Carson byl jak říkala Weirová v jednom díle "Nejlepší doktor ve dvou galaxiích" a pochybuji že ho kdy někdo nahradí. Za ty tři řady zachránil nespočet životů a to nemluvím o hlavních postavách a ani nestačil dodělat to sérum co by wraithy přeměnilo na stálo na lidi.
Suprový byl ten jeho přízvuk a srandovní hlášky jako božínku, drahošku, synku atd...občas to sice vypadalo přitepleně, ale byl to přeci jen doktor a bylo vidět že mu na každém životě záleží. To se mu taky stalo osudným, ale řekněme si na rovinu, kdyby se Carson neobětoval a nešel s tím nádorem naproti, tak by zemřel jak pacient, tak on a ta doktorka co byli na sále. Na druhou stranu co by se asi stalo kdyby s nim šel Rodney na ryby? Třeba by to mohlo dopadnout i hůř... A ještě mě napadá, škoda že tam nebyla ta holka co měl Rodney v hlavě, s tou přece chodil, ta by s ním na ryby určitě šla, ale asi byla na Daidalosu který byl právě mimo (bylo by zajímavé vidět jak sunday prožívá Hermiond, třeba by šel taky rybařit

) .
Každopádně tenhle díl byl hodně smutný a já osobně jsem tu jeho smrt prožíval ještě týden po shlédnutí epizody. Bylo to hodně dojemné a asi mě to sebralo zatím z těch všech smrtí v SG nejvíc, dokonce i ta Danielova mě tolik nevzala. A Janet, to bude asi tím že se v seriálu neukazovala tolikrát jako Beckett.
Jinak co se ví o jeho návratu ve čtvrté řadě v tom dvojdílu? Zůstane tam na pořád nebo tam bude jen ty dva díly?