Hmm, takže jsem konečně shlédla celého Doctora. Konečně, ano, ale ono se vždycky najde něco, co původní záměr překazí. Tedy skoro vždy

. Každopádně, cítím potřebu se s vámi o svůj názor podělit
(rádi?
). Jo a určitě sem napíšu nějaký spoily na 2. sérku, tak jestli ji ještě někdo neviděl...
(ale do spoilerů to dávat nebudu, to mi přijde zbytečný).
Tak kde začít? Asi na začátku

. Díky Klenotce (;-)) se mi do rukou dostaly téměř všechny díly (zbytek stáhnut). Ty jsem si pustila teď v průběhu několika málo dnů. Ještě jsem to tak docela nevstřebala, tak to vemte na vědomí. Pouštěla jsem si to takovym maratónovskym stylem (když já nemohla přestat

). Takže první dojmy byly...rozporuplné. Pro nedostatek výrazů jsem si seriál pojmenovala typem "nelogicky nelogickým". Pro vysvětlení - takovej Červenej trpaslík je "nelogicky logickým". Aneb, jsou tam vysvětlovány úplné pitomosti, ale nějakým způsobem, který to prostě vysvětlí. V Doktorovi mi to tak nepřišlo. Vlastně jsem se divila, proč se to dělá tak, jak se to dělá. Něco jako když: ČT - nemám dostatečně vysoký žebřík, tak uříznu spodek a přidám nahoru; DW - nemám dostatečně vysoký žebřík...mám dostatečně vysoký žebřík

.
Tak a teď si určitě všichni myslíte, co to sem zas píše za blba, kerej tenhle seriál nemá vůbec rád...a to se, moji drazí, mýlíte

. Své logické myšlení zde zavrhuji (mno, někde to jde fakt ztuha, ale budiž). I když, v druhé sérii se to zlepšilo. Ale řekla jsem si, že se spíš zaměřim na postavy.
Viděla jsem tedy jen ty nové díly, nikolivě ty staré, aby bylo jasno. Když jsem prvně (ještě na fotkách) viděla tváře těch dvou Doctorů, tak jsem příliš uchvácena nebyla. V prvnim díle si mě ale Doctor-Eccleston získal svým úsměvem (takový to "z ničeho nic úžasný úsměv od ucha k uchu") a svou...jak to říct...bezprostředností; a samozřejmě svým přístupem. Rose...mno, asi jsem si na ní už zvykla, nijak moc mě neštve a s Doctorem je to dobrá kombinace.
Taky mě ale zaujalo na dílech, že mají nějakou tu myšlenku, že se člověk může filozoficky zamyslet, i když se díl tvářil...divně

. A líbí se mi tam interakce postav. Zvlášť těch hlavních. Dobré jsou ty jejich vtípky jednoho na druhého (např. na začátku druhé série, ale nejen). Jinak, v první sérii mají takový pěkný přátelský (lehce ojiskřený) vztah, ve druhé tedy už něco "víc". Ten první mi sedl více, i když to druhé jsem prostě očekávala a ne, že bych byla proti

. Jen ten konec druhé sérky...tak ho alespoň mohli nechat to doříct...tohle fakt nesnášim ...
A dostávám se k druhému Doctorovi. Toho, v pravdě, moc ráda nemám. Sice jsou okamžiky, kdy mi příjde skvělej, ale nejsou zas tak časté. Tedy...ne, že bych ho vyloženě neměla ráda, to ne. Jeho přístup je dobrý a vtipný, ale...já nevim, bude toho víc. Jeho styl je takový víc "rozjařený", což mě méně sedne, nelíbí se mi to, co nosí a co je důležité, není mi zrovna dvakrát sympatický. Nejprv jsem si myslela, že ho v další sérii vystřídá někdo jiný, na což jsem se těšila...mno nic. Ale tak, není to tak hrozné, jenom...prostě první mi sedl mnohem víc.
Mmch., zaujalo mě to natolik, že jsem si přečetla nejen těchto pár stránek v topiku, ale i celý (anoc celý) klub na Lapiduchu...víte vy vůbec, kolik času zabere přečíst si těch 3188 příspěvků??? ...MOC
Bohové...já se rozepsala...

tak já raději končim, děkuji za pozornost. Jsem zvědavá, jestli na mě bude někdo reagovat

.
EDIT: Takže...co jsem dnes viděla (skoro) na cestě do a ze školy? Takže předně TARDIS (dokonce to nebyla ani budka, ale bylo to velký a modrý

), 9. Doctora (nějaký ušatý vyšší kluk s krátkými vlasy), Diabla (víte

...na nějakym plakátě

), někde se s dost podobným zvoněním ozval mobil...když jsem si konečně uvědomila, co dělám, chtěla jsem se uklidnit, tak si sednu, kouknu na jednu stranu - starší blonďatá žena, pomyslim si, že mám problém, tak se kouknu na druhou stranu...hasicí přístroj (víte? to identifikování místa v jedné epce

), tak to vzdám, zastrčím si ruce do kapes své dlouhé bundy (ne, ještě ne kabát) a vykročím s úsměvem houpavým krokem vpřed...nejsem psychiatr, ale...
tohle není normální!!!