Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Co se nám líbí a co ne na jednotlivých sci fi seriálech

Co se nám líbí a co ne na jednotlivých sci fi seriálech

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 26.11.2006 16:01:42
zdenous Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak dobrá, také přispěji svým názorem. Po vzoru Anoubise22. (+,-)

Stargate SG-1
+Originalita příběhu, jedno z prvních sci-fi, vydrží jen zatvrzelí fanoušci (8 a 9 řada)
-U posledních řad už je neustálé navazování na minulé díly.

Stargate Atlantis
+Nové prostředí, hrdinové, vesmírné bitvy
-Ronon Dex, prolínání s SG-1, nevýrazný děj ve 2 a 3 řadě, Asuřani

Farscape
+Rozmanitost ras, příběh, postavy
-Někdy hnusné příšery, občas špatné efekty

Andromeda
+Vesmírné bitvy
-Počítačová grafika, postavy, složitý příběh

Star Wars
+Příběh, vesmírné bitvy, rozmanitost planet a ras
-Primitivní příběh
To je divný, kolik času stráví člověk nad přemejšlením o takovejch blbostech jako je vymejšlení podpisu.
Farscape je nejlepší. (Upřímnost nade vše.)

Příspěvek 26.11.2006 17:11:04
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

SG-1
+
Samotná myšlenka brány. Odehrává se v současnosti. Jack O'Neill
-
V poslední době docela nastavovaná. Odejde jeden padouch - a ejhle! - je tu další (Apofis - Annúbis - Carterová replikátor + replíci - Ori). Dosti recykluje ST

Atlantis
+
Atlantida, Zelenka, McKay. Konečně se dozvíme pořádně o Anticích. Wraithové a wraithské technologie obecně
-
Asurani jako replikátoři moc kopírujou SG-1, Teyla nesáhá Teal'covi ani po dolní konec jaffské tyčovky. 2. série byla o dost slabší než první

TOS
+
Ve své době (i někdy teď) originální. Jakási dobrodružnost při prozkoumávání vesmíru. Hlášky Spocka a McKoye. Charakter Jamese Tiberia Kirka (ochudit ho o křestní jméno je větší zločin než roztrhat ten brak co si říká bible). Utopičnost v rozumné míře
-
Jediný co dokážu najít je, že na dnešek vypadá trochu hůř a druhá polovina znělky je podivná

TNG
+
Důstojně navazuje na TOS, na dnešek stále dobrý efekty. Řešení různých neobvyklých až ožehavých témat. Jonnatan Frakes. Enterprise se umí pěkně "rozpůlit". Jedno písmeno - Q. All Good Things... - skvělá časovka
-
Občas to s těma neobvyklejma tématama přeženou. Smrt Tashi hned na začátku. z finančních důvodů (přestavět můstek bylo nákladný) se bojovej můstek používá méně než by bylo záhodno.

DS9
+
6. a 7. série. Válka s Dominionem. Postavy byly po vnitřní stránce propracovanější než v TNG a TOS. Časovky - hlavně Little green man a Trials and Tribble-ations. Paralelky
-
Ze začátku se trochu vleče. Obsazení DS9 Cardassiany :D

VOY
+
Už žádný "Oni chtěj zničit Federaci, my jim za to nakopeme zadky", ale "Odvážně se pouštět tam, kam se dosud nikdo nevydal" dotažený do extrému :twisted: . Janewayová: 15 epizod bez kapitulace lodi - Picard: 15 epizod a Wesley musí zachraňovat loď. Picard si většinou cestu prokecá, Janewayová si jí probojuje. Časovky - Endgame rulezz a Borgové (Scorpion rocks...)
-
Žádný výrazný mínus nevidim...

ENTERPRISE
+
Ono dobrodružné prozkoumávání jako u TOS. NX class jako předchůdce a vzor Akiry dodává ST na propojenosti. Časovky - hlavně ty s náckama...
-
Jakási roztřístěnost v 1. řadě, Phloxovy nehty :lol:

STAR WARS
+
Jediové, světelný meče, síla. Obrovský potenciál SW vesmíru
-
Jen filmy :(

SLIDERS
+
No prostě cestování dimenzema
-
Pozdější díly jsou už horší

RED DWARF
+
Hlášky, neotřelost témat, Lister, Kryton, Rimmer, Kocour a Holly
-
V jednom díle musel Lister sníst pavouka (mam 101% arachnofobii)

ANDROMEDA
+
Vířivý proud, tajemnost Trance, Andromeda (loď a - no dobře přiznávam - i její vtělení) dobře vypadá
-
Ostatní postavy jsou moc pofidérní (hlavně pokus udělat z Hunta novýho Kirka sakra nevyšel). V zápletkách, tématech, postavách i technologiích je velkej guláš. Když jsem v jednom díle (nebyl to ten kdy Trance se snažila najít realitu, kde posádka nepochcípá) viděl stejnej záběr odpálení torpéd asi 7x, myslel jsem že to nevydejcham.

X-FILES
+
No prostě zápletky, tajemno, spiknutí a konspirace.
-
V některých dílech se nic nevyřešilo

INVASION
+
Další povedená mystery Sci-fi, zápletka seriálu
-
Moc se tu řeší vztahy

SMALLVILE
+
Ke konci se pořádně rozjíždí. Znělka
-
To samý jak u Invaze - moc se řeší vztahy

OUTER LIMITS
+
Co dodat, prostě klasika. Všechny možný témata a zápletky
-
Už je nedávaj :cry:

HONOR HARRINGTONOVÁ
Tohle je sice "jenom" knižní sci-fi série, ale nemůžu si odpustit tady propagovat
http://harrington.suewebik.net/

+
Technologie, Hvězdné království Mantichora, bitvy, Sfinžská stromová kočka
-
Analfabety odradí, že jsou to knihy

EDIT by Tillion and no.6: Odkazy do Code!
Naposledy upravil Mirra dne 26.11.2006 18:56:33, celkově upraveno 1
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 26.11.2006 18:34:36
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak když už jste začali s tím hodnocením + a -, tak si taky musím něco dopsat k předchozímu příspěvku :wink: Jinak jedna připomínka, SW není seriál :twisted:

SG-1
+
Takže asi taky to, že se to odehrává v současnosti, prvních 5 sérií bylo svěžích a byl to ten pravý průzkum, kdy jsme neměli žádné lodě a na každou misi jsme volali Tokry. A asi jako jedna z mála jsem měla ráda Jonase, který ale nedostal moc prostoru pro rozvoj. Mytologie, hlavně egyptská, dynamika týmu, Jack, který byl sice hláškující postavou, ale dostatečně vyváženou, aby v něm zůstalo i dost vážnosti.
-
Série 9 a 10...9 ještě šla, nový nepřítel, ale po odchodu Valy to ztratilo šmrnc, stal se z toho jiný seriál. 10 série je nudná, všechny epizody působí stejně, opakují se klišé jako že SG1 je na poslední chvíli přenesena paprskem, nesmrtelnost a nezranitelnost hlavních postav, žádné vedlejší je to jen taková "SG1 one man show". Koukám ze zvyku.

SGA
+
Nový, neokoukaný příběh, nové postavy, hlavně zapletení mytologie z Atlantis, původně velmi dobrý nepřitel ve Wraithech, město, antické technologie...město. Některé postavy se zajímavou chemií mezi sebou (Rodney, Sheppard, Carson), a taky Zelenka. Plno vedlejších postav, které bývají propracovanější než hlavní a neumírají. A taky je to větší, lepší, mají očividně víc peněz na efekty.
-
Ve druhé sérii trochu sešli z namířené cesty, nástupem Ronona a retroviru zabíjejí Wraithy po stovkách. Díry v ději, nedořešené problémy (Ford např.), Teyla, špatná rozhodnutí Weir, která je příliš často ovlivněná Sheppardem.

ST: TOS
+
Výborná směsice postav, objevování, docela přímý příběh, Spock a McCoy a jejich špičkování, úžasná kombinace lidské a vulkánské části v povaze Spocka.
-
Z dnešního pohledu špatné efekty (pochopitelně :wink: ), ženy na palubě jsou buď doktorky bez pořádného scénáře nebo prsaté mimozemšťanky, které obvykle Kirk svede. Některé vyloženě hloupé a cíleně zaměřené díly.

ST: TNG
+
Můj první ST, díky němuž se ze mě stal Trekkie :D Stále ještě prozkoumávání jiných světů, Borgové, Data a jeho objevování lidí a emocí. Geniální Q a jeho epizody.
-
Federace je tu moc dokonalá, bezchybná, děj je pořád trochu naivní, Picardovi by občas neškodilo taky si vystřelit ( :D ), Wesley, Wesley a zase Wesley, pak Deanna "cítím, že něco tají" Troi.

ST: DS9
+
Nejzajímavější a nejpovedenější ST, zcela se vymykal ostatním ST, Dominion a bitvy s ním byly výborné příběhy, trocha toho politikaření, i důstojníci Federace občas chybovali, Federace nebyla dokonalá, lidé chybující, postavy propracované, temnější, realističtější. A taky Sekce 31.
-
Nudnost a pomalost prvních dvou sérií, trochu zmatkovitost první série, podle mě trochu přehnaná zápletka s Proroky, Bajor.

ST: VOY
+
loď sama, opuštěná v cizí galaxii. Žádné "přicházíme v míru", tady se muselo tvrdě bojovat o život. Velké plus, kapitán je žena :D , Borgové, Borgové a zase Borgové.Časové díly.
-
Neelixe bych vystřelila z lodi, spolu s Tuvokem, když se mezi nimi snažili vytvořit umělou chemii, Tuvok mi moc neseděl, taky nerozbitnost Voyageru, nikdy nedocházející raketoplány

ST:ENT
Právě jsem začala, ale možná můžu trochu soudit
+
To co jsem zatím viděla, strašně se mi líbí relativní časová blízkost k naší době, technologie víc odpovídá skutečnosti, je nám bližší. Absolutní neznámo, objevování
-
Zatím jsem si ničeho moc nevšimla, trochu mi vadí množství postav

Dr.Who
+
Výborné a vtipné scénáře, velké plus je, že to není americký seriál, postava doktora, hlavně Eccelston je výborný, nadhled, lehkost, Tardis, sonická baterka
-
Občas až šílené zápletky, Slithereeni byli strašní, někdy moc chaotický děj a zamotanost některých dílů, World War 3 např., odtud si pamatuju jen Jacka a jinak nic.

BSG
+
Téměř dokonalé, skvělé, realistické postavy, výborně napsané, fantastická hudba, hodně překvapivé vývoje epizod i postav.
-
Asi už trochu moc komplikované politikaření, hlavně ve druhé sérii, občas je ta věc s Bohy dovedená na hranu

Firefly
+
Opět, skvělé postavy, výborná hudba, krásná loď a taky takový ten úžasný pocit bezpečí a rodiny, který je cítit z každého dílu, zajímavý vztah Simona a Jaynea, tajemství kolem River
-
Těžko nějaké najít, snad jen, že to má jen 13 epizod.

Torchwood
+
Kapitán Jack a jeho minulost, zajímavý potenciál plynoucí ze zabavených přístrojů
-
Naprosto nemožné chování postav, kromě Jacka, taky to, že se každý musí s někým v každé epizodě líbat, často v naprosto nevhodnou dobu

Andromeda
Soudím jen to, co jsem viděla u nás, 4 a 5 sérii jsem neviděla.
+
Hmm, těžké...asi hudba, a taky postava Trance, zajímavá zápletka v rozpadu Společenství, v první sérii to ještě šlo.
-
Kapitán Herkules, naprosto nevhodný mega namakaný hrdina, někdy totálně hloupé zápletky epizod, asi velká škoda, že pak znovu založili Společenství

Eureka
+
Zajímavé, svěží, vtipné
-
Postava Starka, padouch by měl být aspoň trochu sympatický a charismatický, což on není, občasná plochost postav.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.11.2006 20:41:42
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já si taky písnu:

SG-1
+
Nápad s Hvězdnou Bránou, O´Neill, lodě, mytologie, promyšlení nepřátelé.
-
Nevyužití technologií co měly k dispozici, nastavování (mohli zkončit 8x20 a Atlantis by měl volnou ruku), zapomenuté rasy (Ascheni, Tolláni, Noxové, Reetů, Oaness, Gadmeer atd.), odchod O´Neilla, málo časových a paralerních dílů, nevyvýjející se postavy. Velká rychlost cestování lodí, zmenšení galaxie jako by to bylo pár planet s velice málo rasami.

SGA
+
Nové postavy, propracované město, zajímavý nepřátelé, měně vyspělé rasy používají běžně bránu.
-
Asurané, málo záběrů a informací z města, Dr.Weir, Antikové jako banda dětí, málo crossover epizod.

BSG
+
Propracovanost lodí, epizod, postav, není "dobro" a "zlo".
-
Slabé vesmírné bitky (málo záběrů, krátké atd.), příliš zdlouhavé a někdy zbytečně moc řečí.

DS9
+
Skvělý příběh, časové a paralerní epizody, propracovaní nepřátelé, skvělé postavy.
-
Moc dlouhé, hodně zbytečních děj neposouvajích epizod.

Voyager
+
Velice chytlavý příběh, skvělé postavy, propracované lodě, rasy (8472, Borgové atd.), časové epizody, scénáře a nápady epizod (s Borgy, Konec hry, Zpráva v lahvy, V mžiku oka, Pathfinder a mnoho dalších), závěr.
-
Velice mnoho zbytečních "vyplňujích" epizod.

SW
+
Řád rytířů Jedi, síla, efekty, příběh, postavy, lodě, technologie.
-
Krátké, hodil by se seriál mezi díly 3 a 4. (Prý bude)

Krajní meze
+
K tomu není co dodat, jeden z nejlepších seriálů, každá epizoda unikát s jiným nápadem.
-
Nevysílají ho.

K sci-fi to sice nepatří, ale zbožňoval jsem soutěž "Hry bez hranic." pamatujete na ní ?
Za blbost se platí.

Příspěvek 20.8.2007 14:24:55
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ja se taky pridam ale ve svem veku sem byl jeste donedavna odkazan na novu takze tech sci fi moc nebude

STAR GATE sg 1
+ napad,goauldi mytologie,O´neill,ten bomba okamzik kdyz projdou branou anikdo nevi coje ceka na druhe strane aphophisovi hadi straze(skoda ze se pak viskytovali cimdal min :( ) bomba dvoudil lost city a casova smicka :) postavy celkove
-prichodem promethea s toho udelali star trek ale furt to bylo v pohode do prichodu odyssey :evil: boze jak ja nenavidim ten efekt kdy dostane lod zasach a jiskří a vybuchje jim mustek :evil: 9 a 10 serie ORI nebyli spati ale hodoli by se spis do nejakeho spin offu dale pak :!: taky star trekovsky efekt :!: s tim ze sg1 je v mikte a v posledni vterine je zachrani paprskem a vlastne celkove to bylo typu oddyssea nekam doleti visadi sg1 ti zmaknou problem a odleti pak take temer uplna absence missi skrz branu ale predevsim dekuju strasne tar-are a dalsim protoze uz sem si myslel ze sem jediny kdo tak uprime nenavidi mitchella :evil:

atlantis
+napad nove postavi novy dej wraithi drony puddle jumpery a zelenka :!:
-no strasne lidi si stezuje na asurany ja sem dil progeny jeste nevidel ale uz jen myslenka replikatoru v sga se mi neliby

nutno dodat ze v sga je te star trek efekt taky ale tam je to OK protoze atlantis uz neni tak stavena na principu chozeni branou

andromeda
+rommie,magogske lode,no celkem fajn
-dej slozity jak ja nevim co michani fantasy prvku nabuseny dilen hunt a hlavne trance gemini-a bohuzel mi andromedu take celkem znechutil anubis22

star wars
+uvodni bitva EIII sila temni pani ze sithu svetelne mece ale hlavne IMPERIUM!
-tarkin ten zmetek co odstrelil aldeeran a to ze povstalci vyhrali :(

star trek
videl sem jen tech par novich filmu co davala nova a par tech uplne starych s kirkem takze se nezlobte kdyby necoco tu napisu bylo v jinych seriich jinak
+data,piccard,a ty nove entrprise byli celkem hezke
-takove klise zvlast ty stare epizody

kurna to sem se rozepsal :shock:

DIL PROGENY VIDEN NAZOR NEMENIM-lihkan
Naposledy upravil lihkan dne 28.8.2007 14:07:19, celkově upraveno 3
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 20.8.2007 14:58:33
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

SG1 - to že seriál překonal původní film. Sympatičtí hrdinové, kvalitní nepřítel, RDA, propracovaná mytologie, to že se odehrává v současnosti (takže se to může klidně přihodit i mně..)

SGA - v první serii ta bezvýchodnost situace - hrdinové jsou ponecháni napospas krvelečnému nepříteli, později obliba týmu - zvláště jednoho člena a taky přítomnost - stejný čas jen jiná galaxie.

Farscape - osoba Bena Browdera, psychedelická atmosféra, vztahy až na kost

Enterprise - posádka, efekty, děj - hl. 3. a 4. serie. To že se dovídáme, jak
všechno vlastně začalo. Poznávání nových neznámých (nebo známých?) světů a ras.
After hard working I like hard playing

Příspěvek 27.8.2007 21:19:47
DarthRag Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Stargate SG-1
+Vcelku originální příběhy, Sam/Jack, pro mě navíc srdcovka, protože se seriálem jsem vyrůstal, 1.-8. série jsou dle mého vynikající, z 9. a 10. snad jen Vala.
-9. a 10. sérii jsem sledoval v podstatě ze zvyku, Mitchell (podle mě špatně napsaná postava s nedostatkem prostoru), až příliš supersilný nepřítel (Ori), hromadná sebevražda Asgardů, ještě nedali Sam a Jacka dohromady.

Stargate Atlantis
+Znovu celkem dobré příběhy, 3. série a doufám, že i 4. (dle spoilerů temná s provázanějším dějem).
-Teyla, Ronon (podle mého pouze špatně napsán), první dvě série jsou slabší, takové nanicovaté ale vyloženě špatné zase taky ne.

BSG
+Skvělé postavy, dobrá temná atmosféra, skvělí příběh.
-Nevyrovnanost epizod.

X-files
+Naši dva agenti, dobré příběhy.
-Od osmé série to nejsou příběhy, ale spíš šílenosti.

Star Trek
+TOS, TNG, DS9.
-VOY, ENT.

Babylon 5
+Mnoho postav, jejich chování a vztahy mezi nimi, velká provázanost děje (není to takovýten splachovací seriál, na který se můžete začít dívat od půlky), řeší se zda mnohé problémy naší společnosti : náboženství, láska...
-Celkem nic.

Farscape
+Crichton a Aeryn jakožto dobře napsané postavy. Žádný gigantický boj dvou ras, posádka se stará prakticky jen o sebe.
-Někdy až příliš obskurní reálie.

Firefly
+Originální a velice dobré spojení sci-fi a westernu.
-Celkem vzato nic.
Naposledy upravil DarthRag dne 28.8.2007 14:20:34, celkově upraveno 1
Jsem S/J shipper a nestydím se to přiznat.

Příspěvek 28.8.2007 10:02:43
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

StarGate SG-1
+ skvělě vymyšlěný příběh, základ ve starém Egyptě, bohové, otroci,ale seriál měli ukončit 8 řadou.
- 9 a 10 řada, na sci-fi už moc přehnané, scénaristům došla představivost, nový herci,měli nechat původní, Cameron se snaží jen vtipkovat,ale nejde mu to a Vala, tak mi tam docela dost vadí, udělali z toho komedii

StarGate Atlantis
+ skvělé spojení s legendou o ztraceném městě atlantida, Zelenka,Rodney, opravdu super seriál
- poslední díly 3. řady, podle mě už jim taky dochází představivost, některé díly se podobají filmům atd. Asuřané, docela dobrý nápad,ale souhlasím s ostatnímy, moc podobní replikátorům z SG, měli jse víc zaměřit na Wraity

Heroes
+ velice dobrý seriál,udělat z obyčejných lidí po celé planetě hrdiny, zatím jsem neměl ani k jednomu dílu námitku
- už mohli Sylera zabít :-)
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 20.10.2007 15:23:57
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ja ste sg tak magorim ze sem zapomnel na futuramu!!!!!!!!!

+bender,fry leela profesor farnsworth, bite my shiny metal ass! znelka ta jejich lod nakladane hlavy,delani si srandy se star wars(díl when aliens attack x utok na hvezdu smrti)to same hvezdna pechota slurm welcome in the world of the tommorow! a strasna spousta jinych veci

-snad jen to ze nejsou simpsonovsky zluti a dr zoidberg

a snad nebude nikdo nic namitat kdys sem napisu i Freelancer je to sice PC hra ale podle mne i kvalitni sci-fi :oops:

+pribeh poradni emzaci ty lode sou proste nadherne prulet jump gate battleships bretonya uvodni intro zavod s hovisem atmosfera toho vesmiru(zvlaste bretonye) cely ten vesmir pusobi zive je nesmirne propracovany je to nejlepsi PC hra co sem kdy hral a myslim ze aji jedno s nejlepsich sci-fi

-pripada mi fyzikalne nemozne postavit neco tak giga jako nomadska dyson sphere nemam rad liberty a to bude asi vse
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 23.10.2007 06:48:12
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

U SGA mi vadi akorat nedukladne zpracovani postav (v porovnani s BSG), jinak na capiny se proste nekoukam :?
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 23.10.2007 12:19:45
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

lihkan píše:
-snad jen to ze nejsou simpsonovsky zluti a dr zoidberg

Považovat Dr. Zoidberga za mínus??? Toho Zoidberga, který byl poražen v soutěži domácích mazlíčků Hypnožábou, toho Zoidgerga, který při mládnutí prošel všechna svá vývojová stádia a toho Zoidberga, který byl na Vánoce jako jedinný hodný a dostal pogo stick?

Naprosto nesouhlasím :evil:

Příspěvek 23.10.2007 17:14:09
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zdenous píše:
Star Wars
+Příběh, vesmírné bitvy, rozmanitost planet a ras
-Primitivní příběh
Trošku nechápu, jak se ti může příběh zároveň líbit a nelíbit :fish:
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 23.10.2007 17:23:48
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 23.10.2007 17:28:59
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jo a nenazýval bych ostatní seriály krom SG a BSG capinama ;-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 23.10.2007 18:08:59
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jmenuju snad konkretni priklady? :D

Andromedu bych osobne nazval "capina na kterou se ale da koukat"
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Byla by škoda tenhle topic nechat jen tak ležet...

Stargate SG-1
+ sympatické postavy; chytlavý a zajímavý příběh; myšlenka Hvězdné brány; vše se odehrává v současnosti; zajímavé rasy, nepřátelé, ...; skvělý hudební doprovod; nádherné efekty
- hlavně v posledních seriích se objevují čím dál častější klišé; příliš se cestuje lodí, málo se cestuje samotnou Bránou; AoT jakoby spíchnuté během jednoho posezení na WC; příliš epizodní děj; ultrakladní hrdinové.

Stargate Atlantis
+ sympatické postavy, které jsou navíc mnohem realnější, než v SG-1; opět chytlavý a zajímavý příběh; Wraithové; opět skvělý hudební doprovod; Atlantida; od druhé série jsou efekty na mnohem vyšší úrovni
- často se objevují klišé; "Star Trek efekt"; neustálé oživování mrtvých postav; od druhé série je vidět značný úpadek kvality; Carterová jako vedoucí expedice

Battlestar Galactica
+ temná atmosféra; realné postavy; vše vypadá tak "zaostalel"; Cyloni a hlavně Cylonky :lol:; napínavý děj od začátku, až dokonce; skvělý hudební doprovod; efekty
- to je těžké... snad jen velmi, ale velmi dlouhý pilotní film.

Firefly
+ sympatické postavy; westernová atmosféra; efekty; hudba; humor
- Centrální planety a vůbec všechny ty futuristické věci jako vznášedla, nebo lasery, mi připadjí strašně umělé; film je spíš jen akční sci-fi, která má se seriálem společné jenom postavy.

Andromeda
+ krásná loď; Lexa Doig; zajímavý nápad; Harper; stíhačky Magogů; Nietzscheani
- příšerná hudba; chabé efekty; nudný a naivní příběh; snaží se kopírovat TOS a Star Trek celkově; příliš megalomanské(lodě velké jako sluneční soustava, zbraně velké jako město, ...); Propast, Cesta věků... strašné klišé; opakující se záběry

Red Dwarf
+ postavy; humor, humor a zase humor :lol:
- autoři občas zapomínají, co se stalo v předchozích dílech, ale kdo by to řešil, je to přece sitcom! :-)

Neviděl jsem všechny ST seriály, u většiny jsem viděl jenom pár dílů a podle toho taky hodnotím...
Star Trek: The Original Series
+ výborné na odreagování po náročném dni; Spock
- papundeklové kulisy; naivní děj; strašné klišé; vše se točí pouze okolo malé skupinky postav

Star Trek: The Next Generation
+ postavy; hudba; efekty, které se postupem času dost zlepšují; zajímavé kultůry
- stále se objevují různá klišé; děj je občas stále naivní; ultrakladné postavy; třída Galaxy je příšerná loď; ekasťáky a minisukně kam se podíváš...

Star Trek: Deep Space Nine
+ postavy; hudba; zajímavý nápad, který je ale až moc podobný Babylonu 5; rasy
- pomalý rozjezd

Star Trek: Enterprise
+ sympatické postavy a herci; občas nějáká ta vtipná hláška; dobré efekty; zajímavý příběh; pěkná loď
- opět pomalejší rozjezd; přibližně po čtvrté epizodě začíná být příběh lehce naivní

EDIT:
Heroes
- sympatické postavy; napínavý děj; první série; Sylar
- po první sérii odešel Fuller a kvalita šla hodně rychle dolů, druhá série byla prakticky o ničem, i když třeba linie Hiro a Peter byly zajímavé; pomalejší rozjezd první série, první polovina je taková nudná, druhá už je mnohem lepší; Sylara neustále oživují a zase zabíjejí... prostě ho už měli odrovnat a bylo by; v třetí kapitole příliš ustoupil příběh a do popředí šla akce, čtvrtá kapitola se to naštěstí snažila napravit; třetí kapitola je plná klišé.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Abych neopisoval, pár mých cintů k tématu.
Heroes 1. řada je super a každý by ji měl vidět, 2. řada "má svoje dobré momenty" a 3. řada je zlo z jiné reality. Tim Kring musel být někdy během 2. řady posednut ďáblem nebo ho zabil nějaký jeho dvojník a teď mu mrví kariéru, jinak si to nedovedu vysvětlit.

K DS9 bych dodal, že tam je místy geniální komediální timing. Viděl jsem teď konec 7. řady a některé okamžiky by bez problémů mohly být v sitcomech. Co se podobnosti s Babylonem 5 týče... to mi je celkem fuk. Mě B5 nesedl...

A BSG bych snad vytknul občas dost podivné měnění kabátů různých postav a kdo s kým a proti komu - a přesto se všichni vždycky nějak udobří. Postavy se vlastně navzdory tomu drama moc nevyvíjí a když už se začnou z nějakého srozumitelného důvodu chovat "zle", tak se po nějaké době vrátí zase na začátek a jsou takoví, jací byli. Jestli mi rozumíte... :lol:
Obrázek

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Andromeda
- příšerná hudba;...

Poslechni si někdy soundtrack. Takový Pochod Vrchní stráže je lahůdka.

Vanguard píše:
Star Trek: Deep Space Nine
zajímavý nápad, který je ale až moc podobný Babylonu 5...

:ok: Přesně.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Geser: ale třeba taková úvodní znělka příšerná je... nějáké hnusné techno-něco...

Raynor: první půlka třetí série(tj. třetí kapitola) nebyla sice nějáké veledílo, ale rozhodně byla mnohem zajímavější, než nudná druhá série. Ve čvrté kapitole se to všechno pokusili napravit, a imho jim to celkem šlo... teď jen doufám, že čtvrtá série opravdu dopadne, tak jak se všude říká... navíc tam má hrát plno známých seriálových herců.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

BSG:celkově vzato úplně všechno. Počínaje příběhem, pokračujíc přes skvělý a hlavně uvěřitelný postavy, konče vizuálními efekty a zajímavým a inteligentním nepřítelem (Cavil je prostě nejlepší nepřítel, na kterýho jsem narazil ve scifi seriálech). Tenhle seriál má zkrátka hlavu a patu, výborně napsanej, svkělí herci, hudba, atd. Pokud to má nějaký mínusy, tak mi je všechny klady zakryly. Pro mě osobně vrchol scifi tvorby.
SG-1: na tomhle jsem vyrůstal a ikdyž se na to teď dívám trochu jinak, tak se mi SG-1 pořád líbí. Výborný zakomponování pozemský mytologie, vcelku fajn postavy, zajímavý nepřátelé. Bohužel má tenhle seriál spoustu mínusů, jako např.postupem času se z nepřátel stávájí idioti, spousty logických chyb, atd.
Babylon 5: další perla. Některý díly mi m oc nesedly, ale jinak je to parádní věc.
Firefly: skvělá myšlenka spojení scifi a westernu. Úžásný postavy, skvělí herci a samozřejmě debilní Fox, kterej to utnul.
SGA: Pro mě osobně scifi odpad. První řada super, pak už to je tragický. Nesympatický postavy, obrovský množství logickejch chyb, naprostý ignorování vlastního kánonu, debilní, ale opravdu debilní nepřátelé. Naprostá nereálnost všeho i na scifi poměry. Tvůrci si upravujou technologie, jak se jim hodí do krámu. Seriál, kterej nemá ani žádnej příběh. Druhá až pátá série neměly nikdy vzniknout. Zkrátka na mym žebříčku to nejhorší, co jsem kdy viděl.

jinak mě osobně těší, že už i tvůrcům SG došlo, že takhle to dál nejde a SGU budu trochu někde jinde, než klasická SG.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

g.o.d.: ve většině s tebou souhlasím, ale to mi neříkej, že od druhé série se ti nelíbil ani jeden díl SGA? Vždyť přece taková Vegas... to je určitě jeden z nejlepších dílů SG.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak samozřejmě, že se mi nějaký díly líbily (First Contact, Remnants a ještě pár dalších). Ale to je pro mě trochu málo. Vegas jsem ani neviděl
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Utapau Airman
Airman

Odpovědět s citací

BSG - reálný seriálek, minimum technologií - umělá gravitace a cesty vesmírem, krom angličtiny, nechápu proč?
ST - dokonalé technologie, hlavně holografický simulátor - dát si pár temp při warpu 8, why not?, mnoho kecání, málo akce, celková rozumnost emzáků - to mi vadí nejvíc, žádný bližší pohled na svět ST - fungování společnosti, peníze, směna, armáda atd. komunismus v praxi - dokonalí lidé, to velmi shazuje tento seriál,....
SG - SGA - výborný nápad - bohové v mytologii se rovná emzáci, Danikem v praxi; nejvíce mě s..e angličtina, propjitelnost usb a technologií civilizací o několik století až tisíciletí technologicky vyspělejších, mnoho chyb a nelogičností, mnoho otázek nezodpovězeno..
Firefly a Farscape - v podstatě výborné seriálky..

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jen bych dodal - G.o.d.e, podívej se konečně na Vegas. IMO nejlepší díl SGA :lol: (hlavně díky tomu, jak málo s ní má společného)
Obrázek

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dobré téma, tak taky přidám názory na mé oblíbené sci-fi ...

Stargate SG-1
+ samotné zařízení Hvězdná brána; mytologie; vyrůstal jsem na tom
- všichni mluví anglicky; obrovské nelogičnosti a chyby; naivní hrdinové a "heroismus"
= když tak o tom uvažuji, tak u mě poslední dobou klesá stále hlouběji dolů

Stargate Atlantis
+ nové prostředí; noví nepřátelé; nové technologie; velmi slušné efekty u vesmírných bitev
- všichni mluví anglicky; občas naivní děj; často velké nelogičnosti; "heroismus"
= SGA mám stále rád a odpustím ji i tu velkou spoustu chyb, ale musím si připustit, že je dost kvalitnějších seriálů

Battlestar Galactica
+ dramatičnost; reálné chování postav a hlavně techniky; odraz politické a náboženské situace v dnešním světě
- některé nudné výplňkové díly
= velmi kvalitní Sci-Fi, které vybočuje z tradičního seriálového klišé

Heroes
+ dobré postavy; Sylar; Společnost; z počátku objevování schopností
- v pozdních řadách nekvalitní děj; velká spousta postav; "přeplácanost"
= kdybych hodnotil jen 1. sérii, tak je to nejlepší sci-fi, ale bohužel to jde s Heroes z kopce díl od dílu. Snad se to ještě v nadcházející sérii trochu chytne ...

Star trek: Enterprise
+ doba ještě před Federací, dobré postavy; kvalitní děj; technologie
- zbytečně moc ras (jako u všech treků)
= můj první a stále asi ještě nejoblíbenější trek. Velká škoda, že ho utly po čtvrté sérii, měl velký potencionál ...

Star trek: Voyager
+ odtrženi od Federace, odkázání sami na sebe; překrásná loď; vynikající charaktery postav (nikdy jsem neviděl lepší charaktery jako tady); The Doctor; neznámé prostředí
- zbytečně moc ras (jako u všech treků)
= těsně šlape na paty Enterprise, moje srdcová záležitost

Star trek: Deep Space Nine
+ červí díra do Gama kvadrantu; samotná stanice; dobré postavy
- příliš mnoho ras (jako u všech treků); až moc Klingonů
= nehodnotím moc objektivně, zatím jsem viděl jen půlku první série, každopádně zatím velice slibné ...
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 28.7.2009 18:26:31, celkově upraveno 10

PředchozíDalší

Zpět na Obecné