Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica Battlestar Galactica

Battlestar Galactica

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Libi se vam BSG?

Super.
239
72%
Ano libi.
72
22%
Ne nelibi
11
3%
Je to humus.
10
3%

Celkem hlasů : 332

Příspěvek 04.11.2007 14:41:33
jamescz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

SGA mi prijde strasne predvitalna. Najdou Antickou lod, do dilu o ni zase prijdou. BSG mi prijde nepredvidatelna, temnejsi. Kolikrat jsem si rikal tak sakra at je uz vystrilijou vsechny z oblohy a cyloni vyhraji. Taky je mi sympaticke ze maji nejaky cil.

Příspěvek 04.11.2007 15:04:03
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

BSG prostě RULEZZZZ!!!

EDIT: Příště by si to mohl třeba trochu rozvést. Nemusíš se bát, že by si příliš obsáhlým textem zahltil databázi či mozkovou kapacitu našich uživatelů. :wink: Pomeranc
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 25.11.2007 15:53:24
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dlouho jsem o BSG nechtěl ani slyšet a to z různých důvodů.
Ale teď musím říct že mě seriál velice zaujal, má jednak velice dobré scénáře,skvělou hudbu a je hodně odlišná od ostatních sci-fi seriálů. :thumleft:
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 25.11.2007 16:34:50
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Colonel LAZYjohn píše:
Dlouho jsem o BSG nechtěl ani slyšet a to z různých důvodů.

ty důvody mě zajímaj
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 25.11.2007 16:54:14
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, někdo řekne jiný, další řekne nekorektně lepší...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 25.11.2007 16:59:42
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Řeknu jeden to bude stačit.
Můj kamarád mi jednou donesl BSG díl 1x01 a já jsem neviděl Minisérii.Takže jsem nevěděl o co go a považoval jsem BSG za blbost, protože jsem viděl už rozjetý seriál a nevěděl jsem jak to začlo.Nedávno jsem se dozvěděl že je i jakási Minisérie, tak jsem si jí ze zvědavosti stáhnul a už to bylo. :lol:

Příspěvek 25.11.2007 17:19:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak to mě pak zajímá tvůj názor na 1. řadu ;)
Obrázek

Příspěvek 25.11.2007 17:35:22
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Můj současný názor na první řadu je pozitivní.
Velice často se tam střídají akční díly s díly které jsou spíše zaměřeny na psychiku postav.Celá první řada je vůbec zaměřena více akčněji na rozdíl od druhé řady. :thumleft:

Příspěvek 25.11.2007 17:56:49
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kolik jsi toho vlastně viděl?
Zvláštní, mě tedy právě 2. řada příjde více akční, někdy až IMO bezúčelně (Captain's Hand). Na 1. řadě mě hrozně zaujaly ty episody, při kterých třeba jde o pouhé vyšetřování havárie na palubě, ale stejně jsou hrozně dramaticky natočené, že při tom nedutáte a sledujete, jak to vlastně skončí :-)
Obrázek

Příspěvek 25.11.2007 18:30:57
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No za 14 dní jsem stihnul shlédnout první, druhou řadu a teď začínám třetí.

Příspěvek 25.11.2007 18:32:59
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak jako, já taky začínal s BSG na díle 33 (01x01) a hned mě zaujal, protože byl celý akční...tak jsem si přečetl o co jde a pak už jen čekal, kde to seženu či stáhnu :lol: a rozhodně byla 1. sérka akčnější, protože tam šlo o to holý přežití, ve 2. sérce už byli celkem zajištění :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 12.2.2008 21:42:14
-Kom4r- Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BSG je prostě BSG - super vyvedenej seriálek, na první pohled ohrané téma "Lidi něco vytvořej a to se pak obrátí proti nim" :) ale myslim si že tenhle projekt se fakt vyvedl jak dějově tak graficky, spousty a spousty nice efektů.... . A docela mě zaujal ten netradiční způsob jakym je to celý pojatý a natočený.

Sem mooc zvědavej jak to celi dopadne, myslite že nakonec najdou Zemi?
:D
"Fast est et ab hoste doceri"
"Je správné učit se od nepřítele"

[img][http://i27.tinypic.com/whob9y.jpg]http://i27.tinypic.com/whob9y.jpghttp://[/img]

Příspěvek 12.2.2008 21:47:12
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

BSG je netradicni halvne svym zpusobem vypraveni a postavami, rpto si me ziskala...

-Kom4r-:

Toto je spoiler!!!:
Jo zemi najdou určitě už v půlce série, dyť Starbuck ví kde je. Ale otázka je v jakym stavu, v tom se spoilery trochu lisi
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 13.2.2008 08:33:43
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jou...perfect serial :lol:
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

Příspěvek 13.2.2008 11:56:37
Trovaricon Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslim si, ze je tazke porovnavat BSG a SG ci uz 1 alebo atlantis.

Ako bolo spomenute niekolko krat, SG ide o vtipne situacie (aj ked niekedy je naznak "temna") kdezto v BSG je tych vtipnych situacii akosi pomenej (aj to casto sa usmev na tvari divaka vyvola nejakym sarkazmom)

Ak sa nejaky fanusik, ktory zhliadol dokladne prve tri serie zamysli, tak moj nazor je, ze to koho poklada za toho "dobreho" nemusia byt prave kolonisti !!

- kto presiel v case mieru spionaznym lietadlom cez "red line" tj. hranicu vytycenu mierovou zmluvou ? kto chcel vazne vyprovokovat vojnu ? to ze obe strany sa vyzbrojili po zuby je jasne. Otazkou je, kto hodil zapalenu zapalku do rozliateho benzinu.

ak si spomeniete na to, ktory model cylona ma ake zmyslanie (teda ako je vykrelsene v seriali), tak zistite, ze niesu az tak "neludski" je to proste len ina filozofia a priznajme si, pri vyklesleni kazdeho cylona mu hned vieme najst v nasej historii niekolko vyznamnych postav, s ktorymi by si mohli "podat ruku" - a to nevravim, jen o tych ludoch, ktorych historia aka sa uci u nas v SR/CR poklada za "zaporakov" alebo prebehlikov z jednej strany na druhu.

zopar prikladov:
- kto dal zabit toho zabijaka (hitmana), ktory mal udajne zabit prezidentku Roswelovu ? Ked Zarek jej posepkal "ja som to nebol - otazka je kto ...."

- vela ludi odcudzuje admiral Cain za to co spravila so svojim XO, ale myslim si, ze v case vojny a pod priamym utokom sa toto opakovalo v nasej historii velakrat, len sa o tom akosi nepise... Niektorym ludom to pripadalo uplne chladnokrvne zabitie, no ak niektori z vas cakaju pocas pripadnej vojny, ze si pred strelbou s nepriadelom najprv vymenia dresy ako v hokeji tak ich asi sklamem. odporucam pozriet film The Departed bez toho aby ste si citali nejaku receziu a potom uvidite peknu takmer reprodukciu skutocnosti - mne u nas v SR pri niektorych (specifickych) zasahoch specialnych jednotiek doteraz nieje jasne, ako je mozne ze dotycni nekladli pri zatykani odpor a "cirou nahodou" neschytali gulku rovno medzi oci.

- stalo by sa v SG aby jedna z hlavnych "kladnych" postav pri miereni zbranu na niekoho za ucelom v podstate "vydierania" (ano bolo to vydieranie) vazne vystrelila s tym, ze dotycneho aj zabila ? You will not shot, you are not like me > bum :twisted:

Ja som dlhe roky fanusikom SG - preto som napisal takyto priklad, ktory doslova deli tieto serialy (SG a BSG) na dva rozne "zanre" aj ked obe spadaju pod sci-fi

napr. namiesto vtipnych hlasok Jacka ONeila (ja ich zboznujem) mame v BSG taketo:
It's not enough to survive. One has to be worthy of surviving. [commander Adama] - v tej dobe este commander

There is no greater ally, no force more powerful, no enemy more resolved, than a son who chooses to step from his father's shadow. [Romo Lapkin]

preco niektorym vadi, ako sa spravaju niektore hl. postavy "tych dobrych" teda kolonistov ? Odkial mate, ze prave oni su ti "dobri" ? to mate ako v politike, ak by ste sa dokazali upne nezaujato pozriet na vyjadrenia 2 rozdielnych politikov (realnych politikov, nie hociakeho sasa z parlamentu/vlady) tak by ste zistili, ze svojim sposobom maju obaja pravdu aj ked si navzajom uplne odporuju. Skuste sa aj vy pozriet na to trochu nezaujato (tazko po tom, co na zaciatku serialu jedna strana zbombarduje planety, co?)

p.s. ja nenadrziavam nikomu - totiz to je aj dost tazke, kedze cyloni su na oboch stranach a obe strany maju svoju "pravdu". Ja by som to co ini pisali v tomto threade poupravil, nie ze nikto nieje good boy resp bad boy ale, ze NIKTO nieje "dobry" (v tom slova zmysle ako sme zvynuti z nasho idealu ci uz ineho seralu alebo nasej utopistickej predstavy reality) a tym padom vsetci su v danom ponimani vyznamu zli...
len dodam parafrazu z filmu Daredevil: "Za tie roky som sa nieco naucil: NIKTO nieje bez viny ..."

EDIT: opravil som par preklepov ale este ich asi dost najdete (to aby ste ma nepovazovali za dislektika) ale vazne, je pre mna problem sa hlbsie zamysliet a aj zaroven to dobre pisat na mojej "povestnej klavesnici" by to trvalo prilis dlho (MSI M655X - ak s tym NB ma niekto skusenosti)

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica