Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Stargate Odyssey Stargate Odyssey - T-14 dní do "finále"

Stargate Odyssey - T-14 dní do "finále"

diskuze k tomuto psanému spin-off

Jakým způsobem by se měly episody nadále psát?

Scénáře, děj dělený do aktů, do 55 stran
57
45%
Povídky, děj dělený do kapitol, do 18 stran
69
55%

Celkem hlasů : 126

Příspěvek 04.4.2008 20:04:49
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

vydařený díl, byl opravdu prodloužený (řekl bych že nejdelší ze všech)
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 04.4.2008 22:22:19
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dobrý matroš, ako nakoniec vždy !
Páčil sa mi ten nový spôsob písania, kde ste najprv niečo ukázali a potom až vysvetlili, ako k tomu vlastne došlo. Určite to ešte použite, je to dobrá vec.

Aj keď na FF z logických dôvodov neprídem, prednáška by sa mala urobiť už len kvôli tomu, že ňou k SGO pritiahneš ďalších ľudí. Tu ti ich asi veľa neodpovie, ale na samotnú prednášku sa už len niekto dovalí, keď ju uvidia v programe...
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 04.4.2008 22:59:10
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vytecne napsano. Sice bych vytknul asi třicet maličkých detailu, ale nebudu puntickarovat. (jako nektere casti dialogu - pouzita slova, nebo ze raneneho je lepe strelit do hlavy, kazdopadne mi ten utek az neprijemne pripomina utek partyzanu pred Waffen SS) :wink: :D
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 05.4.2008 11:41:28
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já teda tak pozitivní nebudu.

Musím říct, že délka dílu mu uškodila, všechno bylo zbytečně natáhlé a ubíjející. Ani ne před půlkou sem už skoro ztratil zájem číst dál. Ať už to bylo tématem dílu nebo ne, musím říct že mě to prostě nebavilo a kromě pasáží s kronikou a Halliovou sem se prostě nudil. Někam sme se pohnuli zase až na konci.

Faktické připomínky, Ra byl na Zemi už před 10 000 lety, viz film a mnoho dílů v seriálu. Takže toto nesedí.
Celý nápad s Haakeny... jako, no dobře, ale přiznávám, že mě to trochu zklamalo. To Mnemomix očekává, že až Hegemonie vyrabuje Zemi, tak prostě odletí nebo co? Že za vším je strach z prastarého nepřítele, jako ok, ale stačí se podívat zrovna do sekce o SGA 4x10 First contact, a naprosto stejné myšlence, kdy si všichni myslíme( a dozajista správně) že Danny odhalí dalšího prastarého nepřítele ,spojeného s Antiky o kterém se předtím nevědělo, se všichni vysmívají. Tady tomu všichni tleskají.

EDIT: Taky bych chtěl dodat, že neustálá podrážděnost většiny členů posádky už mi trochu leze na nervy. Všechno se odehrává v příšerně nepříjemné atmosféře, opakuji že nechat Piersona na Zemi byla chyba. Sečteno, předchozí díl byl lepší.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.4.2008 13:24:20
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

S Ra je to trochu složitější, nepamatuju si, že by byl na Zemi už před 10 000 lety. To tam nikde nezaznělo. Nevraceli se tou dobou Antikové?

On to byl jeden z několika důvodů, ne jediný, proč se spojili.
Jenže u nás se o Haakenech vědělo, jenom jsme nevěděli, že se tak jmenují. Grace. Kromě toho máme i jiné "už se stalo" dějové oblouky, jak je spojit s předchozím dějem. Samozřejmě tu bylo vždycky riziko, že představením v podstatě fungl nové rasy to bude vypadat divně, na druhou stranu nějaké vnější vysvětlení určitých událostí bylo potřeba.
Kromě toho, v SGA se tomu všichni smějí, protože v SGA to je klišé spojené s dějem o nalezení superartefaktu a následném vítězství. Nové rasy představují i v Enterprise nebo DS9, ale SG klišé se dovedli vyhnout. My to použiváme poprvé a SG klišé se držet nebudeme.

Každopádně výhrada k napětí v posádce - tak to i mělo vypadat. Tohle není SG-1, pokud na sebe postavy míří zbraněmi v jedné episodě, přenese se to do druhé. Tak to u nás prostě bude, že seznam hlavních postav seriálu není nutně seznam jedné party přátel.

Nicméně, pokud jsi četl Za oponou, kde mimochodem píšu jako prase, tak i já mám z episody lehce smíšené pocity, ale z jiných důvodů.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 05.4.2008 16:12:29

Odpovědět s citací

Za oponou nečtu. Možná se k tomu dostanu ale zrovna mám čtení plný zuby :D

No Ra opravdu na Zemi byl už před 10 000 lety, klidně se podívej na wiki do timeline, nebo na úvodní film. De o to, že Danny přeci obhajoval, že pyramidy jsou mnohem starší, no a ony sloužily Ra jako přistávací plošiny pro ty jeho lodě :wink: Ale neřek bych že je to tak důležitý. No a ten klíč pro osisrisovu loď schovanou v té poušti byl taky 10k let starý.

Já vím, že ta atmosféra je tam taková schválně, pouze sem poznamenával, že to aspoň pro mě začíná být už docela neúnosný. Všichni si tam dělaj naschvály pomalu, nerespektují se, jak si pak mám k těm postavám vytvořit nějaký vztah když jsou mi všechny takhle otravné. Netvrdím že musí být úplně ok, třeba v Delenda est to bylo dobrý...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.4.2008 16:35:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Podle WIKI se můžu řídit až budu psát pojednání o realné historii, ale v tomhle případě se jde řídit skutečně jen infem ze seriálu.

No a ten klíč pro osisrisovu loď schovanou v té poušti byl taky 10k let starý.

Nevylučuje se, psali jsme "Ra byl" ne "Goa'uldi byli."

Pyramidy se také nevylučují, mohl je postavit někdo jiný. Podle filmu byla brána taky "Goa'uldů", a seriál řekl něco jiného. Film a seriál se hodně odlišují...
Ono, původně na ilustraci staré rozvinutější Atlantis pro Delenda Est měla být vidět mohutná pyramida, ale Diston ji tam zapoměl dodělat.

V Delenda Est máme postavy rozvinuté po čtyřech letech SGA, DE je především přátelství Shepparda a McKaye na pozadí epické války s Wraithy. Tady máme dvě části jedné posádky, která nebyla dlouho spolu, vlastně nikdy nebyla ani posádkou, pominu-li jednodenní misi Roddenberry One. Podle mě by mnohem podivněji vypadalo, kdyby si padli do noty lidi, kteří zůstali na Zemi s lidmi, kteří byli mimo ni. Zvláště v paranoidní atmosféře.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 16:48:52

Odpovědět s citací

Je to jak to říkám.

http://stargate.wikia.com/wiki/Ra

Mě příjde už samotné rozdělení posádky po 10 dílech ukvapené. Kdybys to udělal na konci série nenamítnu nic, ale takhle brzy. To rozdělení pak funguje skvěle, jako třeba v LOST kde se rozdělí na dvě půlky, ale až poté, co se poznaj. Takhle to absolutně postrádá efekt. Kapitán nám zůstal trčet kdesi na Zemi, no a co, vždyť se tam jen stihl mihnout a nikdo z posádky ho nepostrádá, právě proto že ho neznali...

Příspěvek 05.4.2008 16:51:21
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na WIKI se ale musejí držet podle seriálu, a v seriálu to nikde explicitně řečeno není.

Teď tě nechápu. Posádka se po deseti dílech sjednotila, ne rozdělila, rozdělila se na konci pilotu. Je logické, že se bude nějaký čas dávat dohromady.

EDIT: Aha, tak WIKI přebírá informace z EU, EU ale většinou není canon. O nějakém Famrirovi není v SG-1 a SGA řečeno ani ň. Může to být zajímavé a třeba na to udělám v SGO dialog, ale nejde to brát za bernou minci. Not canon.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 17:02:55

Odpovědět s citací

Ovšem seriál vychází s filmu a Ra našel Zemi před 10k lety. To že Osirisuv klíč a ten chrám byl taky tak starý tomu nasvědčuje taky. Ra byl první Goauld na Zemi, to je řečeno i v seriálu.

Možná je zrovna toto non-canon, ale vysvětlený je to velice dobře. No fajn, mám se ptát pana Mallozziho? Ra přiletěl na Zemi 8k let př. n l., to je základní SG fakt :)

Příspěvek 05.4.2008 17:27:49
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud tomu tak ale bylo, tak se ale i Antikové vrátili na Zem ovládanou Raem, což by bylo trochu divné z hlediska vzájemné snášenlivosti.
Jestli je totiž v SG a SGA něco, co naprosto nesedí, tak je to časová souslednost. (co se dělo mezi těmi třemi miliony let zpátky, kdy odletěla Atlantis, a těmi 10 000 atd?

Vlastně stačí říct, že za oněch přibližně 8000 let před naším letopočtem jsme považovali vlastně 8653 let př.n.l. a to nám dává stovky let k dobru.
Na film nejde poukazovat už vůbec, tam bylo mnoho věcí úplně jinak.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 05.4.2008 17:52:55

Odpovědět s citací

Oh jakto že nejde na film poukazovat, z něj celá Sg vychází. jediný co je tam jinak je že Ra není parazit, vojáci nejsou jaffové ale lidé co mu slouží. Vzhledem k tomu, že Daniel je v pilotu na Abydosu, je tam Scaara co má Oneilluv zapalovač, Shari, později i Kasuf, ne, tady je velice těsná návaznost.

S tou časovou linií máš ovšem pravdu. Podle Morgany Antici z Atlantidy mezi lidmi na Zemi dožili, teda alespoňˇjedna skupina. Někteří se s lidmi skřížili a tak se vmísil mezi nás ATA gen. Ale Antici tu žili tak jednu generaci, což do tvého návrhu že oni tam byli -8553 a Ra přiletěl -8121 sedí.

Příspěvek 05.4.2008 18:06:07
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jo, ve filmu jen Ra není parazit. A Jaffové jen nejsou Jaffové. A Abydos jen není v jiné galaxii. A brány jen nesestrojili Goa'uldi. A tyčovky jen střílejí jinak. A hlavní postavy jen vypadají jinak. Ale jinak máš pravdu, naprosto film a seriál sedí :lol:
Že film a seriál se musí brát jinak je starý fakt, divím se, že dneska na film ještě odkazuješ. To bys taky mohl říct, že v SGO chybí ty inteligentní kočkovité šelmy, které měly být v pokračování filmu a byly v jeho knižním pokračování.

Já stále nechápu, na co poukazuješ. V SGO není vůbec řečeno, že Goa'uldi neexistovali, jen že Relativistická válka se vedla o Zemi a Ra ji vyhrál 3000 př. nl.
Jestli v SG bylo řečeno, že Ra byl první za Zemi, to je pěkné, ale za ty tisíce let se mohlo zapomenou, klidně mohl být první - taky se vedla válka. A Ra pod sebou musel mít jiné Goa, agenty, špiony... I když historie říká, že Nixon byl první Američan v ČLR, technicky byl první Kissinger, protože byl v době vstupu letadla do čínského prostoru v předku letadla. Řešíš maličkosti, které jde vysvětlit milionem způsobů.

Nevidím problém, proč by na Zemi nemohli být Antikové a zároveň Ra, a zároveň i Asgardi, a zároveň i Oanessané, všichni vyzbrojeni a všichni vědomi se těch druhých. Najdi si něco o studené válce.

Kromě toho, jak jsem už řekl, ta tvoje encyklopedie cituje EU, na normální WIKI a GW omnipedii není nic z EU, a já z EU nemůžu vycházet. EU je asi tak canon, jako SGO.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 18:14:49

Odpovědět s citací

Notak, ve filmu není nikde řečeno, že Bránu postavil Ra :wink: S tou jinou galaxií máš ovšem pravdu.Podle mě to takový detail není, je to značná doba. No a jak potom vysvětlíš to s Osirisem

při analýze amuletu vyšlo najevo, že je deset tisíc let starý. Amulet znázorňoval Usireva, který drží v rukou odznaky královské moci - berlu a důtky (v českém překladu důtky zaměněny za cep). Uprostřed amuletu je nilský kříž (ankh) - egyptský symbol nesmrtelnosti. Amulet byl klíčem k tajné schránce v chrámu ukrývající „ozbrojenou ruku“.

Jak je tohle potom možné, že 10 000 let stará hračka, která je součástí stejně starého chrámu na Zemi, to mi chceš tvrdit, že Egyptani ten chrám postavili a Osiris si ho přivlastnin? :D
V tom samém dílé je připomínána Dannyho teorie s Pyramidami starými 10k let a že sloužily jako přistávací rampy pro lodě, a Sara Danielovi říká když jim příjdou ty výsledky stáří "Bože Danieli, měli s tehdy pravdu".
Ale na film se vůbec seriál neohlíží, že.

EDIT: Důvod, proč nemohli být ve stejné době na Zemi, je jasný. Antikové s Goauldy se buď těsně minuli, nebo žili pod jejich vládou krátkou dobu. nezapomínej, že žili mezi lidmi primitivně, Morgan říkala, že nebylo jak obnovit jejich společnost. Ty si je očividně představuješ v tomot období s možnostmi a schopnostmi jak v Pegasu. Ti co zůstali na Zemi rozhodně ne ( Ti co odešli bránou a stali se členy aliance je něco jinýho)
Oanessané tam byli jen velmi okrajově a nebyli nijak úspěšní.
Asgardi přemístili Vikingské kultury na jiné planery-Vikingové existovali nejdříve od 500 našeho letopočtu, tedy 3500 leto poté, co byli Goauldi vyhnáni. Asgardi také se stali Vikingskými bohy(Thor, Freyr) Důvod toho je zřejmě proto, že někteří Goauldi se pokoušeli na Zemi obnovit svou moc, jako Sokar (Vzal lidi ze středověké evropy a zalíbil se mu titul Satan)
Přehlížíš detaily s tím, že je to plote hole a nepřemýšlíš nad tím do hloubky.
Naposledy upravil Balial dne 05.4.2008 18:23:20, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.4.2008 18:18:33
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ve filmu je to řečené, Daniel to tvrdí při čtení hieroglifů. Je to nějaký doba, mohl tvrdit, že ji jen použil, ale v kontextu filmu, kdy nevíš nic o Anticích a Emerich ani nic evidentně neplánoval (viz. knižní pokračování) jde tam jasně pochopit, že ji postavil Ra.

K druhému odstavci asi tolik, že buď moje příspěvky nečteš, nebo nevím.
Naposledy upravil Raynor dne 05.4.2008 18:29:50, celkově upraveno 2
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Stargate Odyssey