OK, takže také se zapojím
Lt. Col. John SheppeardJohn, nejoblíbenější postava

Prostě velitel, jak má být. Občas trošku přehání ten heroismus a některé jeho nápady jsou... dost špatné, ale sedí tam, je dobře, že je takový jaký je. Možná měl vycházet z Jacka, ale to se moc nepovedlo. Spíš nemluvný člověk, co je radši sám...
Hodnocení: 10/10
Dr. Elizabeth WeirNejlepší velitel SGA vůbec. Oblíbila jsem si ji. Prostě mi na Atlantis patří. Dokázala vést město opravdu skvěle a získat si respekt i když byla civilista. Hrozně mě mrzí, že už ve městě není. Její konec byl velice smutný... Jako velitel mi tam vyhovovala nejvíc
Hodocení: 9/10
Dr. Rodney McKayDavid je skvělý herec a Rodney je úžasná postava. Prostě šílený vědec, který pusu nezavře a nápady mu v hlavě víří jeden za druhým. Má skvělé hlášky, ulehčuje atmosféru... Bez něho by to bylo o hodně chudší. Vtipná postava, která má v seriálu naprosto úžasné scény!
Ronon DexOblíbila jsem si ho už od začátku. Bojovník, který je tam spíš na zabíjení, ale na druhou starnu - tým tam někoho takového potřebuje. Bez něho by to nebylo ono. Jeho životní osud se značně podepsal na jeho charakteru. Další velmi oblíbená postava
Hodnocení: 8/10
Teyla EmagganOK, všichni ji velice odsuzují a extistuje tolik anti-topiců, až to není hezké. Mě tedy nevadí, mám ji ráda. To že trénuje v tělocvičně, jak vy s oblibou píšete "s klacíkama" se mi líbí. Je to krásné bojové umění a je dobře, že ho umí ovládat.
Dr. Radek ZelenkaVšichni ho obdivují. Ano, je to Čech, má good hlášky, ale tím to pro mě nějak končí... nikdy jsem ho neměla moc ráda. Jsem ráda, že je tam člověk jako on, ale rozhodně mi nevadí, že není hlavní postavou...
Hodnocení: 5/10
Dr. Jennifer KellerNemám proti ní to, že nahradila Carsona, ale jako postava mi tak nesedí. Není špatná, třeba se z ní vyklube něco jiného, ale prostě mi do oka nepadla. Jedu chvíli je ze všeho vyklepaná a pak mlátí po pár lekcích Wraitha. Já nějak nevím
Hodnocení: 5/10
Dr. Carson BeckettCarson, srdce Atlantis. Ochotný všem pomáhat... Ke každému se choval hezky, lékař naprosto skvělý. Jeho smrt byla smutná, proto jsem ráda, že se tam teď objevuje
Mr. Richard WoolseyZezačátku jsem ho vůbec nemusela, ale teď... přijde mi jako vhodný velitel. Má tam vtipné scény a hlášky. Umí skvěle vyjednávat (Ghost in the Machine, Inqusition...)
Col. Samantha CarterPatří do SG-1. Oblíbená postava, ale nějak mi na Atlantis nesedla. Udělala tam však obrovskou práci a měla velký úspěch. Přála bych ji velení nějaké dobré lodi

Hodnocení: 7/10 (SGA) ; 10/10 (SG-1)
Lt. Aiden FordOblíbila jsem si ho již na začátku, při průchodu bránou, při všem. Byl skvělá postava, ale nedostal moc prostoru. Když pak přišel s tou svou bandou feťáků

Prostě good. Škoda, že už tam není.
Hodnocení: 7.5/10
Mjr. Evan LorneMoc se neobjevuje. Měl by podle mne dostat víc prostoru. Nezachází s ním moc dobře. Bohužel. Na druhou stranu má dobrý charakter - nikomu nenadává, z nikoho si nedělá srandu...
Hodnocení: 7,5/10
Col. Steven CaldwellSkvělý velitel Deadelusu. Ta jeho klasická pozice ve velícím křesle...
Hodnocení: 7/10
Atlantis+GateNádherné město i brána. Plní největší úlohu v celé SGA, ale přesto nejsou moc zmiňovány

:D. Městu se tedy vůbec nevěnují. Měli by ho prozkoumávat mnohem častěji...
Tak, to je snad vše