tak teď mi došlo jak je to SGu nedořešený.
hlavní věc co mě trkla byla brána samotná... Když Destiny vyrazily před tou haldou let ze země, jak to že má tu starou bránu v beta verzi a ne tu co máme dnes? nebo naopak jak to že v MW neni ta stará a na lodi novější? (možná ty staré v mléčné dráze mohli antikové vyměnit stejně tak v pegasu i když nevim proč si dělat takové práce) navíc destiny i loď předcházející letěla přes pegasus což znamená že by tam měli být ty staré brány taky!!
za další, když ukazovali v pilotu cestu Destiny tak proletěla asi 20 galaxií a zase v tom systému kde teď jsou, jsou zase ty staré brány... když na tím teď přemýšlím, to jako ta loď co letěla před ní, co ty brány vyráběla a rozsévala na planety vyrábí furt ty brány v betaverzi? to mi je divný že za ty miliony let antikové nepřeposlali novej firmware do lodi vyrábějící brány na konstrukci nový verze, přeci jen když je to plně automatizované tak by to mělo zvládnout ne? hlavně že v MW a pegasu sou hypermoderní SG (oproti SGU) ale v porovnání s dobou kdy byly brány instalované v místech vesmíru kde se odehrává SGU což je doba minimálně pár tisícovek let po navštívení lodi pegasa kde jsou jak jsem psal nové brány... takže prvně tvořily ultrarychle vytáčecí SG v DHD a nakonec to zdegradovalo až na třesoucí se hlučnou beta verzi bez DHD... zase další scenáristický omyl... si snad myslí že sou diváci absolutně tupí ne?