No já bych se ani tak neptal na nový nepřátele mě by zajímaly špíš další nový přátele. Už pěkně dlouho jsme neviděli pořádnýho spojence. Asgardi ty se takřka neozvou Tokrové se od nás distancovali a Jaffové... spojenci? ani náhodu! ty nám dřív podkopnou nohu a ještě přispěchaj, aby nás dorazili. Toláni ti už asi ani nežijou. Noxové a temní phe tak to by mě zajímalo jak tohle někoho kdo sleduje seriál mohlo napdnout, ne vážně fakt mě to zájímá. jejich rasa je takřka na pokraji vyhinutí a žijou jen v jednom neviditelnym městě a co dál? no dobře to město ještě lítá. ale jinak nic extra navíc. Ne vopravdu máme my vůbec spojence... ne! V podstatě nás režiséři donutili nás vnímat jako jednu z nějmocnějších ras v galaxii která strká nos do všeho a všechno se snaží řídit... a je to tak, že teď už jsme podle nich tak silní, že spojence nepotřebujem. Dokonce už ani neuvažujem realisticky honíme se za svatym grálem jak pes za kočkou. Phe malinko směšný ne?! A navíc jsme od celoseriálovýho vázání se na antiku na egypt přešli k Vikingské anglii... připdávám taky jako mě, že už sou v koncích, že jaksi došla tvůrčí nit... no zamyslel bych se nad tim jestli je kloudné pokračovat s oběmi seriály najednou... ymslim, že jeden by měl skončit a myslim, že ten starší určitě se každej shodnem na tom, že nějakej sladkej konec s happy endem takovej spin-off na rozloučenou by byl adekvátní jinak mi původní SG-1 znechutěj ještě víc... i když pravda nejsou horší ani lepší jsou jiný, ale začínam z nich cejtit ohranost prostě jakoby už stará dáma byla moc dlouho na scéně a přitom to už dávno nebyla ona jako by prošla nesčetně plastikama... místo, aby se na chvilku hodila na neschopenku a lehla si do sarkofágu...