Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Co se nám líbí a co ne na jednotlivých sci fi seriálech

Co se nám líbí a co ne na jednotlivých sci fi seriálech

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Ezekiel Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jak jste už asi pochopili z názvu tohoto topicu, pište sem co se vám líbí a co ne na jednotlivých sci fi seriálech. Tady je moje stručné hodnocení:

Stargate SG1+SGA - na tomto seriálu mám rád vtipnost dialogů, vizuální efekty a hlavní postavy. Naopak se mi nelíbí velká míra nereálnosti vzniklých situací. Občas mám z tohoto seriálu také pocit "nastavované kaše".

Andromeda - tento seriál mám rád z jednoho prostého důvodu : PERFEKTNÍ postavy. Rovněž samotné téma je velice dobře promyšlené, nicméně seriál sráží pátá řada, která je kompletní spin-off (nehledě na totální odklon od technického vysvětlování věcí k vysvětlování pomocí nadpřirozených sil).

Battlestar Galactica - zde mám jen slova chvály, osobně považuji BSG za nejlepší sci-fi. Perfektní atmosféra, temnost jí odpovídající, atd. Skoro není co vytknout.

Futurama + Red Dwarf - parádní seriály, ovšem těžko se dají považovat za sci-fi, jsou to čisté komedie.

Co soudíte o dalších seriálech?

Příspěvek 23.11.2006 19:39:45
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, BSG - tomu se nedá snad nic vytknout - snad nejreálnější zobrazení techniky a jejího využití ve sci-fi vůbec, promakané postavy a nedá se říct, že existuje něco jako dobro a zlo.

SG1 a SGA - na to se dívám vlastně jen kvůli akci a vůbec, je to prostě zábacně udělané, ale to je tak všechno :)

Red Dwarf - RD JE sci-fi, je tam například vysvětlena teorie relativity (i když ta nneí sci-fi, to je fakt), jsou tam vysvětleny děje za rychlosti světla, je tam ukázána teorie evoluce. Všechno ostatní je nad chápání hlavních postav, palubní počítač nevyjímaje.
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 23.11.2006 20:14:42
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

RD i Futurama je samozřejmě sci-fi, jeden sitcom a druhý cartoon. Co jiného by to bylo než sci-fi v dnešním slova smyslu.

ST DS9 - některými Trekkie zavržen je DS9 ukázkou, že i Star Trek může mít kontinuální příběh a nejednoznačné hlavní postavy. Je porušena řada věcí, které mohly lidem vadit na TOS a TNG. Události provazují charaktery, řada postav reaguje reálně (tj. amorálně), poslední dvě řady zpracováním galaktické války vypadají spíše na military sci-fi. A ukázáním, že ani Federace není složena ze snílků a utopistů, jednoduše nakopávají koule komukoliv, kdo tvrdí, že ST je jen pro snílky a utopisty.
Co-producentem byl Ron Moore, autor BSG ;-)

Farscape - FS si nehraje na to, že v něm jde o válku říší v galaxii. Příběh uprchlých vězňů letících značně obskurdním vesmírem je o postavách. O jejich vztazích, hláškách, je to dokonalé a není to černobílé. Originální příběhy, ve kterých sotva kdy uhádnete o čem ta episoda bude a jak se bude vyvíjet. Kde jinde uvidíte, jak postavy přepadávají banku! A Scorpius je nejstylovějším záporákem všech sci-fi (míněno space oper) a to počítám i Baltara ;-) Browder tady ukazuje proč má navzdory roli Mitchella tolik příznivců. Klenot na úrovni DS9 s fantastickým ukončujícím filmem.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.11.2006 09:03:39
Chaotic Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Co se nám líbí a co ne na jednotlivých sci fi seriálech

Takže na Treku se mi líbí parskomety zářící všemi barvičkami a lodičky :D , na BSG se mi líbí lodičky a ohínky :oops: a na SG se mi mooc líbí vertikální kruhová koupelna... taky bych si jednu pořídil... člověk by prošel a byl by vydrhnutý, že by si mohl osvojit hlášku "Kiss my shiny metal ass." (bez metalu... raději trance ;) ). A na konec na B5 se mi fuckt líbí ta drsná příběhová linie zdobená spoustou akce a hlavní megaHERO Sharidan :)

A nelíbí se mi na Treku ten díl, jak se tam transportuje ten podělánek co se bojí transportérů, že prý sou tam při rozkladu vidět zvířata :roll: , na BSG že nejsou všechny díly dokonalé a na SG ona UNTOUCHABLE HEROovitost, až budu chtít nějakého megahrdinu, stáhnu si z netu Spidermana či kohokoliv jiného od Marvelu. :? A na druhý konec se mi na B5 nelíbí... ... ...No vzhledem k tomu, že 4 řady byly dokonalé a sáhodlouhé mě ani neserká, že jich je jen 5... na Londa sem si zvykl... takže není co by se mi tam nelíbilo... teda krom Soul Hunterů (ti sou trapní)

Ezekiel píše:
Futurama + Red Dwarf - parádní seriály, ovšem těžko se dají považovat za sci-fi, jsou to čisté komedie.

Za tuhle protistátní rebélii tě ukamenuju :)
[img][http://www.anis.xf.cz/ban.gif]http://www.anis.xf.cz/ban.gifhttp://[/img]
Vše je o úhlu pohledu...

Příspěvek 24.11.2006 10:14:39
Vendik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

na SG a SGA se mi líbí akce a ten nápad.
BSG je super. Jen by tam mohli dát i trochu jinačí "obrázek" vylétajících viperů :)

Příspěvek 24.11.2006 12:37:46
Major General
Major General

Odpovědět s citací

B5 mě teprve čeká .. jinak Chaoticu ST rozhodně nění jen o svítících zbraních a jiskřících lodích, DS9 je kvalitou srovnáváno s B5 btw. ENT je rovněž velmi dobré (3. a 4. řada IMO o ždibec překonávají nejlepší řady SG).

Jinak asi myslíš ten díl s Barcleym z TNG, který jsem kdysi viděl a příšel mi spíše funny ;-)
Obrázek

Příspěvek 24.11.2006 14:48:13
Chaotic Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Raynor: No já k Treku přišel jako malý capart a jak jsem zjistil, že tam blikaj různá světýlka tak jsem si jej zamiloval a Voyager pro mě byl (a vlastně ještě je) jedním z nejlepších sci-fi, protože tam je malinká lodička úplně sama ve světě zlých a velkých loďáků a je tam největší koncentrace světelných efektů. (holt některým stačí ke štěstí pár neonek :) )
Jak začali dávat Enterprise tak mě ale porazilo to, že ona první Enterprise vypadá jako Akira class a že je oblejší než Kirkova (tím u mě ten seriál skončil a despotický Archer tomu taky dopomohl (včetně těch dílů co dávali nedávno na AXN))
DS9 dávali kdysi na Nově i na Premiéře a byla to docela nuda (nemám rád od té doby ty ušaté ufony... Ferengy či jak). Navíc Defiant class byla prezentována jako megahyperultra loď, což nemohu přenést přes srdce díky své zkušenosti se ST:Armadou 1 a 2

Ad Barcley: Jaj PZHovy díly byly naprosto dokonalé, kdyby se do nich nevtíral ten podělánek :( .

Jinak s propagací B5 mám docela velké plány až zas bude net.
[img][http://www.anis.xf.cz/ban.gif]http://www.anis.xf.cz/ban.gifhttp://[/img]
Vše je o úhlu pohledu...

Příspěvek 24.11.2006 15:30:15
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

a čim je pro tebe archer despotickej,víš vubec o čem je Enterprise ?

-

Příspěvek 24.11.2006 20:27:21
Ezekiel Airman
Airman

Odpovědět s citací

Docela souhlasim s Chaotikem, ta neporazitelnost hlavních hrdinů je už otravná (zvlášť v díle jak wraith vycucá život z Shepparda a pak mu ho vrátí :-) ). Ten seriál je strašně založený na náhodách - jak bylo skvěle parodováno v Red Dwarf (Kryton: A pak ještě potřebuju odpor R15f512. Lister se sehne, zvedne součástku a povídá: Tenhle?)

Příspěvek 25.11.2006 18:03:43
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo- v SG asi taky používaj virus štěstí :lol:

Jedinej StarTrek co se mi líbil byl ten původní stařičkej, protože v něm důležitou roli hrál ten velkej hranatej majáček a hlavně protože mr.Spock dokázal zapojenim pěti kabelů do zásuvek opravit motor, kterej jim někdo ustřelil na druhej konec galaxie.
Jinak u ST mi dost vadí že tam je asi milion druhů emzáků, který se lišej jen různejma deformacema hlavy a taky že všichni používaj stejnou přechodovou komoru (při přistání na DS9 - přiletí UFO, který nikdy před tim neviděli a ejhle! Má kompatibilní komoru a zelenej chlápek s bodlinama na hlavě co z něj vyleze dejchá kyslík a mluví anglicky...)

Na SG se mi nelíbí že z ST spoustu věcí vykradli, jen Carterová mění krystaly místo zapojování kabelů. A to nepočítam 100% spolehlivost - zkuste si postavit byť jen nejprimitivnější stroj, kterej dokáže vydržet (natož pracovat) 10 000 let, taky zbraň se jim nikdy nezasekla.

BSG: Ta podle mě nemá žádný velký nedostatky. A líbí se mi že na začátku vždycky připomínaj že Cyloni maj Plán a člověk si nikdy nemůže bejt jistej co všechno je a co neni jeho součástí.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 25.11.2006 18:13:30
1shark1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

SG1 - Na tom seriálu jsem vyrůstal a pořád vyrůstám.
SGA - Spin-off, pro mě kvůli SG1, povinnost.
BSG - Úžasná atmosféra. Odlišnost od jiný sci-fi
Smallville - Odpočinkovej seriál.
4400 - Nápad a jeho využití v prvních 2 řadách.
[img][http://bs.harlab.com/extras/sharks.jpg]http://bs.harlab.com/extras/sharks.jpghttp://[/img]

Příspěvek 25.11.2006 18:57:42
Anubis22

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Jinak u ST mi dost vadí že tam je asi milion druhů emzáků, který se lišej jen různejma deformacema hlavy

Já myslel že je to jen můj názor ale vypadá to že nejsem jedinej. Takže né nadarmo StarTreku přezdívám Hlavouni. :D
Ale je pravda že je tohle dost divný. Každej má jinej tvar nebo barvu hlavy a tím se všichni rozličujou.

Příspěvek 25.11.2006 19:25:18
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

ST se musí hlavně pochopit. Já jako člověk, který je Trekkie už 15 let a na ST jsem vyrostla, to ani neumím vysvětlit. Musíte pochopit původní myšlenku Gena Roddenberyho. Tam nešlo o "hlavy", ale o to sbližování jiných světů, ras a o vymýcení nenávisti, válek a všech těch neduhů naší společnosti. Dost možná se to dneska může zdát naivní, ale osobně radši budu věřit v budoucnost ve ST než třeba v Matrixu nebo Blade Runnerovi.
A navíc, kdybyste se někdo podívali na DS9...to je úplně jiný ST a rozhodně už ne tak idylický jako předchozí a je to opravdu dost nářez, hlavně přelom páté a šesté řady.

A třeba u SG se mi původně líbila ta myšlenka brány, a taky to, že se odehrává v reálném čase a já si můžu představit, že to tak opravdu je. Sice tam, obzvlášť teď, zaznívají dost ošklivá klišé, ale i tak si k tomu sednu a podívám se, protože je to oddychovka. A upozorňuju třeba Tilliona, který se z nějakého důvodu snaží srovnávat SG s BSG...to nejde. SG je čistý mainstream, pro oddech, relax a fantazii.
BSG je o něčem jiném. Na té se mi zase líbí postavy, i taková ta realističnost jako jsou jejich obyčejné zbraně nebo prostě jen chybování nehláškujících postav.

FireFly-totéž. Výborné postavy, prostředí. Taky vtipný a nápaditý scénář, kdy se třeba epizoda Out of Gas odehrává ve třech liniích a my vlastně až skoro do konce nevíme, co se stalo. Taky třeba "vymakanost" těch jejich loupeží. A celá ta myšlenka westernu ve vesmíru, to je prostě Joss Whedon. A pak výborná hudba, ta platí i pro BSG.

Můj oblíbený Dr.Who...tady těžko říct, co se mi na tom líbí. Prostě líbí. Je to tak krásně šílené, okouzlující, záchrana světa je tu brána tak krásně s nadhledem a osvěžujícím britským humorem, který je bohužel pro některé lidi nestravitelný.

Tak, to je asi tak všechno, pokud jste to celé přečetli, gratuluji :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 25.11.2006 19:34:00
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

počkat, britský humor? Du tahat dr.Who...
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 25.11.2006 19:55:53
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Začnu od nejoblíbenějších.

BSG - Re-imagined Series:
+
Celková reálnost, postapokalyptický příběh, no.6, chodby do Áčka, hudbu, kameru (že, Tar-aro), normální vztahy mezi lidmi, vipery mk.2, herecké výkony a vše ostatní.
-
Nevím o nich.

Doctor Who:
+
Uvolněnost, zajímavé příběhy, Ecclestonův herecký výkon, TARDIS, krásná madame de Pompadour a Rickey s Mickeym.
-
Konec druhý série (tj: "Rose Tyler... *střih*") a odchod Ecclestona.

Torchwood:
+
Experimentování (například ty slavné orsgasmy na organismickou energii... nebo to bylo naopak?), pterodaktyl, nápad, zajímavé příběhy a že v každým díle někdo někoho líbá.
-
Docela mě vadí ta mezera mezi Gweninými předními zuby, divný tvar Torchwoodského auta a že v každým díle někdo někoho líbá.

Battlestar Galactica - Original Series:
+
Sleduji jí místo Večerníčka, Zarek/Apollo aneb. reklama na šampón, Starbuck, hláška "Not human, not cylon. Friends!" a starý dobrý chromovaný toasteři.
-
Jistá nereálnost, vycpané róby, pláštíky a absolutně nemožní nechromovaní Cyloni.

Stargate SG-1 - 1. až 6. řada:
+
Vyrůstal jsem na ní, v té době byl vztah Jack/Sam ještě roztomilý, Teal'cova pleš, nápad a Goa'uldi (hlavně ten jazyk s půvabnými slovíčky jako "Mikta").
-
Jonas, sem tam nějaká ta chybka, nereálnost, nesmrtelnost postav a raplikátoři (jakožto ultimátní nepřátelé, který se nakonec daj porazit a aby bylo dál co točit, musí se najít nepřítel ještě ultimátnější).

Stargate Atlantis:
+
Zajímavost, nový nápad, Rodney, Elizabeth a kvalitní příběhy (ikdyž často odvar z příběhů SG-1).
-
Kožený bundy ve 3. řadě, nereálnost, nesmrtelnost postav, ve 3. řadě snaha o "stylovost" a křečovitě napsaná Teyla.

Stargate SG-1 - 7. a 8. řada:
+
Bývalo by to bylo pěkné ukončení SG-1 a možnost vzniku SGA.
-
Teal'covy vlasy, vztah Sam/Jack už začíná být opravdu na obtíž, ještě větší nereálnost, nesmrtelnost postav (včetně Dannyho ohraného umírání a znovuoživování se) a Jack není v SG-1 místo čehož vede SGC.

Stargate SG-1 - 9. a 10. řada:
+
Už ani nevím... sleduji to zřejmě jen ze zvyku. Sam má pěknej účes a hláška "Vystřelíme si?".
-
Teal'covy vlasy, vztah Sam/Jack je stále nedořešen a už to je opravdu problém, ještě nereálnější, nicmoc příběhy, Ori (ultimátní nepřátelé), přeorientování na středověk, hláška "Vystřelíme si?", nesmrtelný postavy a snaha o "stylovost".
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 25.11.2006 20:43:11
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ohledně SGček bezvýhradný souhlas s Tillionem.

Jak začali dávat Enterprise tak mě ale porazilo to, že ona první Enterprise vypadá jako Akira class a že je oblejší než Kirkova (tím u mě ten seriál skončil a despotický Archer tomu taky dopomohl (včetně těch dílů co dávali nedávno na AXN))

No tak jestli tohle bereš za chybu, tak nevím. Enterprise sice neguje řadu věcí v TOS, na druhou stranu mě to u ní tak nevadí, je nutno si říct, zda to obírá kvalitě když TOS je stará 40 let a zda by šlo ENT udělat tak, aby měla ty nízkorozpočtové kulisy a působila reálně. Mimoto 4. řada se naopak snaží chyby napravit.
Archerův vývoj na despotu během cesty do Expanse byl poměrně reálně vzat, bereš-li ohled na to, co mu předcházelo. Vůbec se mi líbí, jak se Archer z ideliastického průzkumníka stal takovým ostrým vojákem, je to reálné a má za to u mě body.
EDIT: Považuju ENT za ždibec lepší, než současné SGčka, protože je v ní vývoj a vztahy postav a ne-tak-nedbalý přístup k technologiím.

DS9 dávali kdysi na Nově i na Premiéře a byla to docela nuda (nemám rád od té doby ty ušaté ufony... Ferengy či jak). Navíc Defiant class byla prezentována jako megahyperultra loď, což nemohu přenést přes srdce díky své zkušenosti se ST:Armadou 1 a 2

První dvě řady jsou trochu nudné, ale i tak jsou tam myšlenky a mě se líbily i ty první dvě řady. S Markusem se nikdy na ničem neshodneme, kromě toho, že DS9 je jedna z nejlepších space oper, co kdyby byla natočena. Od 4. řady je to jedna velká jízda, která popírá hodně věcí, které se mi vždy na ST nelíbily (to, že Federace je moc utopická; to, že nikdy nebyly pozemní boje; to, že kapitáni v Treku byli vždy morální až běda; atd.). Pochopil bych, že člověk nezkousne Farscape nebo Trpaslíka (jako Bubushow), ale nepochopil bych, kdyby člověk zavrhl DS9. Podle mě je Andromeda sice bullshit, ale hodlám si ji sehnat celou, abych si to opravdu zjistil. Nebudu kritizovat něco, z čeho jsem viděl 5 episod.
Defiant class je megasuper loď, protože to je obratná věc se silnýma torpédama. Stihačka, dalo by se říct. V Armade 1 a 2 byla vykreslena špatně, což ti řekne každý, kdo DS9 viděl. Kdyby Armady udělali podle faktu, tak by Sovereign byl v počtu jen jednoho kusu (v "reálu" vyrobili jen 4 kusy, protože to bylo příliš drahý) a Defiant by zaujal jeho místo, snad spolu s Prometheus class.
Obrázek

Příspěvek 25.11.2006 21:05:34
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

SG: Takže tady se mi líbí: postavy (charaktery, nejen hlavní, i vedlejší), zasazení mytologie (všemožné), příběhy, heroické pojetí, hláškování :D, vizuální efekty (tedy většinou), prolínavost příběhů, objevování nových věcí/světů, daní na vědomost, že jsou "vyšší věci" (nepočítaje v to SG1 :lol:) ... celkově je to v součtu prostě krása :)
Nelíbí: množství logických chyb, nevyužívání technologií či už získaných znalostí, nepříliš propracované vztahy mezi postavami, jednoepizodní věci, které by ale dále měly být důležité, univerzální angličtina ...a nenávidim Mitchella ;-)

Mmch., k těm náhodám a viru štěstí - prostě to lze brát tak, že vidíme ten paralelní vesmír, ve kterém se to vše povedlo (je jich nespočet, tak co ;-))

BSG: líbí se mi na tom vztahy mezi lidmi, filozofické a morální otázky, hudba (bubny), William, Laura, vizuální efekty
nelíbí se mi tam kamera - mám ráda ostrost, ne skvrny ani kameramana se záchvatem...

ST: Byla tu jako jedna z prvních :). Miluju Doktora (toho holo) :D. Cestu Voyageru. Ale nejen toho. Líbí se mi příběhy, občas se dá nad dílem pěkně filozoficky zamyslet
Nelíbí se mi, že jsem toho mnoho pozapoměla :), takže nevim, co dál napsat :)

Red Dwarf: Humor, sranda, zábava, hlášky, postavy i příběhy :) ...a český dabing
Nelíbí se mi, že není ten film :)

Doctor Who (ten nový): A jelikož jsem nedávníčko dokoukala tuto věcičku a stále mi leží v hlavě, tak k ní taky něco napíšu. Takže, co se mi líbí: zvláště 9. Doctor (zvl. jeho "náhlý" úsměv), vztah Doctor/Rose (myslim celkově, zahrnuje i vzájemné vtipkování), přístup Doctora k situacím, Jackie
nelíbí se mi tam příšerně nelogická nelogičnost příběhů a konec 2. série

Futurama: Postavy, humor, příběhy...oddechovka
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 25.11.2006 21:09:06
Anubis22

Odpovědět s citací

Tak jo, taky něco napíšu. Taky + i -.
Pořadí je jak mě napadlo, né podle oblíbenosti.
Battlestar Galactica
+
Zajímavý a odlišný styl, reálnost, poakoliptický příběh, a dál nevím
-
Až moc velká reálnost, nudné nevýrazné postavy, vipery, až moc velká vážnost seriálu. (Hudba- tím si nejsem jistý)

Shrnutí: Celkem dobrý seriál, podle mě ovšem až moc reálný a takový nevýrazný.

Stargate SG-1, 1- 8 řada
+
Mytologie, občas hezké lodě, občas sranda, Replikátoři, a sem tam hodně dobrý příběh.
-
občas podivný vývoj postav, nic moc pořád stejná hudba, občasná nereálnost, Jonas, Jack generálem,

Shrnutí: Prostě jsem vyrost na prvních 6 řadách, dovedlo mě to ke sci-fi.

Stargate SG-1, 9-10 řada
+
Ori, hlavně 9 řada, novinky v příběhu, celkem originalita příběhu,
-
Nesmrtelnost, vedení SGC, až moc středověk, neoriginalita jednotlivých epizod,

Shrnutí: Některý díli mě bavili, sleduju to ještě pořád dobrovolně

Stargate SGA
+
Nový nápad, úchvatný pilotní dvoudíl, zpočátku Wraithové,
-
Umělé hlášky, Teyla, Ronon, občas Mckey, Asurani, nikam nesměřující příběh, nesmrtelnost postav,

Shrnutí: Zpočátku dobrý, ale kvalita rychle klesá.

Andromeda
+
Líbí se mi na ní všechno, prostě u mě nemá konkurenci, všechno je nej...
-
Většině lidem (99,9 procentům) se nelíbí. Musíte příběh opravdu vnímat a znát každou epizodu. Je jen pro velmi, velmi, velmi, velmi úzký okruh lidí. Ale pro mě je tak dobrá že žádný chyby nemá.

Shrnutí: Prostě nejlepší bez chyb, nemám co dodat (Zatvrzelí fanoušek)

Farscape
+
Zajímavé postavy, nenáročnost příběhu, sranda, dobrý styl seriálu, originalita
-
Vesmír ve farscape je celkem dost zvrhlí a oslizlí, ale to patří k té originalitě, někdy ale komicky nereálné chování postav

Shrnutí: Pro oddych dobrý seriál, nemám co dodat.

StarTrek celkově
+
občas dobrá zvraty v příběhu, k zamyšlení
-
Řešijou moc takový ty filosfický otázky, někdy dost málo akce (někdy ne), utopistický, občas naivní, hlavouni,

Shrnutí: Celkem dobrý seriál, ale dá to zabrat ho velej skouknout, má sví chyby a není pro každého

Star Wars
+
posunulo scifi dopředu, jinak nevím
-
naivita, absolutní dobro x zlo, pohádka

Shrnutí: Mě se nelíbí, ale hodně lidem (99 procentům) ano.

Smallville
+
Žádný
-
Všechny, blbost, trapní herci, blbé názvy episod, beverli hils, dowsnův svět a tohle všechno dohromady

Shrnutí: Tak pro mě to teda není

Invasion
+
Brzo to ukončili
-
podivný příběh, telenovelovina, absolutní neakce, hrajou si tam na machry

Shrnutí: Machrovali stím co to nebude, reklami dávali na rok dopředu, a pak to byla blbost

Na další seriáli se teprve chystám (B5, Firefly, některý ST) , nebo jsem toho z nich viděl jen málo. Popřípadě mě odradili hned po pár minutách.
Shrnutí: Takže toto jsou moje skromné názory, doufám že jsem nikoho neurazil

Příspěvek 25.11.2006 21:35:29
Major General
Major General

Odpovědět s citací

utopistický, občas naivní, hlavouni,

Jedna z věcí, které právě popírá DS9.
Obrázek

Příspěvek 25.11.2006 21:41:18
Anubis22

Odpovědět s citací

Tak dobře jdu si stáhnou DS9, zatím na to slyším jen chválu. Docela se na to těším. Díky

Příspěvek 25.11.2006 21:48:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Že je potřeba to shlédnout celé a významnější věci tam jsou v pozdějších řadách nemusím snad zdůrazňovat ;-)
Obrázek

Příspěvek 25.11.2006 22:11:31
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na BSG se mi velice líbí, že do poslední minuty nevím, kde je " hajzl" a kdo ne.Taky se mi tam libí ta temnota a dá se říct taky "" reálnost "" i když je to sci-fi.

Na SGA a Sg se mi líbí hodně věcí,ale asi nejvíc jak dokázaly třeba v atlantis navázat na legendu o Atlantidě a v SG1 zase udělali ze starověkých bohů goaldy.
Je to prostě super.Asi nejvíc mě stejnak v Altantis dostal Zelenka, a jak mluvi česky, nejprve jsem si toho nevšiml,ale pak mi spolužám řekl že tam je Čech a mele tam česky.Toho jsem si hned zalíbil. V SG1 mě asi nejvice dostal Oniell.
Akorát co se mi nelíbí, je že udělali z Artuše antika a že vymyslel zbraň proti povzneseným bytostem.to už se mi moc nelíbí,ale z povinnosti na to koukám dál :D

Příspěvek 26.11.2006 09:06:10
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

NO SG-1- je dobrá líbí se mi ,sice tam jsou fakt nesmrtelní ,ale to je snad všude :D .Goa'ldi byly dobrý a zajímavý replikátoři taky a Ori jsou zvláštní líběj se mi sám jsem zvědavej jak to snima dopadne.Někdy to na mě pusibí zvláště ale moc se mi líběj hlášky .
SGA-Je dobrá moc se mi líbí ten nápad .Wraithy dobrej nepřítel ale zase ta nesmrtelnost.Nelíbí se mi že Antici se tam chovaj jako malý .
BSG-fakt dobrý moc se mi líbí zajímá atmosféra a děj .Nemám tomu co vytknout.
Firefly -dobrej příběh nejsou to žádní superhrdinové což se mi na tom líbí.Parádní hlášky,dobrý díly a sranda .
Invasion-moc napínavý a ani nevíte skoro nic .Velká tajemnost.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 26.11.2006 09:36:11
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

SG-1 - No když to vezmu postupně tak jsem se na to začal dívat kvůli jediné věci. (prostě mé dětství zasáhnul MacGyver no :lol: ) Takže samořejmě hlášky. Ty byli to hlavní. Postupně sem se dostával do toho že se mi líbil příběh, postavy byli super (Jonas byl takovej divnej :roll: ) No a pak přišla 9 řada - Odešel Jack, Přišel tam Mitchell (kterýho bych nejradči vyděl mrtvýho na dně příkopu), přišli Ori, Valy se zbavili moc brzo takže začalo vládnout Atlantis. 10 řada už se trochu rovná do toho že se dá na to koukat (Díky bohu za Valu)

SGA Všechno nové, postavy, příběh, (Zelenka!!!), a jakmile začala 9 řada Atlantis ved. Jediné co se mi na něm nelíbí je zbavení se Forda, a Weirová (nevím proč prostě jí nemám rád)

SLIDERS (Cesta do neznáma)
Vlastně moje první sci-fi. Moc se mi líbila zápletka, bilo to vtipné a hlavně bylo super když oběvili svět skoro stejnej jako jejich až na maličký detail.
Co se mi na něm nelíbilo tak 5 řada. A smrt či zbavení se mích oblíbených postav
Toto je spoiler!!!:
Profesora ve 3 řadě a Quinna v 5 a nahrazení za něj toho paka

EUReKA
Tak todle je prostě bambastickej seriál, zábava, tajemství, napětí - co chtít víc? (Nejlepší byl stejně díl Dr. Nobel :lol: )

Doctor WHO
Další super seriál - hlavně 9 doctor byl FANTASTIC :D
Co se mi nelíbí? To že ještě nejsou všechny titulky na 2 řadu :lol:

4400
Tak tenhle seriál mě doslova pohltil. Měl jsem ho skouklej během chvíle a rozhodně jsem se u něj nenudil. Jak se všechno zamotávalo postupně víc a víc, prostě super. Jediné co by se dalo vytknout je že má málo dílů :lol:

Heroes
Tak tendle seriál je v podstatě mnoha směrech jako 4400 takže hodnocení nemůže bejt jiné, ale nejlepší jsou stejně Japonci :lol:

Myslím, že to je ze sci-fi co mám nebo jsem viděl asi vše. Protože z ostatních seriálů už sci-fi asi nic není (NCIS (to rozhodně ne), MacGyver (tak ten taky ne), LOST (u toho nevím no :roll: ), Jericho (To asi taky ne), Simpsonovi (pokud nepočítám pár speciálních črodějnickejch dílů tak asi taky ne), Joey (asi tay těžko), Strážce duší (no nevím nevím no) a Záhada hlavolamu rozhodně není scifi :lol: )
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 26.11.2006 11:51:10
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
A navíc, kdybyste se někdo podívali na DS9...to je úplně jiný ST a rozhodně už ne tak idylický jako předchozí a je to opravdu dost nářez, hlavně přelom páté a šesté řady.

A just jo :) Protože právě DS9 je přehlídka všech těch "hlavounů" (nikdy tam nejde najít snad víc než tři postavy se stejnou kebulí) případně zelenech mužíků a všichni - všetně těch co tam připlachtili z druhýho konce vesmíru - mluvěj anglicky (ne, nepoužívaj žádnej překladač, prostě mluvěj anglicky).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Další

Zpět na Obecné