwella.
- "Ano madam, hned..." Ozvalo se z druhé strany a vzápětí už obraz vesmíru na obrazovce vyměnila známá zvrásněná tvář jednoho plukovníka.
- "Plukovníku..."
- "Plukovníku, něco by jsme od Vás potřebovali," začala Sam a přejela pohledem po všech přítomných.
- "Co by to mělo být plukovníku...?"
- "Jako my, jste skenovali trup té lodi, není liž pravda?"
- "To sedí..."
- "No a mohli by jste to znovu prohlédnout s námi a vytypovat nám nějaká poškozená místa v trupu, kterými by se dalo proniknout dovnitř a byli by stranou od klíčových částí lodi...?"
- "Kam míříš?" Nenechalo to Rodneyho a musel se zeptat.
- "Jen počkej a najdi to..." odvětila klidně Sam a sledovala, jak plukovník na obrazovce za úkolovává majora od ní nalevo. Mezitím John vstal a došel k Rodneymu, aby mu mohl s Radkem koukat přes rameno přitom, jak hledá.
- "Je jich tu víc, myslíte nějaké konkrétní?" Zeptal se po chvíli zase Caldwell.
- "Hledáme díru v trupu na místě odkud by se dalo nepozorovaně vniknout dovnitř případným výsadkem v Jumperu, protože očekávám, že nám budou azgardské transporty rušit."
- "To je logické plukovníku..."
- "Takže, je chceš zastavit?" Mohl se konečně McKay zeptat přímo.
- "Jo, protože předpokládám, že by více lodí nebyl schopen Daedalus zastavit ani s azgardskými energetickými zbraněmi..."
Po chvíli hledání měl štěstí Rodney s Johnem.
- "Myslím, že tu něco máme," začal Rodney a promítl obraz ze svého notebooku na velkou obrazovku.
[img][images/thumbs/*Jack*_32715918.png]http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32715918.png[/img]
- "Je to v zadní části lodě na vršku trupu," řekl Rodney, načež mu do řeči ihned skočil John:
- "Chodba v zasaženém místě je mimo hlavní koridory a kontrolní chodby..."
- "A senzory tam nejspíš nebudou fungovat..." dopověděla Sam, "Jo to bude stačit..."
- "Plukovníku slyšel jste," kontaktovala Caldwella, který je celou dobu beze slova poslouchal.
- "Ano slyšel..."
- "Připravíme potřebný materiál a tým pro výsadek. Potom, až budeme vědět, kam směřují, pošleme Vám souřadnice planety s hvězdnou bránou, co nejblíže vašemu současnému kurzu, aby jste pak náš tým mohli rychle nabrat."
- "Proč Váš tým, moji výsadkáři to zvládnou stejně dobře jako vy..." Namítl Caldwell.
- "Na takto důležitý úkol není dobré posílat nezkušené vojáky, navíc ještě vůbec nevím jak to všechno bude. Primární je zatím připravit vybavení a vědce schopné toto zvládnout. Ozvu se Vám, Carterová konec." Řekla suše a uťala spojení, aby se vyhnula dalším nepříjemným výtkám. Potom otočila hlavu na Rodneyho, jako by říkala, "vezmete to vy?".
- "Proč koukáte na mě, já půjdu přece se Zelenkovými přenosnými skenery...?"
- "Kdo by byl podle tebe na tu práci kvalifikovanější, pracoval jsi se systémy na antických lodích několikrát..."
- "T-to Zelenka taky," říkal vyplašeně Rodney, zatímco byla stále více vidět jeho nervozita, "Ať jde Zelenka, ten to určitě zvládne." Otočila pohled vedle něj.
- "Já nevím, jak to vidíte vy, Radku?"
- "Co já, tady doktor McKvák je na všechno expert," bránil se statečně Radek. Dle výrazu Sam, bylo vidět, že z toho není zrovna moc nadšená. Nakonec to ale rozhodla podle Rodneyho.
- "Dobře Rodney, ale připravíš všechno potřebné pro misi. Radek mezitím zprovozní ty jeho pozemní senzory, aby mohli být použity pro naši věc."
- "Tak jo..." vyhrkl šťastně Rodney. Pohledy se přesunuli na druhého vědeckého zástupce.
- "No, co mi zbejvá no..."
- "Dobrá Johne, kontaktujte tým majora Lornea, ať se ihned připraví na cestu ven." Pobídla je a všichni šli svou cestou. Ona zamířila do řídící místnosti k Chuckovi.
08:31- "Mohu," řekla, když byla kousek od něho.
- "Jistě..." Došla k němu a vnutila se mu k počítači. Tam si zobrazila mapu vesmírného prostoru v určené oblasti a očima prohlížela planety vhodně umístěné pro skenování. Potom její zrak objevil, co hledala - dvě planety na okraji kruhu, téměř naproti sobě a ještě relativně pod úrovní středu. Narovnala se a rozkázala:
- "Dobře, zobrazte mi tyhle dvě a všechny informace z databáze o nich..." Chuck se dal, po mírném pokývnutí, rychle do práce. Zanedlouho to měl a začal číst nahlas:
- "První má označení P3R-725, je to planeta bez zajímavějšího záznamu. Jen tu je o bráně na orbitě jejím podnebí a tak..."
- "Druhá?"
- "Druhá s označením P2C-527..." chvíli se odmlčel, aby si mohl dát náskok při čtení, "Už jsme ji navštívili a byla vyhodnocena, jako planeta patřící Wraithům. Brána je na jejím povrchu a možné Wraithské osady jsou pár kilometrů od ní, jinak nic." Pohlédl za sebe na plukovníka.
- "OK. Informujte majora Lornea, ať na tu druhou planetu vyrazí se svým týmem a pro jistotu si vezme ještě jeden tým mariňáků navíc."
- "Ano madam."
08:40Rodney přecházel od jednoho poházeného vybavení na zemi k druhému s tabletem v ruce a přitom hlásil:
- "Dvě lahve k autogenu jsou. Tři technické tablety, dva laptopy, náhradní energetické panely, balíček Snickersek na povzbuzení... Já nevím, zapomněl jsem na něco?" Zeptal se od plochého počítače Rodney někam k Jumperu.
- "Ještě dvě termosky s kafem a nějaký Hamburgery..." Ozval se Radek odněkud zevnitř.
- "Takže všechno..."
- "Á vidím, že už máte všechno připraveno. Rodney...?" Zeptala se právě Carterová, která se z ničeho nic objevila Rodneymu za zády. Otočil se a zvedl hlavu od tabletu.
- "Jo všechno, Zelenka ještě kontroluje ten antickej uppgread pro magnetický přichycení Jumperu na boku pláště lodi."
- "Skvěle, to jsem chtěla slyšet... Radek už to určitě zvládne, takže můžeš jít s Johnem na misi, kvůli tomu skenování, jak jsi se prve hlásil."
- "Vážně?" Zkusil to ještě Rodney, ale musel podlehnout tlaku Saminých důkazů.
- "Jo, za minutu vyrážíte s v Jumperu skenovat na orbitu P3R-725," informovala ho Sam. To už se za nimi objevil John nastupující do jednoho Jumperu.
- "Tak hejbni zadkem Rodney!"
08:42Carterová s Chuckem sledovali sestupující Jumper podplukovníka Shepparda před otevřenou bránou. Jakmile se dostal na potřebnou výšku, s velkým zrychlením zmizel skrz červí díru antického portálu. Hned potom se kruh předků deaktivoval a Sam obrátila svou pozornost zase na operátora, kterému rozkázala:
- "Spojte mi plukovníka Caldwella..." Po krátké proceduře už s ním znovu mluvila.
- "Plukovníku, okolnosti si vyžádali, aby si ten výsadek vzal do parády Váš tým mariňáků. My Vám pouze pošleme vědce s potřebným vybavením v upraveném Jumperu. Za pár minut očekávejte souřadnice, pro jejich vyzvednutí."
- "Rozumím plukovníku, Caldwell konec."
08:43 - Orbita planety P3R-725, JumperJohn usadil Jumper na vysokou oběžnou dráhu planety, zapnul "autopilota" a šel se podávat jak to McKayovi jde. On seděl na pravé lavici v zadní části plavidla u přístroje, vysokého asi jemu do půl těla, když stojí. Nahoře to mělo obrazovku, která vypadala jako něco mezi radarem a ultrazvukem. Rodney šteloval nějaké čudlíky a přitom si tiše bručel něco pro sebe.
- "Tak co, už něco máš," řekl Sheppard, když se postavil před stroj s rukama zapřenýma v pase. Rodney zvedl hlavu a otráveně pronesl:
- "Jsme tu teprve minutu, myslíš si, že to půjde tak rychle, vždyť je to Zelenkův výrobek... budem mít štěstí pokud něco vůbec chytíme..."
- "Spíš máme štěstí, že je Zelenkův," popíchl ho John, nazpátek mu došel jenom další nepříjemný pohled.
- "Kdybychom na to měli víc času, bylo by to určitě jistější..."
- "Jenže nemáme Rodney..."
- "Jo, nemáme." Stěžoval si McKay a dále se pokoušel hledat posouváním 85ti stupňového skenovacího záběru přístroje. Zkoušel to, ale stále nic.
08:40 - Povrch planety P2C-527Majorovi muži zajišťovali nedaleké okolí studeného sibiřského lesa bez sněhu. Jeden technik od doktora McKaye tu zajišťoval fungování stroje. Něco tam seřizoval a Lorne zatím netrpělivě chodil kolem. Jak ale čekal, Wraithové na sebe nenechali dlouho čekat. A po chvíli už se v dáli ozvali výstřely jejich omračovacích zbraní. Lorne zavelel, ať drží pozici, jak nejdéle mohou, že jim pak pošle podporu pro návrat. Potom si došel zpátky k technikovi, který byl se svým strojem postaven nedaleko od ovládacího panelu brány.
- "Jak jste na tom doktore?!"
- "Dělám co můžu, ale chvíli to potrvá, nemusím snad připomínat, že na něco takového ten stroj nebyl postaven, sám jsem u toho byl, když byl stavěn..."
- "Dobře, tak se snažte, ať je to co nejdřív..."
- "A jak asi, nevíte? Když s tím budu posouvat moc, rychle tak můžu ten objekt přejet krajem moc rychle a pak budu těžko hledat kde je. Víte vůbec jaký je to posun na konci dosahu?!"
- "Hele, vy jste tu od toho, tak dělejte, co umíte a já budu dělat to, co umím já. Dobře?"
- "Dobře...! Odbil ho rychle technik, aby mohl dále klidně pracovat.
Lorne si popoběhl dopředu blíže ke svým mužům. Běžel po polní cestě s vyšlapanými kolejemi okolo zarostlými namrzlou trávou. Opodál byli jeho muži kryti za stromovou bariérou, končící až u cesty. Celé prostranství kolem brány bylo více méně ob rýsované lesy a on čekal, že Wraithy brzy napadne jít jinudy. Nepřátelské jednotky doráželi stále víc, až jednoho z mariňáků přímo vedle střílejícího Lornea zasáhla energetická střela a další jen zlověstně bušili do kmenů, za kterými se kryli. Zavelel pomalý ústup, až se všichni stáhli skoro k bráně, kde se ukryli za výmoly u cesty a okolní stromy. Major Lorne šel rovnou k doktorovi, kterého i se strojem bránil zpoza panelu brány.
- "Tak co, už něco máte, ksakru?!"
- "Zatím ne... ale už jsem skoro na konci skenování.
08:44 - Atlantis- "Sam, já ti říkám, že to prostě není v dosahu, musíme se přesunout na jinou planetu. Jak je na tom vůbec druhý tým?" Ozýval se naléhavě hlas Rodneyho McKaye z komunikačního přenosu skrz otevřenou bránu.
- "Zatím nevíme, kontaktovali jsme nejdřív Vás. Počkej vypneme to a spojíme se s nimi..." Řekla Sam a už pohlédl na Chucka, aby přenos vypnul.
- "Ne ne! Počkej... na něco přijdu... dej mi minutku..."
- "Tak si pohni Rodney, nemáme moc času, za chvíli dorazí ke kraji vytyčeného pásma..."
- "Ne ne, tam to nebude, měli jsme tam dosah a nic tam asi není..."
- "To nezní moc přesvědčivě..."
- "Jo já vím... ale... Počkej!"
- "Na co?"
- "Ne ne, něco mám... Co u obou skenerů prodloužit dosah ještě daleko víc, až na maximum..."
- "Já nevím Rodney, už jsi říkal, že je ten sken i tak dost hrubý..."
- "Já vím ale to je tím, že máme jenom jeden přijímač, kterýmu odesílá informace jenom jeden vysílač..."
- "Jak to myslíš...?"
- "No kdyby jsme data nevyhodnocovali, ale jen je potom odeslali Vám a druhý tým udělal totéž, měli by jste tentýž hrubý sken skoro stejné oblasti a navíc oblasti, kam teď nedosáhnem..."
- "Já vím a pak bychom to jenom spojili a mohli by jsme je najít, jo Rodney to by mohlo jít," řekla užasle Carterová.
- "Dobrá, zvedám výkon a odesílám info... teď!" Na obrazovce vedle Chucka začali běhat jedničky a nuly. To byl signál pro Sam, která nechala ihned vypnout spojení.
- "Zavřete to!"
- "Ano mada..."
- "Nechte vytočit souřadnice, kam šel major Lorne!"
08:46 - Povrch planety P2C-527- "Ta co doktore, to bylo víc než pět minut...?"
- "Jakejch pět minut, říkal jsem chvilku..."
- "No dobře, tak co?! Jestli jste si nevšim začíná tu bejt docela horko!"
- "Ani ne, víte? Je tu snad 5 pod nulou..."
- "Co, brečíte, že nemáte sáňky," zavtipkoval Lorne a vystřelil dopředu další dávku z P90ky, tentokrát musel přebíjet. Sednul si a začal šátrat v kapse.
- "To snad není možný..." Začínal doktor přemýšlet nahlas. Lorne zvedl hlavu a zeptal se:
- "Co není možný?!"
- "Nenašel jsem to, nestačí to, musíme vyslat další tým na třetí planetu, aby jsme je zachytili..."
- "Děláte si ze mě srandu? Celou dobu jste tu nedělal skoro nic a teď mi řeknete, že to samý z toho taky vylezlo?" Oba na sebe chvíli koukali a čekali co udělá ten druhý. Pak se major sebral, narazil do zbraně další zásobník a začal střílet vedle panelu dopředu. Udělal přestávku a zařval:
- "Na co tam čekáte, zadejte adresu domů!" Doktor se nemluvně zvedl a začal cvakat symboly jeden po druhém, v tom se ale zastavil a obrátil se na Lornea.
- "Nejde to, příchozí červí díra!"
- "Wraithi?"
- "Nevím kryjte se," zařval technik a strhl majora k sobě těsně před jednou střelou. Z brány po té ihned vyšlehl nestabilní proud energie. Z majorovy vysílačky se ozvalo:
- "Tady plukovník Carterová, jak jste na tom majore?"
- "No popravdě už bylo i líp," odpověděl technik za majora, když Lorne stiskl vysílačku.
- "Dobře, první tým nic nezachytil, jak jste na tom vy?"
- "Doktor říká, že nic nezachytil..." Odpověděl konečně Lorne.
- "Nevadí, máme plán..."
- "Jaký plán?" Vnutil se znovu doktor.
- "Nastavte dosah skeneru na maximum a pak nám údaje bez vyhodnocení odešlete..."
- "K čemu t...?" Stačil jen říct doktor, ale Lorne ho rychle usměrnil:
- "Prostě to udělejte!" Technik se na něj křivě podíval a pak začal znovu pracovat na přístroji. Udělal, co se po něm chtělo a údaje odeslal.
08:48 - Atlantis- "Plukovníku přicházejí údaje," hlásil Carterové rychle Chuck, jakmile se informace v laptopu vedle začali opět hýbat. Sam přešla k laptopu a začala dešifrovat informace. Po chvíli ji Chuck otravoval znovu.
- "Madam, plukovník Caldwell Vás volá..."
- "Na obrazovku!" Stiskl tlačítko a Caldwell zahřměl místností:
- "Plukovníku, už máte ty souřadnice, něco mi říká, že už máte docela zpoždění..."
- "Také Vás zdravím plukovníku, právě na tom pracují," ozvalo se od Sam zuřivě klepající prsty do klávesnice.
- "Dobře, ještě jsem Vás chtěl informovat o tom, že se nás sledovaná loď snažila setřást náhlým výskokem z Hyper prostoru, načež do něj krátce po našem výskoku zase skočili. Podařilo se nám je ale zase sledovat, nicméně bez té cílové lokace je po nabírání vašeho vybavení nemusíme najít!"
- "Jsem si toho vědoma plukovníku..." Odmlčela se a stiskla "Enter". Informace se potom dešifrovali a na obrazovce vyměnila hvězdná mapa původní řádku nesmyslných textů. Načež se na ni bliknutím zobrazil červený bod nedaleko černé díry.
- "Plukovníku, mám dobré zprávy, odesílám cílové souřadnice..."
- "Skvěle plukovníku," řekl Caldwell a naklonil se k majorovi vedle," Máme to, teď můžete odeslat souřadnice pro nabrání."
- "Ihned, jen něco vyřídím," Prohodila, "Chucku, najděte vhodné souřadnice planety s bránou, ležící na přímém kurzu od současné pozice Daedala k cílové lokaci."
- "Ano madam." Sam pak přešla k zábradlí u místnosti s bránou a na pár mariňáků zavolala.
- "Můžete seržante, už na Vás čekají..." Muži potom po jednom vstoupili do brány.
- "Majore, posílám Vám menší podporu, připravte se..."
- "Díky plukovníku," řekl Lorne a jeho hlas přehlušili okolní výstřely z jejich zbraní. Brána se po chvíli zavřela a Sam znovu aktivovala vysílačku.
- "Kapitáne Caine, můžete odstartovat, posílám Vám cílové souřadnice, víte co máte dělat."
- "Myslím, že si letmo vzpomínám, madam," ozvalo se z druhé strany. Chuck odeslal souřadnice, které se začali ihned zadávat do brány pod nimi.
- "Plukovníku, Vám též odesíláme cílové souřadnice, náš Jumper tam za chvilku bude." To už Jumper skočil dovnitř a brána se vypnula. Vzápětí se ale začala znovu vytáčet z druhé strany.
- "Neplánovaná aktivace z venčí," zakřičel Chuck a z brány vyšlehl známý proud vody.
- "Zachytávám identifikaci majora Lornea..."
- "Vypněte štít..."
08:51 - Orbita neznámé planetyKapitán v rozepnuté kožené uniformě příslušníků expedice Atlantis pilotoval klidně Jumper pár metrů od deaktivované brány. Vedle něj bylo vidět skrz přední průzor doktora Zelenku, který ještě něco stále ťukal do tabletu.
- "Co tam koumáte doktore?" Zeptal se Caine s velmi nakrátko ostříhanými vlasy a pronikavýma hnědýma očima.
- "Ále jen ještě kontroluju McKayův postup pro otvírání zablokovaných přepážek..." Řekl Radek se skloněnou hlavou. Po chvíli je oba vyrušilo hlášení na předním skle. Zobrazila se mapa označující planetu, nad ní bránu s jejich Jumperem a jeden nový objekt za nimi.
- "Jumpere tady Caldwell z můstku Daedala, jste připraveni k nalodění? Nemáme moc času," ozvalo se vysílačky na "palubní desce" před nimi.
- "Rozumím Daedale, tady Caine, přistanu v pravém hangáru..."
- "Dobře, ale pohněte si. Caldwell konec."
- "Pokusím se pane..." Usmál se a nabral s Jumperem vysokou rychlostí přímý kurz k Daedalovi. Loď se stále zvětšovala až se směr letu změnil více doleva a Jumper nalétl do hangáru. Ihned potom se spustilo ochranné energetické pole a Daedalus skočil do Hyper prostoru. Oba dva se po lehkém dosednutí zvedli a přešli do zadní části Jumperu. Zelenka spustil padací dveře, za kterými se objevilo několik mariňáků v černých armádních kompletech. Jeden z nich, byl trošku starší (asi čtyřicet) o proti mladičkému Cainovi (29). Jeho insignie poukázali na důstojníka v hodnosti majora. Proto mu Caine letmo zasalutoval, jakmile si toho všiml. On se obrátil na své muže a pokynul jim k přípravě a nalodění. Pak přešel k nim a spustil.
- "Já jsem Major Brooks, šéf ochranky a výsadku na Daedalovi, provedu s Vámi ten bláznivej pokus o vzpouru..."
- "Doufám, že to neskončí jenom pokusem pane..." Uvedl se Caine.
- "Doktore Zelenko, je všechno vybavení připraveno?" Zeptal se Brooks tichého českého vědce v pozadí.
- "Ano jistě, aspoň myslím, tedy..."
- "Dobrá, každopádně Vám se vším pomůže naše specialistka na antické technologie - Doktorka Houstonová." Ta se odněkud objevila z davu za ním a hned přispěchala k doktorovi, aby mu mohla potěšeně potřást rukou.
- "Jsem ráda, že Vás poznávám doktore," mrkla na něj provokativně a on se na oplátku trochu začervenal. Pohlédl na Brookse a řekl:
- "Nevadí majore budu rád, když mi někdo pomůže." Pak zmizel někam dovnitř, nejspíš "sprdnout" hochy od "maríny", že něco rozbili. Doktorka mezitím obrátila pohled na Caina, když si toho Brooks všiml, radši se je všechny rozhodl nahnat do Jumperu.
08:56 - Hyper prostor Galaxie Pegasus, DaedalusCaldwell sledoval obrazovku na níž se Daedalus, jako zelená tečka, blížil k červené tečce, značící cílovou lokaci, se žlutou tečkou před sebou, která znázornila sledovanou Auroru.
- "Kontaktujte tým v hangáru dvě, ať jsou připraveni ihned po výskoku vyrazit, sdělte jim, že mají minutu pro přípravu."
- "Ano pane..." Odvětil major Caldwellovi a dal se do vyřizování. Kormidelník se potom, těsně před výskokem, chopil slova.
- "Výstup z Hyper prostoru za 15 sekund."
- "Připravte se na výskok, co nejblíže u nich..."
- "Ano pane, nepřátelská loď se už setkala s cílovým kontaktem. Můžeme."
- "Vemte nás ven!" Skrz průzor zazářilo bílé světlo a světlý modrý tunel nahradila temná čerň. Kormidelník srovnal kurz a Daedalus začal "raily" pálit na dva Hataky a jednu Auroru před nimi.
- "Pane, nahodili štíty a zahájili přenosy transportním paprskem, pouze jednosměrně z Aurory na jeden z Hataků..."
- "Můžete k nim přenést hlavici?"
- "Nevím, můžeme to zkusit..."
- "Dobře kontaktujte strojovnu." Major souhlasně přikývl s prstem na vysílačce, připevněné k jeho uchu.
- "Negativní pane, potřebujeme prý vědět frekvenci pro přenos, mají to jištěné..."
- "Dobře nevadí, jak je na tom výsadek?"
- "Nevím, odstartovali podle plánu a jestli jsou už pod štíty, tak je nemůžeme zachytit... moment. Lodě otvírají Hyper prostorová okna. Tedy přesněji jenom jedno z toho antického křižníku." Caldwell už ani nereagoval, protože byl vidět jenom záblesk a všechny tři lodě zmizeli pryč.
- "Můžeme je sledovat?"
- "Bohužel ne pane, mají neobvykle velkou rychlost, nejspíše k napájení Hyper motorů použili ZPM..."
- "Dejte vědět Atlantis a vemte nás zpět."
08:57 - Prostor u Černé díry, DaedalusKapitán s majorem už seděli na předních dvou židlích a za sebou měli doktorku a doktora, horlivě jim koukající přes rameno. Záblesk byl pokynem ke startu a Caine tak ihned učinil.
- "Leťte!" Ozvalo se od Brookse chvíli potom, co se dal Jumper do pohybu. Prolétl skrz ochranné pole a obloukem zamířil dolu na blízkou Auroru.
- "Zaměřuji souřadnice pro přistání," řekl Zelenka ťukající speciálním plastovým perem do tabletu.
- "Na to se teď vys**te, hlavně nás dostaňte pod štíty," rozkázal poněkud hlasitějším tónem major pilotovi, který se dle výrazu pekelně soustředil. Taky dokázal nemožné. Nabral takovou rychlost, až motory Jumperu začali vibrovat s malým plavidlem. Do Hataku před nimi začali létat žluté projektily Railgunů a jejich kurz se z kolizního změnil na souběžný s pláštěm. Těsně potom se nad nimi zableskl právě spuštěný štít.
- "To bylo o fous," pravila trefně mladá doktorka sedící za Brooksem.
- "Spíš o atom," přihodil snaživě Zelenka ve vědeckém slangu, "Tamhle máme přistát," ukázal prstem kapitánovi přes rameno už víceméně zbytečně, protože to každý z nich viděl. Blížili se k místu, kde byl trup zbarven do černa a kousek dál v něm byla díra velká asi jako Jumper. Přiletěli až k ní a dosedli na plášť.
- "Zapínám magnetický uppgread," sdělil doktor a jedním stisknutím tlačítka nastalo zvláštní zabzučení a za mravenčení v botách. Jen o krátkou chvíli potom, natáhl Radek přes Jumper a tu díru ještě bílo šedý štít. Pak celý kolos i s nimi na zádech otevřel Hyper prostorové okno, načež do něj ihned rychle skočil.
Nové postavy uvedené v tomto díle:[img][http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32810289.jpg]http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32810289.jpghttp://[/img]
kapitán Martin Caine (Představitel - Wenworth Miller)[img][http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32810315.jpg]http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32810315.jpghttp://[/img]
Dr. Ashley Houston (Představitel - Erica Durance) [img][http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32810769.jpg]http://nd.blog.cz/a/anketyunas.blog.cz/obrazky/32810769.jpghttp://[/img]
major Paul Brooks (Představitel - Hugh Laurie)