zdravím...předem bych rád jako vždy poděkoval za reakce, opravdu mě moc těší a jsem rád, že i přes "nesplnění" představ povídce zachováváte věrnost

teď bych než přidám link na PDF s 12. a 13. dílem rád odpověděl na některé otázky...
neplánovaná aktiavace....jak někdo říkal, svým způsobem jsou všechny jsou neplánované (i do plánovaných se může někdo trefit

), čili bych to nepovažoval za až tak velkou chybu
Speedy:
- předpokládám, že tou fatální chybou myslíš malé v u Vánoc
Hebridan:- nevím jak moc jsou railguny přesné, a i z toho důvodu jsem použil rakety, které tak nějak neřeší povětrnostní podmínky...

- co změní příchod jaffských lodí?...víc lodí, víc prostoru pro případnou evakuaci...

či boj s posilami..
- jak jsem popisoval či provedl útok Aschenů v Enemies si už přesně nepamatuju, ale to byla Země...toto je jen Hebridan...

(ono Aschenové byli v seriálu představeni jako poměrně zákeřná rasa jejíž plány sahají někdy až k desítkám let...a předně tam byli ukázáni jako výborní výrobci biologických zbraní, takže je nasnadě že určité věci se prostě budou opakovat)
- ano Hebriďané by měli být lidé, alespoň podle toho co jsme měli možnost vidět v seriálu (a pokud wiki či sgtng nelže, tak by to měli být potomci Keltů)
- odplata? hh, to je trošku ošidný...Země sice má pár lodí, ale i ty se postupem času ukazují, že už nemusí plně stačit zlepšujícímu se nepříteli...(Aschenové jsou vysoce inteligentní a jakákoliv adaptace a vývoj na poli válečné techniky je jen otázkou času)
Země:myslím že situaci na Zemi jsi shrnul jak nejlépe si mohl...a sám bych to lépe neřekl
taurian13:
Hebridan:- Apollo si poradilo se šesti loděmi

jen musíš brát v potaz, že to co bylo někdy z počátku nemusí s patřičným vývojem nutně platit a to ať už mají, nebo nemají ZPM...

samozřejmě je to taktéž částečně o taktice a jak sis jistě všiml o velkém používání Asgardů, jimž věnuji zvláštní "péči" a jsou pro Zemi nenahraditelní...jak se říká, bez nich si už ani neprdnou

- aschenská "látka"

- původní název pochází od strýčka Storma...ASNTIN, ale nešlo mi to na jazyk, tak jsem krapet upravil název na finální ANSTIN mno a ohledně jeho vlastností

(na konci tohoto dílu byla krátká pasáž popisující jeho účinky, nicméně jsem naznal, že bude lepší pasáž vystřihnout, dát tam rozhovor na Aschenu a ustřihnout to, přičemž v dalším díle pokračovat tak jak bylo plánováno, kde už se řeší následky...
Země:- jsem rád, že se ti můj OUT líbil...věř nebo ne, ale původně tam mělo být něco jiného...ale jedno krásné zíchodové odpoledne jsem strávil s časopisem EPOCHA, kde shodou náhod byl článek právě o projektu NASA, který jsem jednoduše obšlehnul a použil jej pro tyto účely...

(blahoslavena budiž EPOCHA

)
- fotky: možná si to nepamatuješ (ono to tam taky bylo zmíněno jen tak naokraj), ale Paul s Jeffem jsou poloprofesionální astronomové a abys mohl sledovat vesmír a dejme tomu nějaký bližší planety, tak potřebuješ řádný nádobíčko...myslím si, že když tím nádobíčkem zachytíš v bezprostřední blízkosti Země (myslím tím její orbitu) loď, tak přece taky nebude problém přiložit tam foťák a vyfotit...natož vyfotit to díky počítači, přes kterej to mají propojený...(čímž chci říct, že nějaký HD fotky by určitě nebyly žádným problémem...ale možná se pletu, tak mě kdyžtak opravte prosím, kdo se o to více zajímá)
P.S.: a neboj, fotky a spol. budou ještě řešeny

- mimozemský život: tady doporučím najít si tu pasáž, kteoru zmiňuješ znovu a zaměřit se na použitá slova...

(ale abys to nemusel dělat, tak ti se mnapíšu, že Obama použil slova POKUD a jako správnej frajer odpověděl otázkou...

to je v dnešní době na různých prezentacích či poradách velice moderní...pokud nevíš, nebo nechceš odpovídat, tak využiješ obecenstva, čímž hodíš váhu na jejich bedra a dále podobnou věc neřešíš...

(a nevymýšlím si, opravdu to tak funguje)
Usáma bin Replikátor:- nevidíš důvod jeho vytvoření?...pravý zdrhl a jak chceš ldii odvézt od témat ohledně fotek?...dáš lidem to, po čem dlouho touží...největšího "hajzlíka" 21. století....tak dlouho se za náím hnali, až ho na oko dohnali...i kdyby to bylo jen na den či dva, tak lidi tohle malý vítězství zaměstná a dá programu SG čas na vymýšlení nových strategií a výmluv...či rovnou čas na zdiskreditování důkazů...

v dnešní době by to pro tajné složky určitě nebyl problém..

tak snad jsem vám všem dal odpovědi na vaše otázky...pokud nebudou stačit, klidně se ptejte dál a já vám rád odpovím, od toho jsem vlastně zde...

mno a než se s vámi rozloučím, tak vám sem a do prvního příspěvku přidám PDF