Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 22.10.2008 13:09:51
CarterX Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahoj všem, narazil jsem na tenhle seriál už dříve, ale teprve teď jsem si našel dostatek času na to si ho stáhnou t a pak se na to i podívat. Jenomže jsem narazil na takovýmalý problém. nevím, jak jdou ty filmy s řadami za sebou, takže bych byl rád, kdyby byl někdo tak moc hodný a napsal mi tu něco jako seznam, v jakém pořadí se na to mám začít koukat. Děkuji za případné seřazení.

Příspěvek 22.10.2008 14:46:55
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ono je to vlastně úplně jedno, na filmy se můžeš podívat až po seriálu. Což bych doporučila, protože po poslední epizodě následuje takový absťák, že člověk sáhne po čemkoliv :D

Ale pokud chceš nějaké pořadí, tak + - tohle:
1. The Gathering (film)
2. Season 1 - 3
3. Season 4 do epizody "The illusion of truth"
4. Thirdspace (film)
5. Season 4 zbytek
6. Season 5 do epizody "Objects at Rest"
7. River of Souls (film)
8. In the Beginning (film)
9. Season 5 konec - "Sleeping in light"
10. A Call to Arms (film)
11. Crusade
12. Legend of the Rangers

To je z lapiduchu. Ale to Thirdspace bych doporučila možná ještě o několik epizod později, protože je tam pár mírně spoileroidních věcí.
Ale jak říkám, na filmy se můžeš klidně podívat až potom. Co se týče Gathering - na to jsem nenašla odvahu dodnes a zvládla jsem to i bez něj.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.10.2008 14:49:58
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Gathering je super. G'kar se snaží obnovit telepaty vskutku příjemným způsobem :)

Taky doporučuju napřed seriál,a až pak filmy.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 22.10.2008 15:35:15
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musím se přiznat, tenhle seriál vůbec, ale vůbec neznám. Slyšela jsem o něm už dřív, ale nikdy jsem se nedostala ke sledování nebo zjišťování více informací... Jak si tak ale pročítám tohle fórum, začíná mě to zajímat čím dál tím víc... Asi si na to našetřím více času a pokusím se na to podívat :yeah:
Obrázek

Příspěvek 22.10.2008 15:51:59
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak až takovou jednoznačnou a rychlou odpověď jsem nečekal, ale vůberc si nestěžuji. Naopak, Klenotce velký dík. Zkoušel jsem to někde najít, ale neuspěl jsem. Ještěže dobří lidé nevymřeli. Teď už to jenom natahat. Ještě jednou díky za pomoc.

Příspěvek 22.10.2008 15:58:47
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já osobně, byť jsem zatím B5 nedokoukal, doporučuju Gathering naopak vynechat, protože je na něm skutečně poznat, že je to taková betaverze... Podstatné info z něho se objeví o později a alespoň vynecháš ten übercheesy souboj muž proti muži.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 22.10.2008 16:04:12
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak to by mohl přeskočit i celou 1. sérii, protože Sinclair s pistolkou proti netvorovi taky stojí za to. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.10.2008 16:07:31
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já jsem to původnš nechtěl striktně, jak to má skutečně jít za sebou, šlo mi hlavně o to, abych se nepodíval na něco dřív, než bych měl (konec dřív než začátek).

Příspěvek 12.11.2008 23:27:08
Snake Plisken Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Náhodou je to super seriál. Ne jako ty dnešní. U Babylonu 5 bylo vše předem promyšleno ka to bude směřovat a jaký bude děj. Mnohé sci-fi seriály jako je třeba SG se točí tak, že není jasný konec a scénarista ho neví. A pak dochází k nesrovnalostem. Ale v Babyonu 5 je vše tak dobře propleteno a je to chytlavé. Ne každého, natož sci-fi fandu to chytne. Koukal jsem na to jako málý na TV3 (bývalá Galaxie, později z toho byl sportovní kanál Galaxie Sport a pak Nova Sport). Před rokem jsem si to stáhl a znova koukla na všechno....moc se mi líbí :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 29.12.2008 15:46:25
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak jsem si suverénně pustila na youtube konec Sleeping in the Light:

http://www.youtube.com/watch?v=znNciln7qwY

Řekla jsem si, no co, už je to půl roku od posledního sledování...a začala jsem řvát ještě než to pořádně začalo :lol: Tohle moc seriálů nedokáže. :)

Každopádně, viděla jsem na GW anketku, kterou uniformu máte radši? Earth Force nebo ty černé? Osobně jsem spíš pro ty černé, protože mi přijdou pohodlnější. Člověk se potřebuje cítit pohodlně a musí se taky hýbat, na což ty pozemské uniformy moc nevypadaly.

Hmm, asi až dojedu podruhé Farscape (jsem už skoro na konci), tak začnu pomaličku koukat zase na B5, až bude po zkouškách :) Tentokrát možná najdu odvahu i na 1. sérii a na "It´s a dangerous place" Sinclaira :smile:

Pokud někdo neví, o co mi jde, tak je to pokus o rozproudění diskuze. :smile:

Příspěvek 30.12.2008 16:17:43
One.Of.Them Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravím, koukám, že Gathering berete jako v celku nepovedený úvod do série a zbytek vychvalujete do nebes... uff :) Na B5 jsem slyšel samou chválu a zatím jsem viděl právě jen Gathering a trošku jsem se nudil. Ale na základě místního nadšení se co nevidět pustím do první řady, abych se o zkouškovém nenudil :D

Příspěvek 30.12.2008 16:38:06
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ďalší, ďalší sa nechal zlákať! Super!! :yahoo: Osobne tiež za trochu slabšiu považujem 1.sériu. Hoci niektoré momenty sú tam nezabudnuteľné. Keďže to ideš pozerať prvý raz, určite si ju mrkni. Neskôr sa na udalosti v nej dosť odkazuje :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 30.12.2008 17:28:38
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Taky se chystám znovu vrhnout na B5, pěkně poctivě, od prvního filmu dál... První série bude trochu náročnější, ale já to zvládnu! :D Má své momenty a Sinclairovo hrdinství když už nic jiného tak třeba pobaví 8)
Ještě stále jsem ale nesesbírala odhodlání na Crusade, pořád trčím někde u třetího dílu a nedokážu se dokopat k tomu zbytku.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 31.12.2008 15:54:26
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Linn: Když se u Crusade prokousáš ještě tak dvěma díla tak pak už je to hodně dobrý. Mě se to třeba hodně líbilo, hlavně sedmá epizoda, jelikož se odehrává na Babylonu :D (omlouvám se pokud to považuješ za vážný spoiler)

Jinak já teď začal Babylon sledovat od začátku (bez filmů), každej den dva tři díly a musím říct, že ty úvodní díly se mi líbí čím dál tím víc. Zatím jsme se dostal k 1x09 a prostě paráda.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 03.1.2009 20:59:52
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ach Babylon 5 ... :bounce:

Jeffrey je legendární... Pro mě hlavně díky konci. A ta pistolka! :lol:

Klenotka: Osobně se mi víc líbí klasické EA uniformy. Ty jejich slavnostní jsou jedny z nejkrásnějších,co jsem kdy viděl. :)
(pokus o rozproudění diskuzí vítám)
Koukejte tenhle sci-fi seriál shlédnout. Lepší neznám. Lepší není...
Obrázek

Příspěvek 03.1.2009 21:06:04
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Uniformy? Niekto povedal uniformy? :D Tiež sa mi páči tie ich nové. Tá čierna... s decentnou striebornou-šedou... :oops: ach.

Každopádne dobre vyzeral aj odev rangerov. Isilzha bola jednoduchá, ale dosť dobrá :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 03.1.2009 21:18:52
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já se ke Crusade ještě nedostala :oops: Mám tu teď celé balení, takže se asi někdy kouknu znovu od 1. série tak, aniž by mi tam běhaly kostičky a mluvilo to rusky :smile: Není čas, ale jelikož vím, jak je Sinclair důležitý pro děj, včetně poloviny událostí 1. řady, tak se podívám i na tu (Gathering ale asi opět vynechám :))

Geser: Ty slavnostní opravdu vypadaly dobře, to je pravda. Na těch černých se mi nelíbil ten velící "župan", co Sheridan nebo Ivanova občas nosili. Ale jinak bych osobně radši nosila tu černou. :) Myslím, že to i vyjadřovalo určitou svobodu, kterou stanice získala a jakýsi vzdor proti spoutání těmi pravidly, která se jim tam snažili vnutit. :)

Příspěvek 03.1.2009 21:24:48
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak ten velící "župan" bez rukávů mi připadal právě nejvíc cool :)
Zajímavý :D

Samozejmě se mi líbí obě verze,ale EA je prostě má oblíbená...
Obrázek

Příspěvek 19.1.2009 11:19:18
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Co se uniforem týče, nejkrásnější je podle mne EA slavnostní... ta šedá, kterou měl na sobě
Toto je spoiler!!!:
Johny když oficiálně odcházel z Earth Force
. Ty klasické modré jsou ale taky pěkné. Je to zvláštní. Například u Galacticy, která má ty uniformy podobné. Modrá-služební, šedá-slavnostní, modrá-těsná, šedá-volnější... tam to mám naopak. Líbí se mi výhradně ta modrá. Sakra... potřebuju vééélké množství peněz na kostýmy. :sorry:

Černý Army of light se mi nikdy extra nezalíbily... nosilo to tam jen těch pět... no... nevím. Johny v šedé u pultíku je prostě Johny v šedé u pultíku. :wink:
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 19.1.2009 14:39:33
anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

lidi poslal by mi někdo torrent toho uvodního filmu,rád bych to zkouknul.když tak si to začnu stahovat :)

Příspěvek 19.1.2009 15:08:24
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Hlavně to podle toho prvního filmodílu nesuď! Je docela nudnej... superdokonolalé to je až od druhé série dál... Ta první série je jaksi zpětně dobrá... jako nutnej úvod...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 11.5.2009 19:36:31
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak hlásím, že koukám a koukám a už jsem u 2x05 a líbí se mi to čím dál víc :). Třeba až dokoukám, tak se B5 probojuje i do mé top3 :-D. Jediné co mě zatím zklamalo, je znělka druhé řady. Tu z první jsem si zamiloval, ale tu z druhé už přeskakuju :(.
Každopádně budu citovat Gesera: "Zdar a sílu najdeš v sýr.. ehmm na stanici B5" takže jdu koukat dál :). Btw Londo je stejně nejlepší :-D
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 11.5.2009 19:42:57
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

:whistling: Tééda, takhle prozradit mou slabou chvilku...
Mě se znělka S2 líbí víc než ta z jedničky. Každopádně na pětku nic nemá :D
Obrázek

Příspěvek 11.5.2009 20:00:53
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zoidy: Jestli se ti B5 zatím líbí tak 3 a 4 řadu budeš milovat. :wink: Klidně bych se aji vsadil, že se pak budeš víc dívat na B5 než se učit na maturitu. :lol:
Naposledy upravil Skrejm dne 11.5.2009 20:07:19, celkově upraveno 1
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 16.5.2009 17:35:05
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak nevím jestli je to jenom můj dojem, ale 3. řada se mi zatím zdá poněkud slabší, v druhé se to tak skvěle rozjelo a teď je asi takové to pověstné ticho před bouří :). No zatím jsem teprve u 3x08, tak uvidíme co bude dál 8)
Living is easy with eyes closed.....

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5