1.část - Nový tým
2.část - Překvapení
3.část - V pasti
4.část - Rande
5.část - Nález
6.část - Následky, part 1
7.část - Následky, part 2
8.část - Měsíc poté
9.část - Návrat
10.část - V pravý čas
11.část - Nová hrozba
12.část - 1. setkání
13.část - Obsazení
14.část - Záchrana
15.část - Budoucnost
16.část - Stíny minulosti
17.část - Rozcestí
18.část - Objev
19.část - Rest In Peace
20.část - Vyšetřování
21.část - Shock
22.část
23.část - Opět v akci
24.část - Závod o čas, part 1
25.část - Závod o čas, part 2
26.část - Věci, které měly zůstat skryté
27.část - Vyjasnění
28.část - Špatný den, part 1
29.část - Špatný den, part 2
30.část - nové možnosti
31.část - Ztroskotání, part 1
32.část - Ztroskotání, part 2
33.část - Malá rodinná zrada
34.část - Vzpomínky na minulost, láska a zrada
35.část - Tajemství
36.část - Zoufalý krok, part 1
37.část - Zoufalý krok, part 2
38.část - Zoufalý krok, part 3
39.část - Staré rány, part 1
40.část - Staré rány, part 2
41.část - Novinka
42.část - Večírek na rozloučenou
43.část - Náhlé komplikace
44.část - Tracerové
45.část - Nečekaná pomoc
46.část - V zajetí
47.část - Spojenec?
48.část - Únos
49.část - Fanatici
50.část - Prozrazení
51.část - Náprava
52.část - Nováčci
53.část
54.část
55.část - Historie
56.část
57.část - Pevnina
58.část
59.část
60.část
61.část - Pohádka
62.část - Staré návraty - SPOLEČNÁ POVÍDKA
63.část - Návštěva
64.část - Věci mezi životem a smrtí
65.část - Večeře
66.část - "Výlet" na sever
67.část - Mise fúrie dokončena
68.část
69.část
70.část
71.část - Vánoční povídka aneb Vánoce na Atlantis
72.část - Silvestrovská povídka aneb Jak se slaví na Atlantis
73. část - Iluze
74.část - Bouře
75.část - Zrada se nevyplácí
76.část - Two worlds - SPOLEČNÁ POVÍDKA
77.část
78.část
79.část
80.část
81.část - Babylon
82.část - Návrat ztracených synů
83.část - Král je mrtev, ať žije král
84.část - Minulosti se nezbavíš, part 1- SPOLEČNÁ POVÍDKA
85.část - Minulosti se nezbavíš, part 2- SPOLEČNÁ POVÍDKA
86.část - Minulosti se nezbavíš, part 3- SPOLEČNÁ POVÍDKA
87.část- Křest ohněm
88.část - Příchod Bohů, part 1
89.část - Příchod Bohů, part 2
90.část - Jak je dobré míti Savo
91.část - Zosobněný děs
92.část - Co dokáže společný nepřítel
93.část - Obvinění, part 1
94.část - Obvinění, part 2
95.část - Horší než představa
96.část - Nečekaná nabídka
97.část - Smrt, part 1
98.část - Smrt, part 2
99.část - Pohřeb
100.část - Pallas Athéna
101.část - Nová letka
102.část - Broučci
103.část - Naděje
104.část - Jeskyně Bohů
105.část - Vše při starém?
106.část - Všechno jednou skončí
107.část - Brysi zoi
108.část - Hudba
109.část - Pozor na přání
110.část - Všechno zlé je k něčemu dobré
111.část - Nevěř ničemu, co vidíš
112.část - Znovu a naposled?, part 1 - SPOLEČNÁ POVÍDKA
113.část - Znovu a naposled?, part 2 - SPOLEČNÁ POVÍDKA
114.část - Znovu a naposled?, part 3 - SPOLEČNÁ POVÍDKA
115.část - Znovu a naposled?, part 4 - SPOLEČNÁ POVÍDKA
116.část - Hra
117.část - Andělé jsou věční
118.část - Amor magor, tak to je můj kříž
119.část
120.část
121.část - Pod palbou, part 1
122.část - Pod palbou, part 2
123.část - Šťastný den
124.část - Souboj bohů
125.část - Genesis
126.část - Nečekaná proměna
127.část - Chlupáček
128.část - Deja vu, part 1
129.část - Deja vu, part 2
130.část - Oslava, part 1
131.část - Oslava, part 2
132.část - Střípky historie
133.část - Nečekané setkání, part 1
134.část - Nečekané setkání, part 2
135.část - Rodinné záležitosti, part 1
136.část - Rodinné záležitosti, part 2
137.část - Střelba do vlastních
138.část - Před komisí
139.část - Havárie
140.část - Plaváčci, part 1
141.část - Plaváčci, part 2
142.část - Nákaza, part 1
143.část - Nákaza, part 2
144.část - Nákaza, part 3
145.část - Sázka
146.část - Salimitřina past
147.část
148.část - Jingle bells, jingle bells
149.část - Silvestr
150.část - Harmony
151.část - Janusova archa, part 1
152.část - Janusova archa, part 2
153.část - Janusova archa, part 3
154.část - Hádej, kdo má Genesis
155.část - Pod hradem
156.část - Královna
157.část - Časový posun, part 1
158.část - Časový posun, part 2
159.část - Pravý život
160.část - Střes se...
161.část - Každý umírající umírá první, part 1
162.část - Každý umírající umírá první, part 2
163.část - Každý umírající umírá první, part 3
164.část - Jen blázen dělá stejnou chybu dvakrát
165.část - V síle je slabost
166.část
167.část
168.část
169.část - Co je ztraceno, má být objeveno, part 1
170.část - Co je ztraceno, má být objeveno, part 2
171.část - Náš největší úspěch...
172.část - Budoucnost si předurčíme sami, part 1- SPOLEČNÁ POVÍDKA
173.část - Budoucnost si předurčíme sami, part 2- SPOLEČNÁ POVÍDKA
174.část - Budoucnost si předurčíme sami, part 3- SPOLEČNÁ POVÍDKA
175.část - Budoucnost si předurčíme sami, part 4- SPOLEČNÁ POVÍDKA
176.část - Dokud nás smrt nerozdělí
177.část
178.část
179.část - V konci je začátek, part 1
180.část - V konci je začátek, part 2
New Age
New Age, part 1
New Age, part 2
New Age, part 3
New Age, part 4
Povídka v DOC a PDF

Kód: Vybrat vše
http://www.megaupload.com/?d=RRVW19FD
Tohle je moje 1. povídka. Mám jich doma ještě pár na papíře a hodlám psát další - pokud bude zájem. Jenom by to trvalo delší dobu, protože to budu muset přepisovat ze sešitu, ve kterém to je a některé nejsou nejkratší a času taky není moc. Přeju příjemnou zábavu

Nový tým
Generál Jack O´neill vešel do zasedací místnosti. Šel najisto. Sedávala tam celý týden den po dni. Zprvu proto, že si četla hlášení z misí a poslední týden proto, že potřebovala vybrat členy svého týmu.
„Ahoj, jak jsi na tom?“ zeptal se.
„Hm.“
Po chvíli pokračovala „Ptal ses, jak jsem na tom? Řeknu ti to! Nemůžu a nechci být v týmu s člověkem, který má rád zeleninový nákyp s hromadou brokolice a květáku, hraje šachy a je slepej jak patrona! Co dál? Pak třeba kapitán Palter o sobě píše, že je intelektuální snílek. Kristepane!
„Klid. Chce to čas. Během posledních 14 dní jsi se dozvěděla vše, co se dělo v posledních letech. A víš o tom celkem dost, protože máš nejvyšší možný stupeň prověření a …“
„Můžu se na něco zeptat?“ skočila mu do řeči.
„Jistě.“
„Proč já?“
„Jsi dobrá.“ odpověděl prostě.
„To je vše?“ zeptala se udiveně.
„A co jsi chtěla slyšet?“ podivil se.
„Já nevím. Ale asi by mě to mělo potěšit.“ Odpověděla už s úsměvem.
„To by mělo. Už musím jít. Kdybys něco potřebovala, zavolej. Číslo znáš“
„Ech jo a já se tady zatím budu pokoušet dát do kupy další tři normální lidi. Tak zatím“
„Ahoj.“
Jack odešel, ale pořád ji nemohl dostat z hlavy. Plukovník Mackenzie Blacková dokázala bý celkem milá, ale když na to přišlo, uměla být i dost ironická, protivná a celkově nepříjemná, teď se jí ale nedivil, že byla dost ironická. Když za ní před třemi týdny přišel na Sea Hawk (letadlová loď) měli zrovna cvičení na stíhačkách typu Eurofighter. Nelítali s nimi sice dlouho, ale když ji viděl dělat různé otočky a vývrtky a pak přistávat, tak musel unat, že na holku je dost dobrá. Krom toho v SGC neměli moc žen – důstojníků a mimo jiné byla celkem dobrou velitelkou.
O pár hodin později seděl Jack v jídelně a jedl svůj oblíbený modrý pudink.
„Můžu?“ ozvalo se za ním. Stála tam Mackenzie.
„Ty? Vždycky.“ odpověděl
„Nebudeš tomu věřit“ culila se od ucha k uchu, „ale mám prvního potenciálního člena.“ oznámila s radostí
„Dobře, kdo je to?“
„Major George Winterson.“
„Ten? Vždyť ho nesnášíš!“ vykulil oči Jack.
„Omyl Jacku. On nemá rád mě a to z několika důvodů. Mám vyšší hodnost, létala jsem na lepších letadlech a pořád mi nemůže odpustit, co jsem mu udělala ve škole.“
„Bude nadšený,Mac.“ poznamenal ironicky Jack.
„No tak, nekaz mi radost.“ řekla Mac už vážněji.
„OK, ale co dál? Je to jenom jeden ze čtyř.“ namítl.
„Na dalších se pracuje, jenom mi dej čas, dobře? Do konce týdne budu hotová. Jo a mohl by si mi ho prosím sehnat?“
Další den přišla Mac jako obvykle. Zamířila do šatny, převlékla se a šla se prokousávat hromadami dalších osobních spisů. Teď , když se rozhodla alespoň o jednom členovi, měla práci ulehčenou, protože teď potřebovala nějakého „sociopolitického šprta“, jak jim říkal Jack a těch v SGC moc nebylo. Když došla do zasedačky, povzdechla si a dala se zase do čtení. Mozgorovič, Ling, Herman, O´Brian a pořád nic, pořád si nemohla vybrat, takže docela uvítala vyrušení.
„Major Georgie Winterson se hlásí do služby, madam!“ ozval se čísi hlas.
„Pohov majore.“ odvětila Mac. Po dočtení rozečteného spisu se zeptala:
„Víte proč jste tady?“
„Ano, madam!“
„A?“
„Nevím, co na to říct?“ odvětil major Winterson.
„Co třeba…hmm…díky za vytažení z té díry?“ navrhla.
„Hm, proč já?“ zeptal se.
„Nejíte brokolici a květák, snílek vydíte celkem daleko a nejste intelektuální snílek, teda alespoň to nemáte napsané v papírech.“ odpověděla. Ta otázka ji celkem zaskočila.
„Nemáte mě ráda.“ namítl.
„Omyl majore. Vy mě nemáte rád, ale když už jsme u toho, tak moje vina to nebyla! A teď, když dovolíte, potřebovala bych pomoc.“
„S čím?“
„S vybráním dalšího člena.“ odpověděla prostě.
„Wow! To ve mně máte tolik důvěry?“ Tak tohle opravdu nečekal.
„Možná, v každém případě: nalevo jsou ty, co jsem přečetla a vyloučila, ta kupka taky nalevo, ale blíž ke mně, jsou lidi typu MOŽNÁ a tady ta kupka“, ukázala napravo od sebe, „tu ještě musím, respektive musíme, přečíst. V případě, že se vám bude někdo z mojí kupky vyloučených zamlouvat, tak ho dejte na kupku MOŽNÁ. Vše jasné?“
„Myslím, že ano.“ Její přívětivost ho překvapila a tak trochu vyvedla z míry. Po chvíli se ozvala.
„Ten by šel, co myslíte?“
„Vždyť je to skopčák!“ odsekl Winterson znechuceně.
„Takže ne.“ pronesla rezignovaně.
„Co tenhle? Iráčan, 2 vysoké školy, 3 tituly, ou stop má manželku, 2 děti, 5x denně se modlí a vyznává islám.“
„Ne.“ odpověděli současně.
„A co tenhle? Nějaký John O´Conner, je mu 27 let – hele ten bude jeden z nejmladších v SGC.“ poznamenala Mac.
„Jak to víte?“
„Těma složkami jsem si doma nehodlala topit!“ poznamenala Mackenzie kousavě.
„Můžu pokračovat? Takže… není to voják, má jen základní výcvik…no aspoň nejí květák a není to Němec!“
„No myslím, že jsme vybrali.“ prohodil major, „V těch posledních dvou složkách stejně nejspíš už nic nebude.“
Po dočtení těch posledních dvou složek se oba shodli na dr. Johnu O´Connerovi.
„Tak teď už to stačí jen ohlásit Landrymu a ten to řekne O´Connerovi, teda doufám, protože ohlašování novinek mi moc nejde.“ Zkonstatovala Mac, postavila se a zaklepala na generálovy dveře.
„Vstupte!“ ozvalo se.
Mackenzie otevřela dveře, vešla a poctivě zasalutovala.
„Co se děje plukovníku?“ zeptal se generál Landry.
„Potřebovala bych sehnat doktora O´Connora, pane.“ odpověděla.
„Áááá, vidím, že jste se pohli dopředu.“ poznamenal generál.
„Ano, pane. Pořád sice nemáme posledního člena, ale už jsem aspoň přečetla všechny osobní složky a roztřídili je na NE a MOŽNÁ.“
„No tak to jepokrok.“ usmál se generál Landry. „Seženu vám ho.“ slíbil.
„Děkuji, pane.“
„Vše?“
„Myslím, že ano, pane.“
„Tak odchod.“
„Rozkaz, pane.“
O pár hodin později, když byla plukovník Blacková v řídící místnosti a seržant Harriman jí zrovna vysvětloval, jak funguje GDO, za Mac přišel jeden z vojínů, protože s ní chtěl mluvit generál Landry. Doufala, že je to kvůli dr. O´Connerovi. Povzdechla si, omluvila se Walterovi, poděkovala mu za ochotu a vydala se po točitých schodech, přes zasedačku a ke dveřím. Zaklepala.
„Vstupte.“ ozval se generál.
„Prý jste chtěl se mnou mluvit, pane.“
„Ano, posaďte se, dr. O´Conner tady bude za chvíli, teda…snad. S dr. Leem pracují na výztuži neprůstřelných vest, aby opravdu byly neprůstřelné, ale snad se mi O´Conera podařilo přesvědčit, aby sebou pohl. Prý se nemůže dočkat, až se s vámi setká.“ dodal s úsměvem.
„Ha ha.“ ušklíbla se Mac.
„A jak se vám tady líbí?“ zeptal se Landry, aby zaplnil tu chvilku čekání. Ale než stačila Mac odpovědět, ozvalo se zaklepání.
„Dále!“ řekl generál.
„Tak jsem tady!“ ohlásil se John O´Conner rozjařeně.
„Dr. O´Connere chtěl bych vám představit plukovníka Mackenzie Blackovou.“
„Rád vás konečně poznávám.“ odpověděl nadšeně O´Conner.
„Wow.“ To bylo vše na co se Mackenzie zmohla.
„Wow?“ opakoval O´Conner.
„Wow, jo wow, no na fotce ve spisu jste poněkud… jiný.“¨
„Obrýlený, rovnátka?“
„Jo.“
„Ta fotka je stará. Změnil jsem se.“ vysvětlil s úsměvem.
„Všimla jsem si.“ usmála se Mac.
Ta fotka musela být opravdu stará, protože teď byl dr. O´Conner sice pořád s brýlemi, ale už bez rovnátek a bez vyrážek, měl svělejší vlasy a hnědé oči a byl celkem vysoký, takže Mac musela na závěr zkonstatovat, že tahle podoba je mnohem přijatelnější, než ta na fotce ve spisu.
„No mám dojem, že si budete rozumět.“ pronesl Landry.
„To doufám.“
„Teď už jenom zbývá poslední člen. Měl by tady být do hodiny.“ poznamenal Landry.
„Kdo je to?“ zeptali se oba překvapeně.
„Dr. Rafael Cortez.“
„Ježíš další doktor?“ zděsila se Mac.
„Lingvista.“ upřesnil titul Landry. „Lingvistu potřebujete.“ dodal, když viděl, jak se Mac chystá něco namítnout.
„Hm. Cortez…Cortez…hm…ten ve spisech nebyl!“
„Ne to nebyl, ale zažádal si o přeložení z Oblasti 51 a jelikož potřebujete 4. člena…“
„… tak jste ho šoupl k nám.“ doplnila jeho větu ne zcela nadšená Mac. „Tak dobrá.“
Ozvalo se zaťukání a dovnitř strčil hlavu Walter.
„Dr. Cortez dorazil, pane.“ oznámil svým obvyklým způsobem.
„Přivěďte ho.“
Walter odešel, ale za malou chvíli byl zase zpátky, ale tentokrát s ním byl ještě brýlatý třicátník s kapesníkem u nosu, protože jeho celoroční rýma byla všudypřítomná a působil jako neurotický člověk v rauši. Pšík!
„Ups.“ To bylo za tuto návštěvu podruhé, kdy z Mac vypadlo něco tak smysluplně stupidního.
„Perdoname. Omlouvám se.“ řekl dr. Cortez svým sípavým hlasem, který donutil Mac chtě nechtě si myslet, že toho člověka by bylo lepší zastřelit rovnou a zkrátit tak jeho trápení.
„Představuji vám dr. Rafaela Corteze. Vítejte.“ představil ho generál Landry a poté mu představil plk. Blackovou a dr. O´Connera.
„Me encantado. Těší mě.“ řekl Cortez.
„Dobře, teď, když už jste se všichni poznali, tedy kromě majora Wintersona …sakra, kde vůbec je?“ najednou se zarazil Landry.
„Asi ještě rozkousává 4 hodiny strávené se mnou v jedné místnosti.“ ušklíbla se Mac. „Ne myslím, že si čte hlášení z misí v tělocvičně a taky říkal, že se nechá překvapit:“
„Aha, no nic, kde jsem to skončil? Už vím. Vy…“ obrátil se k oběma doktorům, „…vy se běžte seznámit s majore Wintersonem a s vámi, plukovníku, bych ještě chtěl mluvit!“
„Sí!“
„Ano, pane.“ usmál se O´Conner.
Když oba odešli Landry se usmál a zeptal se.
„Tak jak se vám tu teda zatím líbí?“
„Jo, dobrý, jenom se nemůžu dočkat až půjdeme ven:“ usmála se Mac.
„No teď , když už máte tým, tak vám v tom nic nebrání. Ale na svoji první misi půjdete s SG 1. Řekněme… pojměte to jako menší školení.“
„Co s SG – 1?!“ Mac nemohla uvěřit vlastním uším. S pplk. Mitchellem se za tu dobu, co tu byla už párkrát bavila. Připadal jí celkem sympatický. Pak tady byl daniel. Taky s ním prohodila pár slov a on byl jeden z prvních, který ji tady přivítal. Kdo dál? Přemýšlela o tom, když odcházela z Landryho kanceláře. Vala Mal Doran. Věděla o ní jen, že není ze Země a je prý hodně střelená. A nakonec Teal´C. setkala se s ním jen jednou a to, když poprvé potkala Mitchella. Řekl jí jenom Vítejte. Popravdě jí z něho naskakovala husí kůže.
Oba doktoři toho cestou moc nenamluvili. Když došli k majoru wintersonovi, který seděl v tělocvičně a byl doslova v obležení spisů, oba se mu postupně představili. Když se představoval doktor O´Conner, přerušil ho major se slovy:
„Vypadáte jinak.“
„Já vím, to samé mi řekla i plk. Blacková.“ odpověděl.
U dr. Corteze si Winterson pomysle, že s tímhle chlapem to nebudou mít ¨lehké, protože neměl málem ani základní výcvik a se zbraní v ruce byl nebezpečný všem bez rodílu a rozhodně to nebude ten typ, co bude palbou krýt ostatní členy týmu, ten se totiž rozutíká nebo zhroutí dřív a rychleji než kdokoliv jiný.
„Těší mě.“ Poznamenal major s nuceným úsměvem, teda alespoň u Corteze, s O´Connerem to vypadalo, že si budou rozumět.
„Takže pánové vidím, že už se všichni znáte, takže teď mám pro vás nejspíš dobrou zprávu.“ ozvalo se za nimi.
„Plukovníku!“ vyskočil major Winterson a zasalutoval, pěkně v pozoru.
„Haha. Pohov, než to začnete myslet vážně. Takže zítra v 7.30 hod u brány. Jdeme ven.“
„Wow. Sami?“ zeptal se Winterson.
„Ne s SG – 1, na P4X 228, je to planeta někde na úrovni středověku. Jdou do jedné vesnice kousek od brány, jenom zdvořilostní návštěva.“ oznámila podrobnosti Mac. „Dotazy?“
„Ne.“ Odpověděli chlapi naráz.
„Takže zítra v 7.30 hod. zatím nashle.“ rozloučila se Mac.
„Nashle.“
Generál Jack O´neill vešel do zasedací místnosti. Šel najisto. Sedávala tam celý týden den po dni. Zprvu proto, že si četla hlášení z misí a poslední týden proto, že potřebovala vybrat členy svého týmu.
„Ahoj, jak jsi na tom?“ zeptal se.
„Hm.“
Po chvíli pokračovala „Ptal ses, jak jsem na tom? Řeknu ti to! Nemůžu a nechci být v týmu s člověkem, který má rád zeleninový nákyp s hromadou brokolice a květáku, hraje šachy a je slepej jak patrona! Co dál? Pak třeba kapitán Palter o sobě píše, že je intelektuální snílek. Kristepane!
„Klid. Chce to čas. Během posledních 14 dní jsi se dozvěděla vše, co se dělo v posledních letech. A víš o tom celkem dost, protože máš nejvyšší možný stupeň prověření a …“
„Můžu se na něco zeptat?“ skočila mu do řeči.
„Jistě.“
„Proč já?“
„Jsi dobrá.“ odpověděl prostě.
„To je vše?“ zeptala se udiveně.
„A co jsi chtěla slyšet?“ podivil se.
„Já nevím. Ale asi by mě to mělo potěšit.“ Odpověděla už s úsměvem.
„To by mělo. Už musím jít. Kdybys něco potřebovala, zavolej. Číslo znáš“
„Ech jo a já se tady zatím budu pokoušet dát do kupy další tři normální lidi. Tak zatím“
„Ahoj.“
Jack odešel, ale pořád ji nemohl dostat z hlavy. Plukovník Mackenzie Blacková dokázala bý celkem milá, ale když na to přišlo, uměla být i dost ironická, protivná a celkově nepříjemná, teď se jí ale nedivil, že byla dost ironická. Když za ní před třemi týdny přišel na Sea Hawk (letadlová loď) měli zrovna cvičení na stíhačkách typu Eurofighter. Nelítali s nimi sice dlouho, ale když ji viděl dělat různé otočky a vývrtky a pak přistávat, tak musel unat, že na holku je dost dobrá. Krom toho v SGC neměli moc žen – důstojníků a mimo jiné byla celkem dobrou velitelkou.
O pár hodin později seděl Jack v jídelně a jedl svůj oblíbený modrý pudink.
„Můžu?“ ozvalo se za ním. Stála tam Mackenzie.
„Ty? Vždycky.“ odpověděl
„Nebudeš tomu věřit“ culila se od ucha k uchu, „ale mám prvního potenciálního člena.“ oznámila s radostí
„Dobře, kdo je to?“
„Major George Winterson.“
„Ten? Vždyť ho nesnášíš!“ vykulil oči Jack.
„Omyl Jacku. On nemá rád mě a to z několika důvodů. Mám vyšší hodnost, létala jsem na lepších letadlech a pořád mi nemůže odpustit, co jsem mu udělala ve škole.“
„Bude nadšený,Mac.“ poznamenal ironicky Jack.
„No tak, nekaz mi radost.“ řekla Mac už vážněji.
„OK, ale co dál? Je to jenom jeden ze čtyř.“ namítl.
„Na dalších se pracuje, jenom mi dej čas, dobře? Do konce týdne budu hotová. Jo a mohl by si mi ho prosím sehnat?“
Další den přišla Mac jako obvykle. Zamířila do šatny, převlékla se a šla se prokousávat hromadami dalších osobních spisů. Teď , když se rozhodla alespoň o jednom členovi, měla práci ulehčenou, protože teď potřebovala nějakého „sociopolitického šprta“, jak jim říkal Jack a těch v SGC moc nebylo. Když došla do zasedačky, povzdechla si a dala se zase do čtení. Mozgorovič, Ling, Herman, O´Brian a pořád nic, pořád si nemohla vybrat, takže docela uvítala vyrušení.
„Major Georgie Winterson se hlásí do služby, madam!“ ozval se čísi hlas.
„Pohov majore.“ odvětila Mac. Po dočtení rozečteného spisu se zeptala:
„Víte proč jste tady?“
„Ano, madam!“
„A?“
„Nevím, co na to říct?“ odvětil major Winterson.
„Co třeba…hmm…díky za vytažení z té díry?“ navrhla.
„Hm, proč já?“ zeptal se.
„Nejíte brokolici a květák, snílek vydíte celkem daleko a nejste intelektuální snílek, teda alespoň to nemáte napsané v papírech.“ odpověděla. Ta otázka ji celkem zaskočila.
„Nemáte mě ráda.“ namítl.
„Omyl majore. Vy mě nemáte rád, ale když už jsme u toho, tak moje vina to nebyla! A teď, když dovolíte, potřebovala bych pomoc.“
„S čím?“
„S vybráním dalšího člena.“ odpověděla prostě.
„Wow! To ve mně máte tolik důvěry?“ Tak tohle opravdu nečekal.
„Možná, v každém případě: nalevo jsou ty, co jsem přečetla a vyloučila, ta kupka taky nalevo, ale blíž ke mně, jsou lidi typu MOŽNÁ a tady ta kupka“, ukázala napravo od sebe, „tu ještě musím, respektive musíme, přečíst. V případě, že se vám bude někdo z mojí kupky vyloučených zamlouvat, tak ho dejte na kupku MOŽNÁ. Vše jasné?“
„Myslím, že ano.“ Její přívětivost ho překvapila a tak trochu vyvedla z míry. Po chvíli se ozvala.
„Ten by šel, co myslíte?“
„Vždyť je to skopčák!“ odsekl Winterson znechuceně.
„Takže ne.“ pronesla rezignovaně.
„Co tenhle? Iráčan, 2 vysoké školy, 3 tituly, ou stop má manželku, 2 děti, 5x denně se modlí a vyznává islám.“
„Ne.“ odpověděli současně.
„A co tenhle? Nějaký John O´Conner, je mu 27 let – hele ten bude jeden z nejmladších v SGC.“ poznamenala Mac.
„Jak to víte?“
„Těma složkami jsem si doma nehodlala topit!“ poznamenala Mackenzie kousavě.
„Můžu pokračovat? Takže… není to voják, má jen základní výcvik…no aspoň nejí květák a není to Němec!“
„No myslím, že jsme vybrali.“ prohodil major, „V těch posledních dvou složkách stejně nejspíš už nic nebude.“
Po dočtení těch posledních dvou složek se oba shodli na dr. Johnu O´Connerovi.
„Tak teď už to stačí jen ohlásit Landrymu a ten to řekne O´Connerovi, teda doufám, protože ohlašování novinek mi moc nejde.“ Zkonstatovala Mac, postavila se a zaklepala na generálovy dveře.
„Vstupte!“ ozvalo se.
Mackenzie otevřela dveře, vešla a poctivě zasalutovala.
„Co se děje plukovníku?“ zeptal se generál Landry.
„Potřebovala bych sehnat doktora O´Connora, pane.“ odpověděla.
„Áááá, vidím, že jste se pohli dopředu.“ poznamenal generál.
„Ano, pane. Pořád sice nemáme posledního člena, ale už jsem aspoň přečetla všechny osobní složky a roztřídili je na NE a MOŽNÁ.“
„No tak to jepokrok.“ usmál se generál Landry. „Seženu vám ho.“ slíbil.
„Děkuji, pane.“
„Vše?“
„Myslím, že ano, pane.“
„Tak odchod.“
„Rozkaz, pane.“
O pár hodin později, když byla plukovník Blacková v řídící místnosti a seržant Harriman jí zrovna vysvětloval, jak funguje GDO, za Mac přišel jeden z vojínů, protože s ní chtěl mluvit generál Landry. Doufala, že je to kvůli dr. O´Connerovi. Povzdechla si, omluvila se Walterovi, poděkovala mu za ochotu a vydala se po točitých schodech, přes zasedačku a ke dveřím. Zaklepala.
„Vstupte.“ ozval se generál.
„Prý jste chtěl se mnou mluvit, pane.“
„Ano, posaďte se, dr. O´Conner tady bude za chvíli, teda…snad. S dr. Leem pracují na výztuži neprůstřelných vest, aby opravdu byly neprůstřelné, ale snad se mi O´Conera podařilo přesvědčit, aby sebou pohl. Prý se nemůže dočkat, až se s vámi setká.“ dodal s úsměvem.
„Ha ha.“ ušklíbla se Mac.
„A jak se vám tady líbí?“ zeptal se Landry, aby zaplnil tu chvilku čekání. Ale než stačila Mac odpovědět, ozvalo se zaklepání.
„Dále!“ řekl generál.
„Tak jsem tady!“ ohlásil se John O´Conner rozjařeně.
„Dr. O´Connere chtěl bych vám představit plukovníka Mackenzie Blackovou.“
„Rád vás konečně poznávám.“ odpověděl nadšeně O´Conner.
„Wow.“ To bylo vše na co se Mackenzie zmohla.
„Wow?“ opakoval O´Conner.
„Wow, jo wow, no na fotce ve spisu jste poněkud… jiný.“¨
„Obrýlený, rovnátka?“
„Jo.“
„Ta fotka je stará. Změnil jsem se.“ vysvětlil s úsměvem.
„Všimla jsem si.“ usmála se Mac.
Ta fotka musela být opravdu stará, protože teď byl dr. O´Conner sice pořád s brýlemi, ale už bez rovnátek a bez vyrážek, měl svělejší vlasy a hnědé oči a byl celkem vysoký, takže Mac musela na závěr zkonstatovat, že tahle podoba je mnohem přijatelnější, než ta na fotce ve spisu.
„No mám dojem, že si budete rozumět.“ pronesl Landry.
„To doufám.“
„Teď už jenom zbývá poslední člen. Měl by tady být do hodiny.“ poznamenal Landry.
„Kdo je to?“ zeptali se oba překvapeně.
„Dr. Rafael Cortez.“
„Ježíš další doktor?“ zděsila se Mac.
„Lingvista.“ upřesnil titul Landry. „Lingvistu potřebujete.“ dodal, když viděl, jak se Mac chystá něco namítnout.
„Hm. Cortez…Cortez…hm…ten ve spisech nebyl!“
„Ne to nebyl, ale zažádal si o přeložení z Oblasti 51 a jelikož potřebujete 4. člena…“
„… tak jste ho šoupl k nám.“ doplnila jeho větu ne zcela nadšená Mac. „Tak dobrá.“
Ozvalo se zaťukání a dovnitř strčil hlavu Walter.
„Dr. Cortez dorazil, pane.“ oznámil svým obvyklým způsobem.
„Přivěďte ho.“
Walter odešel, ale za malou chvíli byl zase zpátky, ale tentokrát s ním byl ještě brýlatý třicátník s kapesníkem u nosu, protože jeho celoroční rýma byla všudypřítomná a působil jako neurotický člověk v rauši. Pšík!
„Ups.“ To bylo za tuto návštěvu podruhé, kdy z Mac vypadlo něco tak smysluplně stupidního.
„Perdoname. Omlouvám se.“ řekl dr. Cortez svým sípavým hlasem, který donutil Mac chtě nechtě si myslet, že toho člověka by bylo lepší zastřelit rovnou a zkrátit tak jeho trápení.
„Představuji vám dr. Rafaela Corteze. Vítejte.“ představil ho generál Landry a poté mu představil plk. Blackovou a dr. O´Connera.
„Me encantado. Těší mě.“ řekl Cortez.
„Dobře, teď, když už jste se všichni poznali, tedy kromě majora Wintersona …sakra, kde vůbec je?“ najednou se zarazil Landry.
„Asi ještě rozkousává 4 hodiny strávené se mnou v jedné místnosti.“ ušklíbla se Mac. „Ne myslím, že si čte hlášení z misí v tělocvičně a taky říkal, že se nechá překvapit:“
„Aha, no nic, kde jsem to skončil? Už vím. Vy…“ obrátil se k oběma doktorům, „…vy se běžte seznámit s majore Wintersonem a s vámi, plukovníku, bych ještě chtěl mluvit!“
„Sí!“
„Ano, pane.“ usmál se O´Conner.
Když oba odešli Landry se usmál a zeptal se.
„Tak jak se vám tu teda zatím líbí?“
„Jo, dobrý, jenom se nemůžu dočkat až půjdeme ven:“ usmála se Mac.
„No teď , když už máte tým, tak vám v tom nic nebrání. Ale na svoji první misi půjdete s SG 1. Řekněme… pojměte to jako menší školení.“
„Co s SG – 1?!“ Mac nemohla uvěřit vlastním uším. S pplk. Mitchellem se za tu dobu, co tu byla už párkrát bavila. Připadal jí celkem sympatický. Pak tady byl daniel. Taky s ním prohodila pár slov a on byl jeden z prvních, který ji tady přivítal. Kdo dál? Přemýšlela o tom, když odcházela z Landryho kanceláře. Vala Mal Doran. Věděla o ní jen, že není ze Země a je prý hodně střelená. A nakonec Teal´C. setkala se s ním jen jednou a to, když poprvé potkala Mitchella. Řekl jí jenom Vítejte. Popravdě jí z něho naskakovala husí kůže.
Oba doktoři toho cestou moc nenamluvili. Když došli k majoru wintersonovi, který seděl v tělocvičně a byl doslova v obležení spisů, oba se mu postupně představili. Když se představoval doktor O´Conner, přerušil ho major se slovy:
„Vypadáte jinak.“
„Já vím, to samé mi řekla i plk. Blacková.“ odpověděl.
U dr. Corteze si Winterson pomysle, že s tímhle chlapem to nebudou mít ¨lehké, protože neměl málem ani základní výcvik a se zbraní v ruce byl nebezpečný všem bez rodílu a rozhodně to nebude ten typ, co bude palbou krýt ostatní členy týmu, ten se totiž rozutíká nebo zhroutí dřív a rychleji než kdokoliv jiný.
„Těší mě.“ Poznamenal major s nuceným úsměvem, teda alespoň u Corteze, s O´Connerem to vypadalo, že si budou rozumět.
„Takže pánové vidím, že už se všichni znáte, takže teď mám pro vás nejspíš dobrou zprávu.“ ozvalo se za nimi.
„Plukovníku!“ vyskočil major Winterson a zasalutoval, pěkně v pozoru.
„Haha. Pohov, než to začnete myslet vážně. Takže zítra v 7.30 hod u brány. Jdeme ven.“
„Wow. Sami?“ zeptal se Winterson.
„Ne s SG – 1, na P4X 228, je to planeta někde na úrovni středověku. Jdou do jedné vesnice kousek od brány, jenom zdvořilostní návštěva.“ oznámila podrobnosti Mac. „Dotazy?“
„Ne.“ Odpověděli chlapi naráz.
„Takže zítra v 7.30 hod. zatím nashle.“ rozloučila se Mac.
„Nashle.“
BTW: Kritika a názory neuškodí