Eskel píše:
podle mne Replikátoři = Asureni
A taky si myslím že Replikátoři jsou nejdsnější zápor´áci který by nešli nikdy porazit teda pokud by nebyla žádná spásná zbraň kterou nikdo předtím nviděl

Jsou ostrý samy o sobě, a ještě mlžou strkat lidem do mozku ruce a jsou nezabytelní
Asurani jsou trapní, protože je to rasa robotů co umí strkat ruce do hlav, ale žijí ve městě, což je totéž, jako rasa šneků jezdících v BMW - prostě to nevypadá přirozeně, Asurani by klidně mohli žít v oceánu z nanitů jako Měňavci v DS9, nebo by mohli stavět města na způsob mozkových synapsí, na co proboha stavějí města typu futuristický New York, když by jako rasa mikrorobotů měli žít úplně jinak. Nemluvě o tom, že jsou postaveni původně jako zbraň. Nemluvě o tom, že vykrádají námětem SG-1, kde je epicky porazili, a najednou bum a jsou zase zpátky. Narozdíl od Replikátorů a jejich hrozivého postupu, kdy SG-1 i Asgardi spíše ustupovali než vítězili ale Asurani nejsou za rok schopni obsadit jejich hlavní cíl, Atlantis, bráněné cargoshipem Deadalos.
Jinak se mi velmi líbil Ra, což si nejsem jistý, jestli mu mám říkat Goa když ve filmu mu tak neřekli.