Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Stargate: Portmolior - 14. díl!

SG: Stargate: Portmolior - 14. díl!

Líbí/nelíbí?

Líbí
132
90%
Nelíbí
14
10%

Celkem hlasů : 146

Příspěvek 30.11.2006 01:10:34
Xerron Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Super napad Noximo, zatim se mi to moc libi a doufam ze bude jeste vic :)

Jen tak dal!

A co se tyce te rasy, tak by to chtelo nejakehe borce jako byl Anubis (povznesene) :D

Příspěvek 03.12.2006 00:25:22
Tax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skvělé, akorát tenhle poslední díl byt takový trochu slabší. Možná to bylo těma vtipama podle mě byly dost kýčovité a vtimpné moc nebyly. Snad až na ten s tou gravitací. Jestli to je volné pokračování na targate SG a atlantis tak vstim s tím lovením ryb už byl použit když Jack byl na planetě která ho portálem přenesla na její měsíc a byl tam s tím borcem od NID. Ten lovil ryby C4. Tehdy to bylo vtipné teď moc ne. Navíc ten rybník u Jackovy chaty je prázdný, nejsou tam žádné ryby jak sám Jack řekl když lovil s Cartrovou myslím. No a to že thor jezdil na bugatach a lovil ryby.... uznej sám že to už je trochu moc přehnané ;) Jinak je to perfektní hodně se mi to líbí ja píšeš hlavně v těch prvních dílech. Rozhodně nepřestávej psát.

Příspěvek 06.12.2006 17:12:36
Kross Airman
Airman

Odpovědět s citací

To s těma rybama není pravda pokud sis všiml v 8x20 - Moebius, Part2 tak u konce tam v jeho rybníku vyskočila jedna ryba protože v tom díle změnili budoucnost... takže by v jeho rybníku měly být ryby...

Příspěvek 15.12.2006 22:39:25
Kutkin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bezvadný :lol:

Kdy se můžeme těšit na další díl?

Příspěvek 25.12.2006 21:57:05
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak další díl je tu. Předpokládal jsem že až se mi opět rozchodí net tak to půjde rychleji, záplava seriálů mě však vyvedla z omylu :lol:
Odhalení nepřátel opět :oops: odložím...

"Krajina spálená
mužové bledí.
Historie zvrácená
Budoucnost není.

Mé město stojí ještě,
však brzo hrobem bude mým,
Vlasy zmáčené od radioaktivního deště,
tělo spálené, žádný dým"

Neznámí autor, Sbírka Kelownské válečné poezie

Díl 1x06 - Průzkum
Antony Fisher se vracel zpět na Dia. Nemohl manévrovat a tak musel zpomalovat a zrychlovat tak aby se vyhnul troskám Thésea. Na loď se tak dostal jako jeden z posledních, i když odlétal z bitvy mezi prvními.
Přistání bylo tvrdé. Celé křídlo chybělo a stíhačka tak byla na odpis. Běželo k ní několik techniků a mediků. Technici zkontrolovali jestli se stíhačka nemůže vznítit a pak otevřeli kryt. To už byl Antony v péči lékařů.
- "Jste v pořádku pane?" Vybídli ho aby si sám provedl diagnózu.
- "Jo. Nic mi není."
Zkusil si sundat helmu ale ta se rozpadla na dva kusy. Tak silně se uhodil do hlavy. Proud krve se mu vyvalil zpod helmy, která ji dosud jako obvaz držela uvnitř jeho těla. Antony to nevnímal, nebo spíše nechtěl vnímat a pokusil se vstát. Opět se ale svalil do křesla. Několik rukou lékařů ho vytáhlo ven a položilo na nosítka. Pokusil se opět vstát ale medikova ruka ho zadržela. Pak omdlel.

Tyler Smith byl přítomen na můstku a poslouchal jak kapitán rozdává rozkazy posádce. Santová zrovna dokončila scan povrchu.
- "Patnáct známek života v zasažené oblasti. Opravuji čtrná..., už jen třináct..."
- "A co radiace?"
- "Radiace na konstantní úrovni. Hazmaty to zvládnou ale nesmí se tam být moc dlouho."
- "Dobře, řekněte plukovníkovy Fisherovy ať sestaví tým."
- "Pane, plukovník Fisher omdlel a leží na ošetřovně."
- "Dobře, tak já tým sestavím sám. Pane Tylere, běžte se převléct. Bude dobré mít nějaké vědce na planetě. Doktor Zelenka ať se připraví taky."

Tyler a Radek spolu s několika vojáky převlékli do hazmatů. Pak byli transportováni na povrch planety na místo s největším výskytem
Velitelem mise byl jmenován plukovník Burns který zastával funkci vojenského velitele na Artemis.
Objevili se u spáleného lesíka. Major dal povel aby jím proběhli. Na jeho konci zalehli za nahrnutou hlínu. Za ním měli být tři z přeživších. Tyler to zkontroloval dalekohledem. Viděl několik těl, žádné z nich však nejevilo známky života. Oznámil to plukovníkovy. Ten požádal o zprávu z Dia. Santová mu potvrdila že jsou posledními živými na planetě.
Všichni se postavili a sklonili zbraně. Před nimi se rozprostíraly trosky města.
Desítky malých budov s kruhově zaoblenou architekturou. Mezi nimi čtyři velké.

Plukovník Burns si vyžádal satelitní snímek a pak na svém PDA ukazoval ostatním plán.
- "Rozdělíme se do skupin. Každá skupina prohledá pět domů v téhle oblasti," zakroužkoval zhruba třicítku domů, a pak se sejdeme tady u téhle velké budovy."

Tyler byl ve skupince s majorem Patricií Bastienovou, která byla jedním z Antonyho zástupců, a dvěma dalšími vojáky které jménem neznal.
Postup byl následující: Vykopnout dveře, prohledat budovu a zajistit ji. Tyler se aktivně neúčastnil ani jedné z těchto fází. Vždy vešel jen aby zkontroloval zda uvnitř není nějaké cené technologické vybavení. Nenašel nic, kromě jakéhosi ekvivalentu vysílačky. Vzal jeden exemplář. Budovy zevnitř vypadaly na malá kasárna pro čtyři vojáky s několka pokoji.
- "Proč musíme vždycky do těch baráků vlítnout jak pominutý?" Zeptal se majora Bastienové.
- "Nevšimla jsem si že vy by jste tu někde poletoval..." rýpla si do něj se svým typickým francouzským přízvukem majorka.
- "Nojo, nojo. Jen si dělejte srandu z vědce..."
- "Ale snad by jste se neurazil pane Smithi. Do těch baráků vlítáváme proto, že někdo může být v podzemí, kde ho naše senzory nezachytily anebo může být objekt podminován..."
- "No jak myslíte. My si přiletíme z galaxie která je fakt fakt daleko a oni na nás budou čekat s minama..."
- "Čekali na nás s laserama a stíhačkami..." Schladila ho major Bastienová.
Tyler ji chtěl kontrovat, neměl na to však co říct a navíc se Major s ostatními vojáky chystala vykopnout další dveře.

Nenašli nic jiného než onu vysílačku. Stejně tak první dvě velké budovy byly prázdné, ale dle vybavení sloužily s největší pravděpodobností jako hangáry pro stíhačky.

Druhý z nich však už Tyler neviděl. Plukovník rozhodl, že přítomnost vědců na dalším prohledávání nebude nutná a že kdyby přece jen něco objevili tak si pro ně nechá poslat. Tyler a Radek se tak spolu s několika dalšími vědci usadili ve stínu prvního hangáru.
- "Tak Radku, jak si myslíš že se tu ocitli ti mimozemšťani?"
- "Jestli to jsou mimozemšťani."
- "Samozřejmě že to sou mimozemšťani, jak by se sem asi dostali z Mléčný Dráhy..."
- "Jako my."
- "My máme ale hyperpohon..."
- "A ostatní ho mít nemůžou?"
- "Prosimtě, a kde by k němu přišli?"
- "Tolláni ho měli před náma..."
- "Tolláni?" Uchechtl se Tyler. "Proboha viděl jsi plány na ten jejich hyperpohon? Kdybych já takhle zakřivoval podprostor tak už jsem bez práce. Nebo ta jejich brána..."
- "Ty jsi viděl jejich plány?" Užasl Radek.
- "Samozřejmě. Od té doby co jsme přijali přeživší. Ale ta brána. Prej si ji vyrobili sami..." začal se skoro smát, "... přitom to bylo jen něco jako stanice. Skutečnou bránu měli někde schovanou a tahle ji jen využívala a sama by se nebyla schopná spojit s ničím mimo soustavu."
- "Ty se máš. Tobě všechny plány ukážou, to ke mě se nic nedostalo. Na Atlantis sem si chvílema připadal spíš jak recenzent. Kouknout na objev, zhodnotit jeho důležitost a ty důležitý odlifrovat přímo na Zem. I když musim přiznat že pár 'zbytečností' co máme ulitý stranou by mohlo změnit chápání vědy..." Potutleně se usmál český vědec.
V tom k nim přiběhl mladý vojín:
- "Pane Smithi, pane Zelenko! Plukovník chce aby jste za ním přišli do třetího hangáru! A máte mu vysvětlit proč se nehlásíte na vysílačce."
Oba se podívali na své vysílačky. Ani jeden si ji od začátku mise nezapnul.

Když přišli do hangáru, plukovník jim mlčky položil otázku pokynutím směrem k nevelké černé stavbě s oblými tvary. Byla asi tři metry vysoká a její střed vyplňoval kruh o oněco menším průměru.
- "No plukovníku. Jako dva nejlepší mozky v téhle galaxii vám můžeme svědomitě říct, že to jsou dveře. Pravděpodobně do podzemí."
- "Dnes tu umírali lidé, pane Smithi. Tak si laskavě nechte ty vtípky. Jak ty zatracený dveře otevřeme?"
- "Našli jste ovládací panel?"
- "Ne."
- "Pak jedině silou."
Plukovník na něj vrhl opovržlivý pohled. Pak se otočil ke skupince vojáků.
- "Gibbons, Bauer. Připravte si nálože a odpalte ty zatracený dveře!, zbytek buďte připravení na cokoliv co z nich může vylízt. Polovina ať jde zkontrolovat poslední hangár. Nechci aby na nás někdo vyběhl ze zálohy dalším vchodem. Pan Smith půjde s vámi. Válet si šunky mu očividně nesvědčí!"
Hodili po sobě zlostné pohledy a Tyler odešel...

Poslední velká budova byla taky hangár ale jako jediná využitá. Pár stíhaček tu zůstalo. Možná poškozené, možná nestihli vzlétnout. Všichni se k ní seběhli a začali si prohlížet její ladný design zblízka. I ti kteří se ještě před několika málo hodinami zůčastnili bitvy museli uznat že je nádherná.
Stříbrno-béžová barva se krásně leskla. Stíhačka měla tvar připomínající rozřízlou kapku rosy. Každé křídlo připomínalo jednu její půlku. Bylo poměrně placaté a na svém spodku neslo dvě rakety. Na jeho špici pak kulomet s malou ráží a vzhledem k velikosti křídla i malým zásobníkem. Na širším konci křídla pak byla umístěna tryska.
Křídla byla k sobě spojena pilotní kabinou. Ta měla dvě křesla, přesto si nikdo nevzpomínal že by viděl dvojčlennou posádku. Vnitřek byl poměrně prostorný, přesto se v něm, dle tvarů sedaček, pravděpodobně muselo ležet. Uvnitř jediné co mohlo sloužit k ovládání byl přístroj připomínající rukavici, ovšem rukavici která se natahuje až k lokti.
Vzadu na kabině byla taky jedna tryska, ale menší než ty na křídlech. Dvě další, o mnoho menší, určené pravděpodobně k otáčení.

Když si stíhačku prohlíželi, tak se najednou ozval výbuch. Všichni vyběhli ven. Zpět ve třetím hangáru se Gibbons a Bauer neúspěšně pokoušeli odpálit dveře. Hangáry nebyly od sebe příliš vzdálené a tak mohl Tyler slyšet Plukovníkovu hádku s pyrotechniky.

- "... Tak tam dejte víc."
- "Ale pane, tohle s nimi nic neudělalo. Ani škrábanec..."
- "Tak tam dejte všechnu. A ještě si nechte nějakou poslat!"

Chvíli se nic zdánlivě nedělo, pak ale začali všichni opouštět třetí hangár a přesunovat se do posledního. Poslední příchozí, jeden z dvojce Gibbons/Fisher stiskl červený knoflík na unikátně určeném zařízení. Ozval se rána. Něco víc než rána. Celý hangár jakoby nadskočil, chvíli zůstal stát a pak se jako domeček z karet složil na zem. Vchod do podzemí byl pohřben tunami suti.

Když se trošku usadil prach vrátili se všichni ke zbytkům hangáru. Dle boule v sutích se dalo usozovat že dveře jsou stále neporušené.

Plukovník třísknul svojí helmou o zem.
- "Doprdele. Já se na to můžu.... Smithi, mozku, jak si s tímhle poradíte."
- "No hodila by se nám pomoc zhůry..." pozvedl prst k nebesům.
Plukovník už se chystal zvednout helmu a mrštit jí po Tylerovi. Pak si ale uvědomil jakého boha Tyler myslí a neučinil tak. Místo toho si zapnul vysílačku a ze svého PDA odeslal souřadnice. Pak nařídil všem se stáhnout o několik desítek metrů vzad.

Když tak všichni učinili, potvrdil rozkaz.

Z nebe vyšlehl paprsek zářivého světla a zasáhla přesně místo kde se nacházel vchod do podzemí. Místo něho se objevila několik desítek metrů hluboká díra pod malým úhlem, takže se dala sejít po nohou.

Nekolik lidí se sešlo nad jejím úpatím. Diovy se povedlo trefit skoro přesně tak jak vedla původní díra. Přesto se po několika metrech oddělila a původní vchod se tak ocitl jakoby ve stropě.

- "Pane Smithi. Musím uznat, že tohle byl dobrý nápad."
- "No já původně měl na mysly ty dveře transportovat pryč a využít tak alespoň maličký prvek překvapení. Ale demonstrovat jim naši sílu... taky fajn."
Plukovník na něj opět vrhl opovržlivý pohled a začal rozdávat rozkazy.
- Týmy po třech. Pět metrů rozestupy. První zajistí perimetr pod tou dírou, ostatní vylezou po provazech. POHYB, POHYB, POHYB!!

A ještě my můžete poslat názor na moji další povídku: http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=3394
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 25.12.2006 23:39:48
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Uhahá, uhahá... To bylo první, co jsem si pomyslela, když jsem spatřila nový díl. Skvělý! :thumbsup: Hodně Zelenky, i zmínka o Atlantis, to se mi líbí... Jen tak dál...
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 29.12.2006 20:58:46
kamencan Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, čítanie je to pekné ale krátke :evil: .
Dôveruj, ale preveruj.
"Včera nás bolo 10, dnes už iba 9."
Ja mám HDD -240GB. Koľko utiahne to "jesenné lístie" = windows?

Příspěvek 29.12.2006 22:13:57
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pěkný díl, Zelenka a Tyler! Tyler válí, jen tak dál!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 30.12.2006 12:38:04
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Páči sa mi to. Celé je to super. Mám rád takéto strhujúce napínaky. Je to rýchle, iba podstatný dialóg, iba by sa hodilo trochu viac opusu tragických udalostí. Napr pri útoku na Theseus by sa asi hodilo viac tragickosti. Ale vsetko je v tvojej réži :thumleft: :thumbsup: :thumright:
Inak len tak, kde na to chodíš??? kostra príbehu, beriem ale niektoré tie zápletky a technické vysvetlenia :roll: človek sa nestačí diviť.
:oops: viem že to už publikuje asi pol roka a hanbím sa že som si to neprečítal skor. Teraz budem napato očakávať další diel...7 :lol:
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 30.12.2006 14:49:13
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

kamencan píše:
No, čítanie je to pekné ale krátke :evil: .

No krátké je to hlavně proto že je to jen půlka ze zamýšlených událostí tohoto dílu. Rozdělil jsem to ale, protože návštěvu bunkru bych chtěl koncipovat jinak (použiju flashbacky jako ve ztracených a dozvíme se něco z Tylerovy minulosti...) a narušovalo by to celistvost. Takže tak.

2Neemo: U Thesea jsem se chtěl právě vyhnout patetickým klišé, jako že kapitán Thésea bude zrovna mluvit přes video když tu najednou se místo něj objeví zrnění at podobně.
A kam chodim na ty nápady? Kdoví... oni nějak přijdou samy.

A ještě jednou si udělám reklamu. Moje další povídka:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=3394
Naleznete zde:

Příspěvek 06.1.2007 19:19:42
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ako správna študentka vysokej školy v skuškovom období sa bohužial neviem donutit k tomu aby som sa učila a miesto toho surfujem po nete a čo najdem? Portmolior a prečítam samozrejme všetko naraz. SUPER!!! vážne, mam taký dojem, že sa tu v poslednej dobe- teda podla mojej všímovosti le objavilo niekolko vážne zaujímavých veci, ktoré vámnedovolia to proste zabalit a prečítat inokedy, tak že SUPER :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 06.1.2007 19:23:56
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No, první část jsem postoval takřka před pěti měsíci, takže bych o poslední době mluvil opatrně :lol: Ale jinak díky :wink:

Edit: Už mám půlku dalšího dílu :lol:
Naleznete zde:

Příspěvek 07.1.2007 20:43:44
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

už se těším na 7, ale necvím jestli je dobré ukazovat SGC jako tu "zlou" stranu, alespoň podle posledních dílu to tak vypadá a mě se to "nepáčí"
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 07.1.2007 23:49:08
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Nechápu. Uveď příklady podle čeho soudíš že SGC vykresluju jako zlou stranu :?:
Naleznete zde:

Příspěvek 08.1.2007 12:33:57
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ja mám skôr dojem, že SGC je v práve, aj ked sa môže vyhovoriť ako argument proti SGC, že sa správne neidentifikovali a neznalosť neospravedlňnuje... 8)
Každopádne sa len bránia a tí ktorí útočia v zmysle úplného zničenia by mail byť potrestaný a malo by sa s nimi nadviazať mierová komunikácia...
Ako to bude dalej pokračovať sa anád dozvieme v dalšom diely :thumbsup:
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky