Tak když už jste začali s tím hodnocením + a -, tak si taky musím něco dopsat k předchozímu příspěvku

Jinak jedna připomínka, SW není seriál
SG-1
+
Takže asi taky to, že se to odehrává v současnosti, prvních 5 sérií bylo svěžích a byl to ten pravý průzkum, kdy jsme neměli žádné lodě a na každou misi jsme volali Tokry. A asi jako jedna z mála jsem měla ráda Jonase, který ale nedostal moc prostoru pro rozvoj. Mytologie, hlavně egyptská, dynamika týmu, Jack, který byl sice hláškující postavou, ale dostatečně vyváženou, aby v něm zůstalo i dost vážnosti.
-
Série 9 a 10...9 ještě šla, nový nepřítel, ale po odchodu Valy to ztratilo šmrnc, stal se z toho jiný seriál. 10 série je nudná, všechny epizody působí stejně, opakují se klišé jako že SG1 je na poslední chvíli přenesena paprskem, nesmrtelnost a nezranitelnost hlavních postav, žádné vedlejší je to jen taková "SG1 one man show". Koukám ze zvyku.
SGA
+
Nový, neokoukaný příběh, nové postavy, hlavně zapletení mytologie z Atlantis, původně velmi dobrý nepřitel ve Wraithech, město, antické technologie...město. Některé postavy se zajímavou chemií mezi sebou (Rodney, Sheppard, Carson), a taky Zelenka. Plno vedlejších postav, které bývají propracovanější než hlavní a neumírají. A taky je to větší, lepší, mají očividně víc peněz na efekty.
-
Ve druhé sérii trochu sešli z namířené cesty, nástupem Ronona a retroviru zabíjejí Wraithy po stovkách. Díry v ději, nedořešené problémy (Ford např.), Teyla, špatná rozhodnutí Weir, která je příliš často ovlivněná Sheppardem.
ST: TOS
+
Výborná směsice postav, objevování, docela přímý příběh, Spock a McCoy a jejich špičkování, úžasná kombinace lidské a vulkánské části v povaze Spocka.
-
Z dnešního pohledu špatné efekty (pochopitelně

), ženy na palubě jsou buď doktorky bez pořádného scénáře nebo prsaté mimozemšťanky, které obvykle Kirk svede. Některé vyloženě hloupé a cíleně zaměřené díly.
ST: TNG
+
Můj první ST, díky němuž se ze mě stal Trekkie

Stále ještě prozkoumávání jiných světů, Borgové, Data a jeho objevování lidí a emocí. Geniální Q a jeho epizody.
-
Federace je tu moc dokonalá, bezchybná, děj je pořád trochu naivní, Picardovi by občas neškodilo taky si vystřelit (

), Wesley, Wesley a zase Wesley, pak Deanna "cítím, že něco tají" Troi.
ST: DS9
+
Nejzajímavější a nejpovedenější ST, zcela se vymykal ostatním ST, Dominion a bitvy s ním byly výborné příběhy, trocha toho politikaření, i důstojníci Federace občas chybovali, Federace nebyla dokonalá, lidé chybující, postavy propracované, temnější, realističtější. A taky Sekce 31.
-
Nudnost a pomalost prvních dvou sérií, trochu zmatkovitost první série, podle mě trochu přehnaná zápletka s Proroky, Bajor.
ST: VOY
+
loď sama, opuštěná v cizí galaxii. Žádné "přicházíme v míru", tady se muselo tvrdě bojovat o život. Velké plus, kapitán je žena

, Borgové, Borgové a zase Borgové.Časové díly.
-
Neelixe bych vystřelila z lodi, spolu s Tuvokem, když se mezi nimi snažili vytvořit umělou chemii, Tuvok mi moc neseděl, taky nerozbitnost Voyageru, nikdy nedocházející raketoplány
ST:ENT
Právě jsem začala, ale možná můžu trochu soudit
+
To co jsem zatím viděla, strašně se mi líbí relativní časová blízkost k naší době, technologie víc odpovídá skutečnosti, je nám bližší. Absolutní neznámo, objevování
-
Zatím jsem si ničeho moc nevšimla, trochu mi vadí množství postav
Dr.Who
+
Výborné a vtipné scénáře, velké plus je, že to není americký seriál, postava doktora, hlavně Eccelston je výborný, nadhled, lehkost, Tardis, sonická baterka
-
Občas až šílené zápletky, Slithereeni byli strašní, někdy moc chaotický děj a zamotanost některých dílů, World War 3 např., odtud si pamatuju jen Jacka a jinak nic.
BSG
+
Téměř dokonalé, skvělé, realistické postavy, výborně napsané, fantastická hudba, hodně překvapivé vývoje epizod i postav.
-
Asi už trochu moc komplikované politikaření, hlavně ve druhé sérii, občas je ta věc s Bohy dovedená na hranu
Firefly
+
Opět, skvělé postavy, výborná hudba, krásná loď a taky takový ten úžasný pocit bezpečí a rodiny, který je cítit z každého dílu, zajímavý vztah Simona a Jaynea, tajemství kolem River
-
Těžko nějaké najít, snad jen, že to má jen 13 epizod.
Torchwood
+
Kapitán Jack a jeho minulost, zajímavý potenciál plynoucí ze zabavených přístrojů
-
Naprosto nemožné chování postav, kromě Jacka, taky to, že se každý musí s někým v každé epizodě líbat, často v naprosto nevhodnou dobu
Andromeda
Soudím jen to, co jsem viděla u nás, 4 a 5 sérii jsem neviděla.
+
Hmm, těžké...asi hudba, a taky postava Trance, zajímavá zápletka v rozpadu Společenství, v první sérii to ještě šlo.
-
Kapitán Herkules, naprosto nevhodný mega namakaný hrdina, někdy totálně hloupé zápletky epizod, asi velká škoda, že pak znovu založili Společenství
Eureka
+
Zajímavé, svěží, vtipné
-
Postava Starka, padouch by měl být aspoň trochu sympatický a charismatický, což on není, občasná plochost postav.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.