Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Tajemná antická technologie***

Tajemná antická technologie***

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 30.7.2008 08:38:14
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Kdyz uz sme u tej Trii. Tak by me zajimalo proc Antici vzdycky mluvej Anglicky a ne Anticky (nemusely by mluvin jen anticky, ale oni nepípli ani slovo)
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 30.7.2008 08:54:33
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

antici jsou tak chytři že ihned se naučili anglicky :lol:

Příspěvek 30.7.2008 09:43:18
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Yup, taky sem si toho všim. Když Shepp vystřelil z Aurory těch kočovníků na Replikátorskou, tak ta dokázala zneškodnit 90% Sheppovejch dronů. Ona ta histerie ohledně slabosti Auror v BAMSR je IMO přehnaná, když se díváte pozorně tak těch Auror moc nevyřídili, a bylo tam řečeno, že spojenecká flotila to už dlouho nevydrží. Daidalem sme viděli zničený jen 2 Aurory, jedna co nestihla zapnout štíty po opuštění Hp, a druhá byla pocuchaná náletem stíhaček a F302, a bitkou s Toddovou Hive, nad kterou měla navrch, než ji Daidalos sundal.

K tomu vývoji, myslím že sami scénáristi kdesi potvrdili, že drony byly v Antarktidě už před miliony let, když Atlantis odlítala. Bylo to nějak v souvislosti s těma minidronama, který byly vytvářený až v Pegasu.

Jinak, já vidím Asurány a Antiky prakticky totožný, až na to že Asuráni nemají žádnou morálku a svědomí. A spojuje je jedna věc:obří stagnace. Světe div se, civilizace se nemusí jen vyvíjet kupředu ale může naopak zlenivět a nevatvářet nic novýho a pomalu dokonce zapomínat. Podle mě je to pravděpodobný, proč vytvářet? Antikové v Pegasu k tomu neměli důvod. Měli všechno zajištěný:
pohodlí, léky,dlouhý život, ochranu, energii, oni vlastně nic nepotřebovali. Proč vyvíjet zbraně, když není nepřítel a navíc už mají (ve své době určitě) ty nejúčinější?
Jediný, na co se(a podle spoilerů Asurani taky) jako společnost zaměřovali, bylo povznesení, tedy způsob jak se dostat ze stagnace a dál se vyvíjet.
Samozřejmě IMO :wink:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 30.7.2008 10:57:44
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

no, ale kdyz se podivas tak ty jejich aurory skoro vůbec nestřílej.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 30.7.2008 11:10:02

Odpovědět s citací

Jak to že ne... co sprška na Toddovu Hive, zničení jiné Hive, palba na nalétající Daidalos co letí helpnout Toddově hive, sestřelení kočovnický lodě... jo, já vim, lidi čekali proudy dronů.
V tomhle smyslu mě napadlo, že na Aktivaci a řízení tolika dronů na palubě je třeba ZPM, jinak dopadnete jako Orion co musel kvůli tomu stáhnout štíty. Samozřejmě spekulace, ale trochu to dává smysl, na tu uber palbu ze základen potřebovali taky ZPM...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 30.7.2008 12:37:12
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jako vždy-sprška spekulací a nesmyslů,proč je potřeba tak urputně bránit scénáristy?

Vždyť tady se dělá myšlenkový kotrmelec,někdo tu píše tak,že to vypadá že chce zachránit reputaci aurory a hle najednou o pár symbolů dál mluví o tom,že nemohly pálit a mít štíty zároveň (zde prosím nevidět osobní útok)?wtf?Vždyť tuhle vlastnost měly i hataky.
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 30.7.2008 13:55:16

Odpovědět s citací

Mohli pálit zároveň, ale ne stovky střel najednou bez ZPM, max několik desítek, tak sem to myslel.

Podivej, já zastávám možná hloupou myšlenku, že nejdřív bychom se měli nad tím skusit opravdu zamyslet a najít si vysvětlení sami. V seriálu není a v žádným ani nikdy nebyl čas vysvětlovat všechno.
Možná tě to udiví, ale jestli čteš i Anglická fora tak zistíš, že sou i lidi kterým vysvětlování technoblábolů přesně toho typu, co řešíme tady, vadí a říká, že proboha diváci nejsou blbí a dokáží si podobné kraviny domyslet.
Až po tom, co to nedává smysl a nesedí žádná teorie kterou domyslíme, bych to označil za plote hole a chybu scénáristů. Jako třeba transportér v Search and rescue, to je polte hole.
Ale já vím, říkat že autoři jsou idioti místo toho abych se nad tím snažil trochu zamyslet je snažší, navíc je to tu v módě.

Příspěvek 30.7.2008 14:50:11
Dr. Daniel Jackson Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sheppy píše:
Njn, stačilo by kdyby ta odmaskovaná Asuřanská Aurora vypálila několik laserů a Apollo by nebylo. (aspoň myslim že to bylo Apollo) :lol: Myslím epizodu kdy kradli ZPM :wink:

To byla aurora? mě to připadalo spíš jako nějaká obranná stanice ale přímo aurora ne.

Balial píše:
Samozřejmě spekulace, ale trochu to dává smysl, na tu uber palbu ze základen potřebovali taky ZPM...

Jestli myslíš základny jako třeba v Antarktidě, tak tam je potřebovali protože na takový základně žádný generátor není. To bychom rovnou mohli říci že Daedalos nemůže střílet asgardskými zbraněmi, pokud má zapnutý štít, protože nemá dostatek energie, přitom má dostatek a má jenom obyčejnej generátor.
Naposledy upravil Dr. Daniel Jackson dne 30.7.2008 14:56:59, celkově upraveno 1

Příspěvek 30.7.2008 14:56:12
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jj byla to aurora, pohled z jumperu byl na zadní část s motory

[img][http://sga-project.com/images/screens/402/29.jpg]http://sga-project.com/images/screens/402/29.jpghttp://[/img]
[img][http://sga-project.com/images/screens/402/30.jpg]http://sga-project.com/images/screens/402/30.jpghttp://[/img]

K tomu Daedalu, ještě má i Asgardský jádro, to mu dává dost energie na asgardský systémy.

Příspěvek 30.7.2008 15:08:57
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sheppy píše:
jj byla to aurora, pohled z jumperu byl na zadní část s motory

Aha, mě to vždycky připadalo jakoby ze předu.

Ale je divný že v díle 3x01 když letí Daedalos a Orion zničit Hive ship, tak vystartují současně, a poté z hyperprostoru vystoupí také téměř současně. (rozmezí pár minut) Přitom ale Daedalos má asgardský hyperpohon, který se rovná antickým intergalaktickým. A Orion měl pouze normální antický hyperpohon. Teoreticky by to tedy Orionu mělo trvat o mnoho déle.
PS: Sice nikde není řečeno, že má obyčejný antický hyperpohon, ale myslím, že pokud by měl intergalaktický, tak by ho antikové použili na evakuaci na Zemi.

Sheppy píše:
K tomu Daedalu, ještě má i Asgardský jádro, to mu dává dost energie na asgardský systémy.

Já si právě nejsem jistý, jestli tam byl už tehdy nainstalovaný. Vím sice, že to bylo už docela dlouho, co ho mělo na Odyssee, ale přeci. Asgardský systémy nejsou zrovna jednoduchý, aby se dali kopírovat ze dne na den.

Příspěvek 30.7.2008 15:16:09
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nejspíš už asi neměli tolik lodí k evakuaci a navíc když u Lantei byli v té době Wraithi a útočili na ponořený město Atlantis, tak by asi neměli šanci odletět s loděmi kdyby tam nějaký byli.

Nejsem si jistý, ale podle mě to asgardský jádro je zabudované v té místnosti na Odyssey kde maj to asgardský řídící centrum. A když se podíváš na první díl páté serie, tak tam už Daedalos měl stejný ovládací asgardský centrum jako na Odyssey. Kdyby ho ještě to jádro u Asuru neměli, tak by asi ani nemohli používat asgardský zbraně, jelikož ho to jádro ovládá.

Příspěvek 30.7.2008 15:22:38
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

na te fotce neni aurora,to je jina třida nebo co.Podivejte se dobře,to vubec neodpovida vzhledu aurory

Příspěvek 30.7.2008 15:24:41
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sheppy píše:
Nejspíš už asi neměli tolik lodí k evakuaci a navíc když u Lantei byli v té době Wraithi a útočili na ponořený město Atlantis, tak by asi neměli šanci odletět s loděmi kdyby tam nějaký byli.

Nejsem si jistý, ale podle mě to asgardský jádro je zabudované v té místnosti na Odyssey kde maj to asgardský řídící centrum. A když se podíváš na první díl páté serie, tak tam už Daedalos měl stejný ovládací asgardský centrum jako na Odyssey. Kdyby ho ještě to jádro u Asuru neměli, tak by asi ani nemohli používat asgardský zbraně, jelikož ho to jádro ovládá.

Je to možný, ale dá se to těžko posoudit. Třeba pokud někdy budeme mluvit se scénáristama, tak se jich zeptáme :D

Já myslím, že se to ještě trochu rozděluje, protože když si vezmeš díl SG-1 10x01 když kvasir přepisoval transportní systém tak asgardský jádro taky neměl, ale přitom ten panel asgardský byl. Podle mě je jádro lepší pouze v tom, že obsahuje veškerou historii a vědomosti asgardů a poskytuje další energii + ještě snadnější ovládání. Ale myslím, že by paprskomety dokázal ovládat i ten asgardskej panel jak v díl 10x01.

Příspěvek 30.7.2008 15:29:40
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nejspíš jo, ale stejně tam je asi nějakej generátor navíc.

Příspěvek 30.7.2008 15:41:54
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sheppy píše:
Nejspíš jo, ale stejně tam je asi nějakej generátor navíc.

Možná naquadahovej.

Sice je to trochu off topic, ale říkám si, když šli antikové do války s wraithama, proč nepožádali o pomoc jejich alianci. (čtyř ras - Antikové, Asgardi, Noxové a Furlingové) Kdyby je požádali o pomoc, tak myslím, že by jim pomohli. Třeba by jim Asgardi půjčili část flotily.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie