Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

Příspěvek 11.12.2007 16:18:16
Crazyloap Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jen tak dál....kdyby se trochu poupravil pravopis a pořádek slov tak je to nádhera....ale příběh opravdu dobrej 8)
x:myslíš že mi BT/bluetooth) projde skrz zeď a 13m na zahradu??
y:pokud BT znamená Bitevní Tank pak ano..:)

Příspěvek 11.12.2007 17:45:17
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:shock: Další spokojený čtenář :) :) , paráda 8)
Tedy skoro spokojený :arrow:
…kdyby se trochu poupravil pravopis a pořádek slov…

:oops: :oops: Pokusím se polepšit, ale nic neslibuji :lol: :D :lol:

a když už jsem tady tak přikládám další info o dílu
NEČTĚTE POKUD SI NECHCETE ZKAZIT PŘEKVAPENÍ :!: :!:
Toto je spoiler!!!:
tisíce stíhaček
desítky Hive Ships
Desítky křižníků

Čísla jsou jen ORIJENTAČNÍ nikde v dílu to nebude řečeno přesně (až na stíhačky jedním slovem tisíce :lol: :lol: )

EDIT 11.12.2007:
:shaking:
Asi to s tímhle dílem udělám tak jak ti nikdo v seriálu neměl (nemá) rád :twisted: v tom nejzimavějším napíšu „To be continued.“ A už jsem dávno za hranicí kam to asi napíšu. a pokud to bude pokračovat tímhle tempem tak to „To be continued.“ Napíšu v díle Past dvakrát takž Past bude přes 06, 07 a možná i přes 08.
:arrow:
A pokud to tak udělám tak tu ten díl bude velmi brzo tj. potom co opravím překlepy. :D
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 11.12.2007 20:08:36
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

warithové se zmůžou na past, není to na ně moc chytré, každopádně to bude super bitva. neobjeví se tam taky daidalos ?
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 11.12.2007 20:27:05
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak Daedallose jsem neplánoval, ale není to špatný nápad :D :D , ale pokud se mi ho tam podaří dát tak aby to nevypadalo jako pěst na oko, tak nejspíš bitvu nestihne (mám rozepsanou :lol: ) maximálně konec.

A Wraithové jsou podle mého až příliš podceňovány, dokázali vytvořit virus k terej vypnul repliky a taky virus s UI k terej nasadily do Daedalluse, a spousty jiných věcí :wink:

Navíc je to velmi jednouchá past, která využívá „členitosti“ :D vesmíru (viz druhej díl(07) nebo konec prvního(06) a nebo někde hluboko v jedno dílu(0006)
Naposledy upravil Dragon dne 11.12.2007 20:30:01, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 11.12.2007 20:29:31
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To je pravda. Wraithy přece podcenili i antikové, já nevím proč, ale wraithové mi přijdou tak trochu tupý i přes jejich vynálezy.

Příspěvek 11.12.2007 20:31:35
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Nejspíš to bude tou jejich hladovou povahou :D a jejich až příliš hladovím vzhledem. :lol:

EDIT 12.12.2007:
Tak jsem se zatím ohledně rozkouskování dílu nerozhodl a píšu jej dál (bez oprav)

Zatím zabírá čtyři stany ve Wordu. :twisted:
Toto je spoiler!!!:
Dvě a půl od příletu na místo kde Wraithové připravily past (a bitva stále pokračuje :twisted: :twisted: :twisted: )

EDIT 12.12.2007:
Tak jelikož jsem se rozepsal a díl se mi už nechce dělit tak to bude jednodíl. Vydán co nejdříve

A abych vám ukrátil čekání tak přidávám sloiler který zasahuje i do zatím nenapsaných dílů :!:
MEGA SPOILER :!: :!: :!:
NEČTĚTE POKUD SI NECHCETE ZKAZIT PŘEKVAPENÍ :!: :!: :!:

Toto je spoiler!!!:
Na palubě záchranného modulu, bude zabit někdo, kvůli komu v příštích dílech Altariané budou nemilosrdní a slovo Pomsta nabude nového významu, už to nebude jen o pomstě za Antiky.
Nyní budou bojovat sami za sebe. Alteriané plně vstoupí do války se VŠEMI záporáky na které narazí, ale na seznamu jsou jako první Wraithové.
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.12.2007 14:27:20
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak kvůli velikosti šestého dílu se vás ptám jak chcete abych ho sem dal.
Máte tyto možnosti:

1. díl nechám sjednocený (moc se mi kvůli délce nechce, protože málokdo by si ho přečetl)
2. Díl rozkouskuji na části (to be continued) (vyhovuje mi víc, ale nechám to na Vás) (budou přidávány pravidelně)

prosím o co nejvíce názorů. A pokud se názory budou překrývat (př. 2vs.2) tak se budu rozhodovat podle toho jak to zdůvodníte. Totéž platí i s malým počtem (př. 1,…). Pokud se neozve nikdo tak se rozhodnu sám.

Podotýkám že díl zabírá 7 stánek ve Wordu a ještě není plně dokončený.

Nadále prosím moderátory a administrátory, aby mi tento příspěvek nevymazávaly ani neslučovaly s příspěvkem výše.
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.12.2007 14:42:26
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dle mého názoru bych to s tím členěním moc nepřeháněl, ale rozpůlit to na dvě části by jsi mohl. Zatím 7 stránek není zas až moc, když to porovnáš SGOdyssea. I am happy z nadcházejícího dílu :thumbsup: :bounce:

Příspěvek 14.12.2007 15:45:11
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

hmmm uz to nabira vysokou uroven

Příspěvek 14.12.2007 17:25:48
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak jelikož jsem se tedy rozhodl to rozpůlit (tj. dvě části) tak vám sem můžu dát tuhle první ještě dřív než tamtu dokončím (jak logické :lol:)
A aby toho nebylo málo tak jsem To be continued. Napsal tak že vás všechny potěším :D
Ale nebojte další díl tu bude brzy, když se mi bude chtít (s dobrou náladou) tak bych ho mohl dokončit už dneska a zítra zkontrolovat.
Ale jelikož mi není nejlíp tak nic neslibuji.

PS: výtam další čtenáře, kteří i píšou příspěvky cvigy :cheers: a Crazyloap :cheers:

Ale teď k dílu:

A už tradičně.
na případné nedostatky v ději, ale i jak je to napsané mě prosím informujte abych je mohl odstranit a v příštích dílech se neobjevovaly (aspoň ne v takové míře) :wink:

06 Past část první

Ve stejný okamžik, kdy se Altarianská plavidla dostaly do své galaxie, předstoupil jeden vědec přímo před radu.
„V Antické databázi jsme objevili zbraň velké síly.“ Informoval radu vědec „Střely této zbraně mají samy o sobě jen mizivou sílu ... .“
„Říkal jste že jste objevily zbraň s velkou sílou a teď nám tvrdíte že má mizivou sílu.“ To mu do řeči skočil jeden člen rady.
„Ano, ale střely z oné zbraně doprovází „exotické“ částice, na které Antikové narazili při projektu Arcturus. Tyto částice jsou,ale tak nepředvídatelné, až nakonec zničili všechnu dokumentaci a nechali jen informace ve městě Atlantis, nadále se pokusili zničit i všech šest prototypů…“
„Pokusili?“ Zeptal se nejistě další člen rady.
„Ano, poslední šestý prototyp, totiž padl do rukou Wraithů.“

V tom Nius, který dostával zprávu přes svoje multifunkční křeslo, najednou vstal a promluvil. „Máme problém. Našich pět předsunutých lodí se vrátilo. Byly napadeny jakousi ničivou zbraní z planety. Tato zbraň měla katastrofální účinky na jejich štíty. Ale kapitáni lodí mě ujistili, že zbraň byla zničena a na žádných jiných lodí se kterými se setkali, nebyla namontována. Podle informací kapitánů si Wraithské lodě pro ni teprve letěly.“
Jakmile domluvil tak si sednul.
Nikdo si netroufl promluvit, po takové zprávě od Niuse.
Nikdo až na vědce. „To musel být ten poslední šestý prototyp, Antikové je nepoužívali právě kvůli těm exotickým částicím, které napadaly i jejich vlastní štíty zevnitř.“
Jakmile vědec domluvil, udělal Nius jednoduché gesto na znamení, toho že může odejít.

Altarianské radě ujištění o včasném zničení zbraně stačilo, a nechali vyslat do Pegasu další lodě.
Tentokrát to ale neměla být jen další předsunutá skupinka lodí, ale flotila označovaná jako První flotila.

První flotila se skládala z patnácti Destructorů a tří Vyndexů, kteří měli za úkol ochránit Destructory a hlavně přepravní lodě plné pozemních sil, které se měly k první flotile přidat během akcí v Pegasu.

Jakmile se První flotila vynořila z SP, tak všech 18 lodí svorně prozkoumalo onu soustavu, kde naposled dostali na frak. Skenery ale nezachytily žádnou loď, a tak se celá flotila vydala HP k oné planetě, kde byla ta zbraň.

Když přiletěli tak se pomalu začali přibližovat k planetě, aby měli detailnější skeny, ale i tak nenašli nic jiného, než velkou díru po zbrani.

Wraithové se ale díky předsunutým lodím přesvědčili o pravosti hrozby a začali připravovat novou taktiku. Taktiku, kterou chtěli použít na Antiky během obléhání. Taktiku, kterou ještě nepoužili.

Jakmile odletěli ze soustavy, tak se začali připravovat na první útočnou vlnu nepřátelských lodí

Když Alteriané zjistili, že v celé soustavě nejsou žádné známky života, tak skočili do HP k nejbližší, a zároveň k nejzalidněnější planetě v okolí.

Jakmile lodě vystoupily z HP, zachytily podivný signál. Byl to nouzový signál z okraje soustavy.
Celá první flotila se tedy začala přesouvat za signálem.

Nouzový signál vysílala jakási loď neorganického původu.

„Jsem Rakp Velitel tzv. První Altarianské flotily. A vy jste kdo?“ Představil se a následně zeptal Rakp.
„My jsme poslední žijící z planety Trition a byli jsme napadeni Wraithskou lodí na oběžné dráze, kde mají Wraithové jednu ze svých základen.“ Řekla jakási žena a pravděpodobně i velitelka oné lodě.
Po téhle informaci si Rakp řekl sám pro sebe „Konečně nějaká akce.“ A následně se zeptal na souřadnice, které mu byly obratem poslány.
Ale už nevěděl, že loď je plná Wraithů a jejich uctívačů.

Rakp nečekal tedy ani chvilku, a vydal se s celou flotilou na získané souřadnice.
Souřadnice vedly do jedné sluneční soustavy.

Soustava byla tvořena trojhvězdou, z které byla jedna neutronová. Nadále jí tvořilo patnáct planet různých velikostí. Každá planeta měla několik měsíců, a některé i velmi husté a rozsáhlé prstence.
Planety byly dost blízko sebe, ale i přesto se mezi nimi protahovalo pět velmi hustých pásů asteroidů, několik lokálních skupin asteroidů a volně polítávajících asteroidů, které byly pozůstatkem zničených planet.

Lodě třídy Vyndex musely kvůli své velikosti zůstat na okraji sluneční soustavy, zatímco menší Destructory si to namířily k planetě na daných souřadnicích.

Neutronová hvězda z trojhvězdy i přes tu vzdálenost rušila Altarianské senzory.

Kvůli nepřirozeně stísněnému prostoru ve sluneční soustavě se nevyhnuly nárazům asteroidů do svých štítů ani lodě třídy Destructor a ty větší asteroidy dokonce museli ničit pomocí dronů.

Jak se přibližovali k planetě, tak se jí opakovaně snažily proskenovat, to ale nešlo kvůli velikému rušení. Rakp se nakonec rozhodl vyslat rychlíka, aby planetu proskenoval v atmosféře. Ale byl zničen hned, jak vystoupil z pod ochrany štítů své mateřské lodě.

Rychlík pomalu a ještě nezamaskován vylétával z hangáru lodě a kvůli prostředí velice pomalu zrychloval. Ani ne vteřinu před tím než opustil štít tak se skupina lodí První flotily ocitla pod palbou nepřítele, který se vzal odnikud. Střely dopadávaly do míst, kde byl hangár s vylétajícím rychlíkem. Ten to ale už nestihl ubrzdit a zastavil napůl mimo štít, okamžitě byl zničen náhodnou střelou nepřítele. Výbuch rychlíka mírně poškodil trup lodě, ale o to vážněji narušil stabilitu štítů.

Wraithské lodě totiž čekaly poschovávané po celé soustavě, zatímco se Altarianské lodě snažily dostat k planetě.

Jakmile se Altariané oddálili od druhé skupiny třech lodí typu Vyndej, tak Wraithové zaútočili vším čím mohli.

V prstencích planet a v pásech asteroidů čekalo tisíce stíhaček, v lokálních asteroidových skupách měli připraveno několik Křižníků, na každé planetě byla minimálně jedna Hive Ship a několik Hive Ships bylo ukryto jen za planetou tak, aby na ně nebylo vidět.

Jakmile se Alterianské skupiny lodí dostatečně od sebe oddálily, tak Wraithové sklapli svojí past.

Jako první začaly střílet lodě, které byly schovány jen za planetou a následně zničily rychlíka.
Wraithské, nečekané střely z Hive Ships udělaly svoje. Všichni kapitáni byli nepřipravení a z leknutí všichni vypálily drony na jednu loď. Ale dřív než drony stačily doletět ke svému cíly, tak z planet začaly střílet a zároveň vzlétávat Hive Ships, které byly umístěny na planetách, ale stíhačky taky nezahálely a všechny se najednou vrhly proti lodím ze stran které nebyly pokryté střelbou, Křižníky si to mezi tím vším naměřovaly k druhé skupině lodím třídy Vyndex.

Altarianské drony dopadly na Hive Ship dřív, než se Wraithům podařilo zničit jakoukoliv loď. Drony loď ihned nemilosrdně zničily a kapitáni, kteří se mezitím stačili vzpamatovat, přesměrovali zbylé drony rovnoměrně na další lodě.

Ale Wraithové nepřestávali útočit a některým Altarianským Destructorům už pomalu začínaly selhávat štíty.

Loď, která předtím vypouštěla rychlíka (Kurk) měla natolik porušenou stabilitu štítů, až jí štíty klesaly o mnoho rychleji než ostatním.

Altarianské Vyndexy, přestože nebyly vyzbrojený tolik jako Destructory, tak s Wraithskými Křižníky neměly tolik problémů.

Jakmile se Wraithské křižníky začaly přibližovat, tak na ně zahájily palbu dříve, než Wraithové stačili říct „hlad“. Kapitáni Vyndexů měly totiž mnohem větší dostřel energetických zbrání a všeho, co se jako zbraň v této situaci dalo použít.

Kapitáni Vyndexů (Bor, Ryh a Dah) věděli, že si s Křižníky poradí, tak vyslali drony přes celou soustavu na pomoc Destructorům. A sami zahájily palbu jednou ze svých energetických zbraní.

Energetická zbraň Vyndexů byla vesměs jen velmi silný energetický paprsek modré barvy, podobný tomu, co byl na Antickém obranném satelitu.

Všechny lodě vypálily naráz.
Bor zasáhl Křižník, který se podélně rozpůlil. Ryh a Dah měly větší štěstí a každý vážně poškodil dva Křižníky, které jako následek poškození, vybuchly.

Ale díky úspěchu na sebe přitáhly pozornost několika stíhačů, kteří měli operační prostor v jejich blízkosti.

Jakmile si kapitáni Boru, Ryhu a Dahu všimli, že se k nim blíží z jedné strany další skupinka Křižníků, a z druhé strany větší skupina stíhaček, začali se ve velkém radit, jak efektivně zasáhnout a to pomocí myšlenkového spojení kapitánských křesel. Kapitáni se rozhodli velice brzy.

Do cesty stíhačům se rozhodli umístit směrové štíty a prostředí, které Wraithové vybrali pro tuhle past, jim to vše ulehčovalo.
Stíhačky se kvůli nedostatku prostoru nemohly příliš roztáhnout, a toho právě využili kapitáni Vyndexů.
Svoje směrové štíty umístili vedle sebe a díky prostředí každý kapitán mohl plochu směrového štítu své lodě zmenšit a tím zvýšit jeho výdrž, neboli sílu.

Stíhačky letěly k Vyndexům maximální rychlostí, a když se před nimi objevily zničehonic štíty tvořící jeden pevný celek, tak už nestačily uhnout, a už vůbec ne zastavit.

Stíhačky, které nemohly kvůli rychlosti už nic dělati narážely jedna po druhé do štítů, které díky odraženým troskám měly čím dál tím menší zátěž způsobovanou nárazy.

Jakmile se vypořádali se stíhačkami tak na jejich silný štít začaly dopadat střely Wraithských Křižníků.

Drony, které předtím vypustily se konečně přiblížily ke svým cílům.

To be continued.

Korekci 23.1.2008 provedl Vlad Dracul

Těším se na Vaše reakce.
Naposledy upravil Dragon dne 28.8.2008 13:16:46, celkově upraveno 7
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.12.2007 17:35:38
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

az na to be continued supr , dostalo me to s tim hladem :lol:

Příspěvek 14.12.2007 18:04:47
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Akce jak má být. To s tím jak wraithové vyčkali až se Altariané roztáhnou byl dobrý. Mám rád lodě typu Vyndex - ty teda pálí :jako:

Příspěvek 16.12.2007 17:21:31
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak jestli vše půjde dobře tak by tu mohl být další díl velmi brzy. právě ho totiž dokončuji, ještě zítra a pak už bude záležet jen na korekci.

Díku Spoileru výše nemám co k tomuto dílu dodat, možná jen
Toto je spoiler!!!:
Dozvíte se o nové ultimátní zbrani na Destructorech.

A jako dodatek k mega spoileru výše
Toto je spoiler!!!:
Dozvíte se proč slovo Pomsta dostalo pro Altariany nový význam.

PS:
Tokrp:
ty teda pálí :jako:
sorry za mojí natvrdlost, ale nechápu tam toho smajla :oops:

EDIT 18. 12. 2007:

Tak WiX bude dneska provádět ještě jednu korekci a zítra mi to pošle. :D A pokud bych to sem zítra nedal tak je to chyba na mé straně :oops: , jelikož mi opět blbne Int. Prohlížeč. :x :roll: :evil:
Pokud by se tak opravdu stalo tak si pozítří těch pár minut přivstanu a hodím vám ho sem. :wink:

Jinak na další díly si budete muset ASI chvílí počkat (vysvětlím v příspěvku s dílem)

EDIT 19.12.2007 (Důležité) Omluva
Opravil jsem chybu na mé straně. :oops:
:arrow:
:oops: Špatně jsem si přečetl zprávu od WiXe místo zítra jsem napsal dnes :oops: (již opraveno)

Takže až DNESKA 19.12.2007 mi to pošle z korekce (Stále platí že si klidně přivstanu)

:oops: Tímto bych se chtěl všem omluvit a hlavně WiXovi , ale samozřejmě i všem čtenářům
:oops:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.12.2007 18:33:00
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak WiX mi dnes poslal již opravenou část.

A pokud tam i přesto objevíte nějakou tu chybičku tak ho prosím neukamenujte. :wink:

Díl je zde: :arrow:

07 Past část druhá

Drony třech lodí Vyndex se začaly zahryzávat do trupů Hive Ships. A díky úspoře dronů se jim podařilo zničit, nebo jinak vyřadit většinu lodí. Jakmile byla loď vyřazena (rozpůlena), nebo úplně zničena, tak se zbylé drony zaměřily na další loď. Některé Hive Ships byly ale tak zničené že ve finále bouchly a tím s sebou vzaly několik stíhaček.

Zatím co Vyndexi s přehledem vyhrávali, tak Destructory sváděly boj o přežití.

Jako první Wraithové zničili Kurk (loď co vypouštěla rychlíka).

Wraithské zbraně dopadaly na Altarianské lodě až přiliž ničivě a Kurk, který měl porušenou stabilitu štítů měl co dělat, aby vůbec vypouštěl Drony.
„Opusťte loď“ zařval kapitán Kurku do lodního rozhlasu.
Posádka začala tedy urychleně opouštět loď do záchranných modulů.

Loď byla zničena, ale příliš rychle na to, aby se posádka stihla evakuovat. Loď stihl opustit ve skutečnosti jen jeden modul, ale i ten se stal terčem stíhaček, kterých od začátku bitvy výrazně ubylo.

Záchranný modul byl dlouhý pět metrů a široký tři metry s tloušťkou dva metry, přičemž místa v něm moc nebylo, sotva pro osobu. Zbývající prostory byly totiž využité generátorem štítů, HP generátorem plus pohonnými jednotkami pro pod světelnou rychlost a Sub Prostorovým vysílačem. Generátor HP ale stačil pouze na malý skok, aby se mohl dostat z bitvy a generátor štítů mu měl dát na to čas.

Jakmile se Aktivoval záchranný modul, tak Alterian v něm začal vysílat svůj specifický signál, signál který byl přidělen jen radě a rodině Niuse.

Štíty Kurku nakonec selhaly a loď nebyla chráněná. Wraithské střely se zahryzávaly do pláště lodě. Jakmile Wraithské stíhačky zjistily, že loď už nadále není chráněná, tak se na ní vrhly. Zkáza lodě byla rychlá.

Kurk během okamžiku explodoval a přitom zničil několik stíhaček a ochranný štít záchranného modulu, který byl následně rozstřílen, ale ne úplně zničen stíhači.

Když ostatní kapitáni viděli co se stalo s jejich lodí a se záchranným modulem, tak pro Wraithy a pokud by to sledoval někdo jiný, tak i pro něj se začali chovat naprosto šíleně.

Všechny Alterianské lodě (nyní už jen sedmnáct) změnily taktiku a to tímto způsobem:

Vyndexi (Bor, Ryh a Dah) si naprosto přestali všímat otravných křižníků a vletěli do již přeplněné soustavy. Do štítů jim narážely asteroidy různých velikostí, které se pokoušeli od sebe oddělit pomocí směrových štítů. Zbývající Wraithské křižníky se ale nedaly odbýt tak snadno a tak i nadále střílely a ony lodě. Vyndexi jim jako odpověď posílali dávky z méně účinné energetické zbraně, ale zato s velkou kadencí.

Zbývající Destructorory taky začaly střílet ze svých energetických zbraní a bylo jim přitom úplně jedno, že přitom dodávají míň energie do hlavních štítů. Jejich energetické zbraně měly dosti velkou kadenci a sílu. Střely byly vzhledově podobné Ori střelám.

Altarianské lodě se nyní do bitvy vrhly hlava nehlava.

Wraithové sice nechápali proč se tak děje, ale i přesto dál stříleli.
Během okamžiku selhaly nouzové štíty dalšího Destructoru a Wraithské střely mu začaly do trupu děla díry. Tentokrát, ale Wraithové se zničením lodě neuspěli. Kapitán Dahu naštěstí byl v dosahu a podpořil loď svými směrovými štíty a následně změnil kurz tak, aby se dostal mezi Wraithy a poškozenou loď.

Ale netrvalo dlouho a další loď přišla o štíty a tentokrát byla i zničena.

Altarianská loď s označením RRO2, neboli Dytop, se po zhroucení štítů a pod nátlakem Wraithských zbraní během okamžiku rozlomila na několik částí.

Alteriané, ale taky nezaháleli a ničili Wraithy vším čím mohli a díky lepší technologii a novému motoru (zachycení signálu ze záchranného modulu) Wraithských lodí výrazně ubývalo.

Alterianské a Wraithské střely lítaly soustavou a ničily vše, co jim přišlo do cesty. Wraithské lodě měly mnoho potíží, ale i přesto se snažily držet krok s Alteriany, kteří svojí početní nevýhodu hlavně díky dronům z Vyndexů velmi rychle zmenšovaly.
Od zničení Kurku Wraithové totiž ztratili zbytek křižníků, několik Hive Ships a spousty stíhaček.

Prostor v soustavě připomínal spíše vrakoviště.
Energetické střely lítaly po celé soustavě a několikrát se podařilo oběma stranám trefit spřátelenou loď, ale mezi energetickými střelami i nadále lítalo několik dronů. Drony se nyní nezaměřovaly na zničení lodě, ale jen na její vyřazení z boje. Jejich cílem se staly zbraňové platformy a energetické uzly. Touto taktikou chtěli kapitáni přinutit Wraithy k brzkému ústupu.

Kapitán Alterianského Vyndexu Ryh, se přiblížil k nepřátelské Hive Ship a pulzujícím rozšiřováním svých štítů tak, aby narážely do trupu lodě, se ji pokoušel zničit, nebo alespoň poškodit a přitom střílel na jinou loď.
Jeho úsilí bylo velmi brzo odměněno tím, že Wraithská loď přestala střílet a místo toho se velmi pomalu odsouvala z bitvy.

Mnoho Destructorů mělo už na svém trupu několik děr, způsobených náhlým vypadnutím hlavních štítů bez včasného zapnutí štítů nouzových, ale i přesto dál bojovaly a začaly přitom tvořit jakýsi kruh.

Jakmile se Alterianské lodě k sobě dostatečně přiblížily, což nyní díky vystřílenému prostoru v soustavě nebyl problém, tak Vyndexi Bor a Dah spojili své síly a přesměrováním energie ze všeho co se dalo do generátorů směrových štítů a společnými silami se jim podařilo utvořit štítovou clonu mezi Altarianskými a Wraithskými loděmi.

Wraithové se tuto clonu snažili rozbombardovat, ale po chvíli se k Vyndexům Bor a Dah přidal Ryh a tím štítovou clonu natolik zpevnil, že Wraithové k Alterianskému údivu v celkovém počtu třinácti Hive Ships začali ustupovat a zbylé stíhačky utvořily jakýsi štít mezi Wraithskými a Altarianskými loděmi. A skokem do HP Hive Ships zmizely z Alterianských optických senzorů.

Zbylé stíhačky se ihned staly terčem zbývajících dronů a rychlopalných energetických zbraní, ale i přesto se stíhačům podařilo obletět štítovou clonu a poškodit trup jednoho Destructoru, který už neměl žádné štíty a udělat z něj nízko úrovňový „ementál“.

Jakmile se Altariané zbavili stíhaček, tak okamžitě začali hledat a „sbírat“ jiné Altariany, kteří byli na palubě zničených lodí a hlavně naložili zničený záchranný modul z lodi Kurk.

Přestože v záchranném modulu byly díry jako v ementále, tak zůstal v jednom kuse.

Záchranný modul se naložil na loď, které velel Rakp (velitel První flotily).

Jakmile se záchranný modul začal otevírat, tak Rakp byl u toho. A když ho konečně otevřeli. všem se zatajil dech. Spatřili to, čeho se všichni obávali od aktivace záchranného modulu na lodi Kurk.

„Oznamte všem lodím, že letíme domů.“ Vydal úplně bez života rozkaz Rakp.

Všechny lodě i přes rozkaz ještě chvíli prohledávaly trosky svých lodí. Přičemž neměly štěstí, protože našly jen něco málo padlých členů posádek lodí.

Jakmile lodě dohledaly, tak se pomalu vypravily pryč z této sluneční soustavy. A jako pojistku, aby Wraithové nedostali jejich techniku, tedy tu co se jim nevešla do nákladových prostorů, nechaly všechno ostatní zničit velmi silným výbuchem, který měl za úkol zničit celou sluneční soustavu. Aby dosáhly takového výbuchu, jedna loď se musela zdržet a uvést zdejší trojhvězdu do nestability a následně se vydat za ostatními. K tomuto byl vybrán nejméně poškozený Destructor Zihhe. Jakmile se Zihhe přiblížil k trojhvězdě, tak vystřelil ze své ultimátní zbraně.
Zbraň byla vesměs jen velmi silný paprsek tvořen částicemi o velmi velké hustotě. Paprsek zasáhl povrch jedné z hvězd a narušil termonukleární reakce na jejím povrchu. Destructor Zihhe měl jen jednu minutu na to, aby se dostal dost daleko. A u černé díry na něj čekala jeho flotila. Po jedné minutě na povrch hvězdy došlo k jedné mohutné explozi. Tato exploze roztrhla hvězdu. Výbuchem jedné hvězdy, ale došlo k výbuchům ostatních a tím vznikla exploze která dalece přesahovala hranice soustavy.

Když se Zihhe přidal k čekající flotile tak skočili spolu do SP. Právě v čas, protože tlaková vlna dosáhla až k černé díře. A tím by vážně poškodila lodě, nebo by je vrhla přímo do černé díry bez aktivovaného SP.

Ještě cestou a SP přemýšlel Rakp jak řekne Niusovi, že jeho nejlepší přítel, který nyní patřil i do jeho rodiny, se dostal na palubu Kurku a že v záchranném modulu byl zabit.

Jak jen může předstoupit před Niuse, vůdce Altarianů a říct mu, že druhý nejvyšší radní a zároveň manžel jeho dcery byl zabit?

Tato otázka mu v hlavě vrtala celou cestu a kvůli poškození celé flotily to byla dlouhá cesta.

Když lodě vystoupily ze SP tak je opět satelity černé díry začaly skenovat a když je pustily, tak si to celá První flotila namířila k Altarii.

Na Altarii zrovna zasedala celá rada, když dovnitř vtrhl jakýsi Altarian a byl celý udýchaný.
„První flotila se vrátila.“ Oznámil radě, která byla jeho náhlým vpádem překvapená. „Všechny lodě jsou vážně poškozeny a několik z nich, bylo zničeno.“ Pokračoval Alterian radě, která nebyla schopna slova.
Chvíli bylo ticho, až to nakonec Nius nevydržel a chtěl promluvit. Už se nadechoval, když v tom flotila vystoupila z HP a před radou se objevil hologram. Byl to Rakp, ale hologram kvůli poškození měl časté a velké výpadky.
„Byli jsme……pasti a……Váš zeť…na palubě……Kurk explo……modul……byl……zničen……tělo……palubě.“ po slově palubě hologram vypadl úplně.

Po téhle zprávě všichni v síni Rady úplně zbledli a všichni se velmi oparně podívali na Niuse. Ten, ale jakoby zkameněl.
Po chvíli, ale něco zamumlal. Nikdo se, ale neměl k tomu aby se ho zeptal, přesto to někdo udělat musel.
„Co jste říkal?“ Zeptal se Altarian, který předtím nečekaně vpadl do síně rady. Jako jediný měl totiž na to odvahu.
Nius procedil skrz zuby zaskočený a nesmírně naštvaný sám na sebe, že ho nedokázal zastavit „Všechny lodě na ně. Hned.“
„Ale většina našich lodí je stará od poslední správy Antiků. Deset tisíc let na ně nikdo nešáhl a některé jsou ještě starší.“ Řekl jakýsi člen rady.
„Tak je nechte připravit.“ A než kdokoliv stačil něco říct tak pokračoval „A až zničíme Wraithy, tak se zaměříme na ostatní, dokud nevyčistíme celou galaxii od těch, co kdy jen zkřivili vlas Antika, nebo Altariana“. Domluvil Nius a naštvaně se přenesl pryč, aby osobně popohnal záchranné práce na lodích první flotily.

Jak jsem v předešlém příspěvku psal tak na další díl si budete muset asi chvíli počkat přes prázdniny musím udělat dvě slohovky (Čj a Aj) a ještě se naučit předměty z kterých jsme před svátky nepsaly (což je většina :? :cry: )
Naposledy upravil Dragon dne 28.8.2008 13:17:11, celkově upraveno 3
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.12.2007 21:52:46
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Úchvatné! Jeden z nejlepších dílů, přestože jsem si občas všiml špatného slovosledu ve větách. Líbilo se mi použití ementálu.. :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky