Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate Universe - obecný pokec

Stargate Universe - obecný pokec

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tvůrci: Brad Wright a Robert C. Cooper
Premiéra: Léto 09

Synopse:

Stargate Universe je zasazen na palubu masivní antické lodi nazvané Destiny, o miliony let starší než Atlantis. Antici vypustili automatickou loď před miliony lety, aby rozsévala brány skrz mnoho galaxií, a za ní druhou loď, která měla tu první následovat a prozkoumávat planety. Jejich povznesení je ale natolik zaměstnalo, že plán nikdy nedokončili.

Země objeví, že záhadný devátý chevron může být upraven tak, aby se brána přímo spojila s Antickou lodí, což doslova otevírá celý vesmír. Tým ale brzy zjistí, že se nemůže vrátit na Zem a musí cestovat na lodi, která má naprogramovanou trasu.

Posádka cestuje do dalekých koutů vesmíru, spojujíce se s každou předešle vypuštěnou bránou, čímž naplňují původní účel mise Destiny. Loď přichází do styku s bránami, které byly umístěny na svá místa před stovkami let, přínášejíc výzvy, jelikož posádka není schopna ovládat navigační program. Pokud někdo zůstane pozadu, není žádná možnost se pro něj vrátit. Tým na svých cestách potkává nové rasy, nepřátele a zažívá nová dobrodružství.

Seriál by měl být více zaměřený na postavy a o to méně bude lpět na scifi mytologii. Tvůrci chcou seriál mířit na širší publikum a chtějí přitáhnout k SG nové diváky.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Pokud někdo zůstane pozadu, není žádná možnost se pro něj vrátit.

To znamená, že jak se loď pohybuje, mění se oblast bran, se kterou je schopna navázat spojení? To aby si s sebou tým nosil časovač. Jako ve Sliders: Kolik času máme na tomto světě? :) Zajímavé
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je ale náhoda, že Antikové pojmenovali loď stejně, jako je slovo osud v angličtině :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Mart9in9 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

zajímalo by mě jak ten 9 chevron rozluští. Jesli jako polohu Atlantis? že by v tom zase měl prsty Daniel? já bych se tomu nebránil.
Z toho že má být zaměřen více na postavy než na mytologii mám trošku obavy aby se stoho nestala Telenovela.
Abychom nemuseli poslouchat dialogy : "Rozbil se nám Jumper." "A nechceš si o tom promluvit?"
Naposledy upravil Mart9in9 dne 22.8.2008 19:23:16, celkově upraveno 1
Nikdy nedej stejnou šanci blbovi. -svatý František z Assisi (1181-1226)

Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Řekl bych, že originální název projektu byl "Fata" a Destiny je jen překlad.
Obrázek

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ta lítající loď rozhodně nastavuje časovej limit expedicí, kterej by (aspoň ze začátku) mohl být zajímavým obohacujícím prvkem.
Pokud jde o mytologii, je jen logické, že jí tam moc nebude. Dotyčná/é galaxie podle všeho nikdy neměla/y žádné spojení se Zemí, takže do zemské mytologie by to promítnout nemělo. A jestli domorodci v oné galaxii nepřišli na to, jak systém bran používat, moc bohaté mezihvězdné mytologie se nedočkáme ani tam. Snad jen čas od času konkrétní legendy jednotlivých planet...

Ohledně postav jsem taky docela zvědavej, protože usměvaví, pozitivní, "nikdy nemám depku, ledaže jsem pod vlivem emzáků"-lidičky už mě místy vadí. Neškodilo by mezi hlavní postavy seriálu dát taky nějaký negativní. Nabízí se perfektní příležitost dát jako vojenského velitele expedice nějaký zelený mozek nebo tak...
:) A když je to v těch jinejch galaxiích, snad už konečně nebudou všichni domorodci lidi. Tedy pokud zas nepřijdou s nějakým úžasným vysvětlením JAK a PROČ se tam dostali...

Uvidíme 8)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No, hlavně aby kvůli těmhle všem okolnostem nezapomněli na nějaký dlouhodobý příběh...

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, skutečný mimozemštani tam snad budou častější. Ale IMO tam lidi budou, pro natáčení je to daleko výhodnější a lehčí. A zase to je lepší, než aby měli na každé planetě jiný čela a la Star trek. Bude to nějakej kec že ta první lod rozesívala lidskou DNA nebo tak něco. Nevěřím, žebychom nenarazili na žádný lidi, pro ně by to bylo zbytečně drahý na výrobu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ehm,no mám takový pocit,že tam lidi až tak moc nebudou,proč?-protože nedávno Wright sdělil to,že Universe bude nákladný...
Obrázek

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

we are the furlings.... :D
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tenthius ocividne hunti :D
No rikat, ze to bude nakladne mohl, ale stejne tak tvrdili ze Carson nebude clon a ani kdyby to bylo ankaldne tak to neznamena kazda planeta jini emzaci...
Ale jsem zvedavy jak se stim poperou

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslím si, že Stargate nemá zapotřebí se snižovat k nějakým čelům. Už od první sérky SG-1, když chtěli udělat skutečný emzáky, tak si na tom dali docela záležet. Viz Unas v Thor's Hammer nebo ten vodník ve Fire and Water :) . A to byl SG-1 ještě mladej seriál, s ne zrovna bachratým rozpočtem.
Když snad pominu Noxy, tak všichni skuteční emzáci ve SG byli dobře zpracovaní. Tak se od toho přece teďka neodtrhnou. Na druhou stranu je možný, že z finančních důvodů vymyslej, jak tam zasadit lidi.

Ale doufám, že opravdových emzáků tam bude vícero :) . A třeba se i setkáme s některou z tajemnějších ras z SG-1, popřípadě jejími pozůstatky. Gad-Meer, Reole, takovýhle... :) Některý z nich by mě totiž fakt zajímaly
- Londo Mollari

WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

hhmmm uz se tesim na novou znělku...
je zajimavy ze to nebudou moc ovládat stejne jao to bylo na atlantis...ale tam pak vyfasovali super plug'n'play porty a napíchli se do všeho xD
uvidime esli to tady bude jiny....ale co nebudem koukat na detaily...
mozna by neskodilo jiny složení týmu než
-Hl.hrdina s ironickym smyslem pro humor
-mimozemšťan
-bouchač
-vědec
.........
mohli by klidne vymyslet neakou jinou strukturu ale asm nevim jakou....ale tim zas neci rict ze by ta stavajici sestava byla neak hrozná...
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
we are the furlings.... :D

Lower your shield and prepare to be assimilated!

Souhlas s Balialem, IMO budou čela. Že u Unase Nema nebyly potřeba, taky SG-1 měla skutečné emzáky jen jednou za čas a v malém počtu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

St0rm píše:
ale stejne tak tvrdili ze Carson nebude clon

To se pletes to Wright nikdy nerekl, to tvrdil Mallozzi a ten toho vzdycky nakeca ;)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

WORMWEJDR píše:
mozna by neskodilo jiny složení týmu než
-Hl.hrdina s ironickym smyslem pro humor
-mimozemšťan
-bouchač
-vědec
.........
mohli by klidne vymyslet neakou jinou strukturu ale asm nevim jakou....ale tim zas neci rict ze by ta stavajici sestava byla neak hrozná...

No, já bych hlavního hrdinu trochu pozměnila. Proč musí být všichni stejní? Jak již někdo psal, nebylo by ke škodě, kdyby byl velitelem nějaký tvrdý mariňák jako plk. Sumner. Toho bych brala já... Pak by tedy mohl být mimozemšťan, vědec... Pak bych tam dala nějakou komičtější figurku.
Obrázek

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

jsme fakt na to zvedavy namet vypada dobre :D
" IMMORTALITY "

Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ovsem trosku mi nedochazi toto: ta lod ma nekonecno energie kdyz si lita vesmirem tisice let?
ta druha lod na brany - ma nejakou naquadahovou tovarnu ze tisice let ji jeste nedosel material?
navic mi prijde naprd ze se nemuzou dostat na zem, a jsem zvedavej jak to vysvetli.. doufal alespon ze zem bude moct komunikvat s nima a posilat jim tam zasoby atd..
no uvidime co se z toho vyklube

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To je naopak dobrý, že nebudou mít kontakt se Zemí. Protože jinak by měli automaticky všechno, co potřebují. Takhle se budou muset postarat o sebe sami. A to je IMO pro seriál zajímavější.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím, to se mi dost líbilo v první sezóně SGA... Byli by odříznutí, bez podpory, vyžadovalo to od lidí (respektive od scénaristů při psaní) trochu uvažování dopředu a zoufalých činů...
:? jen mám strach, že to zase nějak zvrtaj...
- Londo Mollari

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Uvidíme jak to vykoumaj, může to být velmi zajmaví, já v to doufám, tady je takej moje hříčka jak se na tu lod mohli dostat Lorne se Zelenkou: Jdeme na průzkumnou misi s plukovníkem Johnem Doe a jeho padesáti kadetama v závěrečném výcviku prozkoumat devátej Chevron na nějakej divnej planetě, místo toho jsem měl hrát turnaj v šachách, ale Rodney se bojí konkurence a Cartrová je někde na Líbánkách s O´Neillem tak to padlo na mě a Evanovi došli tempery chce najít nějakou zajmavou rostlinu, aby to nedopadlo jako posledně když mu jedno semínko upadlo Kellerový do výstřihu a ojhle roste nám tu hive, ještě že na to nepřišli stačil jsem vymazat záznamy ze senzorů, dověděli by se kdo z těch semínek pálil slivovičku.... Projdou a kurva, jme na nějaký zasraný lodi v kdo ví v jakách zkurveným vesmíru a nemůžem zpátky, aspon že 70 procent bylo kadetek....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

spike kree: Docela ujetý... mimochodem, četl sis pravidla o sprostých slovech zde na fóru?

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No ono je sprostý a sprostý a taky to patří k postavě, když převážná část hlášek Radka v češtině jsou právě tyto nadávky a upřímě kdo by to neřek kdyby se už podruhé ocitl někde kde se nemá šanci vrátit domů a pravděpodobně ho zabije emzák... vyzvedl by jedinou dobrou věc která by ho napadla a to těch 70 procent kadetek... myslím že z toho stvořim nějakou povídku.... k zasmání...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

spike kree: Na jednu starnu máš pravdu. Ale já bych si to tedy takhle nepředstavovala. Nicméně, zajímavý nápad :lol:
Obrázek

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

spike kree: Aha, tak to mi nedošlo, že jakoby cituješ Zelenku. Ale dá se to napsat třeba i takhle: "I'm trying, do pr***e"
Čili: každej to pochopí a nikoho to nepohoršuje. :wink:

Další

Zpět na Obecné