Tak myslím, že každý může napsat názor na to, proč Teylu ne nebo ano a nemusíme si vzájemně trhat hlavy
Ale
Likhane, jako vím, že gramatika může být občas problém, ale psát všude preventivně měkká "i", to je pak těžko k přečtení

A pak, takové vypěnění není potřeba. Myslím, že takový topic není nic špatného, bývají všude a navíc, je lepší, když to lidi řeší tady, než někde v pokecu o epizodě. A můžou tady taky pěkně vypustit páru, což nemusí být vůbec na škodu
Jinak mně Teyla v 1. sérii nevadila, ani Rachel. Ale pak ve 2. sérii přecvakli na nějaký akční mód, dali jí do ruky klacíky a bylo po všem. I když je ctí, že jí po dvou letech chtějí napsat nějakou story-line, tak si myslím, že škoda už se stala a nejspíš už je pozdě. Když si lidi nevšimnou, že v epizodě není, asi je něco špatně. Proto jí taky asi jako postavu nezabijou, protože by chyběla jen velmi málo lidem.
Co se týče Rachel, tak zpočátku jsem o ní jako o herečce moc nepřemýšlela. Figurovala tam pro mě prostě jako babe s nahým břichem a docela zajímavým osobním příběhem. To se změnilo ve 2. sérii, kdy začala Teyla házet ta šílená moudra alá Deanna Troi, a říkat věci, které jsou jasné, ale někdo je říct musí. Navíc mi Rachel přišla taková strašně afektovaná, a kroucení očí...no, nejsem herečka, ale podle osobního vkusu vím, co se mi líbí a co ne a tohle se mi prostě nelíbí. Ukázat bělmo by uměl každý
Teď ve 4. sérii mi tedy už nepřijde tak strašně křečovitá, docela je vidět, že se uvolnila. Možná to je i díky tomu těhotenství a faktu, že aspoň měla svou epizodu a v těch týmových občas řekla i něco normálního.
Každopádně hlavní vinu tady nesou scénáristi, protože zahrát cokoliv s takovým textem, s tím mají problémy i David s Joem, když je blbě napíšou, natožpak Rachel, která je vlastně pořád ještě začínající herečka. A pak ji imo pojali dost blbě, když z ní chtěli udělat perfektní, všeho znalou, tak ji prskli i do vedení města, což je těžko uvěřitelné a je to obrovská blbost.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.