Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 18.10.2008 – Obsazení dabingu Atlantis

18.10.2008 – Obsazení dabingu Atlantis

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Aeryn píše:
A Radkovi hlášky... což se dá dělat - cenzura je zřejmě nezbytná a tak budou hlášky poupraveny. To se však ještě může změnit...

Tak a teď je už 100% jasné že se na dabovanou Atlantis koukat nebudu :scared:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

meduzka: Jenže jak se zdá, právě tady nová možnost je... Což mi přijde dobré. Přijde mi dost sobecké chtít jenom originál. Dabing VÁM nikdo nevnucuje. Buď se budeš dívat nebo ne. Rozhodně mi přijde jako špatný nápad uršit dabing a vysílat pouze v AJ s titulky. Od toho máš přece DVD s milovaným originálem. Jak by mohli starší lidé číst titulky? Nechci ti vnucovat názor, ale např. nevím jak tvoje babička..., ale moje by se asi AJ učit nezačala jenom proto, aby se mohla v televizi podívat na nějaký zajímavý seriál nebo film.
Každého názor. Já mám svůj, ty také. Samotné by se mi nelíbilo číst u všeho titulky...

Blackthunder: Tak podle mne Atlantis nestojí jen na Radkových hláškách. Tohle mě teda neodradilo. Byly by tam určitě horší věci... :roll:Nicméně tvé rozhodnutí, tvůj volný čas :write:
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Aeryn: Já tedy neznám žádnou babičku (ani dědečka), která by se dívala na Stargate.
SG je přece jen určena pro poněkud jiné věkové kategorie.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nohajc: Nevím, jestli si četl celý můj příspěvek (je provda, je poněkud dělší a někomu se to asi moc číst nechce), ale já nepsala o SG. Je tu sice trochu :offtopic:, ale bavíme se tady o zrušení dabingu úplně... takže se nemusí jednat jenom o SG :roll: Nicméně, nevím proč by se někdo takový nemohl na SG dívat. Je to sice trochu nepravděpodobné, ale možnost tu přeci vždycky je... :yeah:
Obrázek

meduzka Airman
Airman

Odpovědět s citací

Klenotka, Aeryn Jak všude píšu není zde možnost VOLBY, kromě DVD. Ale je tu řeč o TV vysílání a to tu chybí, no nic, někdy si všichni stojíme na vedení !!!

X let ruštiny na mém názoru na věc a vzdělávání nemění, sám jsem ji pár let zažil.
Takže o tom to není. Je to hlavně o pasivitě. Formu vzdělání a kvalifikace tu rozebírat nechci a nebudu. Severské státy jsem dal jako příklad toho, že i bez dabingu lze fungovat, nikoliv jako ŽE TO TAK MUSÍ BÝT i u nás. Ale mohlo, a dokonce by to zlevnilo samotne vysílání pořadu, mnohem dřívější uvedení v tv a ve větším počtu.Takže ještě dokola papouškuju v TV NENÍ MOŽNOST VOLBY. A nejde jen o to, že na dabing dlabu. Kdo má rád SG musí si díly legálně :palka: stahovat z netu, protože je nechuť vysílat něco jiného než nablblé telenovely, reality show apod.
No a na závěr jsou mi ukradené dohady jestli mršit pořad dabingem nebo vysílat s titulky, pokud mám možnost alternativní volby je mi to jedno. A pasovat lidi 50 a více na chudáka, který nezvládne víc jak pár frází, no potěš koště. Konec polemiky.

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

meduzka: Jde o to, kdo si stojí na jakém vedení. Je to spíš věc názoru než :jako: inteligence :jako: , to by jsi mohl vědět. Máš pravdu, možnost volby tu není. Ale to my neovlivníme. Alespoň ne v naší dosavadní pozici. Tak se snaž, staň se ředitelem nějaké televize a vysílej programy v AJ s titulkami. Třeba to bude mít dobrý ohlas, třeba ne. Co znám lidi ve svém okolí, mají radši dabing (shrnuto ve všech generacích). Je to prostě tak jak to je. Smiř se s dabingem nebo ne. Je to pouze tvá věc.
Nikdo ti přece nenutí, aby jsi se na něj díval! Pořád se dívej na SGA v originále na DVD. A nech ostatní ať se dívají na dabing. Jde o to, co je každý ochoten si sehnat :-)
Obrázek

meduzka Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ach jo, vůbec nikomu nic nevnucuju a dívám se podle svého gusta, jen jsem upozornil na nedostatek a nemožnost možnosti volby, nic víc nic míň. Vyřešila by se tím spousta nářků na nemožnost přečtení titulků, tak i na nadávky na dabing, překlad apod. Jako příklad jsem dal země, které se tím(dabingem) nezabývají a neřeší jakého dabéra vybrat. To byla jenom okrajová informace a neměla se dále rozvíjet. Vznikl tím problém u zastánců dabingu, kteří reagovali po svém a prostě jiný přístup neakceptují nebo s výhradama. Můj postoj jak jsem napsal je flegmatický, protože si můžu vybrat(ať legálně nebo naopak) a uvedl jsem příklady naprosto horznych dabingu. Až budu muset zírat jenom na nadabované věci, bude něco špatně.Upozornil jsem na možnost výběru, to zaniklo v řešení otázky severských zemí, proto to vedení. Vzniklo zde nepochopení. Jenže na radu vysílání si po svém se můžu jenom vysmát. A takových rad je bohužel spousta. A tímto končím beze snahy nikoho urazit, už to začíná být pořád dokola.Příznivcům dabingu přeju co nejméně zkaženou atmosféru a skalním fandům originálu ať si užijí ripy, dokud budou Porafeme se třeba v jiném topicu :yahoo:

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

meduzka: Nikdo se :jako: rafat :jako: nechce. Jde jen o obyčejné sdělování názorů a souhlasím s tebou, že je nejlepší čas to ukončit. Ráda se podívám na originály, ale i na dabing. Člověk pak může porovnávat 8) Podle mne tedy :!: doufám :!: nenastane doba, kdy budeme moci sledovat jen dabing. S celkovým vývojem techniky a internetu podle mne tahle doba není v dohlednu (pokud vůbec) :rflmao: Takže klid a mír s tebou :bye:
Obrázek

Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

koukejte co se mi podařilo nahrát :D (reklama na AXN Scifi)
http://www.youtube.com/watch?v=UzzNIzPU784

:wink:

Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:ok: Huustýý, ale přece jen jsem čekal, že tam bude aspoň drobná ukázka dabingu, když tam jsou zvukový ukázky jen z prvního dílu, který by už měl být hotový.
A co ten nápis Hvědzná brána? :scratchanym:
Obrázek

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:rflmao: Ježiš to jsou lamy, když dají do ukázky překlep :rflmao:

Jinak na AXN Sci-fi jsou ukázky snad skoro vždycky v originále... :scratchanym:
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mjr. M. Kouba píše:
:ok: Huustýý, ale přece jen jsem čekal, že tam bude aspoň drobná ukázka dabingu, když tam jsou zvukový ukázky jen z prvního dílu, který by už měl být hotový.
A co ten nápis Hvědzná brána? :scratchanym:

neni zac..v ukázku dabingu jsem doufal taky, ale všechny upoutávky na AXN stanicicíh bývali a jsou vždy jen v AJ :lol:

Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to pak jo, já AXN totiž nemám. :oops:
Obrázek

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mjr. M. Kouba píše:
Tak to pak jo, já AXN totiž nemám. :oops:

nevadí :smile: určo to někdo bude na 100% nahrávat a dělat multi-dub ripy :wink:

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska se mi jí konečně podařilo chytit :D Dávali ji zrovna mezi díly SG-1 :D. Překlep... njn, to psal asi někdo dost rychle nebo co :D A je pravda, že na AXN, Sci-Fi i Crime dávají všechno v originále s titulky. Někdy se jim to dokonce povede i bez titulků :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM