Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x19, 1x20 - Incursion

1x19, 1x20 - Incursion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 12.6.2010 19:59:22
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Po shlednuti To Be Continued jsem mel tendenci vzit naradi a popovidat si se scenaristy, TOHLE SE DELA POCTIVEMU FANDOVY?.. :(

jinak hodnotim 9,5/10. Co ted bude s oblecenim pro dite? :(
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 12.6.2010 20:13:30
mattrich Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Huckllebary ted sem to shlednul a souhlasim TOHLE SE DELA POCTIVEMU FANDOVY? slibovali konec ze se z toho vsichni PO...EM ale jako poctivi fanda na to budu stejne s radosti koukat dal :D :D

Příspěvek 12.6.2010 20:21:33
meda22 Airman
Airman

Odpovědět s citací

No - musim priznat, ze jsem se na SGU dival tak trochu ze setrvacnosti, protoze SG mam proste rad... nektery dily prvni serie byly super, ale vetsina mi prisla ... takova prumerna... Ovsem konec serie to - alespon podle me - vsehno vynahradil :) Jen skoda, ze je tu zase (jako vzdycky v SG) pauza mezi seriemi v tom nejnapinavejsim.....:) ale uz jsem si na to zvykl a tesim se na podzim :)... jinak celkove myslim, ze posledni dily se daji hodnotit 9/10 urcite.

Jinak - co myslite, kolik lidi "prezije" do dalsi rady? resp. kolik z hlavnich postav podle vaseho odhadu "zarve"?

ps. tohle se poctivemu fandovi fakt delat nemusi :)

Příspěvek 12.6.2010 20:23:30
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ono by bylo lepší udělat nějakej napínavej, akční díl aji jako normální epizodu a né jen mid-season a season finale.. ale to je hold SG

Příspěvek 12.6.2010 20:38:26
perosak Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, díl nebyl špatnej, ale tou TJ si to u mě dost posrali! Tohle udělat fakt nemuseli... Zrovna jedna z mejch oblíbenejch postav a oni zabijou i to dítě....
Moje povídky:
SG Unanswered Questions

Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 21:01:05
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě zase se** ten greer. Nějak jsem si ho oblíbil a doufám že to přežije, ale když je s nim poručík amerika tak by to zvládnout měl. Chloe ať si třeba chcípne, young klidně taky a kvůli wrayový bych slzičku neuronil. Ale hlavně musí přežít Rush, jinak si udělam výlet do kanady :palka: :palka: :palka:

Příspěvek 12.6.2010 21:01:41
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Finále dost dobrý.... doufám, že v září všichni zázračně nepřežijou, páč tim by to pěkně zprasili :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 12.6.2010 21:09:05
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naprosto EPIC finále. Ze začátku trošku nuda, ale posledních 20 minut se to rozjelo a Young hezky dojel na svoji nerozhodnost. Jeden z nejlepších cliffhangerů SG co jsem kdy viděl. Miluju tyhle několikanásobné děje a všechny končící TBC...naprosto super výkony herců, Ming-Na by si zasloužila Emmy. David Blue, Elyse Levensque i Rhona Mitra s LDP si to podali taky pěkně. Dále musím pochválit OST ve stylu Air III. kdy posledních pět minut hrála naprosto masakrální skladba. Jinak co si myslím, že se stane? (nečetl jsem spoilery, jen hádám)
Toto je spoiler!!!:
Neviděli jsme na konci co dělá Rush...co když aktivoval FTL a loď na poslední chvíli skočila? Greer a Scott by měli být chráněni štítem ne? Mají antický obleky, to by mohla loď rozeznat...TJ podle mě potratí, Kiva úmře, Telforda zachráněj, Eli otevře "skafandristům" a společně zachráněj Chloe a pak nějakým technoblábolem převedou ovládání na Rushe, kterej to všechno vyřeší.

A teď si užít ten 4 měsíční pust bez jediného spoileru (vyjma traileru, na ten jsem se podíval...
8/10

EDIT: Ale
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 12.6.2010 21:18:35
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No nemyslím si,že scénáristi dopustěj to, že zase bude všechno pod palcem a LA bude bez kontroly nad lodí. Aspon né tak lehko

Příspěvek 12.6.2010 21:46:07
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Dobrý napínavý finále, docela příjemně překvapili. Co se týče neumětelů Younga a Wray, hůř zvládnutý vyjednávání sem už teda dlouho neviděl, se jim fakt povedlo :-D 9/10
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 12.6.2010 22:07:01
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
. Jinak co si myslím, že se stane? (nečetl jsem spoilery, jen hádám)
Toto je spoiler!!!:
Neviděli jsme na konci co dělá Rush...co když aktivoval FTL a loď na poslední chvíli skočila? Greer a Scott by měli být chráněni štítem ne? Mají antický obleky, to by mohla loď rozeznat...TJ podle mě potratí, Kiva úmře, Telforda zachráněj, Eli otevře "skafandristům" a společně zachráněj Chloe a pak nějakým technoblábolem převedou ovládání na Rushe, kterej to všechno vyřeší.

Toto je spoiler!!!:
Přesně tak nějak bych si to taky tipnul. Akorát by mě děsně zajímalo jak to dopadne s velením. Řekl bych že novej velící bude Telford protože toho by mohi LA akceptovat stejně jako lidi. A docela by mě zajímalo jak se LA začkeběj, jestli mezi nima jsou i nějaký vědci atak. Mááááááámo já se tak těšim jak to dopadne :yahoo:

Příspěvek 12.6.2010 22:13:43
kober Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

meda22 píše:
No - musim priznat, ze jsem se na SGU dival tak trochu ze setrvacnosti, protoze SG mam proste rad... nektery dily prvni serie byly super, ale vetsina mi prisla ... takova prumerna... Ovsem konec serie to - alespon podle me - vsehno vynahradil :) Jen skoda, ze je tu zase (jako vzdycky v SG) pauza mezi seriemi v tom nejnapinavejsim.....:) ale uz jsem si na to zvykl a tesim se na podzim :)... jinak celkove myslim, ze posledni dily se daji hodnotit 9/10 urcite.

Jinak - co myslite, kolik lidi "prezije" do dalsi rady? resp. kolik z hlavnich postav podle vaseho odhadu "zarve"?

ps. tohle se poctivemu fandovi fakt delat nemusi :)

Mam stejny nazor, prvni 2 dily byly super, pak to slablo a posledni 4 opet peckovni.

Toto je spoiler!!!:
Podle mě zemře Telford, nenarozene dite od TJ a jeden z dvojice Greer/Scott. Kiva to ma spoctene, je vylozene negativni a nehodila by se do deje, dle meho prevezme nad sekci LA ten typek, co ho TJ zasila. Tak jako tak se to musi nejak promichat, takze nekdo z postav (i tech hlavnich) musi odejit.
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 22:25:34
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hezké finále, hlavně konec byl velmi napínavý. Závěrečná scéna, kdy se Young podívá ke stropu se mi hodně líbila. Podle mě to nepřežije jen Kiva a Tamařino dítě. Dobré to bylo, těším se na další sérii.

Příspěvek 12.6.2010 22:32:56
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Velmi pěkné finále. SGU vypadá celkově vzato slibně, i když to ve srovnání s jinými scifi seriály není kdovíjaká pecka. Ale to nevadí. Na druhou sérii se těším určitě.
Toto je spoiler!!!:
Hlavně protože se má objevit "Mr. Čajový Pytlík"! Nečetl jsem teda kdovíjak spoilery, akorát jsem zaslech, že toho Kneppera obsadili. To bude nářez. :twisted:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 12.6.2010 23:19:26
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

8/10 skvělá epizoda a poslednich 5 minut bylo prosťe epických.

107 dní, 20 hodin, 40 minut, 32 sekund.... začínam mít abstinenční příznaky (zpětně ale můžem bejt rádi za tu odmlku přes zimu, jinak by jsme teď čekali 8měsíců)
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 13.6.2010 01:53:29
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Finále extra :yes: 9/10

Příspěvek 13.6.2010 10:16:52
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Povedené finále. Přidávam se ke spokojeným lidem. 9/10. Jinak moc nechápu tohle.
http://www.imdb.com/title/tt1498129/

To musejí být nějaký kkti ne.

Příspěvek 13.6.2010 10:26:14
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to tam píšou většinou zakomplexovaní fanoušci původních stargate seriálů, co mají na forech v avataru Save SGA a v podpisech 8 odkazů na petice obsahující to samé. Ale jsou tam i některé seriózní komentáře. Trochu se o tu stránku ale nikdo nestará, protože tam je pořád ta nominace Roberta Coopera, když víme, že vyhrál. A také vítězství v Leo Awards, to by asi kritici neunesli. No a také nemůžou unést to, že se SGU podobá BSG (nevím teda čím)

Řekněme, že jsou to tyhle typy fanoušků

Teda takovej hnusnej cliffhanger na konci :)
Nebylo to sice tak dobrý jako předchozí díl, děj se celkem táhnul, málo akce, málo výbuchů .. znáte to. Nicméně pořád se na to dalo koukat, ale čekal sem finále o kus lepší... 6.5/10

a odpověď na když se ti to nelíbí, tak se na to nedívej

Proč? protože to je stargate, až to přejmenujou přestanu se na to dívat a nadávat. Ale dokud to je SG budu nadávat na každičkej díl kterej nesplňuje meřítko kvality SG :P Ale jak říkam tenhle poslední byl celkem koukatelnej, proto sem mu dal vyšší hodnocení:)
Obrázek

Příspěvek 13.6.2010 10:39:34
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

velmi slušné finále...na konci jsem čekal že young a jeho tým jim skočí po zbraních a postřílí se...ale když si klekli tak jim snad jen bůh pomůže....třeba se zjeví nějaký povznesený :lol: 10/10 ta scénka s tím zraněným jak postřílel skoro všecky v místnosti byla hodně dobrá

edit : Dave ten člověk je snad mentálně narušenej ne?
ObrázekObrázek

Příspěvek 13.6.2010 10:42:09
pala Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, tak to byl masakr. Na ten závěrečný dvojdíl jsem se měl radši podívat až na začátku druhe sezony. Myslim, že scenaristi to trochu přehnali s TJ, ale jinak super díl.

Příspěvek 13.6.2010 10:48:47
thornidlo Airman
Airman

Odpovědět s citací

no, musim rict, ze se na universe divam docela rad, ale uz mi to tak nejak pripada, ze vymysleji napady a zapominaji domyslet ty, ktere tytok napady mezitim propoji, napriklad jak kurva lucianska aliance vi, jak ovladat jednotlive panely na lodi, kdyz samotne posadce to trvalo nekolik dilu, nez se k nejakemu ovladani a pochopeni vubec dostaly..? to sem teda ochoten docela prekousnout, ale uz me docela stve, jak 3 dily po sobe na sebe navazuje, clovek ceka napinave, co bude dal a oni to jeste zavrsi tim, ze nechaji posledni dil otevreny a zbytek v rijnu?! omg.. musim rict, ze me spis nasrali, nez potesili..

Příspěvek 13.6.2010 10:51:03
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

trochu si zapoměl, že jim Telford předával všechny informace, jelikož byl vztyčný důstojník mezi Pentagonem a Destiny a také vedl tým na to jak je dostat zpátky, tak musel mít ke všemu materiály od lidí na lodi
Obrázek

Příspěvek 13.6.2010 10:51:45
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Donášel jim Telford. A tyhle otevřený konce jim aspoň zajištěj sledovanost, a aby na to nikdo nezapoměl (Na seriál).

EDIT: Dave byl rychlejší.

Příspěvek 13.6.2010 10:52:45
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ale lidi na lodi žádné takové technologické blbůstky na otevření dveří neměli....a jestli je pravda, jak tu někdo říkal, že LA SI MYSLELI ŽE DESTÏNY je nakej svatej grál na absolutní moc...a nevedeli ze¨to je lod a meli tohleto tak je to kravina no
ObrázekObrázek

Příspěvek 13.6.2010 11:19:32
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, jóó teď jste na to kápli, pokud Telford donášel s vymytým mozkem LA, tak když se chystali na loď měli být mnohem lépe připraveni. Od něho museli vědět, že je to stará kocábka, i to že na návrat budu potřebovat výkonný zdroj energie, neb Destiny už nenabíjí na 100%. V podstatě vůbec nešli do neznáma, Kiva znala celou posádku, tak musela vědět taky o stavu lodi. Takle to vypadá, že s návratem LA ani nepočítala, to jsou teda dobří týpci.
:hmmm:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách