Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 18.10.2008 – Obsazení dabingu Atlantis

18.10.2008 – Obsazení dabingu Atlantis

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Myrddin Emrys Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: Planet Earth, the Blue Planet in The Solar System (somewhere in the Milky Way Galaxy)
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak myslim, ze Teylu budu s timhle dubbingem nesnaset jeste vic, Sheppard ma prisernej hlas, ale jinak je dubbing docela v pohode, ale vec, ktera me hodne stve i u titulku i u dubbingu je, ze neprekladaji slovo "Wraith", proc to neprelozej, kdyz tam muzou rikat teba "Prizrak" (to slovo znamena přízrak,stín, dvojník, zjevení, duch, strašidlo) u titulku si toho tolik nevsimam, ale v audiu me to stve...
It has been said that something as small as
the flutter of a butterfly's wing can ultimately
cause a typhoon halfway around the world.
- Chaos Theory

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tohle se pořád řeší dokola... Wratih vs. Přízrak... Ono jde o to, že se dabérům lépe vyslovuje "Vrejt" než "Přízrak" a také se to lépe vejde do "pusy" hercům. Jde hlavně o to, že dabing má vypadat tak, že to herci říkají naprosto stejně a vychází jim slova podle otevírání pusy. Proto by tam slovo "Přízrak" moc nevycházelo.
Navíc mi přijde lepší zachování výrazu dle originálu. Jména také nepřekládají, tohle je na podobném principu. Navíc bych řekla, že většina fanoušků je pro slovo "Vrejt". To se však potom řeší věc vkusu a názoru.

Ohledně výběru hlasů, já nemohu být spokojenější. Origiál to není, ale co bychom chtěli? Vždyť je to těžké! A zkus vybrat lepší hlasy :rol:! Například mě Teyla sedí hodně. Přijde mi, že k ní hlas jde opravdu dobře, přestože je naprosto odlišný od hlasu herečky.
Sheppard mi také zpočátku moc neseděl, ale už jsem si zvykla a vyhovuje mi. Stejně jako všichni ostatní včetně Carsona.
Opravdu můžeme být spokojení!
Obrázek

Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: Planet Earth, the Blue Planet in The Solar System (somewhere in the Milky Way Galaxy)

Odpovědět s citací

To se da vyresit, napr.: muzou rikat "Stiny" to se jim vejde do pusy dobre a navic to tak prekladali v Sg1 v epizode "The Pegasus Project", taky treba Malp misto sondy, kdyz uz to tak rikali v Sg1, tak nechapu, proc to meni...
Jinak na hlasy uz jsem si tak nejak zvyk, teda krome Teyly, s tim hlasem je jeste divnejsi nez v originale (a to jsem si myslel, ze vic uz to nejde)
A taky Sheppard, ten mel v originale docela zajimavej hlas a ted tam dali takovej obycejnej, kdyby ho vymenili s Fordem, tak by to bylo lepsi...
Pro me bude vzdycky lepsi original...
- Chaos Theory

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tohle je na šíleně dlouhé diskuze. Nikdo se nikdy nemůže nikomu zavděčit! Já jsem pro to, aby se Wraiths nepřekládali, jelikož když už chceme zachovat dabing co nejblíže originálu, tak bych název této rasy vůbec nepřekládala. A že to bylo v SG-1? Tam bylo přeci věcí a stejně se toho člověk nějak nedrží :roll:
Obrázek

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Šmarjá vánoce - aspoň si, Myrddin Emrys, zjisti fakta, než jimi začneš argumentovat. V SG1 byli Wraithi Přízraky - a v SGA to tak v překladu bylo. Sám režisér to tak chtěl, ale pak zjistil, že při té rychlosti dialogů to prostě nestíhají. A Vrejti jsou blíž originálu, než Vrajti. Stíny jsou v Babylonu 5, to bychom to opravdu pokazili, dávat je do SGA, když je to slovo úplně mimo a navíc by se to pak pletlo.
MALP v celé SGA zazní jen v pár epizodách a opravdu nevím, proč se zrovna kvůli tomu dělá takový povyk - v SG1 to v novějších sériích říkali taky.

Tohle je pořád dokola - důvod toho, proč je to tak, jak to je, už tu je asi ve třech tématech. Spoustu věcí si v prvních čtyřech epizodách upravoval režisér Štěpán, bez ohledu na překlad. Knop se potom držel překladu, ale bohužel se musel už držet i úprav, které před ním udělal Štěpán.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Da se to prelozit i jako Stiny a co ja vim, mel jsem pocit,
ze v Sg1 rikali "Loď Stínů", navic je mi to jedno, uz jsem si na to zvyk,
jen jsem prispel svym nazorem do fora...
- Chaos Theory

General
General

Odpovědět s citací

A umíš si představit ten humbuk, kdyby se to přeložilo jako Stíny? Ty jsou oficiálně v Babylonu 5, a já jako fanoušek Babylonu 5 bych byla první, kdo by protestoval. Tohle nejde, takhle míchat terminologie u takových dvou známých seriálů, to prostě...ne.
Navíc Wraith stín sice taky znamená, ale rozhodně bych to nedávala na první místo.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak by byly dva druhy Stínů no, takovej humbuk by zas nebyl, nejak by se to rozlišilo, ale kdyz to neprelozej vubec, co je to za divny slovo "vrejt" nikdo, kdo neumi anglicky nebude vedet, o co jde, proto se prece dabuji filmy a serialy, je to jako, kdyby v Panovi Prstenu rikali misto trpaslici "Dvarvové"...
- Chaos Theory

General
General

Odpovědět s citací

Víš co je největší sranda? My jsme tu Přízraky prosazovali a lidi na nás řvali, že to mají být Vrajti. Pořád bychom radši Přízraky, ale režisér rozhodl jinak a my s tím nemůžeme nic dělat. Takže asi takhle - nikdy nebudou spokojení všichni, i když jsme se o to snažili, ale je jasné, že to nejde.

A tím humbukem myslím to, že na conu potkám skupinu fanoušků Babylonu 5 a budu jim vysvětlovat, co dělají Stíny v Atlantis. My bohužel přicházíme s fanoušky do styku i naživo, takže bych se ráda vyhnula takovýmhle konfrontacím, když k nim není důvod.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, dobre, ja vim...
S tim humbukem, tak se jich zeptas: "Vy jste fanousci Babylonu 5?" a oni treba odpovi: "Ne, my fandime Stargate Atlantis." Ikdyz fakt je, ze by v tom byl trochu... neporadek.
- Chaos Theory

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mě by "Přízraky" nevadili, ale záleží hlavně na tom, jak by to vypadalo v konečné fázi. S "Vrejty" jsem spokojená "Stíny"? To radši opravdu ne, jelikož souhlasím s Klenotkou. Byl by v tom zmatek a pořádný, ale hlavně by to bylo k Babylonu 5 "nefér". Takže ponechme Wraith na "Vrejty" a je to ;-)
Obrázek

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

OK, Potom jsem taky docela zvedavy, kdo bude dabovat Ronona, ikdyz tam je to dost mozna uplne jedno, protoze Ronon stejne skoro nemluvi...
- Chaos Theory

Předchozí

Zpět na SGA-PROJECT.COM