Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 23.4.2007 16:22:27
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

A úplně poslední informace - Nova koupila 10. řadu a měla by se dabovat po 9ce.
Jaktože až teď, když už dávno Nova říkala, že ji bude vysílat, co kdyby jí tu 10tku neprodali, ale hlavně že bude.

Příspěvek 23.4.2007 16:42:48
Honeybadger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moje řeč. Sám tomu nemohu uvěřit, protože na NOVA stránkách to podávali jinak.

EDIT: Necituj příspěvek hned nad sebou, je to zbytečné. Pomeranc

Příspěvek 23.4.2007 18:20:59
izzy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak me ten pisařik teda fakt naštval na cama se vubec nehodi! a Mejzlik nemusi byt smutnej vždyt se ješte objevi v par epizodach 9 a 10 řady. Teda doufam že tqam Jacka bude dabovat on..

Příspěvek 23.4.2007 18:54:09
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No s tim Pisařikem...chjo, co se dá dělat no :roll: ...každopádně sem na to zvědavej.Ví se, kdo už dabuje Valu a Landryho ?

Příspěvek 23.4.2007 19:05:06
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak zrovna před chvílí potvrdil Nicky, že Valu bude dabovat Lojdová. A Landryho Jiří Čapka. Teď si nějak nemůžu vybavit ani jednoho z nich. Jestli někdo víte o koho jde, tak mi to klidně můžete připomenout. :wink:

Příspěvek 23.4.2007 20:21:23
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Lojdová dabuje myslím třeba Cameronovou v dr. House. Písařík v něm hraje Chase...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 23.4.2007 20:54:37
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ježiši, Lojdová se k Vale vůbec nehodí.Ta by spíš byla dobrá tak na Adriu.Teď schválně budu dávat u House pozor

edit:tak to bude tragédie.Písařík se k Mitchellovi naprosto nehodí.Spíš bych bral dabéra co dělá Dr. Wilsona

Příspěvek 24.4.2007 00:08:12
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem říkal hned, že Písařík je velice, ale velice špatná volba. Čtyřicetiletý voják s hlasem odrostlého teenagera, jo to je super. :roll:

Tak mám novinku pro fanoušky doktora McKaye, mezi které se samozřejmě taky počítám. Hrozně mě zajímalo, kdo ho bude dabovat v Moebiu a tak jsem neodolal a zeptal se Nickyho z Lapu. Ten mi prozradil, že to bude Luděk Čtvrtlík. Jestli si ho nedokážete vybavit, tak daboval třeba Dylana Hunta ve čtvrté a páté sérii Andromedy. Teda tahle novinka mě trochu šokovala, protože si to dost dobře nedovedu představit, ale když už přežiju Písaříka, tak tohle bude lahoda. Spíš by se mi zamlouval Rostislav Čtvrtlík - Chandler z Přátel, to byl také takový sarkasta. No jsem zvědav. Úplně nejraději bych byl, kdyby ho daboval opět Libor (Zdeněk? :) ) Hruška, protože za a)se na něj podle mě hodil a za b)nemám rád, když se dabéří vracejících se postav mění.

Tak, snad to někoho zajímalo. V poslední době mám pocit, že SG-1 s dabingem nikoho nezajímá. V podstatě tady máme s pár lidma takový malý dabing klub. :) Ty, co se vyjadřují k dabingu a vůbec k dabované bráně, bych už vypsal z paměti. :wink:

Příspěvek 24.4.2007 08:47:07
chammurabi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Máš pravdu s tím Luďkem Čtvtlíkem že se k McKayovi vůbec nehodí, ale co s tím naděláme. Mi se poslední dobou zdá to herecké obsazení dabingu takové zvláštní. NOVA si asi řekla, že SG-1 nemůže mít dobrý celý dabing :( , tak pokud je dobré herecké obsazení tak nestojí za nic překlad (viz prvních 16 dílů 7 řady) a naopak (od 17 dílu 7 řady do těd).

A co se týká toho vyjadřování se k dabované hvězdné bráně, tak si myslím že už většinu nebaví psát, že "to bylo dneska super", protože k tomu nemáš v podstatě co dodat (v poslední době) - díky bohu za to :lol:
O'Neill: "To je ten nejšílenější plán se kterým jsme kdy přišli."
Cartrová: "Šílenější než připevnění aktivní brány na spodek X-302?"
O'Neill: "Oh, ano."
Cartrová: "Šílenější než odpálení slunce?"
O'Neill: "Jo."
Cartrová: "Nejšpíš má pravdu"

Příspěvek 24.4.2007 10:19:49
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

chammurabi: Tak, i když si myslím, že Čtvrtlík nebyl nejlepší volba, tak ho budu hodnotit až ho uslyším. Takový Hruška taky dokáže dabovat tvrďáky i komické postavičky a to naprosto s přehledem, takže třeba bude Čtvrtlík podobný talent. Ale jinak s tím, že by herecké obsazení bylo špatné moc nesouhlasím. Ano, dabéři se často opakují, ale to se nedá nic dělat. Oni se opakují i v Kriminálce Las Vegas a to je tahoun prime timeu na Nově. A s Písaříkem ti to vysvětlil režisér. Prostě za tak krátkou dobu nebylo možné najít adekvátnějšího dabéra, který by měl čas dabovat minimálně každý týden. :(

A k tomu vyjadřování se k bráně. Tak částečně máš samozřejmě pravdu, ale já jsem tím nemyslel jen dabing, ale celkově. Spousty věcí si člověk všimne až s dabingem. Třeba ještě před sedmou sérií jsem nedokázal pochopit názor, že v sédmé sérii skoro Jack není. Všem jsem to vymlouval. Ale dnes mohu konstatovat, že tam opravdu skoro nebyl a když ano, tak nevypadal dvakrát nadšeně. To se nevztahuje na osmou sérii, kde už mi RDA zase připadá spokojený a v dobré formě. Prostě s titulkama jsem si toho, bůh ví proč, nevšiml. A to je jen příklad. Vždyť tenhle topic se jmenuje SG-1 na Nově a ne Dabing SG. A též jsem tím myslel, že když tady napíšu, že bude Cama dabovat Písařík a ještě vám jsem hodím audioukázku jeho hlasu, tak že se k tomu lidi budou vyjadřovat...

Příspěvek 24.4.2007 10:33:53
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No tak překlad dabingu se nám zlepšil, tak není co kritizovat :D K těm hercům co mají dabovat nové postavy jsem se zatím nijka nevyjadřoval, protože ono to nikdy nebude dokonalé. Samozřejmě se někdo hodí víc a někdo zase míň, ale posoudím to až to uvidím. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.4.2007 10:47:23
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

2Pomeranc: Já to nemyslel nijak ve zlém. To byl jen můj pocit. A tebe jsem zrovna nemyslel. Ty patříš k těm, co se vyjadřují docela často :wink: A jak jsem psal v předchozím příspěvku, nemyslel jsem jen mluvení o dabingu, ale celkově o bráně. Ale chápu, že jsme všichni ty díly viděli už x krát a tak je těžké říct o tom či tamtom díle něco nového. :)

No nic. Asi jsem opět napsal první věc co mě napadla. Tak na můj výlev zkuste zapomenout. Vrátíme se k tomu dabingu. :D

Příspěvek 24.4.2007 12:32:27
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Když ono k tomu dybingu poslední dobou vážně není moc co dodávat. Třeba to dělali ze začátku tak děsný aby jsme si nestěžovali teď :wink:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 24.4.2007 13:25:04
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já si moc tu Lojdovou nedokážu jako Valu představit a toho Písaříka jako Cama už vůbec ne. :wink: Mě by na něj sedl třeba Ladislav(?) Cigánek ted si nemožu vzpomnět koho daboval, ale vím, že by se hodil rozhodně víc než Písařík...
Souhlas s Markusem, že bych taky McKayovi nechal ten hlas co měl předtím, myslím v 6. řadě :?:

Příspěvek 24.4.2007 14:40:06
Doci Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

že "A co třeba hájprdrájv na Promethea? No tak, Thore" :D
Zdá se, že jsme se navzájem pozdravili, urazili a udělali přestávku

Příspěvek 24.4.2007 14:49:09
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jo taky mě to pobavilo :laugh: , ale jinak myslím v pohodě :lol:

Příspěvek 24.4.2007 15:00:48
chammurabi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak dneska opět skvělé až na ten hyperdrive pro promethea.
O'Neill: "To je ten nejšílenější plán se kterým jsme kdy přišli."
Cartrová: "Šílenější než připevnění aktivní brány na spodek X-302?"
O'Neill: "Oh, ano."
Cartrová: "Šílenější než odpálení slunce?"
O'Neill: "Jo."
Cartrová: "Nejšpíš má pravdu"

Příspěvek 24.4.2007 15:13:06
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak šlo to. Hajprdrajv sice není nejlepší "překlad", ale pořád lepší než superpohon Valentinové. :wink: Jo a zase to běželo 4:3. Teda ti v tom mají bordel. No a doufám, že tohle byl poslední Havlíčkův překlad ve SG-1.

K dílu Covenant. Sice nepatří k nejlepším, ale mě se líbí. Odhalování skutečnosti a existence Hvězdné brány a mimozemského života mě nikdy neomrzí. Na tomhle díle je jen jeden veliký zápor. A to, že se svět opět nedozvěděl pravdu. To je něco, co jsem chtěl už od konce sedmé série, ale také je to něco, na co nemají scénáristé SG odvahu. Kdyby mě před pár lety někdo řekl, že se až do konce desetisériového seriálu svět nedozví o bráně, tak bych mu asi nevěřil. No snad v SG Univers. (Naivko :) )

Příspěvek 24.4.2007 15:25:21
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak Covenant je můj oblíbený díl :D a jsem rád, že ho nezmršili. Hajprdrajv jsem bohužel neslyšel (to jsem si musel asi zrovna ohřívat oběd, blbé jídlo :D ) Na hlas Aleca Colsona jsem si sice musel chvíli zvykat, ale nebyl problém a líbilo se mi to.
K vysílání ve 4:3 snad ani nemá cenu se vyjadřovat :roll:

EDIT: 2Markus: Já to vůbec nebral nijak zle, jen jsem měl pocit, že bych mohl říct svůj názor. :D
Naposledy upravil Pomeranc dne 24.4.2007 15:27:19, celkově upraveno 1
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.4.2007 15:27:09
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Takže dneska až na ten "hájprdrajv" (měli říct hyperpohon) a 4:3 vpoho.

A ten dabing Valy, Mitchela a Landryho nechápu jak někdo může napsat, že to bude špatné, když to ještě neviděl, až to bude v TV tak pak se dá k tomu vyjádřit.

Příspěvek 24.4.2007 15:48:01
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

2Pomeranc: Vždycky když mi něco napíšeš, tak mám pocit, že jsem něco provedl a cítím potřebu se ti omluvit :lol: Jinak tvoje názory čtu rád, protože jsi jeden z mála lidí, se kterým se shodnu téměř ve všem. :wink:

2Kronos: Tak nevím na koho jsi to myslel, ale odpovím ti. Dabéry Valy a Landryho neznám, tak nemůžu soudit. Ale dabéra Cama ano, tak nechápu proč bych nemohl napsat svůj názor. I Nicky potvrdil, že mu při dabingu přeskakuje hlas jako nějakému puberťákovi a nehledě na to, Písaříkův hlas znám dokonale a k Mitchelovi se prostě nehodí. Já netvrdím, že ho bude dabovat špatně, ale jen, že se mu hlasově vůbec nepodobá. Což by nebylo tak strašné, kdyby měl hlas hodící se na čtyřicetiletého vojáka s drsným projevem. Ale to on prostě nemá. Toť opět k Písaříkovi. :)

Příspěvek 24.4.2007 17:15:08
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

dneska to slo bylo to dobre

Příspěvek 24.4.2007 17:41:33
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dabing v pohodě jsem zvědavej na Mckay(ten hlas co bude mít mi moc nesedí) a na Zelenku v 10 sezoně :D ,ale to je ještě za dlouho.Jinak to je bordel 4:3 nebo 16:9 :evil: :evil: :evil:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 24.4.2007 18:03:18
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

2 Kronos: Já sem neříkal, že je to špatné, jen že si to nedokážu představit. Vůbec se mi nápad s Písaříkem nelíbil od začátku. Už teď je zřejmé, že to bude na úkor kvality, vzhledem k tomu, že "mladý kluk" má dabovat 40ti letého vojáka?! No co už, doufám, že si zvyknu...

K dnešnímu dílu: Až na Hajprdrajf velice dobrý.
Jé Vala :jump: už v pondělí!!! :jump: Asi to nevydržím, blbý dva dny přestávka... :roll:

Příspěvek 24.4.2007 18:31:55
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tjn, na Valu sem zvědavej hodně moc...K tomu dnešku, jo bylo to fajn...ten hajprdrájv byl docela cool :lol: ...ale jinak sem si díl zase užil :D ...a 4:3...ano, nemá cenu se vyjadřovat :lol: :lol: :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách