Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 04.10.2009 22:45:28
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Pomeranc: Tak mi jde jen o to, že jsem konec druhé části trojdílu čekal takovej, abych byl se na tu závěrečnou část najatej, ale to je jen způsobeno mou "závislostí" na dvojdílech :D
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 04.10.2009 23:04:31
Rodney_McKay Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemate lidi trochu pocit ze se celkove jedna o dosti nezdarili pokus natocit scifi serial stylem "battlestar galactica", ta radoby dokumentaristicka kamera a hudebni podbarveni. A nejak afektovane zamereno na lidske city. V galactice to meli zmaknuty ale tady je videt ze jsou tvurci zvykli spis na "atlantis" styl a nemeli se poustet do vod kde se neumi pohybovat. Jinak dej byl peknej...

Příspěvek 04.10.2009 23:10:53
PaulZy Airman
Airman

Odpovědět s citací

To s těmi flashbacky bylo docela povedené,
O'Neil nám nějak přibral,
o Rushovi nevím, co si mám myslet, ale připadne mi jako celkově dobrý týpek, který však zneužil situace (ohledně cesty bránou a možná i velení).

Destiny se nám nějak rozpadá (není divu, div je, kde byl vzduch před příchodem lidí).

Je vidět znatelně lepší 3D grafika, realističtější railguny (tváří se jako zbraň a ne prodloužená krabice od bot)

a u té kamery jsem si myslel, že ji ještě někdo rozstřílí (tím někdo myslím: Bull, jestli se v přezdívce nemýlím). :twisted:

Hodnotím celkově: 8.5/10 (příběh místy obsahoval vatu, ale psychologie, atmosféra a efekty to vynahradily)

PS: Myslím, že o BSG-SG se nesnažili, jen se k tomu přiblížili.
Když to rozeberu, tak to máme:
motivy:
1. SG - červí díry, hyperprostor, příběhové pozadí
2. Farscape - vržen červí dírou někam pryč, neozbrojená loď, přežít, domů!, "primitivní" člověk
3. BSG - temná atmosféra, nevím, kdy a kolik mimozemšťanů tam bude

nebo Star Trek: použijeme logiku a kdesi cosi (ale to bylo i v SG-1)

no nic, zítra musím na přednášku, brou noc.

Příspěvek 05.10.2009 08:20:32
sikipm Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ohledně toho vzduchu bych to chápal, že natlakovaná byla standardně jen místnost s bránou, jak začali lidi přicházet loď se pokoušela obnovit podporu života všude, jako ožíval při prvním příchodu lidí Atlantis a právě tehdy začal to začalo kolabovat protože se o to systémy pokoušeli i v děravejch částech.

Jiná věc co se mi silně nelíbila a všimnul jsem si ji až když sem na to koukal znova s titulkama, tak nevím jestli to nebyla chyba v překladu. V jednom momentě říkají, že jsou na lodi co letí rychleji než světlo ale ještě ne hyperprostorem ?!?

"148
00:14:47,915 --> 00:14:51,186
- Dr. Rushi?
- Rychleji než světlo,

149
00:14:51,187 --> 00:14:53,199
ale ještě ne hyperprostorem."

CO TO JE vždyť to že nelze v běžném prostoru překonat rychlost světla akceptuje 99% sci-fi už hodně hodně dlouho a právě proto se všude používá hyperprostor nebo jiná technologie co to obchází, ať už se tomu říká jakkoliv (Warp pole - startrek, vířivý proud - adromeda, Hyperprostor - SG, třest - Farscape, Skok - Gallactika ) každopádně níkdo neletí rychleji než světlo konvenčním prostorem a pokud by letěli jen rychlostí blížící se "c", tak by se zase nemohli spojit se zemí ani pomocí těch antickejch kamenů, protože na ZEMI by za těch pár minut na lodi uběhla už řada let, viz přítel Einstein :)

Příspěvek 05.10.2009 09:15:35
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no ve světě SG je potřeba brát fyziku dost s nadhledem. Někdo tu kdysi slušně poznamenal, že tuhle teorii vytvořil člověk ze země :D
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 10:44:02
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

ale pomocí warpu, kterej je v normálním prostoru se můžeme pohybovat i rychleji než světlo....
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 05.10.2009 12:59:50
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ano warp je v normalnim prostoru, ale vytvaří bublinu, warp pole kolem lodi a tím se pohybuje rychleji oproti normalnimu prostoru, kdyz se warp pole destabilizuje tak je to vyhodí do normalniho prostoru, jinak warp je star trek, tohle je sg, kde maj hyperprostor, červý díry atd, v hehich, sg univerzu ma pohon na destiny predchazet hyperpohonu, proto ftl, nejspíš první pokus o cestování rychleji než světlo před dosažením hyperprostoru a tak vydíme že destiny je opravdu stará a pohybuje se jinak a oproti hyprpohonu asi i pomaleji ale protože byla na cestě několik set tisíc let je zkurveně daleko i pro hyper cestu kdyby pro ně někdo chtěl letět.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 05.10.2009 13:26:25
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Teď jsem si teda všiml, že v úvodním záběru na vesmír, kde se najednou zjeví Destiny, vynořuje se jakoby z hyperprostoru. Se stejným efektem i zvukem. V dalších scénách už to ale vypadá trochu jinak, mám pocit. Že by další error?
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 05.10.2009 13:31:00
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ohladom toho pohonu a jeho rychlosti som viedol s par znamimi tiez debaty, dokonca sa poniektori snazili hadzat nejake pocty rychlosti, rokov, vzhladom na to ze Atlantis takyto pohon nemala ale Destiny ano, atd.. :D

Ale myslim ze to bola a je naozaj bezvysledna diskusia, kazdopadne to nazvali neutralne FTL(nie ten co ma Galactica:o), ale nieje to ani to co sme videli v Atlantise,SG-1 staci si pozriet ako ten prelet vyzera. HP bol prelet krasnym modrym tunelom, kdezto tu u Destiny je vidiet ten aerodynamicky prelet ino farebnym "priestorom"(ako to inak nazvat:)
Ani v predchadzajucich serialoch nebol jeden druh H.Pohonu :wink:

Ak tvorcovia budu chciet tak nam to ukazu a objasnia ak nie tak proste lod cestuje rychlejsie ako svetlo a . ;-) Kazdopadne som zvedavy ci slape na ZPM, alebo na nieco vykonnejsie kedze to je vykonnejsi pohon :wink:
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

Příspěvek 05.10.2009 13:43:22
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já mám teorii, že loď na ZPM jela zezačátku. Jak víme, tak ty nevydrží věčně a po té dlouhé době se vybili a naskočil nějaký náhradní zdroj něco jako naquadahový generátor a ten to napájí doposud. Jestli je moje teorie správná, tak doufám, že scénaristi tam zase obrovskou náhodou nedají nějakou antickou základnu, kde se bude povalovat ZPM. Antikové si mysleli, že se na loď jednou vrátí a vzali by si pár ZPM, aby je rovnou vyměnili, ale povznesení bylo důležitější
Naposledy upravil DAVE! dne 05.10.2009 13:46:59, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 13:46:51
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno priamo na naquadah urcite nie, pretoze ten toho veru neutiahne ani zdaleka tolko, tak bud zostaneme pri ZPM, alebo to bude nieco zcela nove :wink: Ale tu tovaren to dufam ze naozaj niee :D
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

Příspěvek 05.10.2009 13:49:46
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak já nemyslel přímo naquadahový generátor, ale já myslel něco podobného co nečerpá energii z vakua
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 14:08:37
SheppOne Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Air I+II luxusní úvod...

Příspěvek 05.10.2009 14:25:29
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Sikipm:
V SGA konkrétně v díle kde se zkouší galaktický most a objeví se ona Aurora je řečeno že se pohybuje rychlostí světla….viz title od SGTT
SGTT píše:
66
00:05:06,721 --> 00:05:11,776
Detekuji neznámý objekt ve směru 999,
letící rychlostí světla.

DAVE! píše:
Někdo tu kdysi slušně poznamenal, že tuhle teorii vytvořil člověk ze země :D

ano ten někdo jsem byl já :D viz: viewtopic.php?p=260033#p260033 :D

jinak abych se vyjádřil :)

vyděl jsem to včera večer a byl jsem mile překvapen…dostala mě asi scénka u Země, kdý si přišli pro Eliho :D

Ale pokud jde o komplexnost, tak zatím se mi SGU jeví jako velmi podařené...Dr. Rush (či jak se píše) mi zpětně připomíná Baltara z BSG i když nevím proč.

Vím že mnoho z nás možná očekávalo více, ale je to teprve začátek a já osobně jsem velice spokojen…SGU se dostala na moje hranice očekávaní a možná je i překonala. Konečně se zdá že bude velká provázanost děje, práce s postavami. Navíc efekty udělaly velký skok kupředu, i když mám takový pocit že je během jedné série opět minimalizují :(. Práce s kamerou se taky hnula… takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho…

Ale naopak mě zarazil konec… nevadí mi to jak to skončilo, ale jak to bylo uděláno…nevím proč ale ta část kdý se vytočí brána mi už moc do předchozí atmosféry mnoho neseděla...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 05.10.2009 15:26:34
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ha!našel jsem chybu...hned na začátku se otevřela brána a pár vteřin potom hned prolítl scott...ale podle flashbacků je jasné že brána byla otevřena minimálně 2 minuty předtím než do ní vstoupil Scott...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 15:40:20
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ale tam je strih a nevís jak dlouhou casovou prodlevu jsme tím strihem prekonali...to bych za chybu nepovazoval...tam není jasne ukázaný, ze to bylo hned po kawoosh efektu. :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.10.2009 15:49:00
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

to klidne mohlo byt sestrihane :D spis nechapu toto :
1. nerikalo se ze to bude lod ktera vytvári brany snad?
2. jak je mozne se spojit s oribity planety (lode) na branu ktera je na planete ?

Příspěvek 05.10.2009 15:55:00
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

1. Rush to tam jasne vysvetluje.
2. Ale ona není na orbite planety...ona je jen v dosahu brány na planete. :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.10.2009 16:03:07
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

spike kree píše:
ano warp je v normalnim prostoru, ale vytvaří bublinu, warp pole kolem lodi a tím se pohybuje rychleji oproti normalnimu prostoru, kdyz se warp pole destabilizuje tak je to vyhodí do normalniho prostoru, jinak warp je star trek, tohle je sg, kde maj hyperprostor, červý díry atd, v hehich, sg univerzu ma pohon na destiny predchazet hyperpohonu, proto ftl, nejspíš první pokus o cestování rychleji než světlo před dosažením hyperprostoru

To sice jo, ale warp je i normální teorie, takže je dost možné, že ten pohon funguje právě na tomto základu...Tolik k tomu

chinet píše:
1. nerikalo se ze to bude lod ktera vytvári brany snad?

Ne ty letěly před ní....
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 05.10.2009 16:18:37
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jednoducha otazka pre vsetkych letí Destiny rychlejsie ako v Hyperspace?
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 16:28:09
vg38 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě ne, protože jinak by Rush neřekl: "Yet not through hyperspace." takže z toho usuzuje, že let hyperprostorem začali používat až později. Takže proč by používali horší věc, když měli lepší.
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

Příspěvek 05.10.2009 16:29:51
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

myslim že to bude priblizně stejné, maximalní rychlost destiny bude jako minimalení v hyperprostoru cca :D

Příspěvek 05.10.2009 16:32:45
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Úplně logicky jde odvodit, že je mnohem pomalejší. za prvé říkal Rush, že sice letí nadsvětelnou rychlostí, ale ještě ne hyperprostorem. Potom taky si vem, jak je strašně Destiny stará, tak ta rychlost bude mnohem menší. A hlavně, za tu ohromnou dobu proletěli jen 40 galaxií. Hyperprostorem to trvá z jedné galaxie do druhé 18 dní (Mléčná dráha - Pegasus) a tohle letěli tisíce let. Takže bude mnohem, ale mnohem pomalejší.

Příspěvek 05.10.2009 16:33:50
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak ono logicky by to nešlo, nemůžete mít destiny zastavující se každý den či podobně tak, aby se dostala do dosahu jinačí řady bran a zároveň mít pomalý FTL a zárověň urazit miliardy ly

logické by bylo, kdyby měli buď rychlý pohon a potom regenerační přestávky (dny, či roky)

nebo pomalý pohon a týdnové periody mezi zastávkama

40 galaxií neznamená nic, vzdálenosti uvnitř kupy galaxií jsou jen v milionech ly

a oni létali mezi kupama
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 16:40:36
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

doufam ze Rush a Eli budou tak chytry a vymysli novou nebo podobnou verzi naqadahove generaru, je mi jasné ze naqadah tam asi není :-)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách