Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x02 - Aftermath

2x02 - Aftermath

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.10.2010 12:32:50
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Co pořád máte s tou sledovaností, její příčiny jsou nad slunce jasné. Lidi se na to nedívají proto, že víc než polovina první sezóny byla o tom jaké problémy má Chloe, jak to má Young se ženou, že Wrayovka je lesba a Scott sukničkář. Nanejvýš jsme se dozvěděli, že na Destiny se dá pálit pálenka, běhat v teniskách atd. Epizody jako Air 3, Earth (kameny to byl taky vynález), Time (děj pěknej, ale ...) stály za starou bačkoru a byly jen vyplňovačkami. To se pak nelze divit, že skalní příznivci vzali roha a na SGU už zanevřeli. Takové díly jako Aftermath měli točit hned od začátku, aby byl pro diváky SG-1 a SGA přechod lehčí.
:yes:

Příspěvek 08.10.2010 12:37:02
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak a já budu ten zlej. :twisted:
Rileyho škoda rozhodně není, protože jsem ho moc rád neměl a jsem rád, že to schytal on a ne, třeba Greer. Epka to byla, ale dobrá. Všechno bylo OK a byvil sem se u ní. Jenom mě štve, jak dělají z Rushe čím dál většího haj*la. :evil:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 08.10.2010 12:44:16
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

NewAsgard: Mě naopak poslední dobou Rush už připadal až moc "normální". Tohle ho zase pomalu vrací do starých kolejí.
dolph1888: V první sérii takové epizody prostě být nemohly, protože diváci ještě s postavami nebyli dostatečně seznámení a popravdě, kdyby na začátku 1. série nechali umřít třeba právě Rileyho, tak by to bylo většině z nás úplně jedno, jako třeba smrt Gormana ve Water. A mimochodem Air 3 a Time jsou podle mě jedny z nejlepších z první série.

Příspěvek 08.10.2010 13:04:46
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jojo, Time patří asi k nejlepší z SGU...

dolph: tak v 100x omýlaným BSG se taky řešilo sukničkářství, náboženství atd. a stejně to byl výbornej seriál...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 08.10.2010 13:31:24
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím s Wanted..... SGU je odlišný seriál oproti klasickému SG ve kterém každou záhadu a a děj vyřeší během jedné či dvou epizod... Tohle je změna která se mi líbí, sice nebyl bych vůbec proti aby se víc střílelo a bylo víc scén jak prochází loď ve které najdou nové věci.... Ale tak či onak se na to rád dívám... A to jsem ještě neviděl "Aftermatch" na který budu koukat večer...
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 08.10.2010 13:31:50
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Asi se vyjadřuju blbě nebo co. Se mi Time taky líbil, ale děj to neposunulo nikam a navíc zase to porušování "základní časové směrnice". Air 3 teda nevím, ale ta pouštní planeta bylo akorát natahování děje. To, že v s01 by nebylo vhodné nechat umírat některé postavy je jasné, ale příznivci sci-fi berou život postav jako vedlejší dějovou linku, ne jako hlavní. SGU je sice jiné, jenže oni to s tím přehnali, nevyvážili správně poměr osobní život (vztahy) vs. SG příběh. Skalní diváci v US jim utekli a my teď musíme doufat, že se stane zázrak a následujících 7 (8) epizod bude lámat rekordy na 1,6 - 2,1 M diváků, a za to bych teda ruku do ohně nedal. Aftermath je dobrý díl dějově a tak jsem to i myslel, v první sezóně měli dávat díly, které nějak posunují děj a na vyplňovačky se vykašlat, aby se divákům seriál zalíbil. Těch 20 x 40+ minut za rok není moc nato, abychom se jako diváci dívali na osobní a někdy i nezáživný život postav. A, když už, tak sci-fi musí převažovat a ne naopak.
:)
Pokud bych měl napsat svůj názor, tak v s03 už moc nevěřím, ale naděje umírá poslední, tak uvidíme.
:D
Naposledy upravil dolph1888 dne 08.10.2010 16:38:21, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.10.2010 14:36:29
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

dolph1888 píše:
To se pak nelze divit, že skalní příznivci vzali roha a na SGU už zanevřeli.

Jestli skalní příznivci vzali roha, tak kdo jsme pak my? :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 08.10.2010 15:06:56
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

My jsme ti co překousli tu změnu, naše víra nám pomohla vydržet a podobné je to i v US. Ten +/- 1 M diváků co se na SGU (ještě) dívá je stejný jako my, zbytek SG fandů nakopl FTL a jsou už na gigamíle daleko, bohužel teda.
:D

Příspěvek 08.10.2010 20:16:19
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Staré poleno nejlíp hoří... takhle aspoň vypadají poctiví fanoušci StarGate... je jedno jak ten seriál x film bude vypadat a kdo v něm bude hrát a o čem to bude, já se nato tak či onak podívám..
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 09.10.2010 09:39:59
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

seriál se mi začíná stále více a více líbit, jen je mi hodně líto Rielyho :(
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 09.10.2010 11:59:23
bigless Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dávám 8/10. Taky mě trochu udivila bezstrarostnost se kterou rozsekali loď a v klídku si od ni odkráčeli jako by měli na Destiny celou flotilu. Youngův dusivý herecký výkon byl šokující. Čekal jsem od něj vše ostatní jen ne to, že mu zacpe horní cesty dýchací. S Rushem jsou prašť jako uhoď. U Rushe je rozdíl jen ten, že při tom drží prst na antickém tlačítku. :)
Riley odehrál taktéž svůj heroický okamžik a abych řekl pravdu, chybět mi nebude. Ani jsem netušil, že ve výpravě je. A ohledně LA, je mi též sympatický jejich velitel(jak tu někdo psal). Má charisma a myslím, že by do posádky zapadl. Jako inertní tlumič mezi kladivo a kovadlinu (Young+Rush).

Příspěvek 09.10.2010 14:30:04
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

8.5/10

Na epizode sa mi celkom pacilo objavenie kapitanskeho mostika a odomknutie systemov. Rileyho neriesim, aj tak mi bol nesympaticky (ale ked mi siahnu na Brodyho, tak kupujem letenku do USA a ručne granaty na producentov). Inac tato epizoda ma u mna jedno velke plus za efekty v scene, ked sa chcipnuty raketoplan suchne o tu horu. Bolo to celkom realisticke, len keby tu sadru trocha viacej zafarbili.
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách