Já osobně nemám svou nejneoblíbenější postavu (snad kromě Teyly v SGA) Co se SG1 týče, řekla bych, že od takové sedmé série to s nimi jde z kopce. Na začátku mi byly sypmatické všechny postavy:
O´Neil - naprosto nenapodobitelný hláškař, hezky ho charakterizoval Hammond v epce 200 - vůdce, který se dokáže vysmát nepříteli do tváře, i když se to nehodí. Rozhodně nejlepší postava.
Sam - inteligentní, hezká, dokázala setřít i O´Neila
Teal´c - silný zkušený bojovník, co se vyzná ve strategiích goa´uldů
Daniel - inteligentní vědec, trošku naivní, pravý opak Jacka
Takoví byli. A co se z nich postupem času stalo?
O´Neil - než odešel, i jeho postava ztratila svůj lesk. Rozhodně už to nebyl ten nenapodobitelný hláškař z prvních sérií (i když tím nechci říct, že by to nebyla dobrá postava)
Sam - z ní se stal dokonalý stroj na technobláboly, taková ta postava, co vždycky všechno ví nejlíp, vždycky všemu rozumí. Čas od času má lepší chvilky, ale i tak je to děs. Mám strach, co bude, až přejde do SGA.
Teal´c - dnes je z něj povětšinou křoví, které jen čas od času řekne "vskutku", nebo "jaffové by měli být svobodní" Přiznejme si - kolik je bojových scén, ve kterých teal´c uplatní své bojové umění?
Daniel - ten prodělal snad nejhorší vývoj. Z něj se stal prakticky voják, už se nezajímá o archeologické artefakty. a rozhodně to není ten Daniel, kterého jsme znali.
No a postavy, které do seriálu přišly?
Jonas - byl jednou z mých oblíbených postav. Možná mě za to někteří z vás ukamenují, ale měla jsem ho radši než Daniela, snad právě proto, že se podobal dannymu z prvních sérií.
Mitchell - celkově mi nevadí, jen se mi nelíbí, jak se pořád vychloubá, že se učil u Sodanů. Navíc - všimli jste si, že kdykoliv bojuje proti přesile, tak všechny porazí, ale ten poslední ho dostane? Jinak ho mám docela ráda. I když RDA je nenahraditelný.
Vala - no co na ni říct. Mám ji ráda - vnesla do SG1 svěží vzduch, který už dlouho potřebovala. Nejradši mám epky, kde se chová jako třeštiprdlo.
Landry - taky celkem sypmatická postava. Přijde mi, že se víc osobně angažuje než Hammond, kterého jsme viděli prakticky jen za generálským stolem. Tím nechci říct, že by Hammond byl špatnej, to ani náhodou! Měla jsem ho moooc ráda.
No, to je asi všechno. Celkově bych řekla, že na nynější SG1 se dá pohlížet spíš jako na spin-off, protože s ní už nemá moc společného.
Teď mě ale napadlo, že tu je jedna postava, která se za ty roky vůbec nezměnila. Jestlipak uhodnete, kdo to je? Vídáme ho prakticky v každém díle... no ano, je to náš Walter! Jeho "symbol jedna zadán!" zní pořád stejně.
Každopádně, mou nejneoblíbenější postavou je, jak už jsem psala, Teyla.