No tedy uřímně mě překvapilo, že odchod Sam snad nikomu nevadí. Měl jsem jí rád v SG-1, tím pádem i v SGA a mrzí mě, že odchází. Ano, dostávala méně prostoru, než by si zasloužila, ale rozhodně to nebylo tak hrozné, jak tady popisuje Jur@'s. Ne, že byla jen ve čtyřech dílech, ona nebude jen v šesti. Takže to nedramatizujme... Navíc se hodnotí její působení v SGA po 8 dílech. Já myslím, že na nějaké zevrubnější hodnocení by to chtělo aspoň dvě série...
A ještě speciálně pro Jurase dodám, že
jí nevykopli producenti, ale Amanda odešla z vlastní vůle. Dostala možnost natáčet seriál Sanctuary pro Sci-fi Channel a tak se chytla příležitosti. Sice jí to mírně zazlívám, ale na druhou stranu jí chápu. Fanoušci jen prskali, ať udělala co udělala, tak raději šla vytvořit seriál, který ještě nemá tak zmlsanou fanouškovskou základnu. Jako kdyby na nějakém conu David řekl moje jméno a oni by ho div nevypískali, taky bych si o fandech myslel své...
Co se týče nového velitele, je mi to upřímně tak nějak jedno. Uvítám i "Weirklon" jak by řekl Raynor, ale nevadil by mi i zelený mozek. I to by mohlo být zajímavé. Pochybuju, že by velitelskou pozici svěřili veliteli nějaké z vesmírných lodí, takže s Caldwellem nebo Ellisem nepočítám. Takže to vidím spíš na nějakého IOA blázna. Třeba zrovna ten Woolsey by nebyl špatný.
A co se týče čachrování s postavama, tak mě osobně to sice vadí, ale na poměry seriálů to není tak neobvyklé. Někdo dělá, jak kdyby na to měla SGA patent. Třeba i v Babylonu 5 se dost míchaly karty...