Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Co byste chtěli vidět v 5. řadě Atlantis?

Co byste chtěli vidět v 5. řadě Atlantis?

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 15.3.2008 12:29:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ale Stargate se musí vyvíjet, že se to dříve nebo později přesune na lodě je jasné.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.3.2008 16:08:37
STLucy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

taaakze:
vela vela akcie, vela vesmirnych bitiek, Elizabeth Weir, odrezat ich od nasej krasnej planety - aspon na pol serie, koniec Teyli, daku nebezpecnu chorobu pre Woolsyho (hadam som tie mena napisala spravne), total-mega-super zbran pre Shepparda aby tolko nezavidel Rononovi tu jeho, poslat Cartrovu domov, samozrejme Wraith aaa konecne ziadne dalsie zmeny v hereckom obsadeni serialu - to je to najdolezitejsie.

Příspěvek 15.3.2008 19:09:16
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No dobře vývoj... ale musíš brát, že stargate má být stargate. Vývoj je dobrá, ale to by pak mohli další seriál. Něco jak jsem psal. Místo Stargate, tak StarShips :-)

Příspěvek 15.3.2008 19:18:12
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak při správném psaní a s více postavami by šlo udělat obojí, chodit bránama i mít ship-based story. Nebo v krajním případě prostě mrsknout bránu na palubu lodi.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 19:19:32
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jo a aby to zachvilku nebylo Star Wars cože ne ale něco podobného, že se bojuje uplně všude... a nebo další Andromeda :D

Příspěvek 15.3.2008 19:33:35
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Přesně! Stargate prostě byla typická právě svými mesemi a takovou svojí "reálností". Teďka to de všecko do kytek.

Příspěvek 15.3.2008 19:44:38
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Del_S píše:
Jo a aby to zachvilku nebylo Star Wars cože ne ale něco podobného, že se bojuje uplně všude... a nebo další Andromeda :D

To jsem nepochopil. Už teď vypadá nerealně, že bránu a flotilu lodí pořád zvládají utajit.

Gogan: Ano, Stargate byla typická, ale nejde to donekonečna udržovat jen na planetách. Vypadalo by divně, kdyby bránou chodil tým, ale důležité věci se v posledních několika řadách děly hlavně na palubách lodí.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 19:51:05
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jak to jen rozumně vysvětlit... lodě ve Stargate byli vždycky, ale jde o to, že my v podstatě udělali ohromnej technologickej skok a serem se s prominutím do všeho. Např v 8. sérii byla taky velká bitva na Dakaře a SGC tam neposlalo jedinou loď. Řešilo se to pěkně na planetě (pokud neberem v úvahu Teal'ca). V SGA je problém ten, že hnedka od prvného dílu latli s Jumperem a všecko antiký jsme ovládali a dokázali okecat. To mi vadí :(

Příspěvek 15.3.2008 19:53:52
Tyrael Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ani by mě nevadilo, kdyby hodili nějakou epizodu ze země, kde konečně někdo odhalí hvězdnou bránu, třeba jako poslední díl serie, mě by docela zajímalo jak by na bránu a atlantis svět reagoval

Příspěvek 15.3.2008 19:58:11
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Gogan.skokan píše:
Jak to jen rozumně vysvětlit... lodě ve Stargate byli vždycky, ale jde o to, že my v podstatě udělali ohromnej technologickej skok a serem se s prominutím do všeho. Např v 8. sérii byla taky velká bitva na Dakaře a SGC tam neposlalo jedinou loď. Řešilo se to pěkně na planetě (pokud neberem v úvahu Teal'ca). V SGA je problém ten, že hnedka od prvného dílu latli s Jumperem a všecko antiký jsme ovládali a dokázali okecat. To mi vadí :(

To je ten vývoj. Dalo by se to jednoduše udělat tak, že by jeden tým chodil bránou a jiné hlavní postavy létali velkou lodí, někdy separátně a jindy dohromady v jednom ději. To by tam ale muselo být více hlavních postav než oficiálních 4+1. Ale nejde to napsat úplně bez lodí, protože vývoj, a současný přístup, kdy naše postavy přijdou na Deadalus a doslova radí Caldwellovi, jestli si může vystřelit (v SG-1 to bylo až neúnosné) je mimo.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 20:20:59
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ale je vývoj a nepřirozený skok. Neříkám. Lodě určitě ano, ale hlavním základem by měli být klasické mise s pěknou zápletkou a dobrým dějem. Poslední dobou je to takový dost prokouklý co se stane.

Příspěvek 15.3.2008 20:28:49
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale předvídatelnost děje nesouvisí přece s cestama lodí. Nebo snad jsou podle tebe předvídatelné jen mise na palubách a mise na planetách srší originalitou a svěžestí?
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 20:43:19
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tady jde o to, že když máte problém vemte si 2 neviditelné Jumpery a leťte si to prozkoumat, neni překvapení.. Ale v SG-1 tam museli chodit a byli třeba nejak zajati, ale v SGA by se tomu vyhnuli tim že by tam leteli, viděli léčku a vyhnuly se jí..
To je teda alespoň můj názor....

Příspěvek 15.3.2008 20:46:21
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A já tvrdím, že to dějově není problém. Tam, kde by v SG-1 byli přepadeni ze zálohy při chůzi lesem tady můžou být sestřeleni nebo přepadeni po přistání. Nevidím, v čem je problém.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 21:07:42
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ale tak to mohli i v SG-1 viď.... Ale jako když si vezmeš neviditelnej letoun a lítáš si kde chceš tak se nediv :D jde o to že sou neviditelný a nezachytitelný radarem...

Příspěvek 15.3.2008 21:10:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Opět - v čem je problém? Dáme nepříteli Tamaru nebo jinou detekci, celé se to dá vyřešit jednou větou, kterou Rodney bude křičet během nouzového přistání "They can detect us!" Jak a proč se v ději může a nemusí řešit, pro episodu samotnou to může a nemusí mít vliv. Ale netvrďte mi, že libovolný děj SG-1 by nešel udělat s Atlantisákama nebo s loděma a naopak, že by lobovolná kvalitní episoda Star Treku nebo BSG nešla udělat s bránou a na planetě. To, že lodě znamenají nutně špatný děj je blbost.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 21:44:14
Fence Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlasim že lodě neznamenaj nutně špatnej děj, ale trochu souhlasim s Del_S. Taky mě vadí jak si dycky v SGA všechno nejdřív zkontrolujou v zamaskovanym Jumperem a nikdo o nich neví dokud se neodmaskujou. Šlo by to samozřejmě vyřešit. Myslim že by měli Wraithové už konečně mít něco čim by je odhalili. Aby to v sga neměli tak jednoduchý, zvlášť dyž Jumper můžou mít zamaskovanej pořád, i když přistanou.
....why everyone wants my gun?....

Příspěvek 15.3.2008 22:00:35
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Je pravda že by Wraithove mohli na svých cestách nalézt něco co je dokáže vysledovat.. I když antikové se stim asi moc nezabývali, protože si řekli - "Máme maskovanou loď" proč by se zabejvali tim jak ji odmaskovat, přece by ji nikdo nezneužil proti nim... a Wraithove by to samy asi těžko dokázali překonat (maskování) a kdyby jo tak by to trvalo hodně dlouho....

Příspěvek 15.3.2008 22:45:42
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak já bych chtěl vidět jednu epizodu pouze o Anticích. Jejich přílet do PG, jejich historie, válka s wraithy. Takovej prequel k SGA, hezky to shrnout do jednoho dílu. To bych byl moc spokojenej, jenže toho se nedočkám

Příspěvek 16.3.2008 13:39:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže v SG by to takovou vysvětlující episodu neudělali jako spin-off, ale někdo z našich by cestoval časem. To raději nic, časovky, kdy se naši forrest gumpovsky přilétají všemu do cesty příliš nemusím, leda jako sitmoc ala Moebius.
Obrázek

Příspěvek 16.3.2008 13:44:51
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no právě. Já neočekávám, že něco takovýho v SGA uvidim. Prostě bych dal celou epizodu jako jeden velkej flashback a nikdo ze současnýho týmu by v tý epizodě nebyl.

Příspěvek 16.3.2008 14:29:32
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To se asi nedočkáš... A navíc aby tam nebyl nikdo ze stávajívího týmu, to by taky neudělali, protože Sheppard je uplně všude.....

Příspěvek 16.3.2008 15:24:24
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vím že Joseph Malozzi řekl že Ford je mrtvej ,ale já bych ho viděl strašně rááád........to byl aspoň borec :o
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

Předchozí

Zpět na Obecné