Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate Vendetta III Epilog.

Stargate Vendetta III Epilog.

Prostě a jednoduše.

Líbí
72
90%
Nelíbí
2
3%
Ještě nevím
6
8%

Celkem hlasů : 80

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Příspěvek s číslem 600 sem ti milý Patasi prostě nechat nemohl :D, to máš za tu tvoji aukci na mém vláknu....sice příspěvek nemážádnou informační hodnotu, nicméně Patas stále píše a brzy se můžete těšit na další díly :)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jo a hele vždit ten trup mohli rozšířit směrem ven a né dovnitř a myslim každej z vojáků by se tak zachoval už tak je na tý lodi málo místa

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mohli, ale nemuseli. Nyní se jedná o průzkumnou loď, malou a rychlou. Na transport jednotek budou jiné lodě, to se neboj.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Čest, :D

kvalitně zpracované, nějak netlačíš na pilu a postupně všechno popisuješ. :)

Já věděl, že použiješ staré dobré pozemské koráby. :D Trochu si je vytunil :D a teď si jen počkat, jak si povedou proti Furlingským lodím. :)

Trochu nevím, co si mám myslet o tom, co udělal Daniel. :D Padlo tady hodně tipů. Opravdu nevím. Jak psali někteří. Možná jim dal nějaké schopnosti, nebo do každého z nich vložil kus sebe. :)

:bravo: :ok: :bye:

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Doufám, že nám dáš 10. díl, jako rozlučku na zítřek. :lol:
Má povídka: BSG: Bohemiorum

Odpovědět s citací

Už jsem psal že jo. Ale nevím jestli to stihnu do těch desíti hodin. Každopádně díl je napsaný a po korekci a už čeká na vydání. :-)
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Odpovědět s citací

Snad admini omluví můj dvojtý příspěvek. Zbývají necelé dvě hodinky a přežijeme konec světa. (Nějaký indián se místo výrobě kalendáře věnoval své choti, a všichni teďka řeší, že to nedodělal.)

Díl 3x10 Nové zjištění

Sluneční soustava, dva týdny po příletu posil

Po dvou týdnech se na orbitě planety nacházela první část obranné sítě, rozmístěná okolo celé planety. Postupem času se s novými satelity měla orbitální síť měla zesílit, co se týče své hustoty, aby na jeden cíl mohlo pálit více než pět satelitů.

U.S.S. Thor se nyní vznášel po boku bitevní lodi U.S.S Sanctuary, která se opět ustálila na nízké orbitě. Na povrchu Země přistály dvě kolonizační lodě a svou existenci přetvořili na budovy. První loď přistála poblíž bývalé základny SGC, nad kterou byly ještě znát zbytky Furlingského stavení.
Tato budova byla oblastní velitelství a do jejich útrob se uchýlila část posádky ze Sanctuary, která začala s vyklízením oblasti. Za pomoci těžkých strojů třídili materiál a vybírali poklady. Rozdrcená skaliska, betonové základy a sutiny byly tříděny na jednu hromadu a na druhou přišly veškeré kovové materiály od výztuh až po jednotlivá vedení. Ovšem nejcennější poklady vyhrabávané z trosek budovy byly zbytky počítačových systémů a konzol. Takovéto trosky prošly rukama vědců a ty ještě použitelné byly poslány na Sanctuary, kde se na ně bedlivěji podíval Elli za pomoci doktorů Rushe a McKaye.

Druhá budova přistála o pár desítek kilometrů dál, na místě, kde žila seržant Haileyová a hlavní centrum odboje. Lidé z nejbližšího okolí se sestěhovali do ubytovacích kapacit této budovy, aby dosáhli lepší životní úrovně. Další části této budovy byla jakási dílna pro údržbu strojů, které vždy parkovaly okolo budovy. Tyto stroje pak místní lidé využívali, jak pro odstranění trosek, tak hlavně pro obdělávání půdy.

Na palubě U.S.S. Thor byla Carterová na můstku, když se přední v jasném záblesku objevil plukovník Pospíšil a plukovník Mitchell.

„Pánové, vítejte,“ pozdravila Sam a ukázala jim, že ji mají následovat. Trojice plukovníků tedy opustila můstek a zamířila do zasedací místnosti, která byla jen o několik místností vzdálená. Carterová se posadila do čela stolu a plukovníci zasedli po jejich bocích.

„Veškeré vybavení, co bylo v kontejnerech bylo dnešního ráno vyloženo a za hodinu otevřeme superbránu do galaxie Hydra,“ oznámila Sam.
„Už za hodinu?“ podivil se Mitchell.
„Ano. Odin a Loki se vrátí, aby doplnily zásoby a zároveň přivedli další vlnu posil,“ vysvětlila Sam.
„Kolik lodí bude obsahovat druhá vlna?“ položil otázku Pospíšil.
„Odina, Lokiho a v doprovodu budou mít Kvasira, který je novou chloubou naší flotily. Ale v suchých docích jsou rozestavěné další tři lodě a to Hermiod, Freyr a Penegal,“ odpověděla Carterová.
„Asgardi by byli určitě hrdí a potěšení,“ konstatoval Mitchell.
„Dali nám veškerou svojí technologii a roky kvetoucího spojenectví. Sice jsme jim dali výzkum jejich bratří z Pegasu, ale stejně jim to prodloužilo život jen v řádech měsíců. Jejich jména nesou lodě, abychom jim aspoň nějak vyjádřili úctu,“ promluvila smutný hlasem Sam a vzpomněla si na své přátele.
„Pěkný způsob,“ zapojil se do hovoru Pospíšil.
„Dobrá, ale to není hlavní věc, o které jsem chtěla mluvit. Byl za mnou Bra´tac a mluvil za všechny Jaffy. Mají požadavek, abychom co možná nejdříve zkontrolovali Chulak a Dakaru,“ oznámila Sam.
„To se dalo čekat. Máme to omrknou se Sanctuary?“ zeptal se Pospíšil.
„Ne, vy ne. Sanctuary je naše nejsilnější loď, a dokud nebude obranná síť kompletní, je její místo zde na orbitě. Průzkumu se ujmu já osobně s Thorem, hned po odchozí aktivaci,“ řekla rozhodně Carterová.

O několik let dříve, Destiny

Po dlouhé a namáhavé práci, pětice lidí konečně opravila poškozený sběrač energie a přilehlé vedení. Doktor Rush a Elli se pak uchýlili na můstek lodi.

„Zadávám kurz k nejbližší hvězdě,“ řekl Rush.
„Jak dlouho bude trvat, než tam doletíme?“
„Asi pět měsíců, vzdálenost mezi těmito galaxiemi je ohromná,“
„Pět měsíců? To není možné, vy jste se v počtech musel seknout,“ namítl Elli, což rozhodně neměl dělat, protože jej Rush opařil pohledem.
„Dobrá, pět měsíců, ale my nemáme zásoby, abychom to vydrželi,“ rezignoval Elli.
„Ne, ale máme stázové komory. Poškození jsme opravili, tak nyní je načase odebrat se na pět měsíců ke spánku,“ ukončil Rush a ihned nato vstal a opustil můstek.
Jeho návrh byl poté schválen poslední pěticí posádky a za pomoci kamenů oznámili své plány Pentagonu na planetě Zemi. Koncem tohoto dne poslední člen posádky ulehl ledovým a dlouhý spánkem.

Solární systém Chulaku, současnost

Bylo to asi deset hodin, co tento nový pozemský křižník opustil prostor Sluneční soustavy a skrz zelenomodré subprostorové pole měl namířeno k jednomu Jaffskému hlavnímu městu.

„Dvě minuty do výstupu,“ sdělil první důstojník na můstku.
„Dobrá, nevíme, co tam bude, tak se připravte na nejhorší,“ řekla Carterová a pak vysílačkou zavolala Bra´taca, který dorazil během chvíle.

„Jsem zde, plukovníku,“ oznámil svůj příchod.
„Vidím Bra´tacu, v zájmu Jaffů doufám, že bude Chulak v pořádku,“ odpověděla Carterová a posadila se na své velitelské křeslo.

Thor po krátké chvíli vyletěl z hyperprostoru do volného vesmíru a jeho trup obklopil chlad vesmíru. Celá posádka byla připravená na možnou palbu, která zatím ještě nepřicházela.

„Hlášení,“ rozkázala Carterová.
„Žádný kontakt v blízkosti, ale je tu plno trosek,“ řekl první důstojník.
„Zničené lodě?“ položil otázku Bra´tac.
„Nemyslím si, vypadá to na asteroidy,“ dodal první důstojník.
„To nejsou asteroidy, to jsou zbytky Chulaku,“ promluvila Carterová, která doteď pátrala na senzorových monitorech po planetě.
„Cože?“ nemohl uvěřit Bra´tac a do očí se mu málem vhrnuly slzy.
„Můžeme říct, co se stalo?“ zeptala se Carterová.
„Planeta je prakticky rozdrcena na několika kilometrové kusy. Tohle nemohli způsobit konvenční zbraně,“ pronesl svůj názor první důstojník.
„Vypusťte průzkumnou sondu a nastavte kurz na Dakaru. Cestou zpět sondu nabereme,“ vydala pokyn Carterová a Thor vypustil ze spodní pumovnice snímací přístroj a hned poté skočil pryč.

[i]
O necelé tři roky dříve, Destiny

Stará antická loď již před nějakou dobou opustila FTL a poslední zbytky energie proudily do stázových komor. Motory a štíty momentálně nebyly zapotřebí, protože k nejbližší hvězdě to bylo ještě tři měsíce setrvačnou rychlostí. Tři měsíce, na které neměla posádka zásoby a jejich jediná šance spočívala v komorách.

O měsíc později

Všechny komory se rázem otevřely a vypustily své uživatele ven za doprovodu syčení a několika oblaků dýmu.
Jako první se vzpamatoval plukovník Young, který se dobelhal do sousední chodby, kde se nacházel Elli a doktor Rush.

„Pánové, předpokládám, že jsme na místě?“
„To zjistíme. Musíme na můstek,“ odpověděl Rush a tato trojice se vydala na můstek lodi a cestou se k nim přidal poručík Scott. Jakmile po pár minutách byla čtveřice lidí na můstku, tak poručík Scott usedl na pilotní místo, Elli ke zbraním a Rush k senzorům a rozvodu energie. Plukovník Young právoplatně zaujal své místo na velitelském křesle a čekal na hlášení.

„Ještě nejsme u hvězdy, ale loď nás probrala, protože máme na senzorech kontakt,“ oznámil Rush.
„Co je to tam venku?“ zeptal se plukovník a naklonil se lehce dopředu.
„Zaznamenávám nějaké energetické signatury, takže asi loď. Ale na takovou dálku, nedokážou senzory určit, o jakou loď se jedná,“ odpověděl Rush.

Současnost, Můstek lodi Thor

„Už jsme tam?“ zeptal se Jaffský mistr, jakmile došel na můstek.
„Dvě minuty do příletu, snad Dakara měla více štěstí,“ podotkla Sam a dál si během konverzace projížděla data v tabletu.
„Furlingové se ukázali ne jenom jako silní protivníci, ale také nehorázně krutí. Ničit planety, které jim kladly odpor.“
„Nevíme jistě, zda je to jejich práce, ale něco podobné se pokoušely se Zemí. Kdo ví, co s ní nakonec podnikly,“ řekla Carterová.
„Vaše planeta je vcelku a Chulak je rozporcován. To co sní, podnikly, je rozhodně lepší než s Chulackem!“ urazil se Bra´tac.
„Nebudu se s vámi o tom hádat, ale na Zemi zmizelo prakticky šest miliard lidí,“ obhájila svoje stanovisko Carterová.
Jejich konverzaci definitivně ukončil Thor, který vyletěl z hyperprostoru poblíž Dakary, která se poté stala středem pozornosti osazenstva na můstku.

„Planeta je v celku a na svém místě, ale nezaznamenávám žádné známky života,“ řekl první důstojník.
„Nějaké známky Furlingské aktivity?“ zeptal se Bra´tac.
„Na povrchu, v místě bývalé antické základny je jeden malý objekt,“
„Dobrá, vysaďte tam průzkumný tým a vystřelte další průzkumnou sondu,“vydala pokyn Carterová a Bra´tac se otočil, protože se chtěl zúčastnit výsadku.

O půl roku dříve, základna v galaxii Hydra

Byla tomu již nějaká doba, co Daniel ovlivnil trojici nových dětí. Ovšem způsob jakým je ovlivnil, nebyl nejhorší, ale bohužel trojici synů připravil o normální vyrůstání. Jeho zásah upravil děti na genetické úrovni a jejich vyrůstání se rapidně zkrátilo. Zatímco normální děti by v této době sotva dělali první krůčky a první slova, tak tyto děti již běhali po lesích a nezasvěcení by jim tipovali tak deset let Jejich růst a učení bylo zrychleno a jejich rodiče se snažili přijít na způsob jak genetickou změnu zvrátit. Jenom generál O´Neill se s tím již smířil a věřil, že Daniel měl pro tento zásah důvod a že jak děti dosáhnou určitého věku, tak jejich stárnutí se vrátí k normálu.

V tuto dobu měl vesmírný dok dalšího obyvatele. Byla jím stará antická loď, která přerušila svou dlouhou pouť a ustálila se v doku na nízké oběžné dráze. Celá posádka si poté s radostí ulevila a ubytovala se v městečku na povrchu a brzy si zvykla na nový způsob života.

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Patas25 píše:
... To co sní...

Hmm, s kečupem. :D :D Ne promiň, to jsem si nemohl odpustit a abych dokončil moje pravopisné šťourání tak nemáš tečku za větou. :) Za tohle se omlouvám, ale prostě všiml jsem si toho a už jsem to musel napsat... Jinak opět bravurní prácička... Chulak mě mrzí... A na Dakaře typuji, že tam bude bomba...

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No hezkej díl ale jaffů je mi líto a jenom sem nepochopil kde ta destini měla bejt teda pochopil ale no to stou destini bylo divný kde se tam vzala jak se tam ocitla a tak

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak korene ako sa tam dostali budú asi tu. :wink:
„Ještě nejsme u hvězdy, ale loď nás probrala, protože máme na senzorech kontakt,“ oznámil Rush.
„Co je to tam venku?“ zeptal se plukovník a naklonil se lehce dopředu.
„Zaznamenávám nějaké energetické signatury, takže asi loď. Ale na takovou dálku, nedokážou senzory určit, o jakou loď se jedná,“ odpověděl Rush.

:)
Dobré pokračovanie a som rád, že na Asgardov nezabudli. 8)
:bravo: a :write: :arrow:
:bye:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak díl přečten...:) jak říkal Puk, skvělá pocta...jen jsem zvědav jestli v budoucích dílech využiješ mého nápadu, což by lodě rozhodně posílilo a bylo by to ještě uctivější :)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

mno nic je čas na kritiku, po dlouhé době k ní mám důvod- prázdný nic neříkající vyplňující díl, to radši vydej díl déle, ale ať se aspoň hned kupředu.

EDIT:

Co říkáte na tu super novinku o stargate ?
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Odpovědět s citací

Tak lidičky, já a vy jsme si dopřáli prázdniny, a v povánočních slevách jsem sehnal tento díl, přeci jenom, se zde vyskytne, něco dějově už velmi důležitého.

Díl 3x11 Chulakské překvapení

Dakara, současnost
Uprostřed prašných trosek se objevil jasný záblesk, který na tom místě zhmotnil výsadkový tým v čele s jaffským mistrem Bra´tacem. Jaffa se ihned rozhlédl po okolí a pak zatáhl svou jaffskou tyč, jakmile zjistil, že tu nikdo není.

„Dobrá, při zkoumání okolí buďte opatrní,“ varoval je a sám se vydal krokem na místo, kde byl vchod do antické základny. Zbytek výsadkového týmu šel obhlídnou trosky a dva členové zamířili na pár desítek metrů vysokou horu. Na tu horu, která se původně tyčila přes stovku metrů a měla v sobě ukrytý antický stroj.

O hodinu později

Výsadkový tým byl transportován zpět do útrob lodi. Pilotní důstojník vykonal obratný manévr a vyzvednul tak vypuštěnou sondu, která za tu hodinu nasbírala nějaké informace.

„Sonda na palubě,“ oznámil.
„Dobrá, vstupte do hyperprostoru, kurz Chulakská soustava,“ řekla Carterová a odešla z můstku.

Po opuštění zamířila k výtahu a sjela o tři patra níž. Prošla několika přepážkami, nakonec musela použít svoji identifikační kartu ke vstupu do laboratoří.

„Našli jste něco?“ zeptala se ihned po příchodu.
„V okolí nic, ale podívali jsme se na zbytky té antické zbrani. Oriové to pěkně rozstříleli, nic užitečného tam nezbylo, ale máme pár antických krystalických součástek, ale nevíme, k čemu to slouží,“ řekl technik.
„To jsou kontrolní krystaly, slouží jako antické pojistky, kdyby došlo v obvodech k velkému přepětí, ochrání samotnou zbraň před přetížením,“ vysvětlila Carterová a vybrala asi pětici krystalů a hodila je bokem. Pak se podívala na zbytek a vybrala další tři krystaly, které určila k prvním testům. Potom se obrátila a zamířila pryč. Byla celkem nespokojená, protože jediné, co tým objevil z tak mocného antického stroje, byly kontrolní krystaly a dalších několik krystalů, které na první pohled nepoznala. Odešla z této laboratoře a na chodbě potkala Bra´taca, který již odložil Jaffskou zbroj a oblékl se do tradičních diplomatických hábitů, které byly o mnoho pohodlnější.

„Plukovníku, zrovna jsem se šel podívat, na ty krystaly, které našel část týmu,“ řekl Bra´tac.
„Právě jsem tam byla. Pár kontrolních krystalů a několik dalších, které vůbec nepoznávám. Právě začínají s testy a já jdu do jídelny. Máme ještě čas, než vyzvedneme sondu,“
„Tak vás tedy doprovodím.“
„Budu jenom ráda za společnost. Bylo na Dakaře ještě něco zajímavého?“
„Určitě si pamatujete ty trosky antického chrámu, kde měla sídlo Jaffská největší rada,“ začal Bra´tac a když si všiml kývnutí od Sam, tak pak pokračoval, „no tak tehdy v troskách byly docela dost zachované místnosti. Nyní to tam je ještě v horším stavu, sotva viditelné a dovnitř bylo naprosto nemožné vejít. Ale stejně nic nevysvětluje, proč na planetě nebyla brána a žádní svobodní Jaffové,“ pokračoval Bra´tac.
„Opět jsme nenašli žádné známky Furlingské přítomnosti, tak je přeci jenom vzdálená možnost, že svobodní Jaffové vzali bránu a prostě se přestěhovali,“
„To si nemyslím, Jaffové by se nikdy nevzdali Dakary,“ namítl Bra´tac.
„Jo já vím, ale stoprocentně to nemůžeme vyloučit,“ snažila se jaffu povzbudit Carterová a dál pokračovala cestou do kantýny.

O pár desítek minut později

Thor vyskočil z hyperprostoru mezi troskami planet Chulak.

„Dva kontakty na dvanácti hodinách, vzdálenost půl astronomické jednotky. Podle počítače se jedná o Furlingský křižník a jednu neznámou loď,“ ohlásil zbraňový důstojník.
„Nabijte zbraně a vztyčte štíty!“ rozkázala Carterová a pak dodala, „navažte komunikaci s tou neznámou lodí.“

Pár vteřin se nic nedělo, až pak neznámá loď přijala komunikační spojení ale pouze jenom audio.

„Tady plukovník Carterová, velitel lodi U.S.S. Thor, kdo jste a v jakém stavu jste s Furlingami?“¨
„Plukovník Carterová, jaké mi je to potěšení, slyšet znovu váš hlas. O stavu Furlingského národa a Aschenské konfederace vám nic říkat nebudu,“ ozvalo se z reproduktorů.
„Vy ho znáte?“ zeptal se Bra´tac, který stál v zadní části můstku.
„Mollene, jste to vy?“ zeptala se Carterová.
„Ano jsem Sam. Nyní se vzdejte a připravte se na obsazení lodi.“
„Za tu dobu jsme nesmírně technicky pokročili, tato loď je schopná zavařit vám oběma.“
„Nemyslím si, ovšem můžete to zkusit.“
„Vypnul spojení a jejich lodě nabrali kurz k naší pozici,“ řekl zbraňový důstojník.
„Tak jo, kapitáne, ukažte vaše pilotní schopnosti,“ obrátila se na druhou důstojnici, co seděla po její levici.

Thor pak zažehnul své motory a vletěl přímo mezi trosky Chulaku. Obě nepřátelské strany se k sobě přibližovaly a jako první se dostal na dostřel Furlingský křižník. Ten ihned vypálil sérií rudých paprsků, ale všechny se zastavily o asteroidové pole.

„Furlingové mají směrové štíty, vyšlete F-302. Tady v asteroidovém pásmu budou mít výhodu a můžou zasáhnout pod štíty,“ vydala pokyn Carterová a pár vteřin na to z hangárů vyletělo šestnáct stíhaček, které si to zamířily mezi asteroidy přímo na Furlingský křižník.
Trvalo ještě pár minut, než Thor byl v dostřelu a měl možnost vypálit skrz mezeru v asteroidech. Z pěti paprsků na směrový štít lodi dopadly pouze dva, zbytek se i tak rozstřelil o asteroidy a rozdrtil je na prach.

„Ať se F-302 zaměří na emitory štítů, my se pak postaráme o trup!“ rozkázala Carterová.

Pozemské stíhačky se dle doporučení zaměřily na Furlingskou loď, která byla blíže. Aschenská loď se prozatím držela v povzdálí mimo dostřel pozemského křižníku. Piloti stíhaček tudíž nevěnovali pozornost druhé lodi a soustředili se pouze na úhybné manévry před bodovou obranu. Pár minut kličkovaly mezi kameny a jenom dva letouny dostaly pár zásahů, než se dostali trochu blíže.

„Zničte jim emitory na přídi a zmizte z dostřelu!“ vydala pokyn do vysílačky Sam.

Letadla, jak se dostala za směrový štít, který byl asi dvě stovky metrů od trupu, mohla bez obav pálit po jejich emitorech, které při aktivaci byly vysunuty nad trupem, stejně jako děla bodové obrany. Toto byl úkol pro rakety. Lidská strana při tomto náletu pod štítem ztratila pět strojů, ale jejich akce přinesla ovoce. Emitory směrových štítů na této straně byly zničeny a tuto šanci využila posádka na Thorovi. Další pětice bleděmodrých energetických střel zamířila na Furlingskou loď a pouze jeden paprsek prošel skrz asteroidové pole přímo na Furlingský trup.

„Lehké poškození na vnějším trupu,“ oznámil zbraňový důstojník.
„Dobrá, kapitáne nasměrujte přímí kurz na Furlingy, a vy majore pročistěte to pole pomocí raigulnů, chci krásný tunel pro paprsky,“ zvolala Carterová a její důstojníci vykonaly rozkaz. To že Thor nyní letěl přímo, znamenalo, že některé asteroidy se rozrazily o lodní štít, ale také do štítu narazil rudý proud Furlingské energie. Raigulny si během pár sekund poradily s kamennými překážkami.

„Štíty na osmdesáti procentech. Ty nové kondenzátory tlumí ztráty ze zbraní, ale ne z těch asteroidů,“ podal hlášení důstojník a vystřelil pětici paprsků, které si konečně našly cestu a udělaly díry do trupu furlingské lodi. Té příležitosti využili piloti F-302, kteří vypálili rakety do díry v trupu a poškodili tak vážně onu loď. Celý její levobok na přídi byl pryč v nenávratnu a místo silného trupu tam byly pouze vnitřní přepážky. Další dvojice paprsků už nyní ladně pronikla skrz přepážky a pronikla velkou částí trupu, možná až na záď lodi. Ale to bylo celkem jedno, právě když tyto dva paprsky zapříčili celkový výbuch lodi.

„Dobrá práce, ať se F-302 vrátí zpět do hangáru a přezbrojí se. Máme tu ještě Aschenskou loď,“ ohodnotila akci Carterová a naznačila kormidelnici, ať nastaví kurz. Nyní Thor letěl přímo a občas vystřelil z raigulnu, aby odstřelil kamenné kusy, co se nachází v cestě. Během této cesty do hangáru vletělo jedenáct stíhače.

„Co jejich loď dělá?“ zeptala se Carterová.
„Zastavila postup a vypadá to, že vyčkává,“ odpověděl zbraňový důstojník.
„Dobrá opusťte to pásmo asteroidů a na plný výkon k nim.“

Thor po chvíli změnil kurz a vylétl z pásma a pak opět nabral původní směr a už bez překážek zamířil ke svému cíly.

„Jejich loď nabíjí zbraně,“ ohlásil zbraňový důstojník.
„Palte dle libosti,“ promluvila Carterová a sevřela opěrátko svého křesla.

Thor vypustil ze svých platforem pětici bleděmodrých paprsků, které během chvíle překlenuly vzdálenost a opřely se do štítů Aschenské lodi. Jejich odpovědí byla dvojice paprsků stejného tvaru a stejného typu, která se zastavila o Thorův štít.

„Co to sakra je?“ podivila se Carterová a dívala se na údaje.
„Aschenská loď má stejné zbraně a typuju si, že i stejné štíty,“ oznámil zbraňový důstojník
„To si taky myslím, ale ksakru, kde vzali technologii Asgardů? Palte dle libosti a úhybné manévry!“ vykřikla Carterová a sama si pak vzala tablet a studovala údaje ze senzorů.

Mezitím ve vesmíru Aschenská loď mířila směrem k Thorovi, nehybně a zcela přímočaře. Oproti němu Thor kličkoval jak kočka a vyhýbal se většině příchozím paprskům a během své divoké jízdy střílela po nepříteli.

„Dobrá něco jsem našla. Připravte hlavice Mark X a přepojte mi jejich modulátory na tablet,“ sdělila Carterová.

Zatímco velitelka Thora zběsile pracovala na svém tabletu, samotná loď byla navedena blízko nepřátelského křižníku a obě lodě do sebe střílely jako na střelnici. Při jednom náletu mrštného Thora na Aschenskou loď z pozemského křižníku vyletěly dvě rakety, z n
ichž jenom jedna byla sestřelena bodovou obranou. Druhá raketa díky práci plukovníka Carterové pronikla štíty a explodovala až v zadní části lodi na jejím trupu.

„Nepřátelská loď je bez štítů a bez motorů,“ usmála se pilotní důstojnice, která přečetla data z obrazovky.
„Raigulny zničte jejich zbraňové platformy a připravte jednotky na výsadek,“ vydala pokyn Carterová.
„To nestihneme, z lodí jsou odpalovány malé objekty a zaznamenávám nárůstek energie v generátoru lodi,“ řekl major jako zbraňový důstojník.
„Energii do štítů, padáme odsud,“ změnila pokyny Carterová a její posádka poslechla. Thor mířil normální rychlostí pryč od Aschenské lodi a za pár desítek sekund je zasáhla tlaková vlna z explodující lodi.

Celá loď se zatřásla a v některých částech probleskly jiskry a pak celá loď přišla o osvětlení a ovládání všech systémů. Většina posádky se sbírala ze země a ti, co byli při vědomí a rozumu, se dali okamžitě do oprav systémů.

Jinak zde je má představa Furlingského křižníku.
Toto je spoiler!!!:
Obrázek

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Doufám, že nám v dalším díle objasníš kde vzali Ashenové Asgardské hračky :D
P.S. Nepřešli náhodou "pozemšťané" z Asgardských technologii na novější objevené v Hydře a okolí ? Antické paprsky, hračky z Danielova mozku atd... :D
!!DEMACIA!!

Odpovědět s citací

V Hydře co se týče technologií toho moc neobjevili, přeci jenom nejmodernější jsou asgardské,antické, furlingské, a tento standart v povídce udržím. Co se týče Dannyho mozečku, vylepšil stávající zbraně, jsou o trochu účinější, vzhledem na stejné množství energie. Až na Sanctuary, to je vyjímka, co potvrzuje pravidlo.

Ale ještě se vrátím do minulosti, kde samozřejmě budou střety s nepřáteli a dokončím příběh Destiny, jak se vrátili zpět.

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Možno Furlingovia, alebo Aschéni objavili nejakú poškodenú, prípadne zničenú Azgardskú loď z ktorej sa im podarilo získať pár technológií (a nemuseli to byť len štíty a zbraňové platformy). Je tiež možné, že to mali len na tej jednej lodi, ale to si osobne nemyslím. :roll:
Táto časť sa mi páčila o niečo viac ako predchádzajúca, ale stále je to na veľmi dobrej úrovni. :)
A ešte niečo:
Během této cesty do hangáru vletělo jedenáct stíhaček. :wink:

:bravo: :write: :arrow: :yahoo:
:bye:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jaj vy budete tak krásně překvapení, až zjistíte, kde vzali asgardské hračky :D

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

napadá ma asi desať rôznych možností, kde ich mohli získať, ale keďže mám rád prekvapenia, tak sa nechám prekvapiť... :scratchanym:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak byl to kvalitní díl, nevím jestli je to možné, ale když byla země napadena a téměř zničena, neobjevili někde loď nebo technické specifikace s výrobou nebo něco takového??

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

evakuované technológie z oblasti 51? to ma tiež napadlo...

ale ako vravím, nechám sa prekvapiť...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

a vy všichni jste naprosto co?....vedle :D

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

takže buď to bude niečo špeciálneho, na čo nikto z nás ani nepomyslel, alebo to bude niečo úplne jednoduchého, na čo nikto z nás nepomyslel... :P

Major General
Major General

Odpovědět s citací

konečně se někdo trefil :D

BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Hele Daedalosi, ty o tom nějak moc víš, nezdá se ti? :D
Jinak díl se mi líbil, byl... velmi překvapující.

Odpovědět s citací

Řekněme, že Dady byl povýšen... a jemu dávám spolu s Jakopem díly k hodnocení a kritice, než to pošlu tady. Ono se to občas hodí, když najdou nesrovnalosti apod...

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky