Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné SGA zrušena

SGA zrušena

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
Příspěvek 21.8.2008 11:18:34
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Už jsem to tady někde dneska psal, ale taky mi nevadí, že SGA končí. SG která se vždy lidem líbila byla taková, že tým chodil bránou na plenetu a poznával lidi véélice pozvolným tempem nové technologie a rasy. Mně na SGA vadili takový hlouposti, ale když se to sečte...

Tým jako takový neměl pevný základ (tedy od 2. série). Teylu poznali a pozvali do týmu moc rychle a naopak Ford zase z týmu rychle odpadl. Chyběli mi tam takový ty věci jako je autorita. Sheppard byl voják, ale mockrát jsem ho neviděl salutovat nebo se postavit do pozoru, když přišel někdo s vyšší šarží. Hammond sice říkal ihned pohov, ale jistá autorita k němu byla. Jediný co Sheppard dělal aby to trochu vypadalo bylo, že říkal "Ano, pane." Problém na stal, když se stal amrádním velícím na Atlantis. To už si oprvdu dělal chtěl a narážíme na další problém... rychlé povýšení. To přišlo opravdu moc umělé. Vím, že to bylo jen kvůli tomu místu na Atlantis, ale jak si k tomu přijdou ostatní? I lidi v SG-1 udělali daleko víc, než on a nešli tak rychle nahoru viz. Sam.
Nejlepší byla první série. Je to už ohrané, ale je to tak. Je jasné, že autoři museli Atlantis se Zemí spojit, protože by to bylo už trochu nápadné kdyby léky, munici a podobné věci neustále spotřebovávali, ale už je nijak nedostávali. Můžete namítnout, že si mohli takové věci vyrábět sami, ale přiznejme si to... poprvé měli 38 minut aby nastěhovali celou expedici se vším všudy na Atlantis, takže nemohli být takhle vybaveni. Proto chápu záměr autorů o takovéto spojení, nicméně... co mi dráždilo nervy byli vždycky naše bojové lodě... Vím, že je to pokrok, ale čeho je moc toho je příliš. Kdyby tam ty lodě dávali opravdu třeba jen do 2 dílů na sérii, myslím, že by ten seriál měl taky jinou podobu. Viz. 7. série SG-1.
Pak co mě poslední dobou rozčilovalo, byla naprostá suverenita. V první sérii takový ucha, ale od druhé všecko víme, všecko známe a všecko ovládáme, ikdyž je to myšlený až na konec sériie spíše na třetí. Chápu, že měli za úkol studovat antickou technologie, ale ten pokrok... já nevím. Příliš rychlý.
Uniformy...v 1., 2. krásné uniformy. Takové látkové bundy a všecko. Mělo kapku vojenský šmrnc, ale zase né příšerné maskáče bo něco takového. Kdyby nechali uniformy jako měli v SGC, snad bych se ani nezlobil. Jen aby tam měli nášivku Atlantis, nicméně... byla to zase na jednu stranu civilní expedice, za to ale nevíc podporovaná USA. Chodit na mise v kožených bundách... mno nevím. Chápu to na základně, ale (sice nejsem voják bo tak něco), ale kůže se snad leskne, takže je to i strategická nevýhoda ne? Taky jako nechápu, jak Sheppard chodí jen v tý černý vojenský košili. V nějakým díle říkali (asi v SG-1), že tyhle věci jsou dělaný tak, aby přizpůsobovali tělu a okolí. V tý košili vypdá opravdu jen jako machýrek.
Jinak z postav se mi nejvíc líbil asi Ford, protože to byl herec, který svojí postavu hrál dobře. Autoritu k Sheppardovi, Weirové a plnil rozkazy avšak žádný vymaštěný armádní sádlo. Mno a pak samozřejmě Weirová. Diplomat, ale je škoda, že tam neproběhlo opravdu něco... jak to říct... velkého diplomatického. Tam se myslím mohla ukázat. To co řešila, mi připadlo takové... malé pro diplomata její velikosti. Pak průměr byl Sheppard a koho jsem opravdu nemusel byla Teyla a v neposlední řadě Ronon. Jetli Jonas Quin byl nastrčenej uměle, tak jak potom byl nastrčenej Ronon... udělali z něho moc velikou mlátičku a to s emi nelíbilo. Teal'c je sice taky mlátička, ale rozumně přemýšlí o tom co dělá (většinou).
Seriál vůbec nevyužíval té skryté mytologie Atlantis. Dalo by se udělat tolik krásných epizod a hned v prvním díle jsem doufal, jak tam Rodney mluvil o bájném městě Atlantis, které se nepotopilo na Zemi... věčná škoda.
Jak jsem někde už četl: Atlantis je seriál, který není jen o týmu. Je potom škoda, že tak mělo vypadat. Opravdu... skrytý nevyužitý potenciál mytologie, wraithů. Věčná škoda. Nicméně... doufám, že filmy se už kapku zpraví. Vím, že spousta lidí AoT nemá moc v lásce, ale nechápu proč...? Je to sice rychlý konec, ale jak jeden ze scénáristů říkal, museli dát děj 11. série do 90ti minut a to se jim myslím povedlo. Takže budu jen čekat na to, že Atlantis bude mít nějaký pěkný ukončení, kde vše nebudou řešit jen sami, ale přizvou si třeba i pomoc z SGC.

P.S. Prosím moc nekritizovat. Jsou to jen moje názory.

Příspěvek 21.8.2008 11:22:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Nohajc: To není o změně názoru, mě je až na ty dvě zmíněné postavy prostě fuk, jestli SGA zruší, nebo jestli pojede dále. I když se mi 4. řada asi jako jedinému zdá lepší, než dvě před ní (asi protože jsem z ní viděl jen některé díly), tak pochybuju, že se to v 5. zlepší na úroveň 1. řady.

Prorože jelikož SGU budou dělat stejní lidé, s velmi podobnou základní premisou, za stejné peníze a ve stejném městě (Vancouveru), tak je IMO jedno, budu-li se za dva roky dívat na SGA S7 nebo SGU S2. Samozřejmě, rád bych se mýlil.

SGA má jistě tuny a tuny potenciálu na epický děj a epický vývoj postav, ale podle mě ho od S2 sotva využívali, takže plakat nad tím, že ho nebudou využívat dále je IMO trochu brek na špatném hrobě.
Naposledy upravil Raynor dne 21.8.2008 11:24:30, celkově upraveno 1
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 21.8.2008 11:23:38
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Obecně je škoda, že celá SGA se točila hlavně okolo vyplňovaček a děj se xtra dal nepohyboval... (hlavne ve 4. serii)
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 21.8.2008 11:28:41
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Raynor: Možná, že máš i pravdu. Ale co nechápu: jak může něco takového napsat člověk, který ani neviděl všechny díly?
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 21.8.2008 11:35:19
Major General
Major General

Nohajc: Myslíš všechny díly 4. řady? To je jednoduché, já neviděl dodnes ani všechny díly Farscape nebo DS9, přesto o nich kudy chodím, tudy říkám, že jsou to famózní seriály, protože jsem i tak stále viděl většinu dílů a všechny stěžejší díly. Seriál, pokud není vyjímečně kontinuální, což SGA není, by měl stát na jednotlivých dílech - a já si skutečně raději nechám falešný dobrý dojem z S4, než kvůli objektivitě koukat na vyplňovačky.

Gogan: Na to nemůžu nereagovat.
museli dát děj 11. série do 90ti minut a to se jim myslím povedlo

Ano, to se jim povedlo, a mimojiné proto je to špatný film. To je z filmového hlediska myslím špatný přístup sám o sobě, pokud to neuděláš tak, jako že se to skutečně odehrávalo v průběhu roku a nedoplníš o voiceovery. Pokud film takhle "v průběhu roku" nechtěli udělat, měli vymyslet úplně jiný rychlý způsob likvidace Ori a nevměstnávat 20 episod do jednoho filmu.
Obrázek

Příspěvek 21.8.2008 11:46:25
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

tak mně je to naprosto ukradený, že tuhle hrůzu zrušili. Na jednu stranu si řikam, že už bylo načase, ale na druhou stranu si děsim toho, že SGU budou s největší pravděpodobností psát ti samí lidé, takže to bude stejná hrůza akorát s jinym názvem.

Raynor: tak SGU má stát mnohem víc peněz než SGA. To je možná jeden z důvodů, proč by nikdy neběžel spolu s SGA. Navíc BW prohlásil, že pokud mu na to nedaj dost peněz, tak nic nebude
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 21.8.2008 11:50:53
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Raynor: dalo se to vymyslet líp, ale ta přid s něčím vid. Jinak Ori byli zlikvidovaný už v 10. sérii pokud je mi známo :wink: Podle mě Aot zase není tak špatný film. Mohl bych napsat tucty scifi filmů, které stojí za nic a mohli mít potenciál.

Příspěvek 21.8.2008 11:53:15
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Ted: Nechápu, jak někdo může napsat, že ve čtvrté řadě nepohnul vůbec děj,co válka s Replikátory a story s Mikem? Jasně nemusí se ti to líbit, ale říct že se děj nikam nepohl je IMO hooodně nespravedlivé.

Mě se třeba 4 řada líbila nejvíc hned po první, té už první místo žádná nevezme. A zase pátá mi příjde taková nějak bez šťávy. Prostě podle mě 4. byla tkový vrchol, v tomhle mám stejnej názor jako Raynor. První nej, potom 4tá.

To že seriál končí, no jednou to přijít muselo takový už je dneska televizní marketing. Dostaneme rozřešení v podobě dvouhodinového filmu, takže na urovnání věcí je to docela dobrý (Beztak to skončí že Wraithové se změní aby nemuseli jíst lidi, uzavřou mír a všichni budou šťastní)
Superzbraně bych se nebál, tohle je Cooprova úchylka, Mallozzi s Mulliem podle mě zakončili Replikátory v BAMSR velmi originální způsobem, a něco podobného s Wraithy by mi nevadilo. Hlavně ne je všechny pozabíjet proboha.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 21.8.2008 11:54:07
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

no komu to zkazilo snídani, mi teda oběd...
ne, že bych měl SGA nějak v top5, teda myslím proti SG-1, vlastně jsem se k ní dostal celkem pozdě, ale aspoň něco když SG-1 zrušili. Šestou a možná i sedmou sérii mohli klidně dát, takhle je to zbytečně nevyužitej Picardo i Jackson a stejně byla nevyužitá Sam loni.
Doufám, že když teď nemají žádné "závazky" tak ¨budou pokračovat tempem jake předhodili v alternativě Last Man.., nebo nás nový nepřítel utluče kloboukama, potopí Atlantis a zničí EJF.

no aspoň teď budou mít prostor pro šetření na zfilmování SG:O
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 21.8.2008 11:58:04
Lord_of_war1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Nevím kdo to říkal ale že prej dělat 2 serialy najednou je těžky .Sem rád že je konec aspon se ted zacnou zabívat SGU
Pravda a svoboda jsou věci, které si nalháváš abys si v noci usnul.
Nic sem necítil. Zemřel jsem uvnitř.

Obrázek

Příspěvek 21.8.2008 11:59:16
Major General
Major General

Podle mě Aot zase není tak špatný film. Mohl bych napsat tucty scifi filmů, které stojí za nic a mohli mít potenciál.

Samozřejmě, můžeš argumentovat, že chřipka není špatná nemoc, protože je plno horších a smrtelnějších, ale to není argument proto říct, že chřipka je fajn a dobrá.

Van Tom: NO kdyby to skončilo ala The Last Manovský alter děj (ok, třeba s méně mrtvýma), tak bych skákal radostní, ale ona je snad S5 už napsaná, takže pochybuju, že se to bude měnit.
Obrázek

Příspěvek 21.8.2008 12:03:18
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Já to beru jako výsměch. Výsměch, který jen prohloubil moji nechuť k Malozzimu a tomu druhému šaškovi. Už vymačkali dost dolárků, už nemají nápady, tak to prostě utnou…

Seriál se jmenuje "Atlantis" a přitom po čtyřech sériích víme o městě a Anticích houby… a těch pár nových informací je protkáno hromadou scénáristických chyb.

Naprosto zbytečně promarněný potenciál. Pokazili si to už s replikátory.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 21.8.2008 12:03:41
First Lieutenant
First Lieutenant

SGU sice vypadá zajímavě, ale nejspíš to dopadne stejně, jako teď s SGA.
Nejprve počáteční nadšení, nové postavy, nové prostředí, nové možnosti, atd... Ale jak dobře víme, nevydrží to věčně. A jestli budou pokračovat s heslem "načnout co nejvíc a uzavřít jenom to, na co zbyde čas", nečeká je moc slavná budoucnost. Zkrátka měli by s tím ještě počkat a porádně Atlantis ukončit.

Příspěvek 21.8.2008 12:07:55
Balial Uživatelský avatar

impaled_shadow : Uh, o tom jestli seriál běží dál, rozhoduje televize, né scénáristi. Yti pochopitelně chtějí, aby seriál jel dál, proto že jinak příjdou o práci.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 21.8.2008 12:21:01
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Tak pokud mají scénáristi trochu rozumu, tak by měli dokázat poznat, kdy je třeba děj ukončit a ne jej pořád natahovat... :) Ukončení přišlo pokud vím od MGM, ne od Sci-fi
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 21.8.2008 12:21:58
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

O práci se rozhodně díky SG:U a závěrečnému filmu bát nemusí.
A vliv na pokračování seriálu mají především scénáristi, kdyby mi scénáristi začali psát takové hovadiny jaké předváděl Malozzi, taky bych seriál ukončil…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 21.8.2008 12:29:29
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

impaled_shadow:scenáristi by vliv na pokračování měli pouze tehdy, pokud by někoho ze SCIFI a MGM zajímala kvalita a ta nikoho nezajímá. V tomhle jsou scenáristi zcela nevinně
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 21.8.2008 12:32:33
Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Ukončení SGA i přes všechny chyby a nedostatky zde uváděné, beru jako chybu a zklamání. Ještě včera jsem doufal, že by aspoň 6. série být ještě mohla. Ale co se dá dělat, třeba se objeví nějaký nový seriál, na kterým se stanu závislým. A když ne, tak archiv SG 1 a SGA pomůže od nejhoršího (doufám)
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

Příspěvek 21.8.2008 12:40:45
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Uf ... teď už je to snad jedno, jestli SGA skončí, nebo ne. Kdyby skončila po druhý sérii, pamatuju si ji jako dobrej seriál. Ale série 3, 4 a to, co zatim předvedli ze série 5 ... radši nemluvit. Co vyploděj ve filmu jsem zvědavej. Ne že bych si dělal iluze, že to bude mít kvalitní příběh, ale alespoň doufám, že investujou do efektů. A hlavně, že to zase nebude časovka, která skončí aniž by se vlastně něco stalo, jako Continuum :!:

A do AoT že nacpali děj celý série? Už tak to bylo rozbředlý až hrůza, kdyby to ještě roztahali na celou sérii ... to si nechci ani představovat.

2Balial: Ano válka s replikama ... umělá vložka, která z větší části může za to, že se hlavní příběh nikam nepohnul.

Jediný, proč mě mrzí, že SGA končí, je tenhle web/ fórum. Doufám, že to tu neuvadne a že SGU dodá novou šťávu.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 21.8.2008 12:52:19
First Lieutenant
First Lieutenant

Nevím, co vám připadá na replikátorech z SGA umělého. Nejlepší díly byli právě s nimi.

Příspěvek 21.8.2008 12:53:08
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Tahle zpráva mě zamrzela, i když jsem si říkala, že ukončení pátou (kulatou) řadou by bylo fajn. Ale když tomu člověk čelí "tváří v montor" tak to cítí jinak :(
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 21.8.2008 13:17:18
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

2 Balial: Dobre, dej se pohnul, ale po par epizodach, myslim, ze to co vymackli z repliku je strasne malo (na kvantitu) mohlo o tom bejt mnohem vic epizod, proste vytvorej k Wraithum jeste jednu rasu a stejne ji poradne nezuzitkujou a po chvili zabijou, to mi prijde fakt utazeny za vlasy. Radsi, aby bylo vic o Wraithech... ale to jsem dost :offtopic:

Snad to zakoncej nejak originalne, s tou superzbrani by to bylo fakt ujety, zvlast pri myslence, ze si s tim antici nedokazali poradit.
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 21.8.2008 13:27:31
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

hele ale nas sg fanousku je kupa co takhle udelat protest urcite uz neco je ale narazil sem jan na neco v aj a nwm co tam psat proste jak bylo aby nova vysilala sga tak aspon ty mena jak se tam psaly ja nemam moc skusenosti ale kdybi nekdo udelal takovou stranku tak se tam napisu a myslim ze i stovky dalsich
neudela to nekdo a jestli uz neco takoveho je v cz tak pls odakaz chci tam dat svoje meno a poslu to vsem kontaktum kterejm se sga libi a dam to i mame na podepsani :D tak sem dystak nakej odkaz dejte

Příspěvek 21.8.2008 13:27:50
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

No tak to jsem asi nějak intuitivně tušila a proto jsem se upoutala na Doktora Who a odpoutala od SGA :roll: . Zatím jsem z pětky viděla jen jeden díl.... No aspoň to nebolí. Když mi před časem zrušili Enterprise měla jsem docela slušnou depku.
After hard working I like hard playing

Příspěvek 21.8.2008 13:40:43
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Konec bych chtěl aby přiletěli nějací nepřátelé a zničili Atlantis :D :twisted: :twisted: :twisted:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
PředchozíDalší

Zpět na Obecné