Jsem zde nový a nesleduji moc dění kolem SG, ale napíšu názor. Sice tento seriál miluji, ale nechtěl sem doposud získávat informace o nových epizodách předčasně. Desátý díl páté série SGA mě k tomu ale donutil, protože se to hodně zamotalo a divil jsem se, proč už sakra není další díl venku.
Bohužel zpráva o ukončení SGA mě zamrzela. Sám jsem chtěl, aby se to ukončilo čtvrtou sérií, to se ale nestalo a když začla pátá a pěkně se to rozjelo, počítal sem, že když už, tak to seknou šestou sérií, aby mohli autoři vše vysvětlit. Netuším, jak to ukončí kluci a jen doufám, že to nedopadne jako konec SG1. Přišli tam noví herci a noví nadějní nepřátelé a pak šlus konec nazdar bazar.
AoT ani Continuum sem neviděl a popravdě, ani se mi do toho moc nechce díky konci desáté série SG1 a pokud skončí SGA taky tak neslavně, film vypustím. O Universe toho moc nevím, ale nemělo by se spíš vymyslet něco jiného nebo konečně natočit nový pořádný Star Trek? Sice Enterprise byla báječná (až na opravdu směšné efekty, prostě to radši víc měli točit v interiérech a požít více "suchou" grafiku. Ne žádné zesvětlování (motion blur, blur, smooth, ...))... Když se podívám na ST:TNG, pořád se mi líbí až na zkoprnělost první série a poslední sedmou sérii. ST:Enterprise byla efekt taková, no... však víte co myslím. SGA tímto neduhem trpí taky, tedy oproti SGC. Vesmírné boje jsou pěkné, to ano, ale jak má být nějaká futuro stavba na nějaké planetě, nedejbože pohybující se postavy na zemi, je to děs. Na prvním díle SGA (přílet helikoptéry) a posledním díle ST:Ent (náhled na velitelství "Federace" a poté když šel Archer mluvit před obecenstvo) to jde hodně vidět.
No abych to shrnul. Po Shappíkovi a McKayi se mi bude stýskat a stejně po Danielovi a Jackovi, pokud nebudou v Universe aspoň na chvíli. Teyla a její přeumělkované herectví neherectví mě dralo na kusy při každém záběru a nic se nezměnilo, ani když hrála Wraithku na Hive ship.

Beckett byl dobrý, taky sem si nakonec oblíbil Ronona a "Wejravou", ale Teyla je na mě moc. Nová doktorka (Jewel) se mi moc nelíbí (prostě Beckett klasika) a Samanta Carter (Tapping - Topinka) ve vedení taky ne. Woolsey (Picardo) je naopak výborný a beru ho. Sice sem ho neměl zrovna v lásce ani v ST:Voyager, ale je dobrý a jeho postava se vyvíjí. Škoda, že scénáristi vždy u seriálů poséřou nějak konec. Vím, nejtěžší je vždy zakončit něco takového, ale musí se to zvládnout. Pokud to zvoslí, tak mě vážně nas...
Ad: Teď sem si projel něco o Universe... Fialová? Ne ne, já bych uvítal
zelenou. Proč? Je hodně ale hodně výrazná a fialová není ono. Už by mi to připadalo moc uteplené. Navíc v rámci Sci-Fi zelenou spojuji s Borgama...
Ad2: Teď mě napadla spásná myšlenka. Propojit SG s ST. Jak? Okno do jiné dimenze v jiném čase a nové spojenectví a nakonec nová Enterprise spojená z toho nejlepšího z obou dimenzí a pak by ta loď prozkoumávala obě dimenze a poté se třeba ztratila v jiné a hledala by cestu domů (ala Voyager, jen mnohem rychleji) a pak velká válka, která by poničila velkou část Milky Way v obou dimenzích... Prostě velkolepé finále, že by z toho každý sednul na prdel a slintal