Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Replikátoři vs Ori

Replikátoři vs Ori

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 23.5.2009 19:27:15
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Raynor píše:
někdy do dílu "Ostatní zničili planetu, které předtím sami dali zbraně" to bylo fajn, ale tímhle to podělali

A nebol to práve ten zlomový bod, kedy zistili, že sa do ničoho už miešať nebudú?

Příspěvek 23.5.2009 19:33:53
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Dává to asi takový smysl, jako kdyby si US Army najala křováky, protože jsou dostatečně zaostalí na boj proti Talibanu. Ale totéž platí vlastně i o Asgari-Replikátoři a pomoci od SG-1. Přitom by to šlo vysvětlit mnohem jednodušení a lépe.

Ale zase vem si, že mezi těmito dvěma věcmi je rozdíl. Křováci by US Army nemohli nijak pomoct, ale lidské zbraně pomohli Asgardům dost. Což ale nechápu je, proč v prvním díle osmé série, má Thor na lodi pozemské zbraně. Nějak si nedokážu představit Asgarda, jak běhá po lodi s brokovnicí. :lol:

Příspěvek 23.5.2009 20:05:31
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ty zbraně tam měl, protože je přenesl společně s Carterovou a Tyel'cem z ty upraveny nakladni lodi.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 26.5.2009 17:44:28
sirgarfield Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak kdyby to všechno vyřešily povznesení tak by nebyl seriál a navíc je to docela fér že se nepletou do záležitostí nižších bytostí to je asi jako kdyy mezi sbou bojovaly mraveni jdna strana by poźádala lidí poc to by asi dopadlo :D :D :D a abych ŕekl pravdu tak si nedokážu představit asgarda s brokocvnící to by vypadalo ale někde by to mohli dát do seriálu k tomu by mupŕidaly neprůstřelnou vestu bazuku a vojenskou helmu :D :D :D :write: :rflmao: :P

Příspěvek 27.5.2009 12:06:29
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Odkedy som videl SGA 5x10 a 5x11, tak si viem predstaviť Asgarda bojovníka :)

Příspěvek 27.5.2009 16:14:18
tominocz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jn takhle kdyby chodil Thor po sve lodi to by bylo nice a sam sel kosit repliky :rflmao:
Obrázek

Příspěvek 27.6.2009 09:09:08
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Podle mě by vyhráli replikátoři. O Oriích se rozhlašuje, že jsou všemocní, což ale není pravda a to z několika důvodů:
1. Rebelové mezi věřícími-Oriové(povznesení) by je našli a překonvertovali nebo spíše upálili, aby posíli svůj image.
2. O AoT nevěděli. Posílali převory, kteří našli jen pár kačířskejch předmětů za těch pár miliónů let.
3. Když Odyssea prošla bránou, tak ji Adria mohla v klidu zničit, ale neudělala to. To znamená, že o nich nevěděla a pak je nechala na pospas Orijským lodím. Navíc replikátoři mají daleko tužší kořínek než lidi.
4. Replikátoři se pokousili dostat Odysseu pod kontrolu ze dvou důvodů.
a. Aby ji ovládli. Pak by trochu modifikovali :arrow: Orijské lodě by se nechytali.
b. Snažili se smazat ten kód. To byla pro ně jediná skutečná hrozba, protože kdyby Oriové Odysseu zničili, tak by určitě nějaký replikátor přežil (předpokládám, že Odyssea neni celá ze železa a oceli, ale z něčeho tvrdšího).
c. Vypnout jádro. To jim bylo k ničemu, když se všechny informace stáhly při výrobě 1. replikátora.
5. Replikátoři by vstřeli střely složené z bloků replikátorů na Orijské lodě(min. na 1, ale klidně i na všechny 4 :arrow: suroviny, lodě a informace o Orijské technologii)
6. Dozvěděli by se o Merlinovo přístroji. Oriové (převorové) by ho určitě prozkoumali, i když už byl nefunkční :arrow: replikátoři by ho našli, prozkoumali, sestavili kopii (přece jenom jsou to oba výtvory antiků) a použili.
7. Povraždili by vyznavače Oriů :arrow: Adria by přišla o hodně síly.
8. Z informací na Odyssee by postavili zařízení na neutralizování schopností převorů, takže převoři :bye: .
9. Odyssea věděla o Atlantidě, takže kdyby nemohli Adriu zabít, tak odeltěli na Atlantidu, kde by si našli záznamy o povznesení.
10. IOC je udělal odolné vůči ARG, takže se dali sejmout jen p-90, popřípadě by se musela změnit frekvence ARG a někde bylo, že replikátoří jsou už pomálu odolní vůči všem frekvencím. A ten příkaz co jim zadal Mc Kay by taky nefungoval (vědeli by o tom ze záznamů).
11. Orijské zbraně jsou energetické, takže...
:arrow: Replikátoři :bravo: . I když mám asi radši Orije, takže:"Hallowed are the Ori".
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 27.6.2009 09:22:27
John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mě jen tam bylo divné, že štíty Odyssey vydržely nespočty zásahů. :D 8)
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

Příspěvek 27.6.2009 09:55:01

Odpovědět s citací

No, ona Odyssea měla taky ZPM :D .

Příspěvek 27.6.2009 15:42:05
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To už měla i v posledním díle serialu a stejně to schytala. Podle mě to byla chyba. :)

Příspěvek 27.6.2009 17:15:04
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pravda. Někde na tomhle fóru jsem četl, že scénáristé nedodržují sílu lodí kterou si stanovili v předchozích dílech. Replikátoři by je dali. Efektivita, počet, extrémní vyspělost to mluví samo za sebe.
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 28.6.2009 10:39:09

Odpovědět s citací

To je pravda, že scénáristí mění sílu lodí a to celkem dost často. Ale v epizodě Unending Odyssea lítala a měla nabitý asgardský zbraně+dalších 50 věcí. V Aot se Odyssea vynořila z HP a dál neletěla, asgardský zbraně k opětování palby nenabila :arrow: Měla větší výdrž. I když v Unending po nich šly jen 2 lodě a v Aot po nich pálily 4. A ještě jedna věc. Replikátoří potřebujou hodně energie k reprodukci (to tam řikala Carterová, když je Cam šel hledat). :arrow:
scénáristí mění sílu lodí.

Příspěvek 28.6.2009 11:08:16
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nebo replikátoři upravili štíty.

Příspěvek 28.6.2009 13:08:25

Odpovědět s citací

Spíš by mi zajímalo jak se Teal´c dostal do Celestisu, uvážím-li, že měl ránu na zádech a že to bylo několik desítek km přes hory, na kterejch byl i sníh takže mu musela bejt asi zima.

Příspěvek 05.7.2009 22:40:00
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je to TEAL'C. To mluví samo za sebe. Myslíš si, že by Teal'c mohl někdy umřít? Ten kdo by si tohle mohl myslet je totálně vedle. Vemte si kolikrát byl na prahu smrti...
A to by mě taky zajímalo jak se tam dostal - dyť nemohl vědět ani kde to je nakonec by to však vysvětlil asi takhle: "Můj Jaffský smysl vycítil nebezpečí. Nedbal jsem bolesti a šel jsem do neznáma vstříc nepřátelům !!!"
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

PředchozíDalší

Zpět na Obecné