Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Heroes Heroes

Heroes

seriál o superhrdinech bez pláštěnek a typicky praštěných comicsových zápletek, kombinace díky níž se neodlepíte od obrazovky...

Příspěvek 08.12.2007 18:56:55
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Klenotka: Tak ano, ja jsem v casove tisni a jen jsem to proletel ocima. To ano, jejich vztah je kvalitní, skoro bych snad i rekl stezejni v serialu (nevim, jestli je Nathan-Peter tak silny na momenty), ale trochu mě v jejich vztahu rve ta recyklovatelnost. Kolikrat uz to vypadalo, ze to Bennett odnese? V S1 nekolikrat, vcetne skvele sceny na moste, v S2 FAMOZNE natocena scena na plazi by taky mohla mluvit... Ale chapu, se jim to nechce utnout, nevim, jestli tam ted maji tak kvalitni zdroj dramatickych scen mezi postavami.

Někdo si hold plete diskuzi a konstruktivni kritiku s nenávistí k seriálu. Asi jak člověk slepě nemává v průvodu vlaječkama, tak není pravý fanoušek.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.12.2007 18:59:54
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Mayi měla aspon zajimavou schopnost a poznali jsme, že nejen v USA jsou lidi se schnopnostma :)

Jako ale Nikki byla v 1. sérce fakt zajímavá...ze začátku jen ten její příběh (pro mě) dodával štávu seriálu, prostě to bylo takový napínavý, jak řešila ty mrtvý chlapy atd. nevěděla, co se děje (ostatní to tolik nepřekvapilo ty schopnosti)... Ty jo, já už si ani nepamatuju, jak DL umřel :lol:

Jo, Clair a její otec...hezká ukázka dobrého otce, který chce pro svou dceru ( i když adoptovanou) to nejlepší. Některé chvíle zbytečné, některé náhodou cool (jako 1. díl nebo jak hráli s Westem na toho lítajícího zložince :lo: ) .
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 08.12.2007 19:07:20
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Maya je a byla nudna jako nedelni kostel a dobre vypadajici predstavitelka to nespravi. Zajimava byla leda tak v 201, nebo kdy se objevila, a pak, jak se obratila proti Alejandrovi a skončila se Sylarem, v 210. Cokoliv mezitím je filler, který kdyby byl sestrihan do jednoho dilu, tak by to bylo otresne - vždyť stále dokonale jen brečí, pozabíjí lidi a pak se kaje, pak totéž, pak prozměnu totéž, a nakonec pro velký úspěch znova. Byli tam jen jako sidekickové pro Sylara, který ale v S2,0 taky postrádal poněkud význam... Kdyby se k němu vrátili až v S3, tak by to možná bylo lepší (spolu s pár narážkama na něho v S2). U Claire nebo Hira šly nudnější okamžiky S2 omluvit pozdějšími skvělými díly, které musely být nějak postupně připraveny nudnějším dějem, efekt budování namětí, nebo jak to nazvat, vývoj. U Mayi ale tohle IMO těžce chybí, k žádnému vrcholu tam nedošlo.
A že schopnosti maji lidi mimo US vime od pilotního dílu. Hiro nevypadá zrovna jako čistokrevný Američan.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.12.2007 19:09:45
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak mi dneska přišel Heroes Box set 1. série z amazon.com. Sice clo cenu trochu zvedlo, ale i tak jsem se vešla do 900 :D Samozřejmě české titulky tam nejsou, ale anglické ano, francouzské a španělské a asi 3 hodiny bonusů, hlavně smazané scény a neodvysílaná pilotní epizoda (asi ta s těmi přidanými scénami, ještě nevím)A vypadá to hodně mňamkovně :D

http://img107.imagevenue.com/img.php?image=82126_P1010648_122_1116lo.JPG
http://img183.imagevenue.com/view.php?image=82130_P1010649_122_220lo.JPG
http://img187.imagevenue.com/img.php?image=82249_P1010650_122_599lo.JPG
http://img187.imagevenue.com/view.php?image=82263_Rotation_of_P1010651_122_119lo.JPG
http://img156.imagevenue.com/img.php?image=82276_Rotation_of_P1010652_122_798lo.JPG
http://img205.imagevenue.com/img.php?image=82286_Rotation_of_P1010653_122_553lo.JPG
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.12.2007 19:41:23
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Maja a Alexandro tam byli IMO jen proto aby dopravili neschopného Sylara do centra dění aby se moh objevit v S3 jako zaporák.

Doufám že tam ještě nějak rozpracujou Bogeymana, protože na začátku vypadá jako megazaporák a pak ho vyříděj během asi šesti dílů, kdežto Sylara nevyřídili ani během 23 :roll:

Příspěvek 12.12.2007 22:10:05
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Asi tak...

To je hrubý klenotko, kéž by to prodávali tady s českýma titulkama, tak si to hned koupím :cry: :wink:

Příspěvek 12.12.2007 22:14:08
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Tak já si to pořídím, až to vyjde pěkně s českým dabingem. Do té doby se spokojím s DVD ripy a dabingem z Primy. :) Ale jinak ti to samozřejmě přeju a pěkně si to užij. :wink:

Ashrak_22: Na toho Bogeymana jsem si zrovna včera vzpomněl a matně jsem vzpomínal, jestli se to nějak dořešilo. No nedořešilo. Takže taky doufám, že v tom příběhu budou pokračovat. Ale vzhledem k tomu, že je to Parkmanův tatík, tak to považuju za pravděpodobné...

Příspěvek 12.12.2007 23:15:10
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tam bude zavřenej hodně dlouho, asi jako možná Adam :lol:

Příspěvek 12.12.2007 23:35:04
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Aha, on vlastně Parkman tatíka uvěznil ve své mysli, ne? Kruci musím se na tu druhou řadu podívat znovu. Nevím proč, ale Heroes se mi nějak špatně pamatují. :oops: Ono se v jednom díle toho semele tolik, že mi vždy něco unikne.

Příspěvek 13.12.2007 08:14:21
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No Markusi, tak na Heroes na DVD, s českým dabingem si ještě počkáš nějáké to desetiletí :D

Klenotka: závidím ti a nijak to nebudu zakrývat :lol:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 13.12.2007 11:52:29
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ano, to samozřejmě vím. :) Lépe řečeno se nemusím dočkat nikdy, protože seriálový trh je u nás teprve v začátcích. I když Akta X si vedou skvěle. Ale dočetl jsem se na Filmcity, že Heroes možná už příští rok vyjdou s českým dabingem. Jde o to, jak se rozhodne distributor. Jako když vyjdou, tak budu rád a když ne, tak se nezblázním. Jen dodám, že distributoři si to pirátství sami podporují. Pro mě je nákup DVD podmíněn dabingem. Když tam není, tak si DVD prostě nekoupím a stáhnu si to pěkně v multidubu. :wink:

Příspěvek 13.12.2007 15:02:10
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jako jestli by tam měl být ten dabing, co byl u SG-1 na Nově, tak to nikdy!! Radši bych si to koupil v AJ s českýma titulkama...tak by to bylo nejlepčejší :P

Příspěvek 13.12.2007 15:29:16
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Juro, nikdo ti nebrání si to koupit s českými titulky, ale je pravda, že když už u nás někdo chce kupovat Box set se vším všudy, tak dabing vyžaduje. Navíc, je spousta lidí, kteří dabing preferují a je pro ně prostě lepší z mnoha důvodů. Ale tuhle debatu tady vést nebudu, protože sem zase někdo vletí, zařve "dabing je na nic" a zmizí. To, že někteří lidi dabing přímo potřebují? Nezájem... :roll:

Markus: Kdybych měla čekat kolik let, až to bude tady a dát za to ještě o půlku víc? E-e :) A pak, to DVD je jen a pouze pro mě, máma si to pustí v televizi, až to půjde a brácha mi to aspoň nezabaví, protože anglicky neumí. A mně osobně to tak vyhovuje mnohem víc. :wink:

HAck: Závist? No, to byl vlastně účel, proč jsem to sem dávala. :lol: :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.12.2007 15:36:31
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jur@'s: Tak o tomhle se s tebou nebudu dohadovat. :) Pro mě byl dabing SG-1, až na čtyři pokažené epizody, naprosto v pohodě. Sem tam se nějaká chybka vloudila, ale vzhledem k tomu, kolik věcí se na bráně dá zkazit se není čemu divit. A můžu ti garantovat, že jestli vyjde SG v ČR s titulkama, tak je veliká pravděpodobnost, že budou na mnohem horší úrovni, než dabing. Ten měli v merku fandové, ale titulky už asi nikdo nepohlídá. :wink: Tímto se omlouvám za BIG off-topic, ale dabing je moje vášeň, tak jsem musel reagovat. :oops:

Jen dodám, že internet je divný svět. Normálně mezi příbuznými a známými, dáváme všichni přednost dabingu a nikdo se za to nestydíme. Ale když to napíšu na netu, tak mám pocit, jako bych ze sebe dělal burana. Z toho, jak se na netu o dabingu lidi baví to vypadá - milovník originálu = fajnšmekr, milovník dabingu = buran, který neví o co přichází. Tak mě to aspoň přijde. :wink:

A abych nebyl úplně off-topic, tak dabing Heroes hlídala jistá Draky, která se pohybovala na netu, komunikovala s fandama a sama je velikou fanynkou tohoto seriálu. Takže co se návaznosti a zažitých pojmů týče by to neměl být problém. Jo, jak vám budou vyhovovat hlasy je věc jiná. Mě osobně nedělá problém si zvyknout na jakýkoliv hlas, i když znám originál, takže mě je to vcelku jedno... Mohl bych vám sem hodit, kdo koho dabuje, ale hádám, že kromě mě tady nikoho dabing nezajímá, takže by to nemělo cenu. :)

Klenotka: Jasan, já vím, že ti to tak vyhovuje. A samozřejmě ti to taky závidím. :wink: Už kvůli té pěkné krabičce. :D

Příspěvek 13.12.2007 19:07:26
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jako já se hádat nebudu, já vám to neberu, že se vám to líbí :) . Mě se dycky líbil dabing na Nově, ale potom, co jsem viděl ty nový řady SG-1 na Nově, tak aspon na to jsem změnil názor...jako nevím, jestli byly špatný titulky (nechci kritizovat, nic proti vám, co překládáte) nebo ten dabing, ale hodně se to od sebe lišilo, i významově, ale spíš bych řekl, že pokazili dabing, protože ten význam z titulek byl mnohem lepší :wink: . Omlouvám se za :offtopic: ale kde to dořešit :lol:

Potom sem dej i obrázky krabičky druhé sérky

Příspěvek 16.12.2007 21:17:41
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Sneak peak k Volume 3! Natočený z plátna a je hůř rozumět. Nevím, jestli se to dá definovat jako spoiler, ale určitě něco z toho taky. Jenom je to zmatené a vůbec nic to neříká a asi Tima Kringa za tyhle nicneříkající pamlsky umlátím, jestli ho někdy potkám :D Každopádně to vypadá velmi zajímavě. :wink: Tak mě až napadá, kolik toho vlastně mají natočeného.

http://www.heroes-france.com/forum/sujet_4712.htm

Video najdete pod tím spoiler: Afficher

Příspěvek 16.12.2007 21:30:00
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Markus: No já jsem taky do jistý míry fanda dabingu. Takový Prison Break mi přišel nadabovaný dobře, aspoň z těch kousků co jsem viděl na Nově. Výběr hlasů je další věc ale co mi vadí nejvíc je nedodržování dabérů u vícedílných filmů. Třeba takový Piráti z Karibiku :) Ale to jsem těžce OT :-D
Nicméně dabing Heroes si moc zatím nedovedu představit, třeba dvojici Ando/Hiro - pokud ji dají normální český hlas, bez přízvuku, tak imo ztratí svoje kouzlo ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 16.12.2007 22:30:20
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To jo, ale třeba ten asiat v LOSTech je podle mě nadabovanej dobře i tím cizím jazykem, kdyby Hira a Anda nadabovali aspon takhle, tak se zlobit nebudu...hlavně at maj hlas Pettrelovi dobrej :lol:

Takže to vypadá, že 3. sezona nakonec bude, že? :)

Příspěvek 17.12.2007 00:16:05
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

S Piráty z Karibiku souhlasím. Výměna naprosto úchvatného Jakuba Saice za sice dobrého, ale prostě jiného Sašu Rašilova mě opravdu mrzela. Ale zpátky k Heroes. Na dabing se opravdu již klepu. V Heroes se toho tolik namluví, že se opravdu rád pořádně hercům podívám do obličejů. :D No, to je mírná nadsázka, ale víte jak to myslím.

Takže jestli vás zajímají hlasy, tak vám je sem napíšu. Můžeme poděkovat dabéru Filipu Švarcovi, který se s námi podělil o informace. :wink:

Claire Bennet - Lucie Vondráčková (netřeba představovat)
Simone Deveaux - Kristýna Jelínková (Lana - Smallville, Lois - Superman Returns)
Mr. Bennet - Ivan Jiřík (Sám nevím :) )
Mohinder Suresh - Filip Jančík (Trip - Enterprise)
Nicky/Jessica Sanders - Jitka Ježková (Rome - Andromeda, Sydney - Alias)
Micah Sanders - David Štěpán
Hiro Nakamura - Filip Rajmont
Ando Masahashi - Michal Holan
Matt Parkman - Filip Švarc (Will Smith - Já, robot, Zebra - Madagaskar, Harry - Spiderman)
Peter Petrelli - Martin Písařík (Cameron Mitchell - SG-1, Clark Kent - Superman Returns)
Nathan Petrelli - Jiří Dvořák (Archer - Enterprise)
Isaac Mendez - Jakub Saic (Harper - Andromeda, Zaklínač, Jack v prvních Pirátech)
Eden McCain - Nikola Votočková
Audrey Hanson - René Slováčková
Sylar - Radek Kuchař
D.L. Hawkins - Pavel Vondra (Malcolm Reed - Enterprise, Dinozzo - NICS)

U těch co jsem věděl nějaký příklad, tak jsem napsal. Ale některé si podle jména nevybavím. A co se Hira týče, tak by prý přízvuk mít měl. U Anda nevím...

A kdyby někoho ten dabing zajímal hlouběji, tak vám sem dávám link na fotografie přímo z natáčení dabingu.

http://filipsvarc.com/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=40&func=viewcategory&catid=5

Jinak dabéři mi nepřijdou špatní, jenom nejsem moc spokojený s Filipem Jančíkem na Mattovi. Mám Filipa fakt rád, ale má moc klukovský hlas na takového pořízka. Já bych ponechal stejného dabéra jako v seriálu Alias a to Tomáše Juřičku. Má hrubší hlas a víc se k němu hodí. IMHO. Ale jinak zatím nevidím problém, i když půlku dabérů si podle jména nevybavím, takže to chce si to poslechnout. Ale já věřím, že to bude dobré... :)

Příspěvek 17.12.2007 16:04:18
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Enterprise jsem česky neviděla :) Jiří Dvořák je ten z Anděla Páně, co hrál čerta? Jestli jo, tak hlasově je to trochu (dost) někde jinde. Ale mluvím hlavně tedy o původním hlase Adriana Pasdara, značně ovlivěnná seriálem Profit, kde ho má takový hodně podbarvený něčím temným a zvláštním :wink:
Martin Písařík na Petera? :shock: No, nevím...já se k tomu pokusím usadit mámu, ale sama asi koukat nebudu. Ještě uvidím...
Co se týče Lucky Vondráčkové, tak myslím, že pro mladou herečku tady dneska moc možností na dabing není a ona je dobrá. Lepší než originál. :D Ostatní moc soudit nemůžu, protože je tak dobře neznám. :wink:

Příspěvek 17.12.2007 16:12:51
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jo, tak podle těch, kde si uvedl příklad :wink: to vypadá dobře až na Petera...v originále je to prostě bos tam mezi něma a ted to bude nějakej malej fracek...jako OT ale v SG-1 Mitchel zněl jak 10ti letej smrad, takže, postava, kterou mám nejraději bude dabovaná nějakým dětskem :cry:

Příspěvek 17.12.2007 16:29:22
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak souhlasím, že Písařík se na Cama vůbec nehodí. Nesouhlasí ani hlasově, ani typově. Ale u Petera problém nevidím. Věkově si odpovídají a hlasově tak na 50 procent. Ale u Písaříka nejsem moc objektivní. Před pár dny jsem ho slyšel dabovat Remiho v animáku od Pixaru Ratatouille a byl jsem uchvácen jeho hereckým výkonem. A zkus se kouknout na Supermana Returns. Tam dabuje Clarka a myslím, že to nezní špatně...

A Jiří Dvořák mě přijde jako nejlepší volba toho dabingu. Originál je originál, o to se přít nebudu, ale Dvořák má taky velice charismatický hlas...

Příspěvek 17.12.2007 18:01:14
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jur@'s: Nechci se nějak přít, ale Peter mi zase jako moc velký bos nepřipadá. Tedy, možná to měla být jakási "hlavní role", ale postav je tam hodně a i když se některé snažili dát do popředí (viz wallpapery ke 2. sérii s blond záplavou vpředu :lol: ), tak jiné postavy mi teď přijdou mnohem víc jako "bos" než Peter. Asi je to dané i psaním a zahráním té postavy. Milo je moc dobrý, o tom žádná, jenom byl ve 2. sérii strašně ztracený. Jako většina tam, pravda.
Ale Písařík mi k němu opravdu nesedí. Nenapadá mě teď nikdo, tedy jménem, ale pár hlasů mě napadá. Kdo mluvil Chrise v 6. sérii Čarodějek? Ten by k němu seděl přesně, jenom teď nevím jméno sakra.

Dvořák je výborný herec a výborný dabér, jenom nadabovat takový hlas je těžké. I když věřím, že to snad zvládne :wink:
Jsem zvědavá na proslovy Mohindera v podání Jančíka. Jestli správně trefí tón hlasu a tak. Docela jsem na to zvědavá. Zrovna sjíždím 1. sérii znovu v originále, tak budu mít srovnání.

Příspěvek 17.12.2007 18:08:41
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Klenotka: Opět nový avatar :lol: OT.
Aspoň, že se shodnem v tom, že k němu moc nesedí :wink: . Jako já jsem to myslel tak, že prostě má dobrý schopnosti, resp. je přebírá od jiných a má jich asi nejvíc, takže pochybuju, že někdo je schopný ho porazit...ani Matt to nedokázal... :lol: takhle jsem to myslel... Zamrzelo mě, že mu nedali tolik prostoru jak v 1. sérii, tam to na něm stálo, on vybuchnul, on měl zachránit roztleskávačku atd. a ve 2. sérii si nic nepamatoval a byl tam málo, mno :cry:
Nemůžeš mi sem hodit linky pls na nějaký dobrý wally?
Naposledy upravil JuRas dne 17.12.2007 18:16:01, celkově upraveno 1

Příspěvek 17.12.2007 18:12:44
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: No Čarodějky moc nakoukané nemám, ale jestli se nepletu, tak Chrise dabuje zrovna Filip Jančík, který bude dabovat Mohindera... :)

PředchozíDalší

Zpět na Heroes