Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

DR: Já nevím, ale když se podívám třeba na My Name Is Earl, tak to je typický obědový seriál, že tam jsou stand-alone episody, a přesto to má minimální spojitý děj, tj. IMO mu porozumí každý, ať se na něj dívá od půlky 2. řady nebo ať vidí jako první pilot, nicméně je tam určitý vývoj děje a ještě si tam z té stand-alonovitosti dělají srandu (jako že třeba jednou pojmenují seriál My Name Is Inmate 6677877 a stejně každý z popisu ve znělce pochopí, co se předtím dělo a může se začít dívat touto episodou). Čili podle mě ten stand-alone přístup jde zkombinovat s velmi příjemným citováním dřívějších dílů a vývojem děje.
Ony se dneska ani ty sitcomy nedělají úplně jako samostatné díly...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

kofy_ Airman
Airman

Odpovědět s citací

2 Darth_RevanCZ: Paci sa mi tvoje pochopenie relativity a toho, ze 100 ludi, 100 chuti, kde ziadna pravda nedominuje. Ale toto su presne tie argumenty, ktore potrebujem, aby som zacal pozerat nieco ine ako SG. Nepotrebujem komentare, co by ako malo byt, preco toto a priame porovnavania. SG je (pre mna) o emociach, zazitkoch, atmosfere. Cize ano, je to popcorn. Avsak, ak SGU nebude to, co ja o toho potrebujem/ockavam, BSG ziska noveho divaka. A som rad, ze sa mozem ocakvat "ine kafe". To co si popisal - mytologia a politika - sa mi velmi paci. Ma vsak BSG tak silnu emociu/atmosferu, ako SG? Btw, wtf je IMO hmm? ;-)
Darth_RevanCZ píše:
col.O'neill píše:
viděl jeden díl star treku a BSG a obojí to sou totální fantasmagorie ...

Nevím, jestli zrovna tohle je úplně nejlepší přístup. Neřikám, že každý musí být nutně Trekkie nebo BSG fan, ale odsoudit celý seriál po jednom díle je podle mě jako odložit knihu potom, co jsi dočetl úvod nebo vypnout film potom co dojedou úvodní titulky. Většinou jsem seriál soudil po dvou, třech epizodách, ideálně po jedný řadě (pokud to bylo možné). Zrovna BSG je svým vyzrálejším a řekněme mírně odlišným (nikoliv však dokonalým) způsobem podání příběhu jaksi trochu jiné "kafe" než čistě popkornová SG. To že se v galactice krom "akčních scén" řeší i politika, mytologie (občas trochu moc) nemusí sednout každému. Kdo BGS bere jako čistě akční řežbu ve vesmíru moc neuspěje. Možná jakž takž v první sérii, která je akcí docela nabitá a jednotlivý díly jsou mezi sebou docela provázaný. Někomu zase styl ala Stargate vyhovuje, prostě sednu před monitor, 40 minut se budu na něco koukat a tím to pro mě končí. Na konci každého dílu máme hezky restart a jedeme dál. Když to přeženu, tak bych moh vzít pár dílů ze čtvrté série, zamíchat je s díly ze třetí a nic moc by se nestalo.

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: My Name Is Earl jsem neviděl, tak nemůžu soudit ...

kofy_: Tak to taky bylo myšleno. To, že je Battlestar Galactica (nebo kterýkoliv jiný seriál) trochu odlišný než klasické SG, z něj ještě nedělá "fantasmagorický blábol" odsouzeníhodný k zavržení po jednom díle. To samé platí i naopak. Já jsem se sledováním SGA skončil po čtvrté řadě ale to, že se na to se zálibou dívají jiní jim neberu.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hrozně moc ráda tu teď čtu, že se SG někomu normálně líbí. Ta neustálá kritika (a to většinou užšího výběru těch samých osob) mě štve (zvlášť vyčítání, že tam něco není, co tam ale ani být nemůže, protože to tak není stavěné). Já tedy kritizuju taky, ale ono když mám něco ráda, tak si toho taky hodně všímám a tím spíš mě mrzí, když je tam něco špatně, divně a nelogicky. BSG mám ráda, ale nikdy bych nechtěla, aby se z SG stala BSG. Ani z BSG SG ;-). U SGU bych ráda základ vlastní SG, ostatní prvky s něčím novějším a neokoukanějším. A vycpávky? Klidně, když budou dobré. Když nebudou vycpávky vše ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

trocha atmosféry BSG by tomu neškodila. Jenže se současnejma lidma o tom velmi pochybuju. Mám takový tušení, že první řadu z toho budem všichni nadšení a pak to pujde do prd*** stejně jako SGA. Zmizí z toho příběh a bude to samá trapná vyplňovačka, jako SGA, která postrádá jakoejkoliv příběh.

Pokud se budou postavy chovat stejně bezstarostně jako v SGA, tak se na to nejspíš vykašlu. Na druhou stranu má SGU svym konceptem mnohem blíž k BSG než k SGA. Ta možnost, že můžou někoho nechat "za sebou" mi zní moc dobře a doufám, že tomu daj patřičnou aspoň trochu depresivní atmosféru. Nějak nejsem znova zvědavej na tým superhrdinů, kteří hledají další magickou bednu v lesích za Vancouverem a tupí nepřátelé jsou akorát potravou pro jejich zbraně.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

SG se s BSG teď srovnává, protože s ní v základu má IMO dost podobných vlastnostní. Kdyby běhel nějaký Trek, tak se srovnává ještě s ním, jenže...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jasně že se to srovnává, ale když se nad tim tak zamyslíš, tak to jsou dva naprosto odlišný seriály. Mohli by vzít to nejlepší z obou a dát to dohromady, jen mě nenapadá co by asi tak vzali ze současný SG :smile:

Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, kdyby se to sešlo nějak uprostřed, tak by to neznělo špatně (ovšem teď se nabízí otázka u jakých věcí uprostřed, to už by se názory rapidně lišily ;-)). Ale rozhodně nejsem zvědavá na koukání na něco, z čeho budu chtít skočit z okna...(ok, přeháním, ale snad mě chápete).

G.o.de, ty se na to raději vykašli rovnou...bude to služba sobě i nám ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak nikdo nechce seriál, ze kterýho by se dostal do takový deprese, že si podřeže žíly. Ale na druhou stranu zas nechci seriál, kde cpou humor, vtípky a bezstarostnost do situací, ve kterých se to nehodí a v reálu by se takhle nikdo nechoval.

Předchozí

Zpět na SGA-PROJECT.COM