Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

Dáme si 26.8. (dneska) další díl? Hlasování do 19:00 :D

ano
31
89%
ne
4
11%

Celkem hlasů : 35

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Když jsme vyhráli ten hokej a já konečně nemusím běhat vybírat vodu, tak tady další díl :)

Death to all world

Washington

„Zbláznil jste se?!!“ Vykřiknul O’Neill, když Jacob přednesl svůj návrh a pokračoval „A popravdě nechápu, co vám budeme platní, nemáme momentálně žádné lodě. Můžeme být rádi, že Ori a Anubis mají dost práce jinde a nechávají nás v klidu. Phoenix a Asgardé je nemohou odrazit pokaždé...“
Jacob přikývnul, že to chápe „Od vás by jsme potřebovali posádku pro lodě, povedlo se nám ukořistit několik ha’taků a máme pro ně málo lidí... A hlavně jde o Phoenix, pro náš plán je nezbytný.“
O’Neill následně Jacobovi vysvětlil, že Phoenix je samostatná jednotka a pokud po něm chce takovou šílenost, ať si to vyřídí osobně s kapitánem. „A pokud jde o posádky pro lodě, tak ty vám poskytneme...“ zavolal O’Neill za odcházející Selmak.

Švýcarsko

Adria seděla na zahradě u bazénu, zpracovávala nějakou tiskovou zprávu na svém tabletu a z reproduktorů zrovna hrála Beethovenova Fur Elise. Na obloze zářilo slunce a kolem voněla zelená tráva. Přes otevřené dveře slyšela uvnitř domu zabzučení a chvíli na to „Zlato, jsem doma!“
Davis se rozhlédl po hale a hledal Adriu, ta na něj zavolala přes otevřené dveře a tak Davis vykulhal po schodech do mezipatra a vyšel na zahradu. Adria se na něj usmívala z lehátka, měla na sobě čistě bíle dvoudílné plavky bez jakékoliv ozdoby.
Jack se s zalíbením díval na její tělo a pomyslel si „To nemá v šatníku nic jiného než bílou? Teda ne že by mi to vadilo, ale...“
Adria se na něj podívala a lehce naklonila hlavu „Samozřejmě, že mám v šatníku i jiné věci... ale bílou mám ráda“ řekla s úsměvem.
Zato Davisovi úsměv upadl. „Ty můžeš číst moje...“ začal Davis a Adria ho doplnila „... myšlenky? Samozřejmě, že můžu. To jsi si myslel, že umím jenom volat o pomoc do jiné galaxie? To by byla velice neužitečná schopnost...“
Davis si vybavil, co všechno se mu honilo hlavou, když byl s Adriou a začal se červenat.
Adria se na něj mile usmála „Nemusíš se za nic stydět. Popravdě mi přišlo rozmilé to tvoje „tak tomu říkám nožky“ hned jak jsi mě uviděl...“
Davis by se nejraději na místě propadl a Adria pokračovala „O soukromí se bát nemusíš. Kdybych chtěla k tvým vzpomínkám tak to poznáš...“ uklidňovala ho. „Krom toho nepoužívám telepatii často, připravuje mě o potěšení z konverzace“ poznamenala vesele.
Až teď si všimnula hůlky, o kterou se opírá a hned se začala vyptávat, co se mu stalo. Davis jenom zamumlal cosi neurčitého o bitvě. Adria k němu došla a natáhla ruku směrem k jeho boku.
„Ať tě to ani nenapadne!“ zvolal Davis, když mu došlo, že ho chce vyléčit. Adria k němu zvedla své krásné oči s nechápavým výrazem. „Ještě bych si na to zvykl... člověk musí nést následky a když jsem byl zraněn tak si to pěkně přetrpím... Kdyby si mě tahala ze smrtelné postele, tak neřeknu, ale tohle ne!“ zakončil rázně.
Adria jen pokrčila rameny a se slovy „Co takhle trošku zábavy před večeří?“ skočila ladnou šipku do bazénu. Davis nečekal ani vteřinu... pustil hůlku, sundal ze sebe kalhoty a tričko a skočil za ní.

Oběžná dráha Země

„V galaxii se objevila třetí strana, napadají državy Goa’uldů i Ori a vždy vyhladí celou planetu...“ vysvětloval zrovna Jacob Westwoodovi u něj v pracovně.
Plukovník ovšem pořád nevěděl, co je na tom špatně „Mě se zdá, že to je dobře... oslabí naše nepřátele a budeme mít šanci na výhru.“
Jacob to vyvrátil jednoduchým argumentem „Vyhlazují jakoukoliv planetu, je jim jedno jestli je svobodná, nebo ne. Zabíjejí civilní obyvatelstvo.“
V tomhle bodě neměl Westwood moc na výběr. Na jedné straně se mu nechtělo strkat Phoenix mezi kladivo a kovadlinu, ale na straně druhé mu smlouvy Aliance nařizovaly jednat. Jasně v nich stálo, že jsou zodpovědní za všechny rasy v Mléčné dráze, za všechny planety, na kterých Aliance založila život. „Dobrá tedy, co potřebujete od Phoenixe?“ zeptal se Westwood, Jacob spokojeně přikývnul a začal mu vysvětlovat plán.

Kdesi v Mléčné Dráze

Na oběžné dráze planety poletovaly trosky hat’aků a poslední právě explodoval. Mezi troskami se pohybovalo několik neznámých lodí a opodál stála více jak stočlenná flotila plavidel různé velikosti. „Veliteli, poslední loď nižších zničena!“ ohlásil na můstku jedné z lodí muž, který obsluhoval zbraně. „Vyhlaďte ty krysy...“ pronesl se znechucením a odporem velitel. Pár vteřin na to z flotily vyletělo dvacet raket, které vstoupily do atmosféry a explodovaly. Obrovská síla jejich exploze zažehnula atmosféru a během minut zůstal z planety jenom holý kus kamene. „Vezměte nás k další“ rozkázal velitel.
Flotila se stočila od planety, ale ještě než skočila, tak jedna z lodí naprosto nesmyslně vypálila rudý paprsek do prázdna vesmíru. Ten chvíli letěl vakuem a z ničeho nic se objevila exploze zamaskovaného al’keshe. Flotila teď již nesledována skočila do hyperprostoru.

Anubisova domovská planeta

„Můj pane, do soustavy se blíží křižník Ori, vysílají na všech frekvencích... prý si chtějí promluvit.“ Anubis se na svém trůnu pohrdavě zasmál a máchl rukou ať otevřou kanál. Na obrazovce se objevila tvář mladého muže a Anubis okamžitě spustil svým zkresleným hlasem a s arogancí sobě vlastní „Naši noví neznámí vám musejí dávat pořádně na frak, když se plazíte ke mně!“
Muž na obrazovce nejevil známky znepokojení „Mám pro tebe prostý návrh... dokud budou v galaxii Oni, tak budeme ztrácet oba dva. Dočasný mír by měl uvolnit dostatek prostředků pro boj s naším novým nepřítelem.“ Anubisova černá maska se vlnila v nastalém tichu, které přerušilo až jeho „Budiž! Teď vypadni, než si to rozmyslím!“ a okamžitým ukončením přenosu.
„Rozešlete nové rozkazy flotile a zavolejte Ba’ala... mám pro něj práci“ rozkázal Anubis a jeho první muž okamžitě vyrazil plnit úkoly.

Zničená planeta

Na oběžné dráze se vznášel Phoenix a po povrchu se pohybovalo několik skupin ve skafandrech, aby zjistili co se stalo. „Vypadá to, že nějakým fúzním zařízením zapálili kyslík a vodík v atmosféře...“ hlásil jeden z vědců přes vysílačku na můstek.
„Jediná výhoda je, že to na nás nemůžou použít ve vesmíru.“ Zkonstatoval Westwood „Přeneste je na palubu. Kormidlo nastavte vypočtený kurz a vpřed“. Pár chvil poté se Phoenix otočil a zmizel v hyperprostoru.

Kdesi v Mléčné dráze

U planety zrovna probíhal souboj flotily a šesti Ori křižníků, které nehodlaly jenom tak přenechat planetu nepříteli. Dvěma z nich už kolabovaly štíty, ale dalo by se považovat za úspěch, že zničili tři lodě nepřítele. Lodě obou stran byly promíchány v chumlu, do kterého se chystal vpadnout nezvaný host. Světelnou vteřinu od boje se otevřelo hyperprostorové okno, ze kterého vyletěl Phoenix a okamžitě zahájil palbu na neznámé lodě. Jejich štíty vydržely neuvěřitelné množství zásahů, ale Phoenixova palebná síla to kompenzovala. Část neznámé flotily v čele s obrovskou letadlovou lodí se stočila proti nově příchozímu, zahájila palbu a vypustila stíhače.
Phoenix nečekal až ho někdo trefí a prudce manévroval mezi přilétajícími rudými střelami, přičemž se stále přibližoval k flotile. V ten samý okamžik explodovaly dva křižníky Ori.
Tři lodě nepřítele a Phoenix dostal několikanásobný zásah z hlavních zbraní. Celou lodí projel mohutný otřes a štíty spadly o dvacet procent.
„Petrove pošlete jim drony! Vystřelte všechny horizonty, cíle dle uvážení!“ zařval Westwood. Z Phoenixova trupu vylétával stovky metrů dlouhý pruh dronů doprovozen šesti horizonty, to vše podporovaly jak asgardské paprsky, které střílely na nejbližší cíle, tak i obranné věže, které pálily jako zběsilé po stovkách stíhačů, jenž právě doletěly.
Drony začaly narážet do nepřátelských křižníků, ale jejich štít je nepustil skrz, Phoenix všemi hlavněmi podpořil drony na dvou nejbližších lodích, čímž jim přetížil štíty a horizonty dokonaly dílo zkázy. Dva křižníky, každý při nejmenším šestkrát větší než Phoenix se rozlomily a jejich mohutná exploze smetla okolní stíhačky. Phoenix dostal několik dalších zásahů a vlna po explozi křižníků mu na síle štítů taky nepřidala.
„Pane, štíty na třiceti procentech!“
Westwood se chystal vydat rozkaz, ale byl přerušen mohutným otřesem lodi a následně pilotem. „Štíty na patnácti! A ztratili jsme hypermotor!“
Aby toho nebylo málo, tak se nedaleko bitvy otevřelo hyperprostorové okno a vylétla gigantická loď, proti níž byl Phoenix jen malé tečka. „Převeďte veškerou energii ze zbraní do motorů, super-cruise mód!“ rozkázal Westwood a pilot uposlechl.
Phoenix střílel už jen projektily, jeho motory se rozzářily ostře modrým světlem a vyrazil pryč z boje, nechávajíce za sebou poslední křižník Ori padnout. Phoenix zrychloval až na svou maximální hranici, hnal se normálním prostorem rychlostí téměř sto padesát tisíc kilometrů za vteřinu. Nepřítel jej zkoušel sledovat, ale jejich motory si mohly o takovém výkonu nechat jenom zdát.
Na palubě vlajkové lodi velitel na obrazovce ze záznamu sledoval taktický postup a manévry Phoenixe „Konečně rovnocenný protivník!“ zvolal.
Jeho pilot mu oznámil počet ztrát a také, že konečně dorazil Babylon. Velitel si urovnal lehké brnění a rozkázal ať mu nachystají transportní loď „Musím mluvit s radou.“
Phoenix již byl na druhé straně solárního systému a vznášel se ve stínu planetky, aby mohl opravit své systémy, hlavně pak hyperpohon. Celková bilance bitvy nebyla nic příjemného. Phoenix vyplýtval zásobu dronů i horizontů, polovina věží již nemá náboje, štíty téměř zkolabovaly a asgardské paprsky neměly kýžený efekt. Zničili jen pět velkých lodí nepřítele, stíhačky se nedají brát jako úspěch. Loď konečně nahodila motory a okamžitě zmizela v modravé záři hyperprostoru.
Oběžná dráha Země
„Zdálo se mi to, nebo to bylo antické město?!“ptal se Pavlov, když si prohlíželi záznam bitvy.
Westwood přikývnul „Sice není stejné jako Atlantis, ale rozhodně jsou si podobné... Co se to tu do hajzlu děje?“ Oba na můstku chvíli pozorovali obrazovku a Westwood po pár vteřinách ticha rozkázal „Spojte mě s Thorem...“
Sehnat vrchního velitele flotily bylo jednodušší než se zdá, během minuty se na obrazovce objevila jeho šedivá hlava. „Zdravím Thore, máme tady menší problém a přece jenom jste tady poněkud déle než my a mohli by jste nám pomoct s identifikací... V galaxii se, doslova od nikud, objevila nová agresivní rasa a jejich technologie se téměř rovná té naší... Jejich lodě neodpovídají žádné v naší databázi a... měli antické město, jiné než Atlantis, ale definitivně antické.“
Thor poslouchal a když Westwood domluvil, tak lehce zatřepal hlavou „To je nemožné plukovníku.“ Westwood pokynul rukou důstojníkovi u zadní konzole a ten přenesl Thorovi záznam bitvy. Vrchní velitel Asgardské flotily doslova vyprskl něco v jejich jazyce a v hlase bylo slyšet nenávist. Westwood opatrně zkusil „Předpokládám, že je znáte...?“ Thor už zase přešel do angličtiny „Ano znám, jsou to naši první a nejhorší nepřátelé, jsou to...“

Snad se bude líbit :) a obrázky
Toto je spoiler!!!:
Babylonu
dodám hned, jak bude dokončen ;)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

St0rm: Moc pěkný a co mohu říct k dalším dílům. Čtenáři se mají na co těšit, protože to teď pořádně rozjedeš.

Zajímá mě, zda někdo uhodne, kdo to vlastně je.

Tipy posílejte pomocí jen pomocí
SPOILERU
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, vzhledm k Babylonu bych řekl že to sou:
Toto je spoiler!!!:
Furlingové :?: :?: :D

Jo a
Toto je spoiler!!!:
„Převeďte veškerou energii ze zbraní do motorů, super-cruise mód!“ rozkázal Westwood a pilot uposlechl.

tady asi někdo moc sledoval knight ridera co :?: :?: :D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Na knight riderovi sem vyrostl :D Ale tenhle výraz mám z F-22 :) je maximální cestovní rychlost, jestli sem to dobře pochopil :)

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

presne supercruise je termin pre nadzvukovu cestovnu rychlost :) inak super cast :)

Toto je spoiler!!!:
ale furlinogov by som netypoval. skor niekoho ineho ale necham sa prekvapit :)
Naposledy upravil Janci001 dne 24.5.2010 10:55:09, celkově upraveno 1

Piskotik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak teď to začíná být napínavé :D honem další díííl :D
Obrázek

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
mě napadaj Asurané? Podle podobného města :-)

Piskotik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je docela možné.... ale nevím. Když to byli staří nepřátelé asgardu tak to asurany vylučuje... Nemyslíte? Protože jsou z jiné galaxie a nevím jak by se dostaly do mléčné dráhy. Já osobně si myslím že to sou.... nevím :D nechám se překvapit :) tak honem dalsi dil ;) :yahoo:
Obrázek

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

sgcatlantis píše:
No, vzhledm k Babylonu bych řekl že to sou:
Toto je spoiler!!!:
Furlingové :?: :?: :D
...

nevyvracím a nepotvrzuji i když pravdu znám :D ale musím se ptát...

Toto je spoiler!!!:
Jak tě napadli zrovna oni? vždyť jsou/byli/měli být/budou členy Aliance, tak jak se dostaly k nepříteli číslo jedna?

prosím reakce do spoileru :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No, napadlo mě že si ten babylon převzal odtud:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=6004

Ten tvůj popis jejich města je podobný jako tam.
A kdo říká, že v tomhle vesmíru Furlingové do Aliance vstoupili, a nebo že ji nezradili :?: :D
Když může být v tomhle vesmíru Adria hodná celebrita, můžou tu být i zlí Furlingové. :D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No název Babylonu z téhle povídky nemám. :) Bylo na výběr mezi několika starodávnými městy a Babylon pasuje nejvíce, takže je to čistě shoda náhod.
EDIT: A co se příštího dílu týče, tak tady je první věta, nebo spíš podnadpis z nadcházejícího dílu :D
Toto je spoiler!!!:
Halla, před patnácti tisíci lety

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kurňa chlape ty napínáš :-) jsme mistří tak jeeeeeeeeeď honeeeem další díl :D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak tady máte další díl, který vám dá odpověď na to, kdo jsou naši noví zlí pánové. Snad se bude líbit, musel jsem v něm dělat hodně úprav aby byl čitelný ;)

Sin to the Heaven

Halla, před patnácti tisíci lety

Vysoký mladě vypadající muž šel temnou chodbou ke světlému východu. Na svém svalnatém těle měl oblečené lehké brnění ze stříbřitého kovu, na zádech připevněn meč, přes který mu visely světlé vlasy stažené v copu a u pasu se mu pohupovalo válečné kladivo plné ornamentů.
Došel na konec chodby a ocitl se v obrovské kruhové aréně, kde už na něj čekal černovlasý muž s vytasenými meči. Chvíli se na sebe dívali a poté světlovlasý suverénně pronesl „Poslední šance se vzdát Jotunne!“
Černovlasý muž zavrčel „To by se ti tak líbilo...“ a vrhnul se proti svému protivníkovi.
Blonďák obrovskou rychlostí vytasil svůj meč a zastavil obě Jotunnovy čepele, které s jasným zvoněním odskočily. Jotunn kroužil kolem svého protivníka jako šelma, připraven zaútočit. Ten proti němu zahájil prudký výpad svým mečem, Jotunn jej jednou čepelí zastavil a druhou sekl po jeho hlavě.
Druhý muž se prudce sehnul a při klesání se otočil kolem své osy při čemž vytasil kladivo a zaútočil na Jotunnovy nohy, který hbitě odskočil a dal tak svému oponentovi čas vstát. Když se sbíral ze země, tak spojil rukojeti obou zbraní a vytvořil jakousi bojovou tyč, na jednom konci meč a na druhém kladivo, kterou roztočil a prudkým úderem shora napadl Jotunna. Tomu se pod obrovskou silou jeho protivníka podlomily kolena.
Boj takto pokračoval více než deset minut. Protivníci byli vyrovnaní, Jotunn byl sice drobnější než jeho oponent, ale za to byl mrštnější a hojně toho využíval. Pro člověka by byl zápas naprosto nesledovatelný díky vysoké rychlosti s jakou se oba pohybovali. Jotunn začal získávat převahu a tlačil na svého protivníka čím dál tím více. Jeden výpad mu však naprosto nevyšel, světlovlasý muž se kolem něj otočil, rozpojil své zbraně a mečem ho sekl do pravé nohy, při zásahu se objevil modrý záblesk. Následně se dostal za Jotunnova záda a zapřáhl se kladivem.
Jotunn se však stihl otočit a strčit do rány meč, který mu však byl siným úderem vyražen z ruky. Světlovlasý muž využil okamžité výhody a zahájil sérii výpadů na trup svého oponenta, který s jednou zbraní a zraněn neměl šanci vykrýt všechny údery. Jotunn dostával zásahy od pasu nahoru dokud se mu nepodlomily nohy vysílením.
Druhý muž se postavil vedle něj, zvedl své kladivo a jedním prudkým úderem do hrudníku Jotunna odhodil několik metrů a tím ukončil zápas. „Vítězem se stává Thooooooor!“ Ozvalo se po aréně a v publiku mu tleskali Antici,Asgardé i mírumilovní Noxové, jen Furlingové byli ticho, protože jejich šampión prohrál. K Jotunnovi už dobíhali ošetřovatelé a nakládali ho na lehátko.
Do arény vstoupila delegace v jejímž čele šel menší postarší muž. Došli až k čekajícímu Thorovi a muž mu se slovy „Thor se stává nejmladším vítězem Turnaje Cti v historii!“ předal trofej.
Thor ji zvedl do vzduchu a dostalo se mu dalšího jásotu. Menší muž pokračoval „Doufám, že stejné schopnosti jako na bojišti projevíš i při velení naší první armádě.“
Thor, který byl právě povýšen s úctou poklekl„Děkuji Ódine, ujišťuji vás, že jsem se poučil z každé bitvy za posledních dvě stě let.“ Ódin přikývnul a odešel i s delegací. Thor se chvíli nato vydal na opačnou stranu a byl vyprovozen mocným potleskem.

Babylon, půl roku po finále

Flotila více než stovky asgardských lodí stála kolem města Antického designu vznášejícího se na oběžné dráze obrovské planety. Bylo velice podobné Atlantis, ale mělo čtyři hlavní a čtyři vedlejší mola, na kterých byly doky, přístavy a obrovské budovy. Thor stál v řídící místnosti a čekal až bude přijat radou Aliance. Dveře do místnosti rady se otevřely, ostrým krokem vyšli tři naštvaní Furlingové a Thor zaslechl jenom úryvek jejich rozhovoru „...ještě, že už od tohohle budeme mít brzy klid....“ neměl čas přemýšlet, co tím mysleli, protože byl zavolán Radou, aby podal hlášení.
Jako velitel první flotily si vydobyl úcty mezi Asgardy a byl respektován i ostatními rasami. Vypadalo to, že neexistuje bitva nebo válka Aliance, ve které by nebyl. A kdekoliv byl, tam vítězil... slovo prohra mu nic neříkalo. V místnosti strávil více než hodinu a probíral potyčky na hranicích Aliance.
Zasedání bylo nečekaně přerušeno alarmem, jenž se rozezněl po celém městě. Thor vyskočil a vyběhl do řídící místnosti, kde sedělo několik Antiků a začal zjišťovat, co se děje. Nemohl uvěřit tomu, co viděl. Furlingy už asi přestalo bavit být ve stínu Antiků a rozhodli se vesmíru ukázat, že oni jsou ti nejmocnější. Stovky furlingských lodí útočily na desítky planet ve třech galaxiích. V podstatě všechny lodě Antiků a Asgardů byly zapojeny do bitvy. Všechny až na první flotilu. Thor vyrazil k transportní místnosti, aby mohl vést své lodě do boje proti zrádnému nepříteli.
Ale cesta nebyla tak jednoduchá. Na Babylonu se otevřela hvězdná brána a začali procházet pěšáci furlingů, kteří zabíjeli všechny na potkání. Thor zuřil, jeho obličej zkameněl a doslova z něj zářila nenávist a vztek. Antici, kteří stáli opodál, raději zašli do nejbližší místnosti. Thor vytasil své kladivo, jehož střed se rozzářil jasnou modří, a po jeho hranách přejely výboje, zapnul emitor štítu umístěný na jeho předloktí a vrhnul se do víru bitvy. Pobíhal chodbami a snažil se zachránit koho mohl. Potkal několik Antických vojáků, kterým rozkázal hlídat transportní místnost.
Rozběhl se do místnosti Rady a po cestě drtil furlingy, kteří se mu připletli do cesty. I když měli střelné zbraně, tak byli proti Thorovi téměř bezbranní. Vždy se kryl za svým energetickým štítem, který připomínal klasický rytířský, a když se dostal až k nim, tak už se na nic nezmohli.
Jeho mocná ruka třímala kladivo, které drtilo kosti a trhalo svaly jediným úderem. Když doběhl do místnosti Rady, tak již bylo pozdě. Kolem stolu leželo několik mrtvol a na křesle v čele seděl Jotunn. Když zpozoroval Thora, tak vyskočil na stůl a se svými dvěmi meči se proti němu rozběhl. Thor pozvedl své kladivo, namířil na běžícího Jotunna a se slovy „Tohle není hra!“ vypálil výboj energie, kterým zasáhl jeho hruď a na místě Jotunna usmrtil.
Cesta zpět k transportní místnosti trvala přibližně osmdesát pěšáků a jedno zranění na ruce. Thor se přenesl na palubu své vlajkové lodi a okamžitě rozkázal, ať všechny lodě skočí do hyperprostoru směr Halla.
První flotila se vynořila nad Hallou. Její obrana byla zdecimována a lodě Furlingů bombardovaly povrch biologickými zbraněmi. Thor na nic nečekal a jeho flotila okamžitě napadla nepřítele. Furlingská flotila byla v početní nevýhodě a po boji, který jim způsobil těžké ztráty, ustoupila do hyperprostoru. Podobně se bitvy vyvíjely i všude jinde. Furlingové dobili planetu, vybombardovali ji a byli zahnáni flotilou Aliance. Úvodní útok stál životy miliardy civilních obyvatel Aliance a stovky aliančních lodí. Když se Thorova flotila dostavila k domovskému světu Furlingů, tak už byl prázdný. Celá planeta byla evakuována neznámo kam. Tak začala občanská válka Aliance...
Furlingové věděli, že se nemůžou rovnat alianční flotile a jejich útoky byly vždy typu udeř a uteč. Babylon, který ukořistili první den války, jim sloužil jako pohyblivá základna. Tři roky bojovali s Aliancí, stovky milionů životů byly ztraceny na obou stranách a Furlingové, kdysi čestní válečníci, páchali neuvěřitelná zvěrstva. Po třech letech nepřetržitých bojů, které rozervaly Alianci, Furlingové prostě zmizeli. Ze dne na den po nich nebylo ani stopy a i když Aliance očekávala jejich úder a byla vždy připravena bránit své světy, tak se patnáct tisíc let neukázali v našich končinách vesmíru. Až do teď...

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak díl pěkný, ale... :D
Na to, že vycházíš z Dragonových povídek tak si docela pohráváš s "fakty"(argument že je to alternativní realita vyřaď). Podle Dragonových povídek leží Furlingský domovský svět mimo tento Vesmír, jsou technologicky mnohem vyspělejší než ostatní členové Aliance a po smrti se automaticky povznáší. Z toho důvodu by asi těžko ustupovali, nechávali si pozabijet pěšáky atd. Ne, tím že je to alternativní realita to prosím neokecávej, je nemožné, aby se Furlingové vyvinuli jako stejný druh jen na jiné planetě, se slabší technologií, a zároveň se stali členy stejné aliance atd.
Jako samostatný vesmír je to v pohodě, ale tím že vycházíš z Dragona tak to nesedí...

Potom ještě něco - pokud by se tohle všechno stalo, jaká je pravděpodobnost, že by se vše až na Anubise a Adriu vyvíjelo stejně jako podle seriálu(nález Brány, válka s Goauldy, kontakt s Ori,atd)? Teoreticky stačí v minulosti něco změnit jen trošku a současnost může být úplně odlišná. Ty tu překopáváš historii v podstatě od základů, ale současnost je těmi změnami ovlivněná jen drobně. Je to takové zvláštní...

Koukám, že to vyznívá dost útočně, tak mě radši ignoruj a piš dál :D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pravda v tomhle se od Dragona hodně, hodně liším... on to byl taky cíl. Původně měl být Phoenix v Dragonově vesmíru, ale vzhledem k tomu, že to je dost nepraktické, byl přesunut do alternativní reality :) Vím, že to nesedí na jeho povídku, pasuje jen začátek a možné konec, ale to chceš číst podruhé to samé, akorát napsané jiným stylem? Mám ti tam dát nezničitelné Furlingy, město velké jako Francie, Danniela jako starce? Nevím jak ostatní, ale mě by nebavilo to číst znovu. :)
Moje verze Furlingů svým způsobem taky vysvětluje, proč je nikdy nenašli. Dragon jede na můj vkus příliš "ve velkém" , tudíž sem provedl úpravy. PV byl použit jenom jako základ, na kterém se dobře pracuje.
A těch pár detailů (Adria, Anubis, Asgardi, Furlingové) docela řádně mění vesmír jako celek. Země taky není tam, kde byla touhle dobou v seriálu. (kdyby nepřiletěl phoenix, tak už Země ani není.)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky