Jedině Cyloni
1) Mají dost pěkné modely ( 3, 6 , Starbuck )
2) BSG patří mezi mé TOP seriály
3) Mají jasně daný cíl ( nalézt Boha )
4) Obdivuji jejich odhodlání - s Capricou aj. planetami si servítky nebrali
5) Nakonec si uvědomili, že nemusí všechny lidi vyhladit, a že byla velká chyba, pokusit se o to
6) Jsou prakticky nesmrtelní, připustíme-li, že je v dosahu nějaká ta loď znovuzrození

( byla by velá škoda přijít o pohled na Tricii Helfer )
- Wraithové 1) mi přijdou jako dost fantastičtí nepřátelé, takoví uměle smyšlení.
To, že mají DNA Eratuského brouka a zároveň potlačenou lidskou DNA je krajně nepravděpodobné.
2) můžeme je vůbec brát jako nepřátele, když oni vlastně nechtějí nic jiného, než se nakrmit. To, že jsme jejich potravou právě my, za to nemůžou, takoví se chudáčci narodili.
- Gu˙aldi jsou celkem v pohodě, mají styl, ale zase jich je málo, jsou závislí na Jaffech - Cyloni jsou nezávilí ( oblíbení: Baal, Socar, Apofis )
- Andromedu jsem sledoval jen krátce, nejlepší nepřítel ( nebo chcete-li nejhorší ) byl Cetitus - no posuďte sami, co může být děsivější než pořádné zakousnutí do domovské planety
Ostatní seriály jsem neviděl.
Avšak jako za ůplně nejhoršího nepřítele musím vybrat Polymorfa z Červeného trpaslíka- může být čímkoliv, všude splyne s okolím, a pak vám vysaje šarm - no prostě HNUS