Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

Příspěvek 21.7.2008 12:51:58
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

opravdu dobré, řev furlinga se rozlíhal po bojišti!! Velmi výkonné zbraně, to mám rád.. :D
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 21.7.2008 19:24:11
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Perfektni vypraveni,doufam ze bitvou o Atlantis to nekonci :smile:

Příspěvek 21.7.2008 19:36:36
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fakt super. Furling na lovu a jeho řev - prostě bomba. Kam se hrabe Predátor :)

Příspěvek 21.7.2008 23:14:36
pako_02 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nice. Musim podotknut ze som sa pri tom utoku na predmostie trochu stratil ale podstata mi neunikla. Mimochodom, ty budes mat asi nieco proti Larrin, ze? :D
bolo by fine keby si tych scianov komplet uz odfajcil.

Příspěvek 22.7.2008 20:52:19
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No Dragon asi nekam jel... Mam dalsi pokracovani doma a uz po korekci, ale fakt to tu nechcu davat dokud nebude nejhur :)

Příspěvek 22.7.2008 22:27:05
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Výborný díl. Furling na lovu byl úžasný (doufám, že si sniper tu jeho pušku nechá).
jinak pako_02 přesně to mě také napadlo - na lodi zemře jediná postava a to Larrin...jak nešťastná to byla náhoda :-D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 23.7.2008 04:47:20
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

mikey; tokrp; St0rm; Ice; pako_02; Dark Angel:
Jsem rád že se vám tato předposlední část Pomsty líbila :) :P

Jinak protil Larrin opravdu nic nemám. Jen jsem tak říkajíc připravoval půdu pro *** :D (napovím jen že to bude mít svůj vlastní topic) takže proti ní opravdu nic nemám. :D
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.7.2008 05:00:21
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak a je to tady. Poslední část Pomsty jako takové. :!:

Doufám že se mi to povedlo. nemám totiž rád konce.
26 – Definitivus explicatus

Wraitské lodě, které utekly z bojiště nad Atlantidou se vynořily z HP ve zdánlivě pusté soustavě, ale z jedné planety vyletěla trojce stíhačů, kteří si to zamířili přímo k Wraitským lodím.
Když se stíhači dostali na dostřel tak zahájili na Wraithy palbu. Wraithové ale neměli už žádné stíhače a tak byli nuceni se bránit velkými zbraněmi.
Stíhačky na ně však byly příliš obratné a tak se Wraithové rozhodli zaútočit přímo na planetu, ze které vyletěli.

Jakmile se přiblížili k planetě tak svými senzory zachytili Scianskou architekturu.
Wraithové se totiž neúmyslně vynořily z HP nad jejich tajnou kolonií.
Než Wraithové začali bombardovat povrch tak se ozvala planetární obrana.

Na planetě byla šestice obraných baterií, ale jen tři měli Wraithy ve svém palebném poli.

Wraithské lodě i přes obranu planety zahájily palbu. Jejich střely dopadaly do nejhustěji obydlených částí planety a na obrané baterie. Ty byly chráněné štítem a tak se Wraithové víc zaměřili na jejich města.

Na planetě nebylo místa kam by se dalo bezpečně schovat a ochranné štíty baterií byly již velmi oslabené a hrozilo jejich brzké selhání.

Scianská kolonie byla poslední planeta, na které byla celá jejich populace, navíc byla bez hvězdné brány a tak neměli na rozdíl od Wraithů možnost ústupu.

Obraným bateriím se podařilo zničit veškeré křižníky a jednu Hive Ship, ale i přesto Wraithové pokračovali v bombardování povrchu.
Štíty baterií začaly postupně selhávat a obrané baterie pod nimi byly následně ničeny.

Wraithové si mysleli že už mají vyhráno, ale nebrali v úvahu co dělají spojenci.

Spojenci pročesávali galaxii a hledali Wraitské pozemní základny, které následně ničili.
Několik jejich lodí našlo i jejich líhně lodí a vojáků. Ty se pochopitelně bránily, ale jejich odpor neměl už pražádný význam.

Na Scianské planetě utichly všechny tři baterie a tak Wraithům nebránilo nic v poklidném bombardování.

Scianům se podařilo upravit jednu baterii, tak aby do svého palebného pole dostala alespoň jednu Wraitskou loď.
Baterie okamžitě zahájila palbu, ale Wraitské lodě se mírně stáhly a tím se opět dostaly z jejích dosahu a samy zůstaly na dostřel.

I když si to sami neuvědomovali, tak svým bojem na sebe přitahovali pozornost blízkého vesmíru.

Jen několik světelných let od nich letěla v HP skupinka Asgardských lodí, která je zachytila právě díky velkým energetickým výbojům.
Asgardi okamžitě upravili svůj kurz k planetě.

Když vystoupili z HP, tak okamžitě zahájili palbu na zbylé Wraitské lodě, které vůči Asgardským lodím byly přečísleny v poměru jedna ku dvou.

Asgardské lodě je doslova roztrhaly na kusy a hned na to se zaměřily na zbylé tři Scianské obrané baterie. Baterie proti Asgardským zbraním neměly šanci a během chvíle byly zničeny. Když byly baterie zničeny tak zastavili palbu a vyčkávali.

Na planetě zbyly po Wraitském útoku z celé jejich populace jen dva milióny Scianů. Dva milióny z několika miliard.
Jen jedna planeta ze třinácti kolonií a právě ta třináctá do které Sciani vkládali veškeré naděje byla právě obklopena spojeneckou flotilou.

Nikdo z Aliance neměl zájem vyhladit poslední bezbranné zbytky Scianské populace. Alteriané je museli nějak potrestat za jejich zradu vůči Antikům, ale zároveň nemohli bombardovat bezbrannou planetu.

Aliance se tedy nakonec shodla na vytvoření dilatačního pole a na rozmístění pozorovacích satelitů.
Do dilatačního pole měla být umístěna celá sluneční soustava a zařízení bylo umístěno na první planetu soustavy. Zařízení bylo nastaveno tak aby mimo pole uběhlo několik set let, ale uvnitř pole jen několik vteřin.

Na okraj pole bylo rozmístěno několik set satelitů. Dilatační zařízení bylo zamaskováno a aktivováno. Satelity začaly prohlížet vymezený prostor a zároveň vysílaly varovné signály, aby nikdo nevletěl do pole. Poté okraj pole opustila i poslední loď.

V Mléčné Dráze se začala téměř rychlostí světla šířit zpráva o objevení Alterianů a Aliance pěti ras, mezi které patřily samozřejmě i lidé ze Země. Diky této zprávě se se Zemí začali opět spojovat bývalí spojenci a někteří nepřátelé jako Lucianská Aliance ihned vysílali posly s nabídkou míru.

Celá Mléčná Dráha se začala spojovat a Ori ze strachu z Aliance pěti ras v plné síle zvolili ústup zpět do domovské galaxie. I přesto nadále posílali své převory. Země se, ale podělila o anti-převor zařízení a dala tak ostatním planetám možnost obrany.

Konec.

Za korekci děkuji St0rmovi.

Doufám že se vám závěrečná část Povídky líbila.
ještě prozradím že nejspíše po prázdninách sem dám Bonus v podobě Alternativního konce.

Poděkování
Chtěl bych poděkovat všem čtenářům zato že si tuto povídku přečetly a věřím že příště bude číst opět. Také děkuji všem aktivním čtenářů za jejich příspěvky a názory (byť jen po SZ).

Zvláštní poděkování patří všem mým Korektorům, kterými byly

WiX
Vlad Dracul
uživatel pod rouškou anonymity
St0rm

Dodatečně poděkování za soubor PDF patří uživately:

jakop

Doufám že jste si povídku patřičně užily :)
Naposledy upravil Dragon dne 08.9.2009 18:24:05, celkově upraveno 2
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.7.2008 07:54:50
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To s tim dilatačním polem bylo dobrý, říkal jsem si jak to vyřeší. Jinak super povídka... :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 23.7.2008 12:30:07
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak co říci na konec. Nápad s dilatačním polem byl pěkný, ale nějak na mě padá smutek z toho, že končí tato povídka ( neskutečně se těším na ten alternativní konec :-D ) Doufám, že napíšeš další, minimálně stejně kvalitní povídku, nebot tato povídka se mi vskutku vryla do paměti.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 23.7.2008 13:30:03
Motr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

opravdu výborné jak části tak jako celek

Příspěvek 23.7.2008 18:44:03
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Super, super, super. Nic jiného mně nenapadá. Celou dobu jsem povídku hltal a na ukončení jsem byl opravdu zvědavej. Jak už bylo napsáno tak nápad s dilatačním polem byl výbornej a ani jsem ho nečekal. Doufám, že jsi se rozhodl napsat nějakou další povídku, jelikož by byla škoda tvého tvůrčího ducha nechat spát :bravo: :bravo:

Příspěvek 24.7.2008 01:41:01
pako_02 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

stalo to za to :D Pekny koniec!

Příspěvek 27.7.2008 13:38:18
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo tak takový konec jsem nečekal, že wraithové budou zlikvidováni bylo celkem jasné, ale to se Sciany (použití dilatačního pole) bylo nečekané.. :) jinak super povídka, doufám že v brzké dobvě začneč pracovat na další..
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 30.7.2008 22:31:33
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

supr konec fakt se ti to moc povedlo

btw.kde si vzal napad na ty vlny tech zbrani ? to je jak z warcraftu :DDD

PředchozíDalší