Notak, ve filmu není nikde řečeno, že Bránu postavil Ra

S tou jinou galaxií máš ovšem pravdu.Podle mě to takový detail není, je to značná doba. No a jak potom vysvětlíš to s Osirisem
při analýze amuletu vyšlo najevo, že je deset tisíc let starý. Amulet znázorňoval Usireva, který drží v rukou odznaky královské moci - berlu a důtky (v českém překladu důtky zaměněny za cep). Uprostřed amuletu je nilský kříž (ankh) - egyptský symbol nesmrtelnosti. Amulet byl klíčem k tajné schránce v chrámu ukrývající „ozbrojenou ruku“.
Jak je tohle potom možné, že 10 000 let stará hračka, která je součástí stejně starého chrámu na Zemi, to mi chceš tvrdit, že Egyptani ten chrám postavili a Osiris si ho přivlastnin?
V tom samém dílé je připomínána Dannyho teorie s Pyramidami starými 10k let a že sloužily jako přistávací rampy pro lodě, a Sara Danielovi říká když jim příjdou ty výsledky stáří "Bože Danieli, měli s tehdy pravdu".
Ale na film se vůbec seriál neohlíží, že.
EDIT: Důvod, proč nemohli být ve stejné době na Zemi, je jasný. Antikové s Goauldy se buď těsně minuli, nebo žili pod jejich vládou krátkou dobu. nezapomínej, že žili mezi lidmi primitivně, Morgan říkala, že nebylo jak obnovit jejich společnost. Ty si je očividně představuješ v tomot období s možnostmi a schopnostmi jak v Pegasu. Ti co zůstali na Zemi rozhodně ne ( Ti co odešli bránou a stali se členy aliance je něco jinýho)
Oanessané tam byli jen velmi okrajově a nebyli nijak úspěšní.
Asgardi přemístili Vikingské kultury na jiné planery-Vikingové existovali nejdříve od 500 našeho letopočtu, tedy 3500 leto poté, co byli Goauldi vyhnáni. Asgardi také se stali Vikingskými bohy(Thor, Freyr) Důvod toho je zřejmě proto, že někteří Goauldi se pokoušeli na Zemi obnovit svou moc, jako Sokar (Vzal lidi ze středověké evropy a zalíbil se mu titul Satan)
Přehlížíš detaily s tím, že je to plote hole a nepřemýšlíš nad tím do hloubky.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain