2 Darth_RevanCZ: Paci sa mi tvoje pochopenie relativity a toho, ze 100 ludi, 100 chuti, kde ziadna pravda nedominuje. Ale toto su presne tie argumenty, ktore potrebujem, aby som zacal pozerat nieco ine ako SG. Nepotrebujem komentare, co by ako malo byt, preco toto a priame porovnavania. SG je (pre mna) o emociach, zazitkoch, atmosfere. Cize ano, je to popcorn. Avsak, ak SGU nebude to, co ja o toho potrebujem/ockavam, BSG ziska noveho divaka. A som rad, ze sa mozem ocakvat "ine kafe". To co si popisal - mytologia a politika - sa mi velmi paci. Ma vsak BSG tak silnu emociu/atmosferu, ako SG? Btw, wtf je IMO hmm?

Darth_RevanCZ píše:
col.O'neill píše:
viděl jeden díl star treku a BSG a obojí to sou totální fantasmagorie ...
Nevím, jestli zrovna tohle je úplně nejlepší přístup. Neřikám, že každý musí být nutně Trekkie nebo BSG fan, ale odsoudit celý seriál po jednom díle je podle mě jako odložit knihu potom, co jsi dočetl úvod nebo vypnout film potom co dojedou úvodní titulky. Většinou jsem seriál soudil po dvou, třech epizodách, ideálně po jedný řadě (pokud to bylo možné). Zrovna BSG je svým vyzrálejším a řekněme mírně odlišným (nikoliv však dokonalým) způsobem podání příběhu jaksi trochu jiné "kafe" než čistě popkornová SG. To že se v galactice krom "akčních scén" řeší i politika, mytologie (občas trochu moc) nemusí sednout každému. Kdo BGS bere jako čistě akční řežbu ve vesmíru moc neuspěje. Možná jakž takž v první sérii, která je akcí docela nabitá a jednotlivý díly jsou mezi sebou docela provázaný. Někomu zase styl ala Stargate vyhovuje, prostě sednu před monitor, 40 minut se budu na něco koukat a tím to pro mě končí. Na konci každého dílu máme hezky restart a jedeme dál. Když to přeženu, tak bych moh vzít pár dílů ze čtvrté série, zamíchat je s díly ze třetí a nic moc by se nestalo.