Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné SGA a atomovky

SGA a atomovky

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 28.2.2008 13:27:40
Grogy Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nevím, jestli se mi to jen zdá, ale taky jste si všimli, že v SGA je takovej trend věty "Prostě tam hodíme atomovku" a používá se to ve spoustě dílů, na spousty situací. Snad poprvé, kdy jsem si toho nějak víc všiml bylo, když bombardovali tu replikatorskou planetu.

To vse bylo fpoho, ale co mě dorazilo, když se v díle Midway dostali wraithove do SGC a když ten cápek z NID volal armádě s tím, že na SGC schodí atomovku. Nechápu k čemu to takhle kravěj, když SGC měla odjakživa velmi účinnou autodestrukci, se kterou vždycky všichni počítali a manipulovali.

Nezdá se vám to taky divný, jak to poslední dobou porád používají?

EDIT: Topic přesunut do vhodnější sekce. Klenotka

Příspěvek 28.2.2008 13:36:56
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se nezdá že by to říkali hodně v poslední době, občas se to oběví a nejen v atlantis, i v sg-1 se to občas řeklo ale ne zas tak často. Občas to prostě příjde

Re

Příspěvek 28.2.2008 13:41:48
Grogy Airman
Airman

Odpovědět s citací

No me jde hlavne o to, ze to pouzivaj i v souvislosti se znicenim SGC, Navic kdyz si vezmes jen ten smysl, jako ze SGC je buh vi jak hluboko pod zemi pod tvrdou skalou, s cimz by toho atomovka zas tak moc nesvedla, ze uz je to proste moc :D

Příspěvek 28.2.2008 13:57:21
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se nezdá, že je tenhle topic v sekci postavy :wink:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 28.2.2008 14:12:05
Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak co ty vis....kdyz uz se dokazali dostat na zemi pres Midway,ktera by asi mela byt dobre chranena tak se bali toho,ze by se Wraithum podarilo autodestrukci zastavit ne?

Příspěvek 28.2.2008 14:18:16
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

dal si spatne topic mas ho v postavach

jinak k tematu , sgc je hluboko pod skalou atomovka neobohacena naquadahem nebo naquadrii by nic nesvedal . Ale cely je to blbost protoze by se ostatni staty asi ptaly co se tam stalo 8)

Příspěvek 28.2.2008 14:26:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Midway jsem neviděl, ale pokud se Wr nedostali ven z Cheyenne tak autodestrukce základny úplně stačí, ne?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 28.2.2008 14:35:49
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak Midway měl víc "chyb" než jen to, že chtěli na SGC shodit atomovku ...
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 28.2.2008 14:41:03
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Midway jsem neviděl, ale pokud se Wr nedostali ven z Cheyenne tak autodestrukce základny úplně stačí, ne?

oni W nemohli najit vychod

Příspěvek 28.2.2008 14:50:06
Xardy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak vsetkych omracili, kto by tam tu autodestrukciu aktivoval? Predpokladam, ze ten chlapik co sa zobudil na to kody nemal (jeden clovek ju nespusti, alebo sa mylim?).

Příspěvek 28.2.2008 14:53:56
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Jelikož to poznalo napadení a automaticky se to zavřelo (což vysvětluje, že nemohli najít východ), tak to i samo spustí autodestrukci... a řekl bych, že někde na hoře nebo tak je nějaký vzdálený ovládání... ne vždy v SG-1 spouštěli autodestrukci, více krát ji tam zastavovali :wink:

Shodit na tu horu atomovku... nevím nevím... je to uprostřed hory a ta místnost s bránou atd. je ještě 28 pater pod zemí, takže nesmysl jak svina + to, že za tu chvílu by určitě stihli evakuovat všechny lidi, co bydlí v okolí :lol: :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 28.2.2008 15:15:38
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

já osobně bych tu atomovku schodil tunelem co je nad bránou... stačí jen otevřít vrata nahoře a hodit ji tam ne? :wink:

Příspěvek 28.2.2008 15:22:22
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

a myslis si ze si nikdo nevsimne vybuchu ?

re

Příspěvek 28.2.2008 15:34:49
Grogy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Za prve sry za ten topic, nejak jsem se vubec nezajimal kam to davam, proste jsem dal nove tema :) Takze za to sry.

A jinak spustit autodestrukci muze kdokoliv, akorat zastavit ji muzou jen dva vyzsi dustojnici, takze tak jak by ten capek zavolal armadu, tak stacilo to spustit. Jinak myslim, ze ten komplex, diky tomu, jak je koncipovanej by neutrpel zas tak sileny skody i kdyby tu atomovku schodili primo do prostoru brany, nezapomente ze to byl nejakej atomovej kryt nebo co. Vybuch ty autodestrukce je urcite mnohem vetsi nez jedna atomovka a urcite nebude delanej na zpusob atomovky, aby se zabranilo pripadnemu poskozeni okoli.

A jeste navic bych rekl, ze ten kryt se nepujde otevrit zvenci, a urcite neni az na povrch ty hory, podle me bude jak je hlavni cesta do SGC, tak tam budou nejaky chodby, velky dvere :D ktery budou taky zablokovany zevnitr a pak az teprve ta sachta, takze kdyby tam priletely stihacky a schodili bombu, tak ....

Příspěvek 28.2.2008 16:36:38
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

SGC sa atomovkou nedá zničiť. Som kukal dokument o NORAD (North American Aerospace Defense Command - v cheyene mountain).
Je to pevnosť stavaná za studenej vojny tak, aby vydržala prípadný ruský atómový útok a ju nevyradí ani EMP pulz.
Takže tak...
A navyše výbuch atomovky si človek všimne, to sa nedeje každý deň.
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Další

Zpět na Obecné