Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Stargate: Portmolior - 14. díl!

SG: Stargate: Portmolior - 14. díl!

Líbí/nelíbí?

Líbí
132
90%
Nelíbí
14
10%

Celkem hlasů : 146

Příspěvek 29.11.2007 12:59:33
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

přikláním se k otázce mm-marka. Rádi by jsme pokračování....
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 29.11.2007 18:44:32
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Pokračování bude, jen jsem se dostal do takové tvůrčí krize a nevím jak se (zajímavě) přehoupnout přes mnohé souboje k samotnému závěru...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 10.12.2007 11:01:54
Alda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pls dalsi
Aurum potestas est.
--------------------------------------------------------------------------
Optimista se uci anglicky,pesimista se uci rusky a realista se uci strilet.
Dulce et decorum est pro patria mori.

Příspěvek 11.12.2007 20:10:27
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nějak za všechny fanoušky doufám, že se z tý krize dostaneš brzi. 8)

Příspěvek 12.12.2007 15:07:01
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pekne len tak dalej :D
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 14.12.2007 17:48:24
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to fakt super, už sice newim jak, ale narazil jsem na tu tvoji povídku a nemoh jsem se od ní odtrhnout, doufám že budeš pokračovt :)

Příspěvek 27.12.2007 07:01:44
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

„Chceš-li aby tvůj nepřítel byl historií, prostuduj jeho historii…“
Orbánské pořekadlo

Elizabeth stála s vyhlášením války v ruce. Stála sama. Svět kolem ní vybuchl. Dotazy, dohady, spekulace, výkřiky. Vše se odráželo od neprostupných zábran jejího vědomí. Ona a útlé desky byly to jediné, co existovalo uvnitř neproniknutelné bubliny. Vše kolem byla jen kulisa.
Potřebovala se soustředit. Dotazy, dohady, spekulace, výkřiky. Uvnitř její hlavy.
Zvedla oči.
Jonas Quinn se stal součástí jejího mikrosvěta.

- „Proč?“

Jednoduchá otázka…

- „Nešlo to jinak, nemohl jsem tomu zabránit.“

Žádná odpověď…

- „To Tolláni…

Všechny odpovědi…

- „…Nemohl jsem jim v tom zabránit. Oni… oni se stali hodně mocnými na naší planetě. Jak jistě víte, ti Tolláni, jenž vyhledali azyl na Kelowně, nám hodně pomohli v naší technologické evoluci. Bez nich bychom se tam kde jsme teď nikdy nedostali. Lid je začal mít v oblibě. To vedlo k jejich nástupu do politických funkcí, až jejich názory začali být přejímány většinou politického spektra…

Tohle věděla. Špionáž byla jednou z předností Země. Ale když někdo mluví o tom, co chcete slyšet… je lepší ho nepřerušovat.

- „Jistě také víte, jací Tolláni se u nás usadili…“

To také věděla. Kelownský tým nalezl planetu, na kterou se uchýlili přeživší Tolláni po devastujícím útoku na jejich domovskou planetu. Tým však byl pod přímým velením Země během jedné z bezvýznamných misí, ještě před založením aliance. Proto Země byla ta, jež navázala oficiální diplomatické svazky. Kelowňané však navázali, prostřednictvím svých vojáků, své vlastní svazky. Nebylo divu, že většina Tollánů zvolila azyl na Kelowně. Většina Tollánů totiž považovala Zemi za nepřímou příčinu svých problémů.

- „… a jakou politiku zastávají. Nyní hlásí názor, se celá tato situace s Ascheny nastala pouze vaší vinou. Už nechtějí bojovat za vaše problémy.“

- „To chápu… ale vyhlásit nám válku? Jak se chcete sami ubránit?“

- „To vám nemohu říct.“

- „To snad… ale ne, to nemůže být pravda. Vy se chcete s nimi spojit!“

Mlčení.

- „O můj bože…“

Zvuky k ní dolehly jak ohňostroj na zadním sedadle auta. Bublina praskla… Elizabeth se otočila k davu který se kolem ní utvořil. Jonas zmizel někde v lese hlav.

- „Já… já myslím… Předpokládám, že nemá cenu nyní pokračovat v schůzce… měly bychom se rozejít.“

Nikdo neprotestoval. Odpustila si i oficiální poklepání kladívkem a zamířila rovnou bráně.

Zástup lidí se těsnal před vytáčející se branou. Ti v předních liniích se pohybovali nebezpečně blízko horizontu událostí, přesto jim záviděla to, že se domů dostanou mezi prvními.
Lidé kolem ní jí opět kladli otázky. Slyšela je, ale nereagovala…
Došla jí trpělivost. Vzala do ruky svůj komunikátor a naladila správnou frekvenci.

- „Tady Elizabeth Weir, slyší mě někdo?“

- „Tady plukovník Mitchell, co pro vás mohu udělat?“

- „Transportujte mě na palubu.“

- „Jen vás?“

- „Jen mě. Ostatní asi nemají lokační čipy a těžko je nyní budu shánět.“

Plukovník neodpověděl. To, že stála přímo před ním bylo dostatečně výmluvné.

- „Doktorko, zdravím vás. Co se děje?“

- „Později, teď musím mluvit s velením.“

Plukovník mlčky kývnul na muže po své levici, a ten splnil příkaz. Na velké obrazovce se objevil obličej generála O’Neilla.

- „Mitchelle… á a doktorka. Tak Ascheni se vzdali? Víte, že mi jinak nemáte volat z těch vašich schůzek…“

- „Pane…“

Generál se jí podíval do tváře…

- „Co se stalo?“

Řekla mu to. Mlčky poslouchal, pak ošklivě zaklel a přerušil spojení.

Za jejími zády se ozval povzdech…

- „A to jsem myslel, že to horší být nemůže. I když na druhou stranu, možná to prospěje.“

- „Myslíte?“

- „Možná… uvažujte, doktorko. Tohle určitě nebylo náhlý rozhodnutí. Museli to dlouho plánovat a svůj plán si pojistit, aby skončili na vítězné straně.“

- „Naznačujete, že s Ascheny už spolupracují delší dobu?“

- „Dávalo by to smysl. Ascheni jsou tam kde je nepotřebujeme a naopak. A když se podíváte na lodě, který byly zničeny během války. My přišli o devatenáct lodí, Optrika o deset, Orbána a Serrakin jich ztratili po šesti a Euronda přišla o pět lodí. Kelowna jen o dvě.
Pokud jim donášeli, možná je lepší, že teď přestanou. Beztak to jsou mizerní bojovníci.“

- „Ale alespoň byli na naší straně. A také asi nevidíte větší vzor. Pokud tohle bude mít za následek konec aliance, ostatní se také rádi vyvléknou ze svých povinností, k nimž je nyní váží smlouvy. Přeci jen jdou Aschené po planetách, jež z větší části kontrolujeme my. Nakonec v tom můžeme skončit sami.“

- „Možná je čas znovu se pokusit do toho zapojit Jaffy nebo Asgardy. Přece jen nám něco dluží… Nebejt nás, Jaffové by pořád uctívali Goa’uldy a Asgardy by dávno sežrali Replikátoři. Nemluvě o tom, že kvůli tomu jejich přesunu tu nebyla podstatná část naší flotily aby mohla zbrzdit invazi“

- „Souhlasím. Ale nevidím to moc optimisticky. Jaffové si budou chránit svoje teritoria, možná do hry vstoupí jako třetí strana těsně před koncem. Thor by nám velice rád pomohl, ale rada mu drží ruce svázané tím, že bojujeme proti lidem.“

- „To jsme bojovali i před tím.“

- „Jenže tehdy byli v područí Goa’uldů nebo Oriů. A ani tehdy příliš nezasahovali. Doufáme ale, že nám pomohou alespoň technologicky.“

- „A proč prostě nedáme Aschenům ty malé světy o které bojují?“

- „To by je nezastavilo.“

- „Proč ne?“

- „Pomsta.“

- „Jaká zase?“

- „Vy to nevíte? Nejprve jsme jim dali mezi adresami k bráně jednu k červí díře…“

- „O tom jsem četl…“

- „A když chystali pomstu pomocí svých biozbraní, při nehodě se jim povedlo vyhladit skoro celou svoji civilizaci…“

- „Ale za to my nemůžeme…“

- „To jim, zdá se, nevadí…“

- „Zasraný šprti… a Tolláni to samý… vypadá to, že mozkovny jdou proti nám.“

- „Ani se nedivím, mají to v rodině.“

- „Vy to nevíte?“

- Ne. Vypadá to, že jsem překvapivě málo informován o novinkách.“

- „Tohle není ani tak novinka. Vlastně je to informace z dob, kdy bránu na Zemi kontroloval Ra. Vypadá to, že jak Ascheni, tak Tolláni jako národy vznikli v rámci nějakých pokusů prováděných Goa’uldy. Vybrali nejchytřejší jedince z populace a shromáždili je na několika různých planetách. Některé národy vyhynuly, jiné prostě degenerovali na normální úroveň, ale Ascheni a Tolláni jsou jednoznačným úspěchem pokusu.“

- „Zatracený Goa’uldi. A to jsem měl pocit, že jsme je už porazili…“

- „Budu se muset vrátit… Můžete mě transportovat zpět, abych mohla projít branou?“

- „Zajisté doktorko. Jak je libo.Rád jsem si s vámi popovídal.“

- „Já s vámi také… snad se příště setkáme za lepších podmínek…“

Plukovník jí věnoval úsměv. Pak se ocitla v prázdných a temných prostorách Occursu. Technika zaznamenala něčí přítomnost a opět začala rozsvěcet světla. Elizabeth přešla k ovládacímu pultu a vytočila Zemi.

Červí díra se otevřela a ona vešla. Byla to poslední červí díra z Occursu na Zemi v dějinách…

Je to bez jakýchkoliv oprav...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 27.12.2007 10:23:35
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

no sice po delsi pauze ale supr :thumbsup: mozna by to chtelo vesmirnou bitvu ale to bych toho chtel moc
Btw. ten napad s tollanama a Aschenama byl bezva

Příspěvek 27.12.2007 11:54:14
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak po dlhej dobe sme sa konečne dočkali :D , menší vianočný darček :wink:. Úprimne som nečakala takúto zradu :? Od Johnasa- hoci on za to nemohol- ma to dosti mrzí, lebo som ho mala rada :?. Uvidíme, ako sa to vyvinie ďalej, snáď nás nebudeš naťahovať dlho
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 27.12.2007 17:20:33
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to by člověk nevěřil co se může stát. Musel jsem si přečíst minulou kapitolu abych se zorientoval, ale fajn.. :D

Příspěvek 27.12.2007 17:36:38
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Konečně se tu zase začalo něco dít, už jsem si myslel že tu nic nenapíšeš sakra. Ale doufám že to neznamená že budeme muet zase půl roku čekat na pokračování! Už se těším na pokračování!!! :D

Příspěvek 27.12.2007 19:16:29
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Good very good. :thumbsup:

Tuhle povídku jsem nečetl ani nepamatuji (musel jsem si zpětně přečíst tři nebo čtyři díly, který jsem si vůbec nepamatoval. Nejspíš jsem je nečetl. :oops: )

Těším se na další díl a doufám že tu bude aspoň relativně (nebrat doslovně) brzy
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 16.1.2008 17:47:05
re.rajce Airman
Airman

Odpovědět s citací

výborný příběhy , máš dobrý nápady , jenom pokračuj 8)

Příspěvek 16.1.2008 17:51:29
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

je vážně škoda, že se musí tak dlouho čekat na pokračování, ale na druhou stranu je to lepší než kdyby to šlo na úkor kvality ....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 13.2.2008 15:47:38
Alda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

uz by to ale chtelo dalsi dil..... to cekani me zabije
Aurum potestas est.
Optimista se uci anglicky,pesimista se uci rusky a realista se uci strilet.
Dulce et decorum est pro patria mori.

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky