Souhlasím. Tennanta mám sice ráda, a během 3. série jsem ho začala mít o trochu raději než Eccelstona, protože si myslím, že herecky dospěl. Ale upřímně, s těmi hranicemi lidských možností opravdu nesouhlasím, protože zase až tak náročná ta role není. Doctor taky není úplně jen o doctorovi a koukat na to jenom kvůli němu, to mi přijde trochu zvláštní. Zvlášť, když jsem letos měla Donnu skoro radši než jeho
Bavilo mě spekulovat, kdo by mohl být další doctor a myslím si, že kdyby opravdu zregeneroval, byla by to opravdu bomba, protože by se to povedlo autorům udržet v tajnosti a zároveň v tichosti přivést nového herce. A tak nějak si nemyslím, že Tennant přežije speciály.
Co se týče 4. série, tak jsem ji měla hodně ráda. Třetí série byla skvělá příběhově, ale kdyby tam už tehdy byla Donna a ne Martha. Donna je výborná comapanionka a navíc i výborná herečka. Billie Piper si vedle ní ve 4x11 skoro ani neškrtla, navíc se tam Rose v jednu chvíli zachovala opravdu pitomě (jak tam Donna, která vlastně neví, co se děje, stojí, na pokraji zhroucení a Rose se blbě usměje a vypadne z ní, že to je něco, co by řekl Doctor).
Hromadné promítání se mně osobně líbilo, i když při tom prvním mi to vadilo, protože ječet ve chvíli, kdy se objeví Jack, to fakt ne. Jsem jediná, kdo není z Jacka nějak vedle?
Poslední epizoda měla hlavně sloužit jako zakončení, aby mohl Moffat začít s čistým stolem. To se jim imo povedlo (Rose má chlapa a doufám, že už ji fakt neuvidíme, totéž platí pro Marthu atd.), ale s tou Donnou na konci to pokazili. Hlavně proto, že ji hodili vývojově zpátky na začátek. A nemyslím si, že její matka a děda budou schopni to před ní udržet v tajnosti. Donna má ty vzpomínky pohřbené, ale myslím si, že ta její doctorská část někde je a dříve či později se projeví. Byla to pro mě nejlepší companionka a když mohli nacpat do 4. série Rose i Marthu a ubrat jí tak prostor, tak proč ne Donnu?
Takže konec epizody mě opravdu naštval, ale jinak se mi to opravdu líbilo. Rozhodně víc, než loni, musím říct.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.