V díle SG-1 "Mstitel" byl vytvořen virus, který přeházel symboly v DHD. Vyřešili to mopocí aktualizací, tím že zadali všechny brány najednou. Zajímalo by mě, co se stane, kdybych do té brány vlezl. KDyž je otevřená do všech bran v galaxii, tak to asi nebude běžná cesta. Napadá mě, že mě to zkopíruje u všech bran, pošle náhodně do jedné z nich a nebo zabije. Co myslíte vy?
V takovém případě je (myslím) červí díra hodně nestabilní = smrt. A kdyby stabilní byla tak buď tě náhodně vyhodí na jedné z planet nebo každý kus těla na jinou planetu.
V tom díle jak vlastně jednou ranou zlikvidovali replikátory, vlna vstoupila a části všude vystoupily - jsem pro to ze každej kousek by se zhmotnil někde.Brána nedělá z ničeho něco..co tam vsele to vyleze
Brána ťa ale rozloží na energiu a tvoju energetickú signatúru (čítaj "dáta") pošle druhej bráne, takže aj to skopírovanie je možné. Už sa to tu dávnejšie niekde riešilo a myslím, že sa nevyriešilo, pretože sú argumenty pre jednu aj druhú možnosť.
No, rozhodně je to zajímavý téma. A zadalo ot jenom brany v MD, protože ve světe SG se každej problém bran vztahuje jenom na jendu galaxii. Stejně jako když v SGA pustili zařízení Atero. v MD taky byly v pohodě.
Řekl bych že stavitelé bran s tím také počítali a že by ho nějaký bezpečnostní protokol vyhodil u nejbližší brány, či by zůstal v paměti brány a při dalším vytočení by z té se objevil ve vytáčejícím bodu, jako to bylo (nevím epizodu), jako to bylo s Teal'c-em.
Dále mě napadlo, že by se mohli poškodit všechny vytočené brány, jako že by je převařili.
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.
podle mě se vynoří na nějaké náhodné planetě. nebo třeba se zadává normálně adresa a díky programu se vytočí všechny a objeví se tam kam byla zadaná adresa
plk.O'Neill: Padám z té smyčky pryč. Řeknu ti, Teal'cu, že jestli brzy nezjistíme jak z toho ven tak se zvoknu… zcvoku… to znamená přijít o rozum, zbláznit se, zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, zblbnout!
Nezapomeňte že v seriálu tím posílaly jen vlnu radiace na rozložení vazeb mezi bloky replikátorů, a neposílaly nic hmotného! Ale nepřikláním se k verzi zhmotnění více částí jinde, protože stargate má protokol co říká budu posílat a přijímat věci jen v celku (neplatí při nečekanném ukončení!) Takže verze kopírování nebo východ z jedinné brány je dost možé, ale brána si na řezníka rozhodně hrát nebude!
Pokud tě štve,že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu. Pokud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.