Ano, je možné že to říkali, ale všichni musíme uznat, že SGU se od SG-1/Atlantis velmi liší. Pro průměrného Amerického diváka je SGU (soudě podle sledovanosti) zajímavější, ale bohužel americký divák preferuje příběhy stylu spiknutí, drama a klasický seriál aneb "kdo s kým spal". Na SGU se také podepsala krachující MGM snažící se "vymáčknout" ze seriálu co nejvíce peněz a o tradici v příběhu už tolik nejde. V první řadě jsme mohli několikrát vidět jak moc MGM zasahovala do samotného scénáře, jako příklad uvedu skvěle zpracovaný pilotní díl "The Air" kde bylo použito mnoho efektů, tradičních SG herců a příběh se vyvíjel také správným směrem. Bohužel poté přišla delší odmlka a díly prakticky jen o tom jak se všemocný plukovník všechno znám, všechno vím hádá s Rushem a nákladnost těchto dílů se pohybuje o mnoho a mnoho dolarů níže než-li například díl, kdy se lidé ze SGU střetnou se záhadnými mimozemšťany. Abych se konečně vyjádřil na pravou míru, zde v těchto odmlkách levných dílů můžeme vidět škrty MGM a o cokoli bych se vsadil, že v první neproškrtané verzi scénáře k SGU tyto díly vůbec nebyly, nebo se vyskytly jen velmi minimálně, což mne přivádí k pointě novinky ze SGA projektu. Scénáristé se prostě jen snaží tímto crossoverem zachovat původní tvář Star Gate a zaplnit mezery mezi nákladnějšími díly. Navíc bych řekl, že napsat scénář k 2. sérii SGU byla otázka jen několika málo týdnů, prostě jen dali do 2. série to co MGM vyškrtala z té první + to doplní opět nějakými naprosto dokonale zajímavými díly a možná se nakonec dozvíme i odpověď na otázku k řešení celého SGU příběhu kterou je ROZVEDE SE PLUKOVNÍK SE SVOJÍ ŽENOU NA ZEMI A VEZME SI DOKTORKU???
Hádky McKay vs Shephard byli smysluplné a vtipné... Hádky col.Young vs dr.Rush neměly naprosto ždáný smysl a postrádají to tipické Star Gateovské ,,My své lidi neopouštíme!".
v čem nemají smysl? Prozatím se ti dva hádali kvůli vytočení Země, ohledně toho někoho posadit do křesla a pak se pomlátili na té planetě. To my své lidi neopouštíme jsi nejspíše myslel, jak ho nechal na té planetě? A co jako měl dělat? Měl mu snad poděkovat?
Souhlasím s Icepisem. Prostě nemaj prašule a ví, že ty díly co byly o procházení se po Destiny a dialogách začínaj nudit. Potřebujou si udržet fanoušky za co nejnižší cenu, tak přišli s timhle. Bohužel to docela vypovídá o tom, jakym směrem se to bude bez lepšího zafinancování ubírat.
Teal'c: "Where is rest of your team, collonel Mitchel?" Mitchell: "Eaahmmm ... Actually it's still kind of SG-me..."
Já doufám, že další díly této telenovely co si říká StarGate s přívlastkem Universe, nevyjdou. Všechno co jsem měl na SG rád a na co jsem se těšil vymizelo až na lehký záchvěv v pár dílech. Naděje umírá poslední...
Proč to komentujem? To nemáte lepší odpověd? Komentuje to proto že to ma být stargate a ne esmeralda !!! Místo toho aby prozkoumavali planety, zkoumali neznáme technologie, a opčas se podívali na jednu z lodí co letí z destiny,místo toho tam máme telenovelu na rozpadlí kocápce. O tomhle to stargate nebylo a být podle mě ani nemá. Tohle ma už se stargate společný jen ten kruch který se tam taky moc nepoužívá.
Má to být jiná, temnější, dospělejší Stargate! Je to pro starší lidi, které ta sračka SGA nebavila. SGU je mnohonásobně lepší, než třetí až pátá řada SGA a poslední dvě řady SG-1.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.