Yup, taky sem si toho všim. Když Shepp vystřelil z Aurory těch kočovníků na Replikátorskou, tak ta dokázala zneškodnit 90% Sheppovejch dronů. Ona ta histerie ohledně slabosti Auror v BAMSR je IMO přehnaná, když se díváte pozorně tak těch Auror moc nevyřídili, a bylo tam řečeno, že spojenecká flotila to už dlouho nevydrží. Daidalem sme viděli zničený jen 2 Aurory, jedna co nestihla zapnout štíty po opuštění Hp, a druhá byla pocuchaná náletem stíhaček a F302, a bitkou s Toddovou Hive, nad kterou měla navrch, než ji Daidalos sundal.
K tomu vývoji, myslím že sami scénáristi kdesi potvrdili, že drony byly v Antarktidě už před miliony let, když Atlantis odlítala. Bylo to nějak v souvislosti s těma minidronama, který byly vytvářený až v Pegasu.
Jinak, já vidím Asurány a Antiky prakticky totožný, až na to že Asuráni nemají žádnou morálku a svědomí. A spojuje je jedna věc:obří stagnace. Světe div se, civilizace se nemusí jen vyvíjet kupředu ale může naopak zlenivět a nevatvářet nic novýho a pomalu dokonce zapomínat. Podle mě je to pravděpodobný, proč vytvářet? Antikové v Pegasu k tomu neměli důvod. Měli všechno zajištěný:
pohodlí, léky,dlouhý život, ochranu, energii, oni vlastně nic nepotřebovali. Proč vyvíjet zbraně, když není nepřítel a navíc už mají (ve své době určitě) ty nejúčinější?
Jediný, na co se(a podle spoilerů Asurani taky) jako společnost zaměřovali, bylo povznesení, tedy způsob jak se dostat ze stagnace a dál se vyvíjet.
Samozřejmě IMO

"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain