Už jsem to tady někde dneska psal, ale taky mi nevadí, že SGA končí. SG která se vždy lidem líbila byla taková, že tým chodil bránou na plenetu a poznával lidi véélice pozvolným tempem nové technologie a rasy. Mně na SGA vadili takový hlouposti, ale když se to sečte...
Tým jako takový neměl pevný základ (tedy od 2. série). Teylu poznali a pozvali do týmu moc rychle a naopak Ford zase z týmu rychle odpadl. Chyběli mi tam takový ty věci jako je autorita. Sheppard byl voják, ale mockrát jsem ho neviděl salutovat nebo se postavit do pozoru, když přišel někdo s vyšší šarží. Hammond sice říkal ihned pohov, ale jistá autorita k němu byla. Jediný co Sheppard dělal aby to trochu vypadalo bylo, že říkal "Ano, pane." Problém na stal, když se stal amrádním velícím na Atlantis. To už si oprvdu dělal chtěl a narážíme na další problém... rychlé povýšení. To přišlo opravdu moc umělé. Vím, že to bylo jen kvůli tomu místu na Atlantis, ale jak si k tomu přijdou ostatní? I lidi v SG-1 udělali daleko víc, než on a nešli tak rychle nahoru viz. Sam.
Nejlepší byla první série. Je to už ohrané, ale je to tak. Je jasné, že autoři museli Atlantis se Zemí spojit, protože by to bylo už trochu nápadné kdyby léky, munici a podobné věci neustále spotřebovávali, ale už je nijak nedostávali. Můžete namítnout, že si mohli takové věci vyrábět sami, ale přiznejme si to... poprvé měli 38 minut aby nastěhovali celou expedici se vším všudy na Atlantis, takže nemohli být takhle vybaveni. Proto chápu záměr autorů o takovéto spojení, nicméně... co mi dráždilo nervy byli vždycky naše bojové lodě... Vím, že je to pokrok, ale čeho je moc toho je příliš. Kdyby tam ty lodě dávali opravdu třeba jen do 2 dílů na sérii, myslím, že by ten seriál měl taky jinou podobu. Viz. 7. série SG-1.
Pak co mě poslední dobou rozčilovalo, byla naprostá suverenita. V první sérii takový ucha, ale od druhé všecko víme, všecko známe a všecko ovládáme, ikdyž je to myšlený až na konec sériie spíše na třetí. Chápu, že měli za úkol studovat antickou technologie, ale ten pokrok... já nevím. Příliš rychlý.
Uniformy...v 1., 2. krásné uniformy. Takové látkové bundy a všecko. Mělo kapku vojenský šmrnc, ale zase né příšerné maskáče bo něco takového. Kdyby nechali uniformy jako měli v SGC, snad bych se ani nezlobil. Jen aby tam měli nášivku Atlantis, nicméně... byla to zase na jednu stranu civilní expedice, za to ale nevíc podporovaná USA. Chodit na mise v kožených bundách... mno nevím. Chápu to na základně, ale (sice nejsem voják bo tak něco), ale kůže se snad leskne, takže je to i strategická nevýhoda ne? Taky jako nechápu, jak Sheppard chodí jen v tý černý vojenský košili. V nějakým díle říkali (asi v SG-1), že tyhle věci jsou dělaný tak, aby přizpůsobovali tělu a okolí. V tý košili vypdá opravdu jen jako machýrek.
Jinak z postav se mi nejvíc líbil asi Ford, protože to byl herec, který svojí postavu hrál dobře. Autoritu k Sheppardovi, Weirové a plnil rozkazy avšak žádný vymaštěný armádní sádlo. Mno a pak samozřejmě Weirová. Diplomat, ale je škoda, že tam neproběhlo opravdu něco... jak to říct... velkého diplomatického. Tam se myslím mohla ukázat. To co řešila, mi připadlo takové... malé pro diplomata její velikosti. Pak průměr byl Sheppard a koho jsem opravdu nemusel byla Teyla a v neposlední řadě Ronon. Jetli Jonas Quin byl nastrčenej uměle, tak jak potom byl nastrčenej Ronon... udělali z něho moc velikou mlátičku a to s emi nelíbilo. Teal'c je sice taky mlátička, ale rozumně přemýšlí o tom co dělá (většinou).
Seriál vůbec nevyužíval té skryté mytologie Atlantis. Dalo by se udělat tolik krásných epizod a hned v prvním díle jsem doufal, jak tam Rodney mluvil o bájném městě Atlantis, které se nepotopilo na Zemi... věčná škoda.
Jak jsem někde už četl: Atlantis je seriál, který není jen o týmu. Je potom škoda, že tak mělo vypadat. Opravdu... skrytý nevyužitý potenciál mytologie, wraithů. Věčná škoda. Nicméně... doufám, že filmy se už kapku zpraví. Vím, že spousta lidí AoT nemá moc v lásce, ale nechápu proč...? Je to sice rychlý konec, ale jak jeden ze scénáristů říkal, museli dát děj 11. série do 90ti minut a to se jim myslím povedlo. Takže budu jen čekat na to, že Atlantis bude mít nějaký pěkný ukončení, kde vše nebudou řešit jen sami, ale přizvou si třeba i pomoc z SGC.
P.S. Prosím moc nekritizovat. Jsou to jen moje názory.