Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Hodnocení postav SGA

Hodnocení postav SGA

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Příspěvek 03.8.2008 21:42:13
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahoj, tak mě tak napadlo, zhodnotit postavy SGA bodově a případně uvést jejich klady a zápory. Doufám, že to tu už někde nebylo, když tak se velmi omlouvám :wink:

Tak tedy moje hodnocení:

Lt. Col. John Shepperd 7,5/10
Dr. Rodney McKay 9,5/10
Ronon Dex 6/10
Teyla Emaggan 5,5/10
Dr. Radek Zelenka 8/10 :lol:
Dr. Jennifer Keller 5,5/10
Dr. Carson Beckett 8,5/10
Mr. Richard Woolsey 8/10
Col. Samantha Carter 7/10
Dr. Elizabeth Weir 7,5/10
Lt. Aiden Ford 7/10
Mjr. Evan Lorne 7,5/10
Col. Steven Caldwell 8/10

Jsou to jen hlavní postavy, budu rád, když ještě někdo přidá svůj názor ... 8)
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 04.8.2008 08:45:47, celkově upraveno 1

Příspěvek 03.8.2008 22:26:53
ipa Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak ja takhle:

Lt. Col. John Shepperd - 3/10
Dr. Rodney McKay - 9/10
Teyla Emaggan - 5/10
Ronon Dex - 3/10
Dr. Jennifer Keller - 6/10
Mr. Richard Woolsey - 6/10

Dr. Carson Beckett - 8/10
Dr. Elizabeth Weir - 3/10
Lt. Aiden Ford - 9/10
Col. Samantha Carter - 5/10 ( v SG-1 10/10 :) )
Dr. Radek Zelenka - 4/10 že tam prohodi par slov tak z toho nejsem fakt v pr.....

a jen do me :D

Příspěvek 03.8.2008 23:38:21
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak já se taky přidám :)
Kromě bodíků přihodím ještě kratičký hodnocení ;)

Lt. Col. John Shepperd 7/10
Dobrý hlášky a většinou dobrý nápady. Ale občas taky ne ...

Dr. Rodney McKay 9/10
Šílenej vědec, co jednou zničí svět (vlastně už jich pár zničil, že? :) ).

Ronon Dex 6/10
Tatar, ale zdá se, že Satedská armáda měla dobrej bojovej výcvik, ale v tý naší by (doufám) neprošel psychotestama ...

Teyla Emaggan N/A
Není rozdíl, jestli tam je, nebo ne. Až na její schopnost řídit nejmodernější Asgardsko-Taurjský technologie, což mi přijde jako uboze umělej pokus o to, aby tam byla k něčemu.

Dr. Radek Zelenka 9/10
Stojí mezi rodnym a zničením světa. "No tak ještě dva mi dej" :lol:

Dr. Jennifer Keller asi 3/10 až 8/10
Nevim, co si myslet. Občas je úplně super, ale občas to stojí za úplnou bačkoru.

Dr. Carson Beckett 7/10
Doktor na svym místě. Bylo mi líto, když umřel, ale zmrtvýchvsání mám až dost z SG-1 :shaking:

Mr. Richard Woolsey asi 6/10 plus mínus
Další o kom nevím, co si myslet. Přijde mi, jako by měl schízu - občas se chová nějak a občas úplně jinak.

Col. Samantha Carter v SGA 6/10; SG-1 9/10
No moc se tam neukázala - i když tam tomu šéfovala, tak skoro nebyla vidět. Škoda - jako velitel lodi se mi celkem líbila.

Dr. Elizabeth Weir 7,5/10
Moc pacifista, moc civilista, moc okecávek. Ale je celkem sympatická a uhrála pár dobrejch věcí - hlavně její jednání s Geni se mi líbilo :)

Lt. Aiden Ford 75/10
Největší borec. Počínaje jeho prvnim průchodem bránou z SGC na Atlantis až po konec první série. Trošku mě zklamala jen jeho jednotka feťáků - čekal bych od něj víc profi team. Dokud byl součátí Atlantis, byl to král profíků :)

Mjr. Evan Lorne 9/10
Od dílu Tabula Rasa ho mám taky dost rád. Asi trochu náhražka za Forda, ale není moc vidět - škoda, hned bych ho dal místo Teyly, nebo Ronona.

Col. Richard Caldwell 8/10
Trošku moc skeptickej a přijde mi, že občas mu to nepálí tak, jak by mělo, ale je to kliďas a hned tak ho něco nerozhodí...
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 04.8.2008 06:32:39
Meredith Airman
Airman

Odpovědět s citací

Caldwell s prece nejmenuje Richard, ale Steven :shock:

Příspěvek 04.8.2008 08:51:29
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Meredith píše:
Caldwell s prece nejmenuje Richard, ale Steven :shock:

Jaj, sry, já jsem se překlep, už jsem to opravil v původním příspěvku :)

Příspěvek 04.8.2008 09:16:16
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Taky se přidám s hodnocením
John Sheppard - 7/10 -dobré hlášky, ale vadí mi jeho heroismus
Dr. Rodney McKay 9/10 - šílený vědec, občas dost komická postava, ale jedna z nejlepších v Atlantis
Dr. Radek Zelenka - 9/10 - vědec, občas mluví česky, ale stojí ve stínu Rodneyho
Ronon Dex - 5/10 - vážně mi tam přijde jenom jako stroj na zabíjení
Teyla Emaggan - 5/10 - osobně mi nevadí, ale souhlasím s názorem, že kdyby tam nebyla, tak se nic nemění
Dr. Jennifer Keller - 8/10 - myslím, že celkem dobrá náhrada za Carsona, celkem se mi i líbí vývoj vztahu s Rodney McKayem
Dr Carson Beckett -9,5/10 - spolu s Elisabeth Weir nej postava, akorát škoda, že ho protlačili znovu do seriálu - jednou zemřel tak měl tak zůstat
Dr. Elisabeth Weir - 10/10 - podle mě nejlepší postava
Richard Woolsey - 9/10 - v Returnu mi moc příjemný nebyl, ale jako velitel se stal jednou z mých nejoblíbenějších postav
Col. Samantha Carter - 5,5/10 - nevadila mi, ale byla tam zbytečná
Lt. Aiden Ford - 4,5/10 - tahle postava mi osobně nikdy k srdci nepřirostla a tak jsem jeho odchodu vlastně nikdy nelitoval
Mjr. Lorne - 8,5/10 - velmi příjemná postava, která se bohužel neobjevuje moc často
Col. Steven Caldwell - 8,5/10 - další z mých oblíbených postav, možná proto, že velí mé oblíbené lodi :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 04.8.2008 10:01:19
George_Hill Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky ja taky:
John Sheppard - 9/10 -dobré hlášky..ale na O´Neilla nema...
Dr. Rodney McKay 9/10 - To je proste Rodney...
Dr. Radek Zelenka - 100/10 - mohl by pridat vice ceskych hlasek! Ale jinak skvely!
Ronon Dex - 6/10 - Trochu do poctu, ale je tam potreba takovy typ....
Teyla Emaggan - 4/10 - Co k ni rict...asi by mela jit na materskou....
Dr. Jennifer Keller - 10/10 - Jako postavu doktorky dobra...a jako zenska jeste hezci. Proste kočka...
Dr Carson Beckett -9/10 - Libi se mi jeho prizvuk a jako postava to sem tam ozivil...
Dr. Elisabeth Weir - 6/10 - Uz jsem na ni uplne zapomnel a pred tim me nijak nenadchla:(
Richard Woolsey - 7/10 - Woolsey..no, uvidime co jeste predvede..zatim nevim.
Col. Samantha Carter - 7/10 - MOhla tam zustat, ale ona spise patri do SG-1 nez na atlantis...
Lt. Aiden Ford - 4/10 - Nevim co rict..nic moc...
Mjr. Lorne - 9/10 - Lorne je fajne borec... tez by se tam mohl i se zelenkou objevovat vice...
Col. Steven Caldwell - 6/10 - Jde malo videt, ale jako velitel lodi je dobry.

Příspěvek 04.8.2008 11:02:48
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co bych pro SG neudělal :)

Lt. Col. John Sheppeard
Podle mě dost dobrý typek. Hlášky opravdu parádní, to jak si utahuje z výše postavených jako O´Neill je taky bezva. Sice na Jacka nemá, ale rozhodně je lepší než Mitchell z SGC.

Hodnocení: 9/10

Dr. Rodney McKay
Prostě bez komentáře. Ty jeho hlody co má v každém dílu, ta jeho splašenost když jde do tuhého, prostě best! Nejlepší ta hláška v 4x17 Midway - "Už jsme tady bůhví jak dlouho a vy jste pořád nezmlkli! Pořád jenom mluvíte TATATATA :D:D:D

Hodnocení: 10/10

Ronon Dex
Ze začátku mi hodně vadil. Jel jen na vlastní pěst a nahradil Forda, což mi zpočátku vadilo. Teď je ale díl od dílu lepším, viz. 5x04 jak bušil do toho tlačítka :D

Hodnocení: 8.5/10

Teyla Emaggan
Co k ní říct. V každém SG týmu (z těch co hrajou hlavní role, viz třeba SG-1) musí být ženská, aby to mělo tu pravou šťávu :). Ona mě nějak nevadila, ale začínám ji nesnášet od té doby kdy stále kecá o díťěti - tohle není telenovela, ale sci-fi a to se tady nehodí.

Hodnocení: 6/10

Dr. Radek Zelenka
Týpek. Hraje sice vedlejší roli, ale když hraje jako v Karanténě něco hlavnějšího stojí to za to. A ty jeho české kiksy :D taky dobrý!

Hodnocení: 8,5/10

Dr. Jennifer Keller
Jo, je pěkná, ale to je tak vše. To že nahradila Carsona mě dost vadí, s ním to bylo takové více Stargejťácke.

Hodnocení: 6/10

Dr. Carson Beckett
S ním to bylo prostě bezva. Nahradila ho Kellerová, což se mi moc nezamlouvá. On do toho seriálu patřil.

Hodnocení: 9/10

Mr. Richard Woolsey
Pro mě nejhorší postava z celého Atlantisu. Vůbec se mi tam nehodí, a myslím si že to jinak ani nebude.

Hodnocení: 5/10

Col. Samantha Carter
Když nastoupila poprvé tak se mi moc nezdála, ale za celou 4. sérii se mi zdála dohromady lepší než Weirová. Škoda, že když se ukázala jako dobrá vůdkyně tak to skončilo s podáním Woolseyho.

Hodnocení: 7/10

Dr. Elizabeth Weir
Co o ní říct. Ze začátku nic moc, ale potom už byla lepší. Ale pořád u mě vítězí Carterová.

Hodocení: 6,5/10

Lt. Aiden Ford
Ze začátku se mi zdál dobrý a to že přišel Ronon mě naštvalo. Ale potom sem Forda začínal nesnášet, a sem rád že je místo něho Ronon.

Hodnocení: 6,5/10

Mjr. Evan Lorne
Sice moc nehraje, ale ukázal se že se Zelenkou můžou být dobrá parta, viz. 5x04.

Hodnocení: 7,5/10

Col. Steven Caldwell
Jde to, nic víc, nic míň.

Hodnocení: 6,5/10

Shrnuto, podtrženo - v SG-1 bych všem hlavním postavám dal 10/10 (do doby kdy tam byl Jack a George). Tady je hlavní rozdíl oproti SGA, tedy alespoň pro mě.
Naposledy upravil Jack O´Neill dne 04.8.2008 17:55:53, celkově upraveno 1
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 04.8.2008 17:18:57
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Plk. John Sheppard: 7/10 - V prvnich seriich byl vyborny, postupem casu ztraci sve kouzlo.

Dr. Rodney McKay: 6/10 - David Hewlett teto postave propujcil charizma o tom se neminim s nikym prit, avsak mam pocit, ze tvurci rozjeli velky galakticky zavod Mckay vs Carter. Kdo znici vice planet ci soustav. Stale si na neco stezuje a jeho hvezdne manyry vuci ostatnim clenum expedice se mi take nelibi.

Teyla:4/10 - Neni mi sympaticka ani nesympaticka, jak rekl Dark Angel, kdyby tam nebyla, tak se nic nezmeni.

Ronon: 7,5/10 - Dobra postava v mnoha vecech lepsi nez Ford, ktereho vlastne nahradil. Ma spoustu spatnych vlastnosti jako arogance, impulsivnost a problemy se sebeovladanim, avsak take vlastnosti jakych si velmi cenim loyalita, obetavost a predevsim je to dobry vojak.

Dr. Elizabeth Weir: 6/10 - Za kazdeho veliciho mluvi jeho vysledky. Ty jeji byli vyborne. Problem mam s jejim pacifismem, nekdy je lepsi zbran nez mluvene slovo( viz. 3-20).

Dr. Radek Zelenka: 8/10 - Vyborny cesky vedec, dle meho nazoru nedoceneny. Stale ve stinu Rodneyho, snad dostane prilezitost ukazat co vse umi. Jeho ceske vetsinou monology jsou vynikajici :D

Maj. Lorne: 5/10 - Nijak vyrazne me za ten kratky cas, ktery na obrazovce vzdycky stravi neoslovil, mozna kdyby dostal vice prostoru, presvedcil by me o opaku.

Dr. Beckett: 8/10 - Mel hezky britsky prizvuk. Nechapu ten strasny povyk kolem jeho smrti, kdyz neumiraji postavy nadava se na nerealnost, kdyz umrou vsichni chteji, aby se vratily.

Dr. Keller: 8/10 - Je mi sympaticka, trochu mi pripomina Janet.

Plk. Carter:7/10 ( v SG-1 9/10) V SG-1 jsem ji mel rad, predevsim v prvnich seriich byla vyborna. Za jeji ery na zidly vedouci expedice byli porazeni Asurane a oslabeni Wraithove. Kdyz uz nic, tak odvedla dobrou praci.

Příspěvek 04.8.2008 18:51:41
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Lt. Col. John Sheppard 8/10 - obdoba Camerona z SG-1, je s nim sranda, umí usměrnit Ronona a je důležitej. Ale někdy se chová nelogicky.

Richadr Woolsey 7/10 - Zatim je to s nim dobry, ale o proti SG-1 je uplne jinej a to se mi nezda.

Teyla Emaggan 4/10 - uz me s**e. Absolutne nechapu co ta tam dela. Uz by se ji mohli zbavit.

Spec. Ronon Dex 6/10 - Mašina na která jede na Adrenalin. Obcas je dulezitej, lae jindy je jen do poctu.

Dr. Jennifer Keller 6/10 - Kdyby tam byl Carson bylo by to lepsi.

Dr. Rodney McKay 9/10 - Je dulezitej. Je s nim sranda a jeho výhodou je že neni jen do poctu. Jediny co mi na nem vadi je to ze prisel o svou prirozenou zbabelost. :(
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 04.8.2008 19:02:54
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rozdělím to na dvě části:
První a druhá série SGA:

Lt. Col. John Shepperd - 7,5/10
Dr. Rodney McKay - 9/10 (první série, ve druhé si o něco pohoršil)
Ronon Dex - 7/10
Teyla Emaggan - 7/10!
Dr. Radek Zelenka 100/10 :D no dobrá 8,7/10
Dr. Jennifer Keller ------
Dr. Carson Beckett 8/10 jedna z nejlepších postav
Mr. Richard Woolsey ------
Col. Samantha Carter ------
Dr. Elizabeth Weir - 9,7/10 tady nemám co dodat, srdce Atlantis
Lt. Aiden Ford - 8,5/10 (první série na Atlantis, jedna z mojich nejoblíbenějších postav), 6/10 jako "feťák" (druhá série)
Mjr. Evan Lorne - 8/10
Col. Steven Caldwell 8,2/10

Třetí série SGA a výš (až po 5x04)

Lt. Col. John Shepperd - 3,5/10 (leze mi svým "frajerstvím" na nervy)
Dr. Rodney McKay - 6/10
Ronon Dex - 5,5/10
Teyla Emaggan - 1/10 dalších komentářu se zdržuji...
Dr. Radek Zelenka - 7,5/10 (udělali z něj v některých dílech šaška)
Dr. Jennifer Keller - 6,5/10 jednou dobrá, jednou špatná...
Dr. Carson Beckett - 5/10 pro mne je mrtvý, klonem to podělali
Mr. Richard Woolsey - zatím 7,7/10
Col. Samantha Carter - 5,7/10
Dr. Elizabeth Weir třetí série 6/10, od čtvrté série no comment...
Lt. Aiden Ford ------
Mjr. Evan Lorne 8/10
Col. Steven Caldwell 7,5/10

Příspěvek 04.8.2008 19:43:03
Lanteas Airman
Airman

Odpovědět s citací

John Sheppard - 9/10 - jedna z nejlepších postav, bez něho by to nebylo ono

Dr. Rodney McKay 10/10 - nej postava z celého SGA, komická postava, vtipně hlášky

Dr. Radek Zelenka - 10/10 - český hlášky 4ever, doufám, že se bude objevovat častěji

Ronon Dex - 6/10 - zřejmě snaha napodobit Teal´ca ale moc se jim to nepovedlo

Teyla Emaggan - 6/10 - nvm no mě tam nějak ani nevadí, ale kdyby zmizela tak by mi to bylo jedno

Dr. Jennifer Keller - 8/10 - skvělá doktorka, občas řekne nějakej ten vtip :)

Dr Carson Beckett -6/10 - nikdy mě nějak nenadchl

Dr. Elisabeth Weir - 9/10 - je jí škoda měla zůstat

Richard Woolsey - 7/10 - no uvidíme co z něj vyleze, zatím ale dobrý

Col. Samantha Carter - 8/10 - škoda, že nezůstala, jako v SG-1 to sice nebylo, ale byla schopná velitelka

Lt. Aiden Ford - 5/10 - nvm no nějak mi ani nevadí, že tam není

Mjr. Lorne - 6/10 - Lorne je dobrej, mohl by se častěji objevovat

Col. Steven Caldwell - 9/10 - nejlepší velitel lodi v celé SG :)

Příspěvek 06.8.2008 15:04:43
Geros´Lal Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

McKay a Zelenka měli dostat 10 z 10. :-D
[img][http://geroslal.sg1.cz/mvkvbanner.gif]http://geroslal.sg1.cz/mvkvbanner.gifhttp://[/img]

Příspěvek 06.8.2008 16:06:31
comande Airman
Airman

Odpovědět s citací

John Sheppard 6,5 jako docela ujde
Rodney McKay 7,5 Je to srandista¨
Ronon Dex 6 Velký týpek
Teyla emaggan 0 tady nulu protoze si myslim ze se tam vubec nehodi na zacatku bych ji dal naky bod a v dalsich dilech proste zadny
Dr. Zelenka 9 je to proste Čech
Dr.Carson Beckett 7 hraje tam mileho doktora
Mr.Richard Woolsey 5 Nic moc
Col. Samantha Carter 6 kdybych jsem ji neznal s sg-1 tak ji dam 2
Dr.Elizabeth Weir 9,5 proste leader
Lt. Aidon Ford 8 ke konci delal docela bordel
Mjr. Evan Lorne 6,5 novacek srovnavam se Sheppardem
Col. Steven Caldwell 7 velitel me nejneoblibenejsi lode ale presto davam 7

Vsechno je to samozrejme do deseti bodu

Nepiš dva příspěvky pod sebou, používej upravit :rules: Quinix

Příspěvek 06.8.2008 20:21:43
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

John Sheppard 10/10 skvělý hlášky, vtipný a krom toho kus chlapa

Rodney McKay 9,5/10 bez něj si neumím SGA představit

Ronon Dex 7,5/10 ze začátku jsem ho moc nemusela, ale postupem času se mi začal líbit víc a víc

Teyla emaggan 5/10 V první sérii se mi docela líbila, ale pak už mě jen štvala. V současnosti jsem ve stavu, že mi nevadí.

Dr. Zelenka 9/10 Malí kousek domova v USA ( tedy Pegasu) :D

Dr. Jennifer Keller 7,5/10 je to sympatická doktorka s velkým potenciálem, ale Carson je Carson

Dr.Carson Beckett 8,5/10 Je to úžasný doktor se skotským přízvukem, připomíná mi Janet

Mr.Richard Woolsey 6,5/10
Mile mě překvapil doufám, že tak bude pokračovat dál

Col. Samantha Carter 7,5/10 (v SGA) byla to sice dobrá velitelka, ale bohužel se tam moc často nevyskytovala. Prostě patří do SG1 tam má 10/10

Dr.Elizabeth Weir 9,5/10 Nejlepší velitel Atlantis co kdy byl

Lt. Aidon Ford 6/10 Nikdy mě moc nezaujal

Mjr. Evan Lorne 7/10 má velký potenciál

Col. Steven Caldwell 7/10 Můj nejoblíbenější velitel lodi
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 06.8.2008 23:21:33
JamesCLC Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lt. Col. John Shepperd 9/10
Dobrý kecy ale rád bych u něho viděl více vojenského ducha.

Dr. Rodney McKay 9/10
Rodny je roztomilej :D ale skvělej, bez něj by to vskutku uz nebylo ono.

Ronon Dex 4/10
Mno jak by rekl Rodny... Neandrtalec :D Ovsem Karete ovlada dobre, az na to ze sceny kde cvicil chlapce od US MARINES a hazel s nima o zem byli podle me prehnane.

Teyla Emaggan 3/10
Xena :-) Obcas nebyla spatna ale jak se zapojila moc do veci Tauri na Atlantis tak mi nak prestala vonět a navic ted to dite...

Dr. Radek Zelenka 9/10
Skvelej... rad bych ho tam videl co nejvic, vzdycky kdyz byli spolu s Rodnym tak to nemelo chybu :-)

Dr. Jennifer Keller asi 5/10
Musim uznat jako nahrada za Dr. Becketa neni spatna... ale jak kdy :-)

Dr. Carson Beckett 6/10
Doktor telem i dusi co k nemu dodat, mrzelo me ze umrel i kdyz na muj vkus byl moc velkej pacifista :-)

Mr. Richard Woolsey asi 4/10 plus mínus
Zvlastni clovek, kdyz makal pro IOA tak v pohode, ale ted ve veleni SGA mi nesedi no treba me prekvapí :-)

Col. Samantha Carter 9/10
Skvela, mam ji rad, akorat me mrzi ze odesla z Atlantis kdyz se tam ani moc neukázala, cekal sem toho od ni na Atlantisu vic ale bohuzel ale jinak skvela:-)

Dr. Elizabeth Weir 5/10
Nebyla spatna... nak nevim co k ni napsat, ale kdyz sem se dozvedel ze ji nahrazuje Col. Sam Cartrova mel sem radost:-)

Lt. Aiden Ford 8/10
Mladej, spravnej chlapec od letectva. Mel sem ho rad a proto me velice mrzi ze odesel neznamo kam... a o to vic kdyz se dal do clubu enzymacu.

Mjr. Evan Lorne 9/10
Jeden z nejlepšich postav na SGA. Spravnej chlap co děla dobře svou práci, jen by to chtelo aby tam byl víc.

Col. Steven Caldwell 8/10
Dobrej velitel - jeden z mala co pusobí jako voják :-)

Příspěvek 31.8.2008 23:15:23

Odpovědět s citací

Lt. Col. John Shepperd 7/10

Neni to spatna postava, ze zacatku byl pomerne sympaticky, ale jak uz tu kdosi kdesi zminil, takove to Shepperd zachranuje situaci v 99% pripadech uz zacina byt pomerne ohrane.

Dr. Rodney McKay 9/10

Rodney mi byl protivny. V SG-1 obzvlast. Ale zrovna jeho postava se alespon podle meho pomerne vypracovala. A ta jeho povestna protivnost vlastne aj nahrazuje SG-1ckovsky syndrom 'dokonalosti charakteru', kdy cela SG-1 je takova 'bezchybna, statecna a noblesni', cimz se Rodny vymyka a vlastne ve vysledku pusobi vice 'lidsky', protoze ma i zapory a neni to perfect human being.

Ronon Dex 7/10

Sice toho moc nenamluvi a vicemene je to takovy 'SGA Teal'c', ale myslim si, ze tu sedmicku si zaslouzi, protoze je, alespon pomerne stabilni postava, ktera ma vyhraneny charakter a narozdil od SGA postav se dovidame i neco z jeho minulosti.

Teyla Emaggan 3/10

Nemam ji rada. Je to zbytecna postava, a stala se o to zbytecnejsi, kdy otehotnela a vsechno se kolem toho tocilo. Ty 3 body ma ode mne za to, ze alespon ze zacatku vypadala jako postava, ktera mohla mit i jinou roli nez mamina s velkym brichem a vnadama.

Dr. Radek Zelenka 8/10

Co vice dodat. Radek ma svoje kouzlo a obcasne ceske hlasky jsou fajn.

Dr. Jennifer Keller 4/10

Asi mne nekdo narkne z toho, ze nemam rada zenske charaktery. Neni to pravda, Sam Carter je super charakter.. Nicmene doktorka Kellerova je slaba postava, a mozna ji ubira i ten fakt, ze nahradila Carsona Becketta. Ale proste pro mne to bylo jako srovnavat trabanta (Kellerova) a Porsche (Beckett)...

Dr. Carson Beckett 10/10

Carson je proste andel. Prilis dokonaly na to, aby nekdo takovy mohl na svete existovat - a ted mluvim o jeho charakteru. Nekde jsem videla, ze ho nekdo nazval ztelesnenim Hypokratovy prisahy. Laskavy, mily, pratelsky. Celkove hrejivy charakter. Jeho skotsky prizvuk a hezky vzhled uz je jen tresnicka na dortu. :oops:

Mr. Richard Woolsey 6/10

Poprve kdyz jsem ho videla v SGA, moje reakce byla 'Ta krysa!'. Byrokraty nesnasim a proto jsem si zrovna Woolseyho neoblibila. V soucasne dobe se zrejme autori snazi jeho postavu trosku 'vyzehlit', nicmene kvalit Weirove nedosahuje.

Col. Samantha Carter 7/10

Sam jsem vzdycky mela rada. Konecne zensky charakter, ktery neni jen na ozdobu serialu. Dala jsem ji 'jen' 7 bodu, protoze do SGA proste nepatri. Sam je a vzdy byla SG-1. Ale na to, ze mela tak malo prostoru proste udelala co se dalo.

Dr. Elizabeth Weir 8/10

Tak nejak Weirova k SGA patrila. Skoda, ze scenaristi neznaji jine zbaveni se postavy, nez zabiti...
[img][http://kilitar.cz/avatars/jenn-sig.jpg]http://kilitar.cz/avatars/jenn-sig.jpghttp://[/img]
Cpt. Jennifer J. Firali / Teal'auc

Příspěvek 01.11.2008 10:41:24
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Přidám svou trošku do mlýna :
Zatím jsem na třetí serii, proto nehodnotím ostatní, o kterých vím zatím jen ze spoilerů.

John Sheppard - celkem oblíbený velitel týmu SGA-1 :D našel jsem v něm také zalíbení :roll:
8/10
Elizabeth Weir - líbí, pasuje do role a hodí se tam :P
7/10
Ronon Dex - Ze začátku nic moc. Forda jsem měl raději, ale postupně u mě stoupá jeho kredit
6/10
Teyla - wtf ?Neeee, to fakt neeeee ! (btw. jak mohla právě ona velet Atlantis (jakožto alien) - v době, kdy se tým vracel ze Země na přelomu 1. a 2. série
2/10
Radek Zelenka - příjemné zpestření seriálu, líbí se mi
9/10
Carson Beckett - jop, příjemný vedoucí lékařské sekce
9/10
Rodney McKay - "on si opravdu někdo myslel, že je superman?" Jooo, já jsem si to myslel !!
20/10

Star gate Atlantis -jakožto seriál - 1.-3. řada - 9/10

Toť ode mne vše !
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 01.11.2008 12:51:18
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

OK, takže také se zapojím

Lt. Col. John Sheppeard
John, nejoblíbenější postava :D Prostě velitel, jak má být. Občas trošku přehání ten heroismus a některé jeho nápady jsou... dost špatné, ale sedí tam, je dobře, že je takový jaký je. Možná měl vycházet z Jacka, ale to se moc nepovedlo. Spíš nemluvný člověk, co je radši sám...

Dr. Elizabeth Weir
Nejlepší velitel SGA vůbec. Oblíbila jsem si ji. Prostě mi na Atlantis patří. Dokázala vést město opravdu skvěle a získat si respekt i když byla civilista. Hrozně mě mrzí, že už ve městě není. Její konec byl velice smutný... Jako velitel mi tam vyhovovala nejvíc :-)

Hodocení: 9/10

Dr. Rodney McKay
David je skvělý herec a Rodney je úžasná postava. Prostě šílený vědec, který pusu nezavře a nápady mu v hlavě víří jeden za druhým. Má skvělé hlášky, ulehčuje atmosféru... Bez něho by to bylo o hodně chudší. Vtipná postava, která má v seriálu naprosto úžasné scény!

Ronon Dex
Oblíbila jsem si ho už od začátku. Bojovník, který je tam spíš na zabíjení, ale na druhou starnu - tým tam někoho takového potřebuje. Bez něho by to nebylo ono. Jeho životní osud se značně podepsal na jeho charakteru. Další velmi oblíbená postava :-)

Hodnocení: 8/10

Teyla Emaggan
OK, všichni ji velice odsuzují a extistuje tolik anti-topiců, až to není hezké. Mě tedy nevadí, mám ji ráda. To že trénuje v tělocvičně, jak vy s oblibou píšete "s klacíkama" se mi líbí. Je to krásné bojové umění a je dobře, že ho umí ovládat.

Dr. Radek Zelenka
Všichni ho obdivují. Ano, je to Čech, má good hlášky, ale tím to pro mě nějak končí... nikdy jsem ho neměla moc ráda. Jsem ráda, že je tam člověk jako on, ale rozhodně mi nevadí, že není hlavní postavou...

Hodnocení: 5/10

Dr. Jennifer Keller

Nemám proti ní to, že nahradila Carsona, ale jako postava mi tak nesedí. Není špatná, třeba se z ní vyklube něco jiného, ale prostě mi do oka nepadla. Jedu chvíli je ze všeho vyklepaná a pak mlátí po pár lekcích Wraitha. Já nějak nevím :roll:

Hodnocení:
5/10

Dr. Carson Beckett

Carson, srdce Atlantis. Ochotný všem pomáhat... Ke každému se choval hezky, lékař naprosto skvělý. Jeho smrt byla smutná, proto jsem ráda, že se tam teď objevuje :)

Mr. Richard Woolsey
Zezačátku jsem ho vůbec nemusela, ale teď... přijde mi jako vhodný velitel. Má tam vtipné scény a hlášky. Umí skvěle vyjednávat (Ghost in the Machine, Inqusition...)

Col. Samantha Carter
Patří do SG-1. Oblíbená postava, ale nějak mi na Atlantis nesedla. Udělala tam však obrovskou práci a měla velký úspěch. Přála bych ji velení nějaké dobré lodi ;-)

Hodnocení:
7/10 (SGA) ; 10/10 (SG-1)

Lt. Aiden Ford

Oblíbila jsem si ho již na začátku, při průchodu bránou, při všem. Byl skvělá postava, ale nedostal moc prostoru. Když pak přišel s tou svou bandou feťáků :D Prostě good. Škoda, že už tam není.

Hodnocení:
7.5/10

Mjr. Evan Lorne

Moc se neobjevuje. Měl by podle mne dostat víc prostoru. Nezachází s ním moc dobře. Bohužel. Na druhou stranu má dobrý charakter - nikomu nenadává, z nikoho si nedělá srandu...

Hodnocení: 7,5/10

Col. Steven Caldwell

Skvělý velitel Deadelusu. Ta jeho klasická pozice ve velícím křesle... :lol:

Hodnocení:
7/10

Atlantis+Gate
Nádherné město i brána. Plní největší úlohu v celé SGA, ale přesto nejsou moc zmiňovány :D:D. Městu se tedy vůbec nevěnují. Měli by ho prozkoumávat mnohem častěji...

Tak, to je snad vše :D
Obrázek

Zpět na Postavy