Na tohle téma jsem narazil náhodou.

A všecky Vás tu naseru
Odmítám psát Mitchell, nebo O'neill, protože jsou to jen a jen postavy. Takže Farspace jsem neviděl a neuvidim (v sedmadvaceti skoro, se už nestanu asi fandou sci-fi

). Hvězdná Brána SG-1 a Hvězdná Brána: Atlantida jsou jediné sci-fi seriály, které mě opravdu vzaly a to hlavně díky svojí provázanosti. Postavy se objevovaly a vracely (ne nekonečné vymýšlení nových), vzájemně působily v obou seriálech. To byl ten motor, který tomu dával parádní nádech reality, nikde jinde jsem to neviděl.
A k hercům. Richard Dean Anderson už v sedmé sérii působil celkem komicky v roli "akčního" plukovníka (velitele elitního týmu) se šedivou kšticí. Je škoda, že nevzal roli velitele SGC po Donu Davisovi, byl by krásně zaznamenám karierní posun postavy a divák by byl spokojen, že nepřišel o svého hrdinu. V tomto duchu příchod Bena Browdera působí jako nový svěží vítr. A myslím, že velitel SG-1 byl zvolen velmi správně. Takže já jsem s jeho příchodem byl nadmíru spokojen, přišlo mi to jako tah správným směrem, když se nad tím zamyslím. Michodem, věděli jste, že Ben Browder měl hrát původně plukovníka Shepparda?

A k dabingu. Český dabing platí obecně mezi velmi kvalitní a dabing Hvězdné Brány to jen dokazuje, hlas Martina Písaříka (i Jana Šťastného) mi k tomuto herci krásně ladí. Jemný mladý hlas k postavě tvrdého fešáka. Tak to je asi tak vše, co se k tomu dá říct, když na to nahlíží člověk střízlivě.