Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 29.5.2007 16:39:43
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mimochodem k tomu že se netěšíte někteří na Continuum tak ja se těším na oba dva ale zaroveň se netěším a proč? Protože jak sem zjisl tak to nebude v kinech :( chtěl bych se na to zajít mrknout a tak jen v PC nebo na TV...:(
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 29.5.2007 16:54:08
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Neber to jako výsměch, ale ono je docela známý, že to budou jen televizní filmy.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 30.5.2007 19:04:05
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pokud by se tam zas objevila Morgana, tak by to bylo vskutku fain. Tyhle Antiky můžu :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 30.5.2007 19:48:54
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to jo, tihle jsou fajn. Jsem schválně napsal Mallozimu na jeho blog, jestli to může potvrdit. Ale vzhledem k tomu, že mi na žádnej dotaz zatim neodpověděl, tak pochybuju, že se dozvíme od něj odpověď

Edit by Tar-ara: Prosím, necituj příspěvek přímo nad sebou.

edit:pardon

edit: takže Morgana v AoT opravdu bude. Což je super zpráva

Příspěvek 28.6.2007 21:35:33
Cam-Shaft Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Už se na to taky stršně těšim, ale škoda že to bude až na podzim :( :(

Příspěvek 29.6.2007 10:44:34
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

na podzim to nebude. Je to posunutý na první polovinu 2008 :? :cry: :cry: :cry:

ale aspoň jedna potěšující zpráva, objeví se i Doci

Příspěvek 29.6.2007 10:47:26
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jn, o tom jsem taky slyšel a hodně mě to znepokojilo a nechtěl jsem tomu uvěřit :cry: :cry: :cry: Blbé MGM :evil: Jsem myslel, že všichni idioti pracují jen u SciFi Channelu a ono i MGM :roll:
No tak nám čekání na filmy zkrátí aspoň Atlantis a kdoví jak to dopadne s tím druhým spin-offem, jestli nějaký bude... :?

Příspěvek 29.6.2007 11:04:15
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vojta@: Tak v tomto se musím MGM zastat. Jestli jsem to správně pochopil, tak v tom odkladu je MGM tak říkajíc nevině. Na výrobě filmů se podílí i společnost Twenty Century Fox, která odmítla filmy vydat už na podzim a proto budou až v první polovině roku 2008. Teda tak jsem to alespoň někde četl. :wink: I když to samozřejmě nic nemění na situaci, že...

Příspěvek 29.6.2007 12:00:48
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsou zatím idioti z 20th Century Fox, pokud je v tom MGM nevinně tak potom se jim omlouvám... Trochu mě to rozladilo, tak jsem to musel na někoho svést :wink: TVůbec jsem nevěděl, že se Century Fox na produkci podílí. :oops:

Jen doufám, že zpožděné vydání filmů nebude mít nějak vliv na děj Atlantis, aby nám Sam hned v 4x01 neprozradila konec filmu, nebo aby tam nespoilovala víc než je zdrávo :? Snad se toho vyvarovali...

Už jsem myslel, že už nebude víc Dociho a ono bude! :) Doufám, že bude pro děj důležitější, než byl v S9...

Příspěvek 29.6.2007 12:20:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

si myslim, že jsou za tim prachy. Totiž ve stejnej čas má vyjít DVD SGA S3 a SG-1 S10. A nejspíš si asi spočítali, že ne každej si koupí na jednou jak SGA a SG-1 plus ještě DVD s filmama. Proto to posunuli. Já ale doufám, že se proberou a vydaj to ještě před vánocema

Příspěvek 29.6.2007 12:35:00
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d: nejspíš máš pravdu...
Nicméně by to byl dobrý Ježíšek... Pod stromeček si stáhnout dva filmy... není vůbec špatné :), ael nejspíš to bude až začátkem roku...

Příspěvek 29.6.2007 13:40:50
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je blbé ja myslel že to bude na podzim a ono to bude až na začátku roku 2008 no to mě po... :cry: :cry: :cry:

Příspěvek 29.6.2007 15:18:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Cam-Shaft:to jsi mě asi špatně pochopil. Já psal, že to vyjde někdy v první polovině roku 2008. Což klidně znamená třeba v březnu nebo taky až v květnu

Příspěvek 29.6.2007 16:10:33
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jej nejdřív že to nebude na podzim teď že to nebude ani na začátku roku 2008 ale i v polovině toho roku :cry: :cry: samé špatné zprávy :cry: .

Příspěvek 30.6.2007 15:23:27
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jo Doci. Už se těším. Jinak tak to vypadá, že přeci jen by děj mohl být i chvíli nas Celestu. Ve Městě Bohů. Z těch hrozných zpráv aspoň jedna, která mě opravdu potěšila.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 30.6.2007 15:36:24
Dr. Modřenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, co jsem tady tak četl, tak z toho usuzuju, že to bude hrozná blbost. Zase všechny zničí (ehm, tentokrát vymyjou) za pár minut :roll:
Konichiwa!

Příspěvek 06.7.2007 16:42:25
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dr. Modřenka:tohodle se taky obávám. Bohužel mam tušení, ýe dvě minuty budou diskutovat nad tim, jestli to je morálně správný a pak během několika vteřin bude hotovo a v galaxii zavládne klid a mír. Na druhou stranu se ale těšim na jiný věci, jako na Antiky, Adrii, Dociho, Morganu, Ori a na to, že se konečně dozvíme proč jsou povznesení Antikové takoví čurá** :) Cooper taky mluvil o nějacích "bystanders" na vyšší úrovni existence a na ty jsem taky hodně zvědavej. Si to tim blbym zařízenim nenechám zkazit

Příspěvek 06.7.2007 16:56:51
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, já jo. Jedinou omluvou by bylo, kdyby to Ori a armády přežili a kdyby si je schovali do Universe, kdyby Ark jako byla jen pokračování boje a ne jeho koncem, ale co čtu poslední dobou interview s Cooperem a co čtu názory Wrighta, tak se asi oba zbláznili. Nejlepší bude, až zase v Universe příjdou znovu se superrasou, která je tam bude dvě řady drtit než najdou nějakou pekelnou mašinu, kterou ji nakopou... A znovu a znovu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 07.7.2007 09:11:06
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já nemůžu pochopit proč to Raynor a ostatní takhle soudíte dokud jste ten film neviděli. Myslíte že scénáristi takhle dopředu prozradí rozuzlení celé zápletky? Jestli vážně věříte že Ori armádě prostě vyšplouchnou mysl tak jste hodně naivní. Ještě pořád mám v paměti jak spousty lidí křičelo po té co se dozvěděli poprvé o Adrii, jak se narodí atd. že to bude malý Darth Vader a že jim nakonec pomůže a že to je už ted´ jasný a dnes všichni víme, jak to nakonec bylo. Takže vážně skuste nesoudit dřív než to uvidíte. Můj osobní tip je že nakonec žádný stroj potřebovat nebudou a že lidé si uvědomí sami pravdu=což by bylo i hezké poselství toho filmu.

Příspěvek 07.7.2007 11:30:03
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, to by nebylo poselství ale parodie :lol:
Proč to kritizujeme ještě před vydáním? Protože pokud se něco během deseti let Stargate potvrdilo, tak to, že scénáristi inklinují v posledních letech k deus ex machina řešení zápletky a recyklaci děje více než kdykoliv jinde. Říkali jsme, že Daniel priorem nezůstane, i když by to bylo zajímavější. A měli jsme pravdu. A vůbec, říkali jsme, že Ori jsou sice supersilní, ale našim postavám nikdy nic skutečně neudělají - a měli jsme taky pravdu. A měli jsme pravdu, že je uzavřou nalezením technoblábolu, který je vygumuje - a podle všeho jsme taky měli pravdu. Herdek, vždyť základní schéma Universe je prakticky stejné jako základní scéha Atlantis. Předvídatelné jako přímka. Kdyby Druhá světová probíhala podle scénáristů SGčka, tak by spojenci přinutili Německo nějakou super technologií typu Instantní vymazávač lidí kapitulovat někdy v roce 41, kdy byl Hitler na vrcholu sil - a to celé, aniž by se to nějak projevilo na velkoměstech nebo aniž by zemřel některý z členů komant SAS. Od 7. až 8. řady to jde s kvalitou hlavního děje i vycpávek strmě dolů. Důvodů je mnoho, to by bylo nadlouho. Jak by řekl Fry - tajemstvím seriálu je, že se zasazení na konci episody vždy vrátí do původního stavu.
Samozřejmě, můžete říct, že je to jenom seriál, ale já můžu říct, že mě nebaví znát většinu děje dopředu a že jsou seriály, kde to není tak předvídatelné. Pravděpodobně by jste se pak vytasili s klasickým "tak se na to nevídej" ale já bych odpověděl, že do 7. až 8. řady to bylo dobré a místy až skvělé a není moje vina, že scénáristi zkonili seriál v polovině.

Každopádně se ale na Ark těším, zřejmě půjde o čistou esenci Stargate jen bohužel s tím, že si znovu zabijou zajímavý děj, jako už mnohokrát dříve - namátkou Korolev, Merlin, The Return, Daniel-prior, Counterstrike, Unending a to mě jen napadá poslední řada. Těším se na něj, narozdíl od Continuua, které ale asi zase bude bezmozková popkornová jízda, takže se u něho asi budu stejně bavit. Ale asi trochu jinak, než se bavím u Firefly nebo Galacticy... a než jak jsem se bavil před 5 lety u SG-1.
Obrázek

Příspěvek 07.7.2007 12:15:41

Odpovědět s citací

Proč by ti to přišlo jako parodie, to že si lidé nakonec uvědomí pravdu? jaffové si ji nakonec taky uvědomili když Baal prohrál u Dakary, a tam mi to jako parodie nepřijde.
Určitě souhlasím že některá témata byla zabita, Counterstrike se určitě dal využít lépe. Ale s čím nesouhlasím je že Ori nám nic neudělají. Co zničení Koroleva, promethea, 3000 mrtvych po tom moru? Pokud ti de o zabíjení hlavních postav, podívej se na Atlantis, tam to scenáristi zkusili s Backettem (pise se tak?) a fanoušci spustili takouvou kampan´ jaká se dlouho nevidí. Hlavně mám na mysli Gateworld. Najdeš tam spoustu příspěvků kritizující "red shirt" ale když zabijou hlavní postavu tak to je řevu. YTakže v tomhle bych byl k aoutorum schovivavejsi, ono zabit hlavni postavu po 8 letech v serialu neni zas takova sranda. Jistě v lostech to de, ale ten seriál tak byl koncipován už od začátku.
S tím že vždy najdou technologii na poražení superprotivníka, ano máš pravdu. Myslím že už to opakovali mnohokrát a to už není dobré. Ale, konkrétně s Ori, nevím jestli to zařízení fungovalo jak měl a co se vlastně stalo, podle mého názoru Ori živí jsou, jednak se mají objevit na začátku filmu v flashbacku jako ještě lidé, a taká je Cooper zminoval v interview. A upřímně film bez hlavních záporáků by byl dosti zvláštní. Ale porážet Ori v konvenční válce, ono dalo by se to udělat, ale musíš si taky uvědomit že takhle to řeší v DS9 nebo Babylon 5, a rozuzlení v B5 by se taky dalo podle tveho posuzovaní, pokud sem ho pochopil, nazvat deus ex machina. myslím že soudíš moc přísně. Kdyby z toho udělali válku tak by zabili myšlenku branu, cestování a bojování z padouchy. Ne , nemá to logiku a neni to realistický, ale to scifi ani být nemá. takže jak říkáš ty by se to dalo udělat, ale já si myslím že bys tím zničil celou atmosféru a ducha sg.
Danny prior,uh, tak ono by bylo zvláštní ho v tom nechat, a s Merlinem to ještě zabitý úplně není, Shanks říkal že s ním něco v arše ještě má být...

Příspěvek 07.7.2007 12:42:58
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, a už u Jaffů vypadalo poněkud křečovitě, že zahodí tisíce let tradicí a učení a v klidu řeknou, že jejich víra je špatná. Ale tam to ještě šlo zkousnout, nicméně, jak je to přísloví? Dvakrát to téže řeky nevstoupíš? Poselství a naivní rozuzlení jsou dvě různé věci.

Likdivace Becketta byla mimo hlavní děj, ne tak, jak ji myslím já - v nějaké zběsilé bitvě během války proti Ori nebo Wraithům - něco jako smrt Fraiserové, to je to, co mám na mysli. Kromě toho fanoušci seriálu budou protestovat proti smrti jakékoliv postavy... nikdy jsem si nevšiml, že by diváci Bratrsva neohrožených někdy zákládali petice ohledně smrti postav v tom seriálu :lol: A ano, to jak mluvíš o GW, to je příklad toho, kdy není zdravé vycházet komunitě vstříc. Kdyby autoři omezili red shirts a přidali efekt na postavy - není potřeba hled všechny zabíjet, mluvím o dlouhodobých dopadech. Ustřelená noha, páska přes oko, nevyřešitelné psychické problémy. Přikladů je mnoho a občas je i nadhodí, ale do konce episody je vše zase v klidu. Nicméně Lost je pěkný příklad, že když se nebojíte do seriálu dát spoustu hlavních postav - respektive pokud dáte vedlejším postavám stejný prostor jako těm hlavním - tak je můžete zabíjet časteji. Co je cílem tohodle celého? Aby v té "epické válce" byly taky nějaké ztráty a napětí. Jinak to pak vypadá jako 10. řada...

Co zničení Koroleva, Promethea, 3000 mrtvych po tom moru?? Nic, vždyť to nemá pražádný vliv na děj! Nic jako "IOA nařizuje tvrdší postup proti Ori..." nebo nic jako "propříště nebudete stát na můstku lodi a dementně jim radit" ... Kdybych Ethon nebo Čtyři jezdce neviděl, ani nevím, že se něco změnilo, jenom jeden render kdy je namísto Promethea transportuje Odyssey. Fíha, úplně vidím ten posun zasazení. Všechny ty tři události co cituješ jsou právě promrhané náměty kvalitního děje, jenže to by scénáristi museli mít trochu koule a opustit to křečovité, že se brána nikdy neprozradí Zemi nebo že by jedinou pozemskou lodí byla ruská loď. I když i to by stejně zavedli do křečovitého "SG-1 má pravdu, rusáci se mýlí."

B5 jsem neviděl, ale na ukázání konvenční války nevidím nic špatného. Když nic jiného, posune seriál kousek blíže mainstreamu a to seriálu jen stěží ublíží. Že je to podobné DS9? Prokrista, SGčko kopíruje a už zkopírovalo tolika scén a zápletek z jiných filmů a seriálů, že by projednou mohla zkopírovat i něco přínosného.

Sci-fi, ze zkratky science fiction čili vědecká fikce, samozřejmě logiku mít má, to co popisuješ ty je cosi mezi fantasy a komiksem. Záporáci existují i v jiných seriálech, chození bránou by mohlo existovat i v story o konvenční válce nebo story zasazení na palubu lodi, atd. Pokud máš trochu kreativní myšlení, tak si uvědomíš, že jeden tým-brána-objevování-záporáci je nesmysl, jde to i jinak. Duch SG rozhodně není a nikdy nebyl o tom, že parta fešáků v kšiltofkách chodí bránou a střílí na legrační panáky ve starých kostýmech. Alespoň ne ten duch, pro který mám... měl jsem bránu rád. ;-)

Řekl bych, ale že tady je ta diskuze OT.
Obrázek

Příspěvek 07.7.2007 13:19:36
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

když už tu zmiňujete ten B5. Tak konec války se Stíny bylo asi nejlepší ukončení, jaký jsem kdy viděl. žádný trapný deus ex machina. Jenže SG-1 se s B5 nedá absolutně srovnat. B5 předčí SG-1 ve všem

Každý scifi potřebuje nějakýho silnýho protivníka. Ale to co z nich dělaj tvůrci v SG-1 a SGA je výsměch. Degradujou je na neschopný dementy. To mi vadí asi ze všeho nejvíc. Nejdřív nám představí nějakou zlou silnou rasu, aby z ní vzápětí udělali někoho kdo si ani sám nedojde na záchod :) Chápu, že od scifi se asi nedaj čekat nějaký hluboký myšlenky (od SG-1 a SGA rozhodně ne), člověk by si měl u toho odpočinout, ale hergot ne aby si každejch pět minut klepal na čelo a řikal, co, to tam je za dementy vydávající se za prastarou zlou rasu.

Proč sakra Ori vůbec vypínali super bránu po Camelotu? Dyť jí mohli nechat otevřenou napořád? Já tvůrcům na nějaký plot-device zvysoka kašlu. Proč Sangreal ve Shroudu nehlídal převor a padesátka vojáků? Ty lodě maj převážet tisíce vojáků a SG-1 potká na celý lodi asi deset vojáků.

Balial: Ori nám opravdu nic neudělaj. Zničili Koreleva, a co? dyť se nic nestalo. Taxi Odyssea všechno zvládne. Podlě mě vytvořili tvůrci Koreleva jen proto, aby vycpali pár minut ze dvou dílů. Jinej účel Korelev asi neměl.

ten mor. Umřelo 3000 lidí, nic se nestalo. život jde dál. Si pamatuju, že když jsem četl spoilery na The fourth horsemen, tak se tvůrci chlubili tim, že uvidíme, jak to chodí v USA (a na celym světě) při různých katastrofách a globálních nemocech. Prdlajz, celý se to smrsklo na to, že řekli, že uzavřeli letiště a Landry na konci prvního dílu řekne, že jsou USA v karanténě. Žádný protesty po celym světě, žádná masová panika (jako se to v těhle případech stává), prostě nic. Nikdo se neptal, kde se vzal ten mor, všem to bylo asi ukradený. Na světě neni jen těch pár zemí, jejichž vlády ví o hvězdný bráně.

Příspěvek 07.7.2007 14:35:29

Odpovědět s citací

Možná sem to tu špatně napsal, asi to vyzněl jinak než sem chtěl, ale taky považuji řešení války Vorlonů se Stíny za asi nejlepší co sem kdy viděl, říkal sem že to jak to bere Raynor by asi tohle ešení bral za ex deus machina, čili prostě je nakonec ukecají, dalo by se říct že JMS nevedel jak to vyřešit atd... Ja osobně souhlasím že je to skvělý řešení a preferoval bych to pro AOT. Ale pokud B5 Raynor neviděl tak nemužu soudit co by na to řekl. Ale doporučuji ti to, řekl bych že tvým nárokům to bude plně vyhovovat, ono je to docela podobné i DS9, i co se postav týče. Považuji ale B5 za kapku lepší, ale to je OT..
Jinak asi tak se vším souhlasím, ale stejně, budu tomu nadávat nebo vychvalovat až to uvidím. :D

Příspěvek 07.7.2007 15:18:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já zhruba o B5 vím, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Za deus ex machina považuju Lost City, kde to ale šlo vzít, protože tam to k tomu směřovalo celou řadu a více méně v SG poprvý. Například ale to, jak uzavřeli válku s Dominionem v DS9, po dlouhých dvou řadách vyrovnaného boje, zdůrazňuji více méně vyrovnaného, tam to je ok. Když ale Ori dávají všem v celé galaxii, všem vyspělým a početným rasám, všem dávají nakládačku s jedinou vyjímkou Země, a Země pak nepravděpodobně najde nějaký Megakyj, kterýma to celé zvrátí a hned ukončí, to je deus ex machina.

Jak to říct jednoduše... kdyby 9. a 10. řada vypadaly jako The Road Not Taken, tak bych byl štěstím bez sebe.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách