Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica Battlestar Galactica

Battlestar Galactica

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Libi se vam BSG?

Super.
239
72%
Ano libi.
72
22%
Ne nelibi
11
3%
Je to humus.
10
3%

Celkem hlasů : 332

Příspěvek 18.3.2008 21:27:56
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tilionovo přednáška na Sconu a posléze i ta od Lorda Dragona o BSG mě konečně dokopala k tomu si ten seriál stáhnout. Hezké to je, ale bezchybné rozhodně ne.

Viděl jsem to do Razora. Toho si nechám na zítra...
Může mi někdo prozradit,co tam dělá Steve Bacic v tý povědomý uniformě?neni to nějakej crossover s Andromedou? :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 18.3.2008 21:33:53
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Prvního důstojníka na Pegasu. :wink: Takže crossover s Andromedou to není. :lol:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 18.3.2008 21:40:45
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Výborně,děkuji.hned se mi ulevilo.Ale pro jistotu sem mu zkontroloval obě předloktí :D
Obrázek

Příspěvek 18.3.2008 22:46:50
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Geser: Tak tohle jsem tak trochu nepochopil. Pokud vím tak na Sconu jsem já o bezchybnosti nic neříkal a Dragon řekl pouze něco o tom, že tam zas tak moc nesrovnalostí není. To nepovažuji za žádné básnění o bezchybnosti. Téměř bych se odvážil tvrdit, že v každém díle nějaká ta chybka bude, byť většinou jen nepodstatná. To samé se ale dá říct o čemkoli jiném.

A že si SG na nic nehraje? Například S4 SGA si hrála na seriál (
Toto je spoiler!!!:
"čtvrtá série bude temnější než předchozí" "Carson bude váš Carson a nebude to jistě klon..."
). A zrovna moc se jí to nedařilo.

Nakonec ani ty nesrovnalosti z předlohy... co jsi tím myslel?
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 18.3.2008 23:00:07
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Vaše přednášky sem nemyslel...Štvalo mě jak všichni okolo básněj,jako kdyby to byla nová Odyssea...

A ohledně ,,nesrovnalostí" sem se špatně vyjádřil. Prostě si vzít jako předlohu prastarej sci-fi seriál se všemi chybami a dělat z něj fyzikálně bezchybné dílo? :dontknow:

Další věc:Ten černoch,co ho starej Adama nechal na holičkách,přiletěl v Raideru.Což je loď s bio mozkem.To mačkal nervový spoje pro ,,zatoč doleva anebo do prava"?

S tim Carsonem to beru,ale popravdě:Anulovat Sunday prostě nemohli.
A ohledně temnosti 4 série SGA:Adrift(myslim první díl),Doppledanger,Tabula rasa.Výčet nejtemnějších SG epizod vůbec

Přesto sem si seriál oblíbil a budu na něj koukat dál.
Naposledy upravil Geser dne 30.3.2008 14:39:35, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 18.3.2008 23:07:05
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Nevím co je špatného na tom udělat remake něčeho co bylo slušné, ale mělo to zajímavý příběh. Aspoň se netváří že je to nějakej super extra novej nápad.

Nevím, kde mají cyloni problém s biotechnologii. Když dokážou udělat ty humanoidní cylony, tak není problém namontovat mozek do stroje.

Černoch mačkal nervový spoje patrně podobně jako Starbuck v Tigh me up, tigh me down.

Pokud vím, tak jsem nikde nečet nic o bezchybnosti. Chyby jsou ve všem.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 28.10.2008 20:30:24
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ke Galactice jsem se dostal nedávno. Mám slabost pro Sci-fi seriály a jiní fandové mi vždy BSG doporučovali, tak abych nebyl jen na SGA, pustil jsem se i do tohoto.
Hned zezačátku mě BSG oslovila. Ačkoliv se mi zdál ta záplatku trochu nezajímavá (Lidi stvoří Cylony a ti se proti lidem vzbouří), zpracování je doopravdy úžasné. Seriál totiž není jen o tom, jak Galactica s flotilou postupuje dál k objevování nových kolonií a ničení Cylonů, ale zajímá se hodně i o posádku. Popisuje jejich osobní životy na zemi a na lodi, ovšem do té míry, aby se z toho nestala telenovela. BSG má zvláštní atmosféru, která dělá zážitek ze zkouknutí seriálu nezapomenutelným zážitkem. Já osobně mám takové atmosférické zabarvení celkem rád, kvůli tomu jsem si oblíbil hry typu Deus Ex atd.

Re:

Příspěvek 29.10.2008 17:56:55
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Geser píše:
Další věc:Ten černoch,co ho starej Adama nechal na holičkách,přiletěl v Raideru.Což je loď s bio mozkem.To mačkal nervový spoje pro ,,zatoč doleva anebo do prava"?

Mam pocit, že ty ridery maji sice biomozek, ale stíhačku ovládají pomocí pedálu, páček, na kterých mají svaly.
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 29.10.2008 18:16:11
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tohle bylo celkem dobře ukázaný v "You Can't Go Home Again" v první sezóně, když Kara skončila na jakési planetě a dostala se z tama pomocí havarovaného raideru, který řídila...
Sice, pokud vím, tam nebylo přesně, jak Kara dokázala s Raiderem letět, ale jelikož to udělala, musí být uvnitř buď nějaké manuální ovládání nebo se dá i na mrtvý Raider napojit a ovládat ho pomocí nějakého ručního terminálu, který měla třeba u sebe...
Je ale samozřejmě možné, že Raider sám sebe dokáže řídit neurálně, bez nějakých páček a tak, a že ty jsou uvnitř jen jako nouzové vybavení pro nějaké cestující :)
(Raidery jsou v zásadě živí tvorové uzavření do kovových schránek svých trupů.)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 29.10.2008 20:22:03
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

na tohle jsem měl do teďka teorii
Mozek letounu má "chapadla" a s těma hýbe a mačká ty páčky za který rvala Kara :D což tam bylo ukázáno, a kdyby na tý planetě byl jiný terén, tak by se byla i odpálila :wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 29.10.2008 21:12:31
Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mě ten vnitřek Raiderů a jiných takových humusů připomíná vnitřky Wraithských lodí v SGA

Příspěvek 29.10.2008 22:56:53
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Halajda píše:
Sice, pokud vím, tam nebylo přesně, jak Kara dokázala s Raiderem letět...

Ale jo, bylo to tam - jak přeci tahala za ty... co to bylo...? vypadalo to jak hadičky a když za to zatáhla nebo to zmačkla, tak ten raider na to nějak reagoval. Mohly by to bejt třeba nějaký nervový zakončení či co...
Obrázek

Příspěvek 30.10.2008 16:24:04
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:D Dobře, moje chyba... už jsou to věky, co jsem viděl první sezónu a ta je teď ode mne navíc daleko předaleko... :) Doma na exterňáku trpělivě čeká na přetáhnutí na divka...

Každopádně chapadlama, za který Raider tahá, se to vcelku vysvětluje...

(Proč, kdykoliv čtu diskuzi o Raiderech, si vzpomenu, jak je chudáky lobotomizovali? :cry: )
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 30.10.2008 19:37:18
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

o tý věčnosti mi ani nemluv :cry:
co se tu obnovilo Téma o BSG, tak můj absťák stále víc a víc narůstá a začalo to už po PM a teď ještě tohle :(
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 30.10.2008 20:51:04
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hele, už jsme v čekání za půlkou. JE to ale hrozný
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica