Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x06 - Water

1x06 - Water

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 31.10.2009 21:27:11
Novotass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Myslím, že to byla povedená epizoda a to vším.
Hudba skvělá, všechno se mi líbilo. Nebyl jsem si do konce jist jestli vůbec Scotta zachrání. Líbilo se mi, jak šel Greer s tím plamenometem nebo co to bylo :D

Těším se na další díly
ICQ.: 227-813-716
StarGate: Adaris - Coming soon!
Obrázek
Moje nejoblíbenější epizoda ze StarGate je: SGA 3x15 The Game.

Příspěvek 31.10.2009 21:32:10
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

OMFG :wall: Proč tam ten scott nezůstal :cry: , ale je fakt že bohužel umřít nemůže páč má ten "pilotní" výcvik... Fakt už mi začíná vadit. Ale Greer zase sbíral kladný bodíky :) Jinak souhlasím s Raynorem chtělo by to nějakej hlavní příběh, něco co by se odvíjelo postupně v každym díle. Tohle už začíná být na jedno brdo

Příspěvek 31.10.2009 21:34:10
Johnny.Blaze Airman
Airman

Odpovědět s citací

Keby niekto mal ci vedel precasovat titulky na 720p prosim PM.
Ale inak vzdy mal SGTT aj na 720p, dnes sa im nechcelo? Neviete niekto
kde zohnat cz title 720p? Dik za pm. Samozrejme dobry diel, ako sa dostala ta entita z pustnej planety na lod? Len skoda od takej 10 minuty title nesedia na 720 verziu.

Příspěvek 31.10.2009 21:49:53
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

TJ ríkala, ze nejspís jako pár zrnek písku a pak na lodi (kde mela dostatek vody) se rozmnozila.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 31.10.2009 21:59:26
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vcelku dobrá epizoda. Pěkná planeta, ideální místo pro dovolenou. Ta líbačka na začátku byla úplně zbytečná. Scott už mě opravdu hrozně otravuje, škoda, že ho dneska nenechali umřít. Akorát opravdu jak už tu někdo zmiňoval, chtělo by to nějaký provázanější děj skrz celou sérii. Způsobem "problem of the week" to daleko nepůjde.

Příspěvek 31.10.2009 22:03:03
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Me by hlavne zajímalo, jak to nakonec Young s ním vyresí...protoze stejne jako Greer neverím, ze prestane.

Sní ho. :lol:
Obrázek

Příspěvek 31.10.2009 22:04:49
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Johnny.Blaze píše:
Keby niekto mal ci vedel precasovat titulky na 720p prosim PM.
Ale inak vzdy mal SGTT aj na 720p, dnes sa im nechcelo? Neviete niekto
kde zohnat cz title 720p? Dik za pm. Samozrejme dobry diel, ako sa dostala ta entita z pustnej planety na lod? Len skoda od takej 10 minuty title nesedia na 720 verziu.

Ale dyt si je snad muzes posunout ne? :)

Příspěvek 31.10.2009 22:08:05
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak v téhle epizodě mě vyloženě potěšil akorát tak Eliho humor. Jinak je to takové, jak to říct, nezáživné... Jestli se nezačne něco skutečně dít, kromě oprav rozpadající se Destiny a řešení problémů se zásobami, tak opravdu nevím.

Chtěl jsem se tomu vyhnout, ale skutečně se tu nabízí srovnání s BSG. Tam se řešily tyhle existenční problémy taky, jenomže navíc tu byla už od začátku výborná zápletka s Cylony. Tady není zatím nic, i když v poměrně slušivém kabátě.

Btw. Young opravdu zní chvílemi jako Sheridan. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 31.10.2009 22:08:35

Odpovědět s citací

Já doufám ze od príste zacne porádne ta "We need to get these people back home!" linie a ted kdyz mají vodu, vzduch i energii tak se muzou tímhle zacít zabývat. Ostatne podle traileru jsem zvedavý, co to zase bude...
Toto je spoiler!!!:
...Telford vyvádet. :D

SGA taky nemela prvních pár epizod nejakou pevnou story-line...nemluve o Farscape...nejak to dopadne...so keep watching. :)
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 31.10.2009 22:22:17
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

taky se přikládám k provázanšjšímu ději , sice mi tento styl nijak moc nevadí ,ale byl bych radši pro provázanější děj :) tak doufám že aoutoři nesklamou i když podle spoilerů
Toto je spoiler!!!:
to na to moc nevypadá
Obrázek

Příspěvek 31.10.2009 22:24:16
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mě třeba vůbec nevadí, že

Toto je spoiler!!!:
bude celá první řada o přežití/opravách/seznamování s Destiny na jedné, a storyline s Luciány, která by se měla co nevidět rozjet...emzáci v galaxii, kde je ted Destiny, by vubec nemuseli útočit, jen by je lidi Youngovi lidi poznávali, nebo spíš uviděli a nepochopili (viz. rotující písek)

To je podle vás málo? :scratchanym:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 31.10.2009 22:30:12
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

všimli jste si, že tvůrci SG vždy na začátku seriálu (SG, SGA - Home) zavádějí ty energetické entity?
Obrázek

Příspěvek 31.10.2009 22:59:42

Odpovědět s citací

V SGA to uz bylo Hide and Seek...cehoz je tohle tak trochu vykrádacka, si ted uvedomuju :D Tam byla entita cerná, taky tam útocila na marináky a místo vody zrala energii...a jak to dopadlo? McKay nakonec hodil kufr s nakadahovým generátorem bránou a entita odesla... :) Myslím ze v prístím díle nekdo uvízne napul v bráne... :D I kdyz podle spoileru se to podobá spís
Toto je spoiler!!!:
Home
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 31.10.2009 23:04:27
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

8,5 / 10
Dle mého názoru zatím ten nejlepší díl, co odvysílali.

+ Mám rád ty díly, kdy jdou skrze bránu ven.
+ Potěšilo mě a příjemně překvapilo, že ven šel Col. Young.
+ Ledová planeta naprosto nádherná a úchvatná, jak Col. Young chvíli ležel na zemi a zíral na tu oblohu, tak jsem si taky řekl, že nádhera. Naprosto kouzelné. Nemůžu si pomoct, ale efekty v SGU jsou opravdu uchvatné.
+ Eliho narážka na Empire Strikes Back (což je můj nejoblíběnšjší díl Hvězdných válek) a ledovou planetu Hoth.
+ Eliho šikovné nosítka. Ten klučina je snad největší přínos, jaký tam mají.
+ Moc hezké obleky, i když trochu spíš připomínaly bojové armory, ale tím líp.

- Románek Scotta a Chloe
- Scény, kdy Col. Young tahal min. 80 kg Scotta + s dalším 20 kg oblekem, aniž by měl lano uvázané pořádně kolem pasu a bez maček, bez kterých se po takovém ledu nedá ani chodit.

Moc hezky díl, moc.

Příspěvek 31.10.2009 23:20:52
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Asi pořád budu omývát to stejný, ale já prostě ve všech epizodách musím říct že jsou perfektní. A upřímně? Jde to od 5ti k 10 ... dvojdíl nebyl úplně nejlepší, 1x03 se cosi zlepšil, 1x04 opět taky, a pak už to začalo. Což mě hodně těší že se seriál namísto zhoršování, lepší.

Jinak celkově mám z dílu super pocit. Hudba jak jinak než perfektní, ledová planeta, whoooah to byla nádhera. Greera s Youngem mám čím dál raději, Eliho jsem měl rád už od začátku, Rush se tento díl bohužel (dík?) moc neukazoval, takže stejně jako v minulém dílu, a Scott s Chloe, je raději no comment. Jak byli ještě na Ikarosu, přefiknul tam tu ... no víte kterou (sakra, proč mě vždycky vypadne?), ta ho omrzela, tak hurá na Chloe. Ty dva začínám nesnážet čím dál více.

Jinak nutno pochválit ne klasický SG styl, kdy víte, že hlavní hrdina nezemře. U Scotta jsem měl pochybnosti :wink:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 31.10.2009 23:46:49
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tentokrát to beru jako další běžný díl. Objevilo se nám klasické SG "leave no one behind" klišé, v tom, doufám, pokračovat nebudou.

Zhnusily se mi naprosto všechny postavy, možná až na TJ a samozřejmě Dr. Rushe. Chloe předvedla další příšerný výstup (vážně by ji už měli někam zamknout, do podobných záležitostí by sotva dvacetiletá slečinka bez jakékoliv užitečné expertízy neměla zasahovat).

Divím se, že R. Carlyle napsali zrovna tuhle scénu tak klidně, protože já být postarším skotským vědcem, s perfektní a chladnou logikou, který navíc musel pracovat na dvou pozicích aby si vydělal na školu a dostal se tam kam je, nenechal bych se takhle urážet frackem US senátora.

Young selhal v úsudku (raději nechám 100 lidí umřít žízní než abych opustil poručíka, který ve službě vypne rádio a ožužlává výše zmíněného fracka), Greer opět projevil jistou úroveň primitivismu, Eli se opravdu choval jako dítě, vědci, rozvíjející konspirační teorie, byli také k smíchu…

Řeknu vám, být v pozici Rushe, říkám si, jestli ta banda amerických blbů vůbec zaslouží záchranu.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 01.11.2009 00:13:13
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

epizoda je u mna taky priemer

len nechapem preco tu nadobu s emzakmi hodili na planetu...ja by som tu nadobu hodil do vortexu cervej diery a bolo by to vyriesene raz a navzdy..takto riskovali zivot Younga a Scotta + "big return of thirsty aliens on Destiny"
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 00:32:27
Frees Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

lenze vies, my sme ti dobri, takze by to blbo vyzeralo keby hned zabijeme prveho relativne nenasilneho emzaka, ktoreho najdeme.

k dielu: efekty absolutne dokonale, vzdavam hold tym ludom co im ich robia, su to fakt majstri, to iste aj o Joelovi, hudba jednoducho genialna. K vztahu Chloe a Scotta- dufam ze scenaristi cim skor jedneho z nich (idealne oboch :D ) omylom poslu prechodovou komorou :D a uz ich az do konca serialu neuvidime. Inak vcelku dobra cast, pokial toto budu najhorsie diely serialu tak sa fakt mame na co tesit
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 00:49:54
mig Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to jak se scott probudil byla podle mě totální blbost. Pochybuju, že usnul jen tak z nudy, takže to bylo kvůli nedostatku kyslíku, tak nvm jak se mohl bez přísunu nového kyslíku znovu probudit.

Mimochodem ty skafandry jsou dost podobné tady je ukázka těch z atlantis :
Obrázek

To jen aby jste se tu nehádali jestli jsou to ty samí.

(mimochodem tou barvou i tvarem mi ty z SGU trochu připomínají ty skafandry co mají letci v BSG :D).

Celkově, ale díl v pohodě a nebyla nikde žádná část u kteréch bych se nudil.

Příspěvek 01.11.2009 01:09:00
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to je husty jak kazdymu leze na nervy Chloe a Scott :D A jak si kazdej pral aby to Scott nedal, a jak se ted kazdymu Greer zamlouval

Příspěvek 01.11.2009 01:17:12
mig Airman
Airman

Odpovědět s citací

vejfuk: Hold taková je realita :D sem zvědavej, kterou holku bude mít Scott jako další :D zatim má jen dvě a ta vojanda z toho nebyla moc nadšená :lol: a mě se Greer zamlouval pořád, protože on je prostě tvrďák.

Příspěvek 01.11.2009 01:38:26
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

jj podobnost obleků mě taky napadla. A nejvíc mě dostal Rush jak si jenom v klídku podepřel bradu a sledoval to divadlo kolem scotta.

Jo a ve Farscape byl hned na začátku docela zajímavej příběh a to tady neni...

Příspěvek 01.11.2009 01:39:00
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no nevim po kom vystartuje po Chloe, ze by T.J..? :D

Příspěvek 01.11.2009 02:07:43
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ja som uz z trailera z comic conu vedel ze su to tie Asgardske exoskeletony ako ich nazvali...len som si myslel ze su to tie co mal Rodney a Daniel s upravenou helmou od vedcov z Area51...v podstate tie z SGA su to Anticke s Asgardskou upravou co dava zmysel kedze tie Asgardske sa vedia upravit na kazdu postavu + ta ich interaktivna helma + autodestrukcia + obranny stit,,,navyse v nich zili min. 10 000rokov na zamorenej planete.
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 06:24:53
noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jj mohli ty skafandry udelat uplne nejaky novy tyhle jsou okopirovany z atlantisu akorat maj pruhledny sklo na helme jinak jsou uplne stejny vsecko v SGU zatim bylo novy ale tohle me dost zklamalo a co se tyce lidi tak mi tam zacinaj jit na nervy uplne vsichni krom toho hlavniho vojaka ten jedinej mi prijde normalni Rush mi prijde jako posuk kerej by se mohl posra.. kdyby hrozilo ze se neproleti kousek dal a ty milostny sceny ... to fakt WTF OMG :X chci se divat na poradny sci-fi a ne na telenovelu :scared: jestli to takhle pujde dal tak za chvili z toho bude Divokej Andel :X a ne SGcka jo a jeste k tem emzakum ty se mi zpracovanim docela libyli ale jak uz tu nekdo nadhodil prijde mi to ze opakujou SG1 a Atlantis akorat a ty problemy s prezitim uz jsou taky docela otravny uz by to mohli poresit a mohlo by se konecne zacit taky dit neco jinyho nez v kazdymu dilu poslouchat keci tipu dalsi problem(asi tu umreme) asi tu se mnou spousta lidi nebude souhlasit ale tohle je muj nazor :write:
SG rlz

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách