Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Dr. Nicholas Rush

Dr. Nicholas Rush

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Příspěvek 20.10.2009 13:41:32
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Anděl: no jo, jenže říct skotovi, že má anglický přízvuk, je skoro jako říct slovákovi, že je maďar. :lol:

Příspěvek 20.10.2009 13:59:32
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard: To je naprosto odlišené přirovnání. To je jako, když se někdo narodí v Ostravě a pak žije v Praze... ale, proč bych se měl namáhat něco vysvětlovat, když ty ten svůj 'názor' už stejně máš. :wink:

Příspěvek 20.10.2009 14:10:54
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Anděl: protože jsi na diskuzním fóru? ;-)
Jde o to, že Skotsko a Anglie, ač jsou součástí stejného státu, toho mají málo společného. Jsou to dvě odlišné kultůry (řekl bys, že čech a slovák je jedno a totéž?). To mi vysvětli, jak podle tebe může mít Carlyle anglický přízvuk, když je skot? :lol:

EDIT: a to tvoje přirovnání jsem nějak nepochopil. Carlyle se narodil v Glasgow, vyrůstal v Glasgow a studoval v Glasgow. ;-)

Příspěvek 20.10.2009 14:17:42
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard:OK, máš naprostou pravdu... odstupuji z téhle 'diskuze', protože je to OT! Nevidím problém v tom, proč by Skot nemohl mít anglický přízvuk. Je to otázka toho kde žiješ, ne kde ses narodil...

Příspěvek 20.10.2009 14:21:17
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Jenže Carlyle žil v Glasgow, což je skotské město, mg. :roll:
Klidně si odstup, OT to není, jelikož je tohle téma o Rushovi a Carlyleovi obecně, ale jak myslíš...

Příspěvek 20.10.2009 14:24:29
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard: Máš pravdu Robert Carlyle je Skot a má skotský přizvuk.

Příspěvek 20.10.2009 14:27:03
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Anděl: a já ti chtěl zrovna dát za pravdu, že tak úplně skotský přízvuk nemá. No nic, už to neřešme. ;-)

Příspěvek 20.10.2009 14:45:09
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard: Tak jak to vysvětluješ to dává naprostý smysl, nedá se nad tím nijak pochybovat... ale, když ho prostě slyším a porovnám s těmi dvěmi (výše zmiňovanými), tak si nemůžu pomoct!... Taky bych to ukončil. :wink:

Příspěvek 20.10.2009 14:49:38
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Anděl: omlouvám se, ale na tohle ještě musím zareagovat. :lol:
On totiž není jenom jeden skotský přízvuk, McGillion mluví, řekněmě, s klasickým skotským accentem (výrazné "R", ...), zato Carlyle používá glasgowský accent.
Při brouzdání jsem narazil na tohle video, lze se přes něj proklikat i k glasgowskému přízvuku, který se mi zdá mnohem bližší tomu Carlyleovému.
http://www.youtube.com/watch?v=KrCMB7N5V1s

Příspěvek 20.10.2009 15:49:10
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

sakra Rush je dobrej master :D hlavně v posledním díle si to dával "Když jste tak blbej a nevidíte to i když to máte přimo před nosem tak VEEENNN " nebo jak o Destiny básní jak kdyby měla hodně velké umělé AI ať v 1X02 kde říkal " Mám důvod věřit že loď zde zastavila aby jsme našli to co potřebujeme " nebo teď v 1x04 "Poslední zbytky energie loď soustředila do podpory života , bez ní by jsme tu již nebyly :" A nejlepší bylo " Koukal jsem 6 hodin jak selhávají postupně všechny hlavní systémy a stejně jsem se k ním nedostal " a dorazil to tim jak řval že se Propadá ve tmě a mzle :D sorry za nepřesné citace ,ale jako papouch ten seriál opravdu neumím
Obrázek

Příspěvek 27.10.2009 18:51:30
mikuliska Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Rush asi nejzajímavější (z mého hlediska) postava z SGU... viděla jsem zatím jen jeden díl takže ho soudím pouze podle toho jednoho ale fakt mi tam sedí
I´m proud to be member of Sheppofilclub
Nejméně se bojí smrti ti,jejichž život má největší cenu.

MOJE POVÍDKA - Stargate: Pulverization zde
TEASER: „Mně už ty Vaše tajnosti nebaví! Každý normální člověk už by to řekl!“
„Já nejsem člověk, jasný!“

Příspěvek 27.10.2009 19:07:14
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Řekl bych, že loď vykonávající činnost Destiny musí mít dost našlapanej řídící systém. Ne AI ve smyslu, že s ni dáš pokec, ale určitě musí bejt schopná analyzovat stav lodi a na základě znalostí shromážděnej předchozíma loďma (těma, co stavěli systém bran) sestavit trasu adekvátní potřebám lodi.

Ad angličanství - všechno, co je mezi La Manchem a Atlantikem je pro mě Anglie (ještě s oblibou používám slůvko Impérium :-D), stejně jako všechno mezi Slovenskem a Čínou je Rusko a všechno, kde chrochtaj je Německo. Globalizace 4 ever :D
Poznal jsem jen, že to neni američan, takže to je buď anglán, nebo australák (Austrálie pro mě zahrnuje i Novej Zéland a možná ještě další ostrovy, který neznám :-) ).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 27.10.2009 19:51:37
Many Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo a mimochodem myslíte že
Toto je spoiler!!!:
věděl že ta loď se z toho sama dostane jak bylo v 1x05 Light jak se sama zuachránila pomocí sluneční energie?

Já myslim že ne
Zelenka: What did you touch?
Scientist: Nothing.
Zelenka: Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat.

Příspěvek 27.10.2009 19:58:24
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Podle mě to nevěděl... přeci jen, bylo mu to vidět na očích, že je mu to líto...
Každopádně se s Eliem u mě dělí o 1. místo...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 27.10.2009 20:04:28
Many Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já si to taky myslim.Ale jako postava,super.Bude to tajemný pokud se nezmění,protože je takovej tajemnej.
Zelenka: What did you touch?
Scientist: Nothing.
Zelenka: Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat.

PředchozíDalší

Zpět na Postavy